canım rabbim hakkınızda hayırlı olanı seçmenizi nasip etsin.evet biliyorum canım
araştırmalarıma göre iyi bir dr
bu dr a da gideceğiz
istanbuldan sonra
hepsine gidip hangisi aklımaza yatarsa onunla devam edeceğiz
bir dr a bağlı kalmayacağız canım
rabbim ne taraf hayırlı ise o tarafa yönlendirsin inşALLAH
Anlayacağın şehir turu değil de
dr turu yapacağız
canım rabbim hakkınızda hayırlı olanı seçmenizi nasip etsin.
kim olduğu önemli değil size en faydalı olan olsun inşallah.
dilerim emekleriniz boşa çıkmasın.sırayla hepimiz güzel günler görelim.sağlıklı evlatlara gebe kalıp kucağımıza alalım inşallah.
buralara gelmeye karar verip bir şeye ihtiyacın olursa herzaman yazabilirsin.elimizden geleni yaparız canım.
Canım öyle dediğin gibi evlatlık alanların çoğu kişinin çocukları oluyor
Ama ben buna hazır değilim inan ki
Şuanda Rabbimin bana verdiği tüm olanaklardan faydalanmak istiyorum
En son çare olarak evlatlık almayı düşünüyorum
İnşALLAH Canım ya
Ben denizli de ikamet ediyorum
Ama gideceğiz mutlaka
Dr iğneleri bırakmayın devam edin dedi
bizde genetik canım.erkek kromozomunun bir bölgesinde zamanla silinme olmuş.sonra sonra sperm çıkmamaya başlamış bu yüzden azospermdi.prengly iğne kullandı zaman zaman buna klomen hormon tahlillerinden sonra menepur iğne eklendi.ama bunlar sadece doktorun kullandırttıkları bende vitamin takviyesi kullandırttım,çakşır kökü içirdim falan.siz nasıl yendiniz nasıl çözebildiniz.sizde sorun nedir.aslında arada bakıyordum size ama şu sıra herşey aklımdan gidiyor.ellerim bile tutmuyor.siz tese olmuşmuydunuz.olduysanız tesede ne çıktı ne dediler.kendime umut kapısı arıyorum
canım bizim sorun eşimin testisleri 27 yaşında indirildi.çok ama çok geç indirildi.ilk etapta hormonlar iyi idi.sonra biz g.antepte kadındoğumcu var eşime bir takım tedaviler uyguladı.varikoseli yokken varikosel oldu.ne bileyim ya aklıma gelmeyen unuttuğum tedaviler vitaminler.sonra eşimin testislerini yerine indiren doktora gittik hocam bizim tesemizi sizin yapmanızı istiyoruz dedik.doktor hormon değerlerini görünce ah be çocuklar ne yaptınız böyle.durumunuz iyiyken hata ettiniz.sizinle ben değil kaan hoca uğraşır dedi.bizi kaan aydosa yönlendirdi.sonra kaan hocaya gittik..yaklaşık 1 yıl sonunda bizi teseye çağırdı.maddi gücümüz yoktu.tedaviyi biraz daha uzatalım hocam bunu sağlayacak durumumuz yok dedik tamam dedi.sonra 1 ocak 2012 de tese olduk.kar yerde hava soğuk.antepten ankaraya gittik.ben hazırlanmamıştım.eloge spermatid dedi hoca.durumunuz kötü değil.testis dışardan kötü gorünsede içerde testis dokuları çok iyi dedi.biraz tedavi uygularsak testis kuvvetlenir