Doktorlar tese yaparken durumu en iyi olan parçayı seçiyorlar ve laboratuvara gönderiyorlar. Orada incelendikten sonra sonuç bildiriliyor. Yani Kaan bey alınan parçayı laboratuvarda mikroskop ile incelemiyordur. yoğun olduğu içinde inceleme sırasına koyuyorlardır. Bir bekletme teknikleri muhakkak vardır ama bizde eşim ameliyattan çıktıktan yarım saat yada biraz daha fazla dk sonra sonucu bildirmeye geldiler. Yani alınan parça hemen incelendi. Bu daha mantıklı geliyor bana. çünki zaman ile yarışıyoruz. Yanlız doktor sonucu almadan başarılı geçtiğini söylememesi lazımdı. Başarılı geçti demek bulundu demek. Kesin olmamakla birlikte az cok sperm olup olmadığını biliyorlar.
Canım sen en iyisi hiç kafanı bulandırma, şuan sizin durumuzda sperm bulunabilme yüzdesi artmış durumda. Bu bir avantaj, inşallah tesede bulunur ve indirme ameliyatı başarılı geçer ama işte doktor ve hastane seçimi çok önemli. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Bak aklında bulunsun eşin ameliyatlarını olacağı zaman senide öncesinde hazırlasınlar ama sonucu almadan senin yumurtalarını toplamasınlar. Eğer sperm çıkar ise hemen senin işlemine geçilsin. Bu şekilde sizden tüp bebek masrafı değilde sadece ilaçlarının parasını ve muayene ücretlerini almak durumunda kalırlar.
Evet canım çok haklısın dediğin gibi zamanla yarışıyorum
Aynen bir organ nakli gibi bu.
Dr sperm kanallarını gördük çok güzel demişti
İnşallah canım dediğin gibidir
Merkez gayet iyi bir merkez
yok canım siz hemen teseye gitmeyin,bir süre bekleyin,inşallah teseye gerek kalmadan,çıkışlar başlarIlac vermedi keci boynuzu ozu kullaniyoruz bizde, hersey normal deyince umitsizlige kapildik biraz ,umitliyiz ama kafalar bulanik
Ağzın bal yesinyok canım siz hemen teseye gitmeyin,bir süre bekleyin,inşallah teseye gerek kalmadan,çıkışlar başlar
meraba yazınız dikkatimi çekti ve cevap vermek istedim rahatlamanız için...benim de eşimde aynı durum vardı 2 sene önce farketik...prolaktin yüksekliğinden dolayı beyin MR istediler hipofiz bezinde 2mm adenom(kist) tesbit edildi...biizm doktorum dediği 10mm den küçükler korkulacak bişi değil..bizde çok korkmuştuk üstelik benim eşimde ozman sperm sayısı 1-2 tane ydi azosperm dediler falan...sonra istesizlikde vardı ...beyninde kist olduğunu duyunca cocuk falan istemiyom eşim daha önemli demiştim....neysee sonra ilaç tedavisine başladılar 2mm olduğu için cerrahi bi müdahale gerekmiyodu...1 sene içinde bütün hormonları düzene girdi bu yıl 2yıl bitmek üzere son girdiği MR da kist kaybolmuştu ama tedbir amaçlı hala ilacını kullanıyor...sperm sayısıda 1 milyon civarı ....hatta ilaç vitamin destekleyerek 12 milyona da çıkmıştı ama bizde bide varikosel de var hala bebek sahibi olamadık ....demek istediğim eşim sağlıklı olsunda gerisi zaten gelir sakın korkmayın iyi bi endokrin doktoru bulun ilaçlarını düzenli kullanın...sevgiler
çok tşk ederimm..çok şükür güzel haberler aldk.endokrin uzmanı özel bi prolaktn testi istedi ankraya yollandı kan örneği..makroprolaktn testiymiş.bgun aldk sonucu kist filn yok bebk düşünmesnz ilaç bile vermem dedi doktor.haftada bir gün ilacın yarısını içicek bi ay sonra kontrole gitcez allaha binlerce şükür korktk baya 10 gündr.bnm eşimn sperm sayısı iyi bizim ileri hızda ve morfolojide düşüklk vardı bunu öğrennce gitmştk ürolojiye orda yapılan hormon testiyle ögrendk zatn prolaktn seviyesnn yuksek oldugunu ama doktr korkulcak bi yukseklk değil dedi rabbim herkese acil şifalar versin..
