Canim esimde varikosel vardi ameliyat oldu degerleri hic yukselmedi hatta bu son testte iyice dibe vurdu doktor varikoselin tekrarladigini soyledi. Bu sekilde tüp bebekte sansimiz olmadigini mikro teseni de ise yaramayacagini soyledi doktor yeni bir varikosel ameliyatı sonrasi duzelme olursa sansiniz olur yoksa yok diyor. Ama biz bir iki yere daha sorucaz bakalim ameliyat sart derlerse el mahkum ameliyat olacak. Bir tane bile kaliteli canli sperm ciksa sans var demektir. Sende umudunu kaybetme iyi arastir.amin cnm inş sizde bizim gibi daha yeni öğrendiniz sanırım bizde öğreneli iki üç ay oldu bizde şimdi ameliyata karar verdik inş güzel sonuçlar alırız siz nasıl ilerlemeyi düşünüyosunuz sizin tam olarak sıkıntınız nedir ?
Ayy sevindim normal degerlere ciktigna :) bnde cok merak ediyorum hucre olusmaya baslamis mi diye .. 2. Bitkisellere basladik insallah iyi olur cnm.Tese yaptırmadan önce sorunlar belli oluyor. Detaylı spermiogram, Testis doppler usg, Karyaotip analiz ve y kromozom delasyon aranması, İnhibin b düzeyi, FSH - LH - PRL - TESTESTERON vs.tahlilerine bakılıyor. Sadece tesede sperm var mı diye bakılıyor. Sperm testinde spermotosit ve spermatit bulunmazsa eğer bence hiç teseye bile gerek yok aslında. milyonda 1 sperm bulma şansı oluyor çünki.
Zaten baktırmıştık2.92 normal değerler içine girdi. Fsh ve lh çok düşük çıktı ama doktor bu değerler için tam istediğim gibi, Testesteronu yükselmek gerek demiş. Şaşırdım !!! Eşim doktora gitti bu arada. İğneler ve bitkisel ilaçlara devam. Şimdilik herşey güzelmiş :)
Rica ederim.Aminnn. hepimiz bu duyguyu yaşarız umarım :) Sizinde tesede hücre çıkmamış. Bizim durumumuzdakiler için keçi boynuzu vs. bir işe yaradığını çok fazla düşünmüyorum. Sperm sayısını kalitesi vs. arttırdığı kesin ama çok bir ilerleme sağlamaz.
Bende çok aceleci bilip bilmeden bir çok şeye atladığımızı düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa sperm testinde spermatit olmadan mikro tese yaptırmazdım ama yaşarak öğreniyor insan bir şeyleri.
Ayy sevindim normal degerlere ciktigna :) bnde cok merak ediyorum hucre olusmaya baslamis mi diye .. 2. Bitkisellere basladik insallah iyi olur cnm.
Peki spermatit çıkması için size nasıl bir uygulama yapılıyor veya yapıldı. Yani nasıl bir prosedür izliyorsunuz şimdi?Tese yaptırmadan önce sorunlar belli oluyor. Detaylı spermiogram, Testis doppler usg, Karyaotip analiz ve y kromozom delasyon aranması, İnhibin b düzeyi, FSH - LH - PRL - TESTESTERON vs.tahlilerine bakılıyor. Sadece tesede sperm var mı diye bakılıyor. Sperm testinde spermotosit ve spermatit bulunmazsa eğer bence hiç teseye bile gerek yok aslında. milyonda 1 sperm bulma şansı oluyor çünki.
Zaten baktırmıştık2.92 normal değerler içine girdi. Fsh ve lh çok düşük çıktı ama doktor bu değerler için tam istediğim gibi, Testesteronu yükselmek gerek demiş. Şaşırdım !!! Eşim doktora gitti bu arada. İğneler ve bitkisel ilaçlara devam. Şimdilik herşey güzelmiş :)
Rica ederim.Aminnn. hepimiz bu duyguyu yaşarız umarım :) Sizinde tesede hücre çıkmamış. Bizim durumumuzdakiler için keçi boynuzu vs. bir işe yaradığını çok fazla düşünmüyorum. Sperm sayısını kalitesi vs. arttırdığı kesin ama çok bir ilerleme sağlamaz.
Bende çok aceleci bilip bilmeden bir çok şeye atladığımızı düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa sperm testinde spermatit olmadan mikro tese yaptırmazdım ama yaşarak öğreniyor insan bir şeyleri.
Peki spermatit çıkması için size nasıl bir uygulama yapılıyor veya yapıldı. Yani nasıl bir prosedür izliyorsunuz şimdi?