dedi.bize tese sonrası tedavi verdi.sonra burda bir dahiliye doktorunun methini duydum.hatta baba diye bile söylendi.o kadar abartıymışki herşey şimdi daha net görüyorum.biz bu dahiliyeciyle 1 yıl tedavi olduk.durum daha kötüye gitti.başladığımız yerde bile değildik.duydumki verdiği bir iğne 2 yıl sperm çıkışını etkiliyormuş.hastalarından 2 yıl tedavi olun demesinin nedeni buymuş.sonra tekrar burda bir arkadaşımız mersin size yakın selahattin çayana gidin birşey kaybetmezsiniz dedi.o doktorun söylediği testis kaynaklı ve inmemiş testis durumunda asla uzun süerli ve yüksek dozda tedavi uygulanmaz.bunun fayda yerine zarar vereceğini söyledi.biz hocaya bizi tedavi etmeyin tese istiyoruz dedi.hormonlar bu durumdayken ben yapamam dedi.üstelik nebido kullanımı üzerinden en az iki yıl geçmeli dedi.biz bu sürede hormonlarıda dengelemeye çalışalım dedi.düşün iki tane nebido ne kadar etkili.sonra selahattin hocayla 1 yılın sonunda tese olduk ve aynı şeyi farklı yerde duydum.elonge spermatid.testisin durumu iyi.tübüller çok güzel güzel yerden aldım dedi.emriyolog ise elonge spermatid dedi.tamam sıkıntı değil bunları kullanmanızı istiyorum dedim.ben elongelerde gebelik duymadım dedi.ama ben duydum siz kullanın döllenmesede sizi suçlamıyacağım.ben sıfır olan şansımı kullanmak istiyorum dedim.ama kabul edilmedi.nedendir bilmiyorum ama ben bu tedavimde merkezimi hiç ama hiç beğenmedim.çıkmama sebebinide labaratuara bağlıyorum.çünkü selahatttin hoca ameliyat sonrası hemen geldi yanımıza yüzü gülüyordu.dokular iyi elimden geleni yaptım demezdi bize.bizde genetik ve kromozom bozukluğu yok.ama elongeler sperm olamıyor.
bu tedavide çok yıkıldım.2.microtese için çok çabaladık çok mücadele ettik.kullanmadığımız iğne ot macun vitamin kalmadı diyebilirim.belki bu kadar yıkılmamın nedeni bu oldu.evet çok yıkıldım.bir daha ayağa kalkacak gücü bulurmuyum bilmiyorum ama çok zor durumdayım.11 yıllık mücadeleyi sanki bir çırpıda yitirdim.eşim tekrar kaan hoacada tedaviyi düşünyor.olmazsa memorialede gidelim diyor.bir kaç doktora gidip aklımıza gelenle devam edelim diyor.ama bu defa tedavi olmadan kendi hormon değerleriyle tese olmak istiyor.maddi gücü kaybetmeseydik 15 tatilde umre yapardık diyor.
eşimi tese ameliyatı sonrası odaya getirdiler. biraz zaman geçince kendine geldiğinde bu defa çıkmazsa çok yıkılırım dedi.bunu bir kaç defa tekrarladı.sonra tam meyve suyu ve bisküvi yerken emriyolg malesef çok zor söylemesi ama bulamadık dediğinde eşimin gözyaşları aktı .hiçmi bulamadınız dedi.allahım ne kadar zor bir andı.sanki şehir yıkıldı biz altında kalmıştık.asla yıkılmam diyordum ama YIKILDIM.
