Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

22 Aralıkda gideceğiz Allah nasip kısmet ederse
canım ben tese için değil özellikle
testistlerin indirilme durumunu öğrenmek için gidiyorum
emre bey den cevap gelmedi ona da mail attım
şimdiye kadar bu dr içime sindi
hayırlısı bakalım

Anladım canım Allah hayırlısını nasib etsin inşallah
Murat başar cevap olarak nededi?

Ayyyy canım o kadar güzel konuştun ki
ALLAH razı olsun senden
Şu anda %30 spermatit ve 1 300 germimiz var
Eşim tedaviye cevap veriyor ama dediğin gibi
Testitler yukarıda olduğu için çıkış sağlanamıyor
Canimm cok guzell yaa baya spermatit cikmis..insallah 3 ay sonraki kontrolde sperm cikarda..hasret sona erer :) canim siz ne kadardr tedavidesiniz o kadar konusuyoruz sormadim hic :) ne zamn sonra pregnyl in yanina baska igne eklendi.lokosit kac sizde canim

yazınızı bende okudum canım peki 2011den bu yana ne değişti ne durumdasınız tedaviye başladınız mı

Anladım canım Allah hayırlısını nasib etsin inşallah
Murat başar cevap olarak nededi?
Testist lerin durumu iyise tese ile birlikte indirilme ameliyatı planlanabilir dedi
tum tahlil sonuçlarınızla gelin dedi

Canım biz 22 aydır celalettin hOca ile tedavideyiz ilk 3 ay pregnyl daha sonra da yaninda menagon kullanmaya başladık ve şimdi de tese ye karar verildi
ilk başladığımızda hücre 700 bin idi
lökosit şu anda 500 bin

Merhabalar arkadaşlar;

Bilen bilmeyen herkes için bir özet geçeyim. Eşimde çift taraflı inmemiş testis sorunu vardı. Azosperm nedeni bu. Maalesef en kötü nedenlerden biri. Bebek iken yapılması gereken ameliyat çocuk iken yapılmış. Hem geç kalınmış hemde doktor indirme işleminde başarısız olmuş. Aile ihmalimi desem, doktorların ihmalimi desem, taktiri ilahi desem bilmiyorum ama aynı durumda olup zamanında ameliyatları başarılı yapılan ve çocuk sahibi olan insanlar var! Sanırım en doğrusu tedbirde eksik kalınmış, Allah’ta bunu uygun görmüş.

30 yaşında eşime hem mikro tese hemde indirme ameliyatı yapıldı. Şükür indirildi ama şiddetli Azosperm yani germ hücresi dahi tesede bulunamadı. Doktorlar imkansız, uğraşmayın vs. dedi. Hatta 3.ameliyatı yapmam dedi. Çünki tese kendini yenileyen bir organ değil, aksine normal bir insanda bile yıllar geçtikçe eksilen bir organ. Daha sonra Celalettin hocayı duyduk. Tereddütlerim vardı ama kaybedecek birşeyimizde yoktu. Tedaviye başladık. 6 aydır tedavideyiz. Doktorların olumlu yada olumsuz söylediği hiç bir şeyi önemsemiyorum. Azosperm hastalığının kesin bir tedavisi yok ama olmayacak diyede bir şey yok. Celalettin bey, müfit bey, kaan bey vs. sadece deneyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hastaneler ise hemen tese işlemine geçip maddi giriş sağlamaya çalışıyor. Çünki sperm testi ile en az germ yada spermotositi olmayan birine bile hemen tese deniyorsa aklıma bu geliyor birtek.

Her insanın yapısı bünyesi farklı… olursa olur, olmazsa olmaz. Bu şekilde bakmak lazım olaya. Çok umut bağlamadan…. Azosperm hastalarının 3 seçenek hakkı var. 1-tese 2- prenglyn ve benzeri hormon iğneleri kullanmak 3-durumu kabullenip hiç bir şey yapmamak. 1.olanı denedik durum hüsran, şuan 2. seçenek hakkımızı kullanıyoruz. Olmazsa mecbur 3.seçenek… eşim küçükken alınması gereken tedbirlerin hepsini şimdi yapmaya çalışıyorum. Taktiri Allaha bıraktım. Ol derse olacak, olma derse olmayacak. Hormon iğnelerini çok uzun süre kullanma taraftarı değilim ama şimdilik her şey yolunda…. İmkansız denilen şeyler şuan imkanlı durumda inşallah sperm çıkışınıda görürüz.

