Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım tabiki dua kaderi değiştirir.çok doktor değiştirdim ama elhamdüllilah ne inancımı nede duaamı değiştirmedim.şimdiye kadar o kadar sperm çıkacağına inanmıştmki rabbim bunca emeğimizi görüyor en azından bunu hatrına nasip eder dedim.olmadı.yinede umudum var.inancım var.bu kötü günler geçecek diyorum.ama öyle bir haldeyimki süerkli gözümde yaşlar akıyor.ilk tesede bir damla gözyaşım akmadı aksine daha inançla ayağa kalkıp.şükür spermatid var dedim.ama bunda doktor gelip spermatid var.bundan sonrası için gezip tozun hayatınızı yaşayın kök hüreyi bekleyin dediğinde dünya başıma yıkıldı.ne kadar ağladım hiç bilmiyorum.ben haytımı nasıl yaşayacağım hayatım kararmışken.bizim için bütün ışıklar kapatılmış ve bizi dipsiz kuyuda ışık aratır halde bırakmışken bize söylediğine bakarmısın.zaten becerebilseydim ve yaşayabilseydim azospermi kabullenip sizin gibi doktorlara merkezlere para biriktirmek ve szii zengin etmek için hayatımdan ödün vermez yaşardım.demek ki becerememişiz.demek ki biz hayatı yaşamasını bilmemişiz.demek ki biz doktor zengin etmeyi çok sevmişiz.vakti zamanında bir doktor bizi bebek gibi ayağa kaldırıp yürütecekti.ne kadar inanmıştım ben bu söze.
sen kimsin ki haşa allah mısın bu kadar kendine güvenin ne diyemediğime üzülüyorum.burda insan ne doktoru nede tedavisini eleştiremiyor.neymiş vebal olurmuş.bu kadar eminsen tedavinden kafan karışmasın.aklın bulanmasın.

Eyinascım
Lütfen olaylara birazda her şerde bir hayır vardır gözüyle bak
Bizde çıkış olsaydı hemen tüp bebeğe geçecektik
Oysa indirilmemiş testisin zararını bilemeyecektik
Ve asla bir daha testislerle uğraşmayacaktık
İşte ben böyle düşünerek kendimi rahatlatmaya düşünüyorum
Asla hocayı suçlamıyorum
O elinden geleni yaptı
Bizde yaptık hem fiili hem de maddi duamızı yaptık
Olmuyorsa vardır ALLAH ın bir bildiği
Ne yapalım ki başka

işte benim kızdığım bu canım.aynı şeyi bizede yaşat tı.bize 2 yıl dedi.bizde 1 yıl sonunda kendisine inanmayıp tedavimizi bırakınca sabırsız ve edepsizilkle suçladı.hep hocanın başarısından söz edildi.şurda tanıdığım insanlardaki başarızılığını daha çok okudum.kendisi başarız olunca ya insanların işini beğenmemiş siz helal iş yapmıyorsunuz diye yada sabırsız olarak görmüş.madem bu insanların parası helal değil ne diye sen onlardan bağış alıyorsun.helal rızkına haram katıyorsun.yada burda alim insanlarda var.imam olanlarda var.onlardada sperm çıkmamış bunun bahaneside vücut tepki vermiyor.ben o vücudu tebrik ediyorum aslında.senin hormon tedavilerine bunca ay sesini çıkarmamış ve hala tıkırında çalışıyorsa.madem tepki vermeyen bir bünyeyse sen iğne dozunu azaltığında tepki veriyor neyin bünye beğenmemesidir anlamadım.
böyle doktorların UMUT HIRSIZLIĞI yapmaları vebal olmuyor ama ben yaşadıklarımı yazınca vebal oluyor.
rabbim böyle insanların gözünü kör etmiş gözünü para hırsı kaplamış.böylesi dilinden allahı düşürmez ama haşa kendisinide allahın gücüyle yarıştırıyor.kendisi vakti zamanında neymiş azosperm mişde azospermi yenmiş.eğer allah diyorsak kimin sayesinde yendin.kendi gücünlemi nasip oldu.biz hem tevekül diyoruz hem nasip diyoruz ama aynı zamanda ben başardım diyoruz.aynı şeyi başarısız olduğunda ben başarısız kaldım demiyor vücut tepki vermiyor diyorsan tabikide inanmam sana doktor olarak.

tülaycım
Murat başar hangi hastanede
eşimin testisleri 15 yaşında indirilmiş tam olarak değil
emre bey tekrar ameliyat etmemişti mikrotese ve saire gerek yok sende bulunmaz diyerek eşimi yollamıştı
senin eşin hiç indirme ameliyatı olmamışmıydı