canım sende beni yanlış anlama.ben çok zor bir dönemdeyim.seninle yaşadıklarımız aynı değildir muhakkak ama benzerdir.kaç yaşındasın ne kadarlık evlisin bilemiyorum.yaşadıklarım kolay değil.biz bilinçsiz tese olmadık.benim beklediğim sperm çıksın demeleriydi herkes gibi.bazen diyorumki sperm çıksaydıda döllenmeseydi.en azından ayağımız daha sağlam basardık.bizde evimizin kredisi var.başka bir ilçede kira ödüyoruz.seninle aynı gibiyiz ve biz bunca mücadeleyi hep tek maaşla yapıyoruz.belki aynlış analaşıldım.hani istanbula gidene kadar istiyorsanız tedaviniz olun diye yazdım.zaman çok çabuk ilerliyor.yazdıklarına katılıyorum kısmen ama içimde anne olma duygusu taşarken hiçbirşey teselli etmiyor.kendimi transfere hamileliğe o kadar alıştırmışımki belkide zorlanmam bundan.sen yazmak istediğin yaz yanlış anlamıyorum canım.kimseyide düşüncesinden ötürü yargılama hakkım yok.bende dolu tarafına bakıyorum bardağın ama ben anne olamamk gibi birşeyi kabullenemiyorum.ben dünyamı sadece bunun üzerine endeklemişim.eşim bir şey yapalım yada bir yere tatile gidelim dediğinde hep bebeklerimizle yaparız onlarla gideriz derdim.benim bu fikre alışmam uzun süre alacak.ben menepoza kadar uğraşırım olmazsa allahtan gelene boyunumu bükerim.herşeyi denemek elimdeki imkanı kullanmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.yoksa kimsenin moralini bozma amacım yok.sende bana sakın kırılma yanlış anlama canım.birde canım herkes istanbula taşınmayı beklemiyor.kilometrelerce yolu tepip tedavi olma yollarını arıyor.yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın.sizinki planlı gebelikmi ki bekliyorsunuz.ben 11 yıldır her sene çalışma planımı okul planımı buna göre yapıyorum.halk eğitimde pastacılık kursu veriyordum.2 yıldır görev almıyorum..çünkü kendimi 2 yıldır tüp bebek programına endeksledim.bizde güneydoğudayız.bebeğimiz olsun her yer evimiz olur diyoruz.yani herkes farklı yaklaşıyor hayata.ben evliliğimin ilk 5-6 yılında çocuksuzluğumu bilmiyordum.ne zaman ki zaman artık benim için işlemeye başladı o zaman dank etti kafam.kimse kaderini değiştiremez alında yazılanı herkes yaşar ama ben rabbimden diliyorum evlatsızlığı kaderimize yazmasın.biz karı koca çocuğumuzun olmadığını ilk günden bildiğimiz halde hala çocuksuz olma fikrine alıştıramadık kendimizi.bizim fıtrat çocuk istiyor ne yapalım.fıtrat gereği böyle yaşıyoruz.elimde değil bir hamile görsem gözüm karnına takılıyor.hastanelerin hep doğumhane yazan kapısını görürüm.oysa doğumhaneyi kaç kişi görür ki.yani ben bütün hücrelerimle anne olmaya kodlanmışım canım.kendimi bu duygudan mahrum etmek istemiyorum.
Sevgili eyinas, lütfen beni yanlış anlamayın, hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin, her zaman dua edin çünkü allah kulum benden istesin ki ben de vereyim der. Benim hislerimi bir savunma mekanizması olarak görün, ben her iki duruma göre hazırlıklıyım manen; bir anne olabilirim ya da olamayabilirim. Her kadın annelik iç güdüsüyle doğar, biz azospermi olduğumuzu öğrenmeden önce kaç tane battaniyeler yelekler ördüm, bebek deneme aşamalarında kaç ay üst üste sabırsızlanarak adet günümü beklemeden kan testleri verdim, eşim benim doğum günümde gitmiş biberonlar almış, ki ben meb de öğretmenim herkes uzun yıllar bekleyip bu konuma kavuşur, benim gözümde bir değeri yok bebeğim olduktan sonra istifa edip bebeğimle ilgilenme planım vardı. Bakın ben anne olmak istemiyorum demiyorum, sadece bu durumla kendi başa çıkma yöntemim bu. Bir de ben bardağın dolu tarafına bakıyorum, her şerde bizim bilmediğimiz bir hayır vardır. Belki de bir bebeğim olucak ama allah korusun eşime bişe olucak ve yetim bir çocuk yetiştiricem, ya da bana bişe olucak yavrum anne hasreti taşıcak... Bunlar olabilir de, herşey allahtan... Ama işte ben kendimi bu şekilde avutarak güç topluyorum. İstanbula taşınma meseleme gelince zaten bu durumdan önce ev almıştık ailelerimiz orada, şuan için maddi olanağım da yok hem ev borcu ödüyoruz, hem de suan oturduğum eve kira ödüyorum, o nedenle taşınmayı bekliyorum, yoksa herkes tedavi olduğu yere taşınsın demiyorum. Beni yanlış anladıysanız gerçekten çok üzülürüm, ben asla sizi yargılamadım, sadece bardağın dolu tarafına bakarak metanetli olmanızı sağlamaya çalıştım.