Biz başladığımızda hücre dahi yoktu ve olması tıbben mümkün değildi. Bilmeyenler için Sperm oluşum evrelerini tekrarlamak istiyorum. Tabi bunlar kendi içlerinde de bölünüyor.

Germ hücresi > Spermotosit > Spermatit > Sperm

İlk başladığımız andan itibaren test sonuçlarımız.

FSH-------------16.40

LH---------------5.98

E2---------------29.80

PRL-------------9.72

Testosteron, total-----2.52

Lökosit %100

İmmatür Germ Cell 0

Spermatosit 0

Spermatit 0

Tedaviden 3 ay sonra

FSH------------- 0.837

LH---------------0.226

E2---------------34.50

PRL-------------9.98

Testosteron, total-----2.92

Lökosit 1.694.000

İmmatür Germ Cell 506.000

Spermatosit 97%

Spermatit 3%

Tedaviden 6 ay sonra

FSH-------------9.09

LH---------------2.95

E2---------------64.52

PRL-------------13.02

Testosteron, total-----3.70

Lökosit 774.000

İmmatür Germ Cell 1.026.000

Spermatosit 89%

Spermatit 11%

Gördüğünüz gibi hormon değerlerimiz iniş çıkış yaşadıktan 6ay sonra normal seviyelere geldi sayılır ve hücre sayıları artıp, spermatitte ilerliyoruz. Testestoron düşük sadece. Ayrıca bu iğneler özellikle cigerlere zarar verebiliyor, sonuçta hormon iğnesi ama ne hikmetse ilk testte biraz yüksek iken 6 ay sonra kendi isteğimizle kontrol amaçlı yaptırdığımızda birazda olsa değerler düşmüş. En çokta bu yüzden iğneleri kullanmaktan korkuyordum ama neden düştüğünü bilmesemde bu değerleri görmek içimi çok rahatlattı. Beklide eskisine göre daha sağlıklı beslenme yada bitkisel ilaçlar ile alakalı olabilir.

AST(SGOT) 34 6 ay sonra: 28

ALT (SGPT) 76 6 ay sonra: 71

Test sonuçlarımızı aldıktan sonra Celalettin bey ile görüştük. Hormon testi yaptırmadan 1 gün önce prenglyn iğne yaptırmak gerekiyormuş. Biz bunu bilmiyorduk. 3-4 gün vurmamıştım, Bilginiz olsun. iğnelere 5000 ve 2500 şeklinde devam edicez. Bir tanede Nebido iğne 270 tl getirtiyoruz. Ya zam geldi, yada eczane kazığı. Bu iğnede testoteronu yükseltmek için. Bizim Spermatitler 10-12mikron. 5 mikrona kadar küçüldüğünde bir iğne takviyesi ile spermlerde çıkış olurmuş. Yani anladığım spermatin yüzdesinden çok var olan spermatitlerinde kendi içinde küçülüp, bölünebilmesi. Herkese söylenen 1-1,5 yıllık zaman bizede söylendi ama her şey allahtabitiyor. Yarında olabilir, hiç olmayadabilir. Ersel beye yönlendirmedi bu sefer ama biz onunlada görüşmeyi düşünüyoruz. Çünki test sonuçlarımızdan sonra bitkisel ilaç ve şuruplarında olumlu etki ettiğini düşünüyoruz.

Merak edenler için yeni hastane ve prosedürler hakkında bilgi vereyim. Ya kimse söylemek istemiyor yada giden hastalar söyledi de, ben kaçırdım. Son olarakta giden olmadı. Hastane güzel temiz ve çok kalabalık değil ama muayene ücreti 200 tl deniyor. Sigorta geçmesine rağmen devreye sokmuyorlar ve nakit olarak isteniyor !!!!!!!! Sadece ilaçlar için sigortayı devreye sokuyorlar. Sanırım hem bizden hem devletten ücretleri almak için. Bu yüzden nakit çalışıyorlar olabilir. Tabi bu bir tahmin sadece.