Memorial şişli de
Eşim hiç ama hiç indirilme ameliyatı olmamış
Küçükken dr a götüren olmamış ki
İlk defa dr a 15 yaşında gitmiş
Oda baş ağrısından
Ailesinin maddi durumu zayıfmış
Bide köyde yaşıyorlar
Zaten maddi imkansızlıktan dolayı bir kardeşini hasta diye evlatlık vermişler
Önceden olsaydı belki şimdiye çıkış bile olduydu

tülaycığım
inanmıyorum yazdığına canım.
tabikide her şerde bir hayrın olduğunu küçüklüğümden beri biliyorum.
ailen bana böyle öğretti.
keşke tülay sorgulayabilsen doktorunu.
bizim testisler yerinde değilken bunca ay sperm bekledik demiyorsun.sperm çıksaydıda size doktorunuz sağlığnız için yerine indirtmelisiniz demediği için kızmıyorsun.biz burda yazmasaydık tatlım sen hala testislerin yerine indirilmeyeceğini düşünecektin.oysa sana doktorun değil tatlım biz burdaki arkadaşlar sayesinde indirme ameliyatını araştırdın canım.hoca size öyle bir anlattıki teseyi ve testisleri sanki testisle uğraşılınca herşey bitecek gibi.ben hocanın elinden geldiğini yaptığına asla inanmıyorum.bu doktora bizde gittik tülay.doktorun bir dediği bir dediğini asla tutmyordu.bunu gerçekten söylüyorum.madem tülay bunu allahın bir bildiği olarak görüyorsun neden burda onun kapısından geçen birini celalettin peru farkı olarak görüyorsun ama benim gibi 1 yıl onda tedavi olup sperm çıkmayınca onun başarısızlığı olarak görmüyorsun.başarı kimin perununmu allahın mı tatlım.biz hastalar böyle abartırsak doktoru o doktor da elinde oynatacak sizi.siz kendisine o kadar gidiyorsunuz istanbul uzak dememiş ama bu kadar önemli teseyi size yakın yerde olun diyecek deli cesaretini göstermiş.

menekşe
ben tese den ziyade testistlerin inmesini istiyorum
çünkü ileride sağlık sorunları çıkıyor
inmemiş testisti patlamaya hazır bir bomba olarak düşünün artık
o kadar zararlı yani

Merhaba arkadaşlar çok şükür başarılı geçti tese sperm bulundu. Darısı hepinizin başına inşallah.
canımmmmm
çok sevindim gözünaydın.o gün akşam okudun ama bi türlü tebrik etmek için yazamadım.
inşallah hayırlısıyla yavrunuza da kavuşursunuz canım.güzel başarılı bir tedavi diliyorum şimdi sana...
İnşallah hayirlisiyla sonuçlanır tedaviniz,bişey daha merak ettim normal yolla olması için sayı yeterli olmadığı için mi tüp bebek,çıkış var yazmissin çünki
canım sanada yazmadım bir türlü kusura bakma.kaç gün oldu soralı.
evet çıkış var ama bu sayı çok çok az.
ilk tedavide sayımız 100.000 di.2. tedavide ise sayı 300.000 di.
maalesef bu sayı normal yolla olması için çok az.aşılama bile olmuyorki normal yolla olsun..doktoruma imkansızmı diye sordum.bizde imkansız diye bişey yoktur.ama çok çok zor dedi.umut bağlayıp üzülmeyin her seferinde dedi.
zaten öyle büyük hayallerim yok benim.tedavilerde hep hamile kaldım.yeterki yine kalabileyim ve yavrum bırakıp gitmesin beni.

Olsun önemli değil canım, inşallah bizde görürüz o günleri 1tane bile görsek mutlu olucaz , rabbim hepimize o duyguyu, mutluluğu yasatsin inşallah..

Boşver geçmişi sorgulama artık
Önüne ve geleceğine bak
Hayatımızda okadar çok hatalar yaptık ki
Hepsini sorgularsak işin içinden çıkamayız
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Bu dünyada birbirimiz kırmaya değmez

Geçen gün bir aile dostumuzu kaybettik
Adamı baba yerine koymuştum
Çünkü ben babamı 18 yaşında kaybettim
O kişi annemin yan komşusu oluyor
Pazar günü görüşmüştük iyidi
Ama ertesi gün kap krizinden vefat etmiş
Ve bu bana çok koydu
Bu ölümlü dünyada kimsenin kalbini kırmaya sorgulamaya değmez
Be gülüm

menekşe
ben tese den ziyade testistlerin inmesini istiyorum
çünkü ileride sağlık sorunları çıkıyor
inmemiş testisti patlamaya hazır bir bomba olarak düşünün artık
o kadar zararlı yani
bizde daha önce indirilmiş ancak eşim şimdi sanki daha yukarıda dediği için tekrar indirilir mi acaba diye düşündüm
torbada degil zaten daha yukarıda torbaya indirmemişler

bizde daha önce indirilmiş ancak eşim şimdi sanki daha yukarıda dediği için tekrar indirilir mi acaba diye düşündüm
Bilmiyorum ki canım ya bi görüşmeniz de fayda olabilir
Çünkü işin ehli bi doktor
Her şey muanede belli olacak artık
Herşey karşıdan gözüktüğü gibi durmuyo ki maalesef

sizinle benzer bir durum yaşadık canım.benim eşimde askerde hem indirme hemde fıtık ameliyatı oluyor.ama testisler kordon kısa gelişmemiş diye batında bırakmışlar.biz daha sonra adana balcalıda bir doktor sayesinde eşimin indirilemeyen testisleri başarıyla yerine indirildi.bir tanesi çok küçük olduğu halde onuda yerine indirdi.
indirme işini ciddiye alın canım.çünkü aldığınız bunca iğneler testis işlev görsün diye.yerinde olmayınca bir yandan dışardan müdahaleyle işlev göremeyecek testiste kireç odakları kaçınılmaz oluyor.kireçlenmede orda kan akışı olmadığını gösteriyor.