tedavin hayırlı olsun canım.tesenizi emre hocamı yapacak.rapor geçerlimi.dediğin bu yer merkezmi yoksa hastanemi.inşallah sevinçli haberini bekliyoruz.sen hiç plan yapma.strese girme.zaman sizin için güzel planlar yapar inşllah.mrb kızlar, yeni tedavi sürecimize karar verdik.
ben bu ayki adetimle (20gün sonra) tüp bebeğe başlıyorum süleyman tosunla. opu günü eşime emre bey tese yapacak liv hospitalda.
çok heyecanlıyım ve stresliyim.aslında hazırlanmayı hiç düşünmüyordum ama içim rahat etmedi.
dualarınızı esirgemeyin neolur.
ilk denememiz olacağı için çok stresliyiz.
eğer tesede sperm çıkmazsa yumurtaları toplatmalımıyım sizce.yoksa adetlemi atmalıyım. umarım bunlara gerek kalmaz ama yinede şimdiden bunun kararını vermek istiyorum
tekrar geçmiş olsun.inşallah bu ameliyat size şifa olur.KIZLAR varikosel ameliyaimizi olduk ewimize geldik ancak yazabildim hepinizden Allah razı olsun insallah sifamizi verir Rabbim..
peki bu raporda mi sperm kanallari bulundu yazıodu olan arkadaslar bilgilendirebilirmi bizimkinde yazmio da ama doktorumuz guzel gecti dedi uc damar bagladik bide bugune kdr ameliyat etmediler dedi. antibiyitik verdi herhangi ozel bisi ye yeme demedi vitamin vermedi kullanmalimuyiz biz kizlar keci boynuzu suyu icin dio eşimin arkadaslari
mrb kızlar, yeni tedavi sürecimize karar verdik.
ben bu ayki adetimle (20gün sonra) tüp bebeğe başlıyorum süleyman tosunla. opu günü eşime emre bey tese yapacak liv hospitalda.
çok heyecanlıyım ve stresliyim.aslında hazırlanmayı hiç düşünmüyordum ama içim rahat etmedi.
dualarınızı esirgemeyin neolur.
ilk denememiz olacağı için çok stresliyiz.
eğer tesede sperm çıkmazsa yumurtaları toplatmalımıyım sizce.yoksa adetlemi atmalıyım. umarım bunlara gerek kalmaz ama yinede şimdiden bunun kararını vermek istiyorum
bugün vusl adlı arkadaşımızın eşi tese olacaktı sanırım.haberi olan varmı.
canım siz kaç defa tese oldunuz.Canım tesede inşallah sperm bulunurda bebeklerine kavuşursun.Yumurta toplamaya gelince ben bütün teselerde toplatmıştım o senin vereceğin bir karar şimdiden hayırlısı olsun güzel haberlerini bekliyoruz.
aaa tülaycım müfit bey bizim doktorumuz.biliyordum değilmi???
allah bin kere razı olsun.bizde boştan yere tese olmuş olabilirdik başka doktorda.
ankarada 3-4 merkezle çalışıyor.ama araştırmalarıma göre laboratuvarları, embriyologları ve genetik çalışmaları iyi olan genart tüp bebek merkezi.bizim ilk 2 deneme orda oldu.3.de orda olacak allah nasip ederse.şubat gibi.[/QUOTE Müfit beyden memnun musunuz ?tesemizi onda mi Kaan aydosta mi yapalım kararsızım hala.
bence orda yapma imsi kullanan bir yer seç.aaa tülaycım müfit bey bizim doktorumuz.biliyordum değilmi???
allah bin kere razı olsun.bizde boştan yere tese olmuş olabilirdik başka doktorda.
ankarada 3-4 merkezle çalışıyor.ama araştırmalarıma göre laboratuvarları, embriyologları ve genetik çalışmaları iyi olan genart tüp bebek merkezi.bizim ilk 2 deneme orda oldu.3.de orda olacak allah nasip ederse.şubat gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?