Arkadaşlar bugün anaannemin annesi büyük annemi kaybettik kendisi 80 yaşındaydı eğer benim çocuğumu görseydi torununun torununu görmüş olacaktı ,her gittiğimde sorardı bilirsiniz eğer kişi torununu torununu görürse cennetlik olur diye bir inanış vardır oda öyle düşünürdü ama görmek nasib olmadı çok üzgünüm ona bu duyguyu yaşatamadığım için,bugün beni gören herkes bunu tekrarladı kahroldum hasta yatağında bile söylemiş,Sizlerden ricam birer fatiha okurmusunz büyükannaem için.
anladım cnm o doktor nerde acaba eşime desem gitmez büyük ihtimalle oda aynısını söyiicek diye :)Eğer ilk kez tese olacaksa eşiniz, bir şansınızı deneyin. Bulunabilme ihtimali düşük olduğu için en doğrusu sizinde tüp bebeğe hazır olmanız. Eğer sonuç olumsuz çıkarsa taburcu edip yollarlar, eğer bulunursa sizinde yumurtalarınızı toplayıp, laboratuvarda işlem görür ve 3-4 gün sonra olumlu ise sizi çağırıp rahime yerleştirilir. Yanlız bu hem maddi hem manevi yıpratıcı olabilir. İsterseniz en azından sizde Celalettin beyden bir randevu almaya çalışın ve görüşün. Daha sonra söylediklerine göre yeniden bir düşünün ameliyat işini. Çünki her tesede bir parça gittiği için gerek cinsellik gerek, üretimi olumsuz etkiliyor.
ALLAH yardımcımız olsun cnm ya inş iyi sonuçlar alırızCanim esimde varikosel vardi ameliyat oldu degerleri hic yukselmedi hatta bu son testte iyice dibe vurdu doktor varikoselin tekrarladigini soyledi. Bu sekilde tüp bebekte sansimiz olmadigini mikro teseni de ise yaramayacagini soyledi doktor yeni bir varikosel ameliyatı sonrasi duzelme olursa sansiniz olur yoksa yok diyor. Ama biz bir iki yere daha sorucaz bakalim ameliyat sart derlerse el mahkum ameliyat olacak. Bir tane bile kaliteli canli sperm ciksa sans var demektir. Sende umudunu kaybetme iyi arastir.
anladım cnm o doktor nerde acaba eşime desem gitmez büyük ihtimalle oda aynısını söyiicek diye :)
Merhaba canim ben de cevap yazdigina sevindim ve tabi seni gordugume sen de kizin da iyidir insallah Allaha emanet olun canim gorusmek uzere insallah.Merhaba cnm seni görmek ne güzel eskilerden pek kimse yok artık..
çok sevindimm herşeyin yoluna olmasınaa..
öpüyorummm sizi
Merhaba tulaycim nasilsin hersey yolundadir insallah ben de iyiyim sukur ben 1 tane okurum insallah canim Allaha emanet olun.41 Yasin Okumak İsteyen Var mı????
topiğimizin pek aktif olmayan üyesi derya6 tüp bebek tedavisinde başlamış
tedavisinin hayırlısıyla güzel sonuçlanabilmesi için 41 Yasin e niyetlenmiş
Allah rızası için okumak isteyen var mı aranızda
Biz 3 ay önce başladık. haftanın 3 günü prengly 5000 iğne ve doktor beyin yönlendirdiği Ersel beyden aldığımız bitkisel kapsül, artı şurupla devam ettik. Hatta eşime iğne yapmaya başladım : ) Asıl etkili olan iğneler, yanındakilerde destek amaçlı. Çok çok zordu bizim için, azo nedeni çift taraflı geç indiriliş testis soruydu. vücut bu görevi bilmediği için ve testislerin normal insanlara göre yukarıda olması bizim için dezavantajdı. Çünki oluşabilecek hücreler bile olsa, canlı kalmayıp sıcaktan ölme ihtimalide vardı.
ilk olarak hedefimiz germ hücrelerinin oluşumunu sağlayabilmekti. Daha sonra adım adım ilerleyecektik, bir olumsuzluk olmazsa tabi. Burada bir sürü arkadaş var, benim gibi... Nedenler, rahatsızlıklar farklı olsa da hiç hücre yokken sperm oluşumunu tamamlamış arkadaşlarda var. Bana da onlar umut oldu. 3 ay sonra yani geçen hafta sonu tahlil sonuçlarımızı aldık. mikroskop ile takip ediyorduk, nasıl evrim değiştirdiklerini görmek için. spermotasitleri gördük ama tabi biz amatör olduğumuz için kendimiz bu şekilde yorumluyorduk ama değişen birşeylerin olduğu bariz belliydi. Neticede doğruymuş, Hatta %3 spermatitlerde varmış. Bu bizim için süpriz oldu. Aynı tedavi ile bölünmeler hızlıca gerçekleşmiş. Şimdi yine iğnelerle bir 3 ay daha devam edicez. Ersel beyde bitkisel ilaçları hazırlayıp yollayacak. Bu zaman içerisinde de hücre sayılarını ve spermatit sayılarını yükseltmek olacak. Belki % yi artırabilir, belki sperm oluşumuna geçebilir, belkide gerileyebilir. Bunu bir 3 ay sonra anlatırım
Merhaba canım, bizim de geç indirilmiş testis. Sizin kaç yaşında olmuş ameliyatı? m.tese olmuştunuz dimi?Kİme oldunuz yüzde kaç şans vermişlerdi?