Ayrıca bir taahhütname imzalatılıyor. check up yaptırmayı kabul ediyorum diye. 1-biz check up yaptırmıyoruz, 2-hemen hemen bütün özel hastanelere gitmiş olmama rağmen hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bu hiç hoşuma gitmedi.

Not: Muayeneye saatinde gitsenizde yinede kapıda bir süre bekleme ihtimaliniz yüksek.

Bayadr igne kullaniyomussunuz canimm yaa insallah bundan sonraki testte cikar surpriz olur :) hucre sayisinin artmasi gerekiyomus galiba menegon icin biz pregnyl e devam ediyoruz hucremiz az daha 104 bin celalettin hocada bi sure daha devam edelim dedik.. sperm cikisi olmasa bile Allahin izniyle tesede cikar insallahh

Canlarım hepinizden ALLAH razı olsun,Allah ettiğimiz tüm duaları kabul etsin inşallah,
Tülaycım sendende ALLAH binkere razı olsun,dualara vesile olduğun için.

Canimm cok guzel anlatmissin aciklayici olmuss yazini okurken nedense içimden sperm cikacak diye gecti :) super bir ilerleme kaydetmissinz heleki hic baska igne kullanmadn sadece pregnylle fsh ve lh in sifirdan yukselmesii :) bizimde yukselirmi cok.merak ediyorum :)

Cnım çok güzel açıklayıcı bir yazı olmuş,benin merak ettiğim fsh nasıl 0 dan hemen 9 a yükseldi,biz 20 aydır tedavideyiz daha yeni yeni fsh 3e geldi ama Lh hala 0 larda bir türlü yükselmiyor.

Kizlar birsey sormak istiyorum. ''Hasbiyallahu'' tesbih olarak cekilebilir mi yoksa bulundugu ayetler tamamenmi okunmali

İnşallah içinden geçer tutar :) Hepimizin emeklerini Allah boşa çıkarmasın. Sizinde yükselir inşallah, biz ekstra hiç birşey yapmıyoruz. Sadece prenglyn iğne ve ersel beyin yolladıkları hepsi bu :) Şimdi birde işte dediğim gibi testesteron yavaş yükseliyor, onu hızlandırmak için nebido vurulacak.

İlk Fsh 16.40 'dı. çok ani bir iniş oldu 3 ay sonra 0.837. şimdi son yaptırdığıımızda 9.09. Sanırım bitkisellerinde takviyesi sayesinde oldu. yada prenglyn yeni vurulup gitmediğimiz için olması gerektiğinden biraz yüksek çıktı. yoksa ekstra bir şey yapmıyoruz ama bizimde testesteron çok yavaş yükseliyor.

Cnım çok güzel açıklayıcı bir yazı olmuş,benin merak ettiğim fsh nasıl 0 dan hemen 9 a yükseldi,biz 20 aydır tedavideyiz daha yeni yeni fsh 3e geldi ama Lh hala 0 larda bir türlü yükselmiyor.

testesteronun yülselmesi için fsh ın baskılanması lazım nebido vurdurduğunuzda fsh lh 0'lanacak,testesteron yükselecek,bizimde tedaviye başlarken fsh 28 lh 10 testesteron 1 lerdeydi nebido vurdurunca fsh lh 0 landı,testesteron 5in üstüne çıktı
Pazartesi hormon tahlili yaptıracağız bakalım şimdi ne durumdalar

Siz bizden önde ilerlediğiniz için devamının nasıl olduğunu biliyorsunuz demek ki. Bakalım 3 ay sonra bizde ne olacak. Hormon testinden 1 gün önce prenygln devam ediyorsanız, vurulup gidin. biz bilmiyorduk böyle olması gerektiğini. Hocanın istediği aslında yavaş yavaş yükselmesi sanırım. Şimdilik çokta takılmayın hormonlara, önemli tabiki ama asıl önemli olan hücrelerin artması, spermatit mikronlarının küçülmesi.

sağol canım bilgilerin için inşallah emeklerinizn karşılığını yakında alırsınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…