ben nasıl geçmişi sorgulamayayım tülay.geçmişte yaşanılanlar yüzünde ben bu haldeyim.
vallahi bu kadar umuttan sonra tökezleyince insan dahada sorguluyor.benim şu anki yaptığım kimse benim durumuma düşmesin.kimse benim gibi hayal kırıklığı yaşamasın tülay.emriyolog spermiyogramı incelememiş ile.buna gerek duyulmamış.bakılınca çıkacakmıydı.çıkmaycaktı belki.ama işini adam akıllı yapman gerekmezmiydi.eğer ben bu kadar sorgulamasaydım peşine düşmeseydim üstünü örteceklerdi.ve patolojiye dahi gönderilmemiş.yani ben şimdi ölümlü dünya diye bunları boşmu vereyim.eşimi bebek gibi koşturacağını söyleyen doktoru boşmu vereyim.ben onlara çalıştım.onlar için evimde idaremi en ince ayrıntısına kadar düşündüm.ağrım var dayanamıyorum can haliyle aradım doktorumu ölüyorum nefesim kesiliyor ağrılardan diyorum.benimle ukalaca konuşup aaaa sizde sperm bulunmadımı diyor.ardan 1 gün geçmiş ve unutulmuşum düşün.benim enkaz altında kalmış gibi verdiğim mücadeleyi görmezden gelmiş.onun için bu kadar basit.
her istanbula gidiş gelişlerimi düşününce ne kadar yorulmuşum meğerse..ayaklarımız resmen balon gibi dönüyorduk evimize.sadece umut verilmiş.biz sandık hemen hamile kalacağım.öyle anlatıldıki neredeyse sperm olmsada bu iş olacak sandım.öyle anlatıldı.ben inandım.şimi sorgulayınca hiçbirşeye inanmıyorum.ve biliyorum bu iş gerçekten bu kadar basit değil.kağıt üstünde mükemmel değerlerle olmuyor bu iş.daha önce bize tese son çare denildi.keşke ilk olarak başvursaydım diyorum.bulununca tedavisizde oluyormuş.en azından bu kadar uğraşmamış olurdum.
ÖLÜM.ölüm hepimiize hak sana bana ona.beni bu hale düşernleri rabbime havale ediyorum.
benim yaşadıklarımı yaşamadan rabbim almasın canlarını.canımı yakan 2-3 doktor var.onları rabbime şikayet ediyorum.

Çok teşekkür ederim canım. Darısı topikteki herkesin ve sizin başınıza. Çok dua ediyorum rabbim herkesi bu dertten kurtarsın bir an önce evlerini çocuk sesleriyle şenlendirsin diye. Bu derdi ancakki yaşayan bilir. Canım emre beyden biz memnun kaldık. Doğrusu 7 ay önce kendine muayene olmadan önce baya endişelerim vardı. İnternette kendisiyle ilgili araştırma yaparken kendisinin soğuk ilgisiz olduğunu okunuştum. Biliyorsun bu konularda doktor hasta arasındaki elektrik, iletişim çok önemli. Şimdi soğuk davranır eşim bir daha gelmem buraya diyecek diye baya endişelendim. Ama kafamdaki soru işaretleri ilk görüşmemizde kalktı. Ben duygularını belli eden öyle herşeye kolaylıkla ağlayabilen bir insan değilim o görüşmede bana ismimle hitap edip lütfen bu kadar üzülme, üzme kendini bunu yaşayan siz tek değilsiniz sonda olmayacaksınız dediği anda ben içimden ohh dedim. Bize hiç bir zaman kesin çıkar demedi. Bu gelişimizde ise yine bizimle çok ilgilendi kaldığımız otelden yediğimiz yemeğe herşeyi sordu gayet neşeli sıcak kanlıydı. Merkeze zaten diyecek söz yok baya donanımlı. Personel filan çok ilgili. Siz daha önceki tesenizi emre beyde olmadınız mı ben sizi oldunuz diye hatırlıyordum.

Arkadaşlar her cuma günü veya akşamı kehf süresini okumak yada dinlemek birdahaki cumaya kadar korurmus ve bizim için kabeye kadar nur olusurmus ayrıca kanser dahil birçok hastaliga şifa oluyormuş,şimdi sohbette dinledim paylaşmak istedim ,Allah kabul etsin şifa versin inşallah...

ne kadarlık evlisiniz ablacığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…