9-10 yaşında fıtık ameliyatı ile birlikte olmuş ama başarısız geçmiş yani indirememişler. Memorial'da 30 yaşında indirildi. Micro tesede memorial'da yapıldı. yüzde %10 -%15 şans verildi. (yanlış hatırlamıyorsam) şuan ki kendi bilgi ve tecrübelerime göre yorum yapabilseydim eğer o zamanlar, %1 şansımız olduğunu bilirdim ve o kadar yıkılmazdım :) ama şimdi bu günümüze şükürler olsun.
SAğol canm cevapladığın için.Bizim de yüksek skoral pozisyonda demiş. Ama indirilmemiş olsa elle muayenede ele gelmezdi di mi? Eşime çok soramıyorum üzelecek diye.. Akşam yeni doğum yapan iş arkadaşına uğramış hastaneye. Gördüğüm en güzel bebkti dedi. Nasıl içim gittti anlatamam .Hiçbirşey eskisi gibi değil. Kusura bakma canm çok canm sıkkın.Seni de üzdüysem özür. Bazen başka çeylerle ilgilenip unutmaya çalışıyorum.Bazen de böyle tokat gibi çarpıyor ben de kendimi foruma atıyorum
hayirlisi olsun cnm hakkimizda ben deŞuan zeytinburnun'da vakıfta bakıyor, hastaneden ayrıldı. Hayrına muayene ediyor diyebiliriz. 1.Eylül 2014 Tarihinden itibaren http:// floryacerrahi.com/adresinden iletişim bilgilerini alacağız klinikte Öğleden sonraları Muayenelerini gerçekleştirecekmiş. Bende ilk başta sizin agibi düşünüyordum ama yavaş yavaş buradaki bazı yazıları eşime mail olarak aattım. Anlatsam çok dikkate almayabilir, Gözü ile görsün okusun diyedaha sonra kendiside araştırmış. Bir gidip görüşelim diye gittik ve tedaviye başladık.
Neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum. Bizde 5 yılı geçkin bir süredir aynı şeyleri yaşıyoruz ama üzülmeyin. Bakın bizim şuanki geldiğimiz duruma. Hala inanamıyorum. Hep yazdım yazıcam da, bu kadar ilerlememiz bile mucize. inşallah devamıda olur.
Elle muayenede eğer kasıkta ise belli olur. Biraz arayıp bulmak için uğraşsada doktor, bulma olasılığı yüksek. Benim eşimin kasıklarındaydı ve doktor elle muayenede canını çok acıtsada bulmuştu. Eşinize açık açık sorun ve tam olarak öğrenin. Eğer indirilmemiş ise kendi sağlığı açısındanda riskli.
cnm biz esimin sonuclarini 3 doktora gosterdik ucude aynisini soyledi en son butun hormonlarin tedavisi varmi peki varsa bu doktorlar niye ameliyati oneriyo ben anlamadim dogrusu acikcasi ameliyatdan bende cok korkuyorum ama baska sansimiz yok diye bi an once olsun dedik vakit kaybetmiyelim ama aslinda ben kotu sonucada hazir degilim bu doktordan telefonla bilgi alma sansim varmi acabahormon bozukluluğun çok kolay tedavisi var
bazı dr lar niye bu kadar acele ediyor anlamıyorum
tese de çıkmazsa hayal kırıklığını saöylemek istemiyorum zaten
çünkü eşim 1 kez biyopsi 1 kez de tese oldu.
ve sonuç hücran.olgunlaşmamışlar vardı
mesela benim eşim hormon tedavisi vgörüyor.
celalettin peru da
hormon bozukluğun asıl adı HİPOGONADİZM
ve ilaçlarla kesin tedavisi var bunun
bence acele etmeyin derim
önce bu drla iletişime geçin
Evet, Öncelikle kan örneğinden genetik bakılması isteniyor. Eğer genetikte bir sorun yok mikrotese yaptırmak durumunda kalıyorsunuz. Bizde n başlangıçta öğrenir öğrenmez çok acele netmiştik. Hemen beni hazırladılar ve mikrotese olduk fakat eşimin hiç spermi yoktu hatta öncü hücre dahi yok dediler. Umutlar yılıldı tabi. Ama araştırmaya başladım. Umut vadedici şeyler çok.[/ QUOTE]ins en kisa zamnda iyi haberler alirsin cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?