İnşsllah içini ferahlatacak güzel gelişmeler olur dualarım seninle Allah yolunuzu açık etsin canımPazartesi günü dr a gideceğiz
Ve bendeki moral sıfır
Ki eşime yansıtmamaya çalışıyorum
Canim varikosel ameliyati oldunuz sanirim.Bizimde doplerde anlasildi aslinda 4doktora gittik 6 kez test verdik ensonki dedi sizin gibi,sogda 2 solda 4 damar bağlandı, byopsi yapmadi ama sperm yolu bulundu sagda yaziyordu,beslenmede neler yapmak gerek bisey demedi ilacta vermedi
S.a öncelikle Rabbim hepinizin evlat özlemini gidersin şifa kapısını açsın.bizlerde bu zorlu süreçten geçtik hepinizi çok iyi anlıyorum çevre faktörü,anne olabilme içgüdüsü vs vs...ama son zamanlara bir birinizi çok kırdınız.bu yazımıda "Haksızlık
S.a öncelikle Rabbim hepinizin evlat özlemini gidersin şifa kapısını açsın.bizlerde bu zorlu süreçten geçtik hepinizi çok iyi anlıyorum çevre faktörü,anne olabilme içgüdüsü vs vs...ama son zamanlara bir birinizi çok kırdınız.bu yazımıda "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır "hadisi şerifine binayen yazmak istedim. birtek kişiye karşı hepiniz hiç adil değil. Ve enson o kişinin özel hayatını eşinide işin içine kattınız.çok yanlış ve etik olmayan sözler.ben kimsenin tarafında değil hakkın tarafındayım çok abarttınız,o arkadaşın amacı doktorları kötülemek falan değil sadece para tuzaklarına alet olmayın benim canım yandı sizinki yanmasın.demek istiyor.ayrıca haklı olabileceğini hiç düşünmediniz mi... EYİNASSSS canım moralini hiç bozma eşine gelince bence eşin çok ama çok şanslı senin gibi ZEKİ, CESUR,
karşısında susan dilsiz şeytandır "hadisi şerifine binayen yazmak istedim. birtek kişiye karşı hepiniz hiç adil değil. Ve enson o kişinin özel hayatını eşinide işin içine kattınız.çok yanlış ve etik olmayan sözler.ben kimsenin tarafında değil hakkın tarafındayım çok abarttınız,o arkadaşın amacı doktorları kötülemek falan değil sadece para tuzaklarına alet olmayın benim canım yandı sizinki yanmasın.demek istiyor.ayrıca haklı olabileceğini hiç düşünmediniz mi... EYİNASSSS canım moralini hiç bozma eşine gelince bence eşin çok ama çok şanslı senin gibi ZEKİ, CESUR,
S.a öncelikle Rabbim hepinizin evlat özlemini gidersin şifa kapısını açsın.bizlerde bu zorlu süreçten geçtik hepinizi çok iyi anlıyorum çevre faktörü,anne olabilme içgüdüsü vs vs...ama son zamanlara bir birinizi çok kırdınız.bu yazımıda "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır "hadisi şerifine binayen yazmak istedim. birtek kişiye karşı hepiniz hiç adil değil. Ve enson o kişinin özel hayatını eşinide işin içine kattınız.çok yanlış ve etik olmayan sözler.ben kimsenin tarafında değil hakkın tarafındayım çok abarttınız,o arkadaşın amacı doktorları kötülemek falan değil sadece para tuzaklarına alet olmayın benim canım yandı sizinki yanmasın.demek istiyor.ayrıca haklı olabileceğini hiç düşünmediniz mi... EYİNASSSS canım moralini hiç bozma eşine gelince bence eşin çok ama çok şanslı senin gibi ZEKİ, CESUR,
saol güzelim iim ne olsun bu aralar yoğunum snav zamanım
başladım ders çalışmaya kitapları oku oku bi hal oluyorumböle devam ediyor hayat sen nasılsın evet bayağı oldu görüşmeyeli...
anladım cnm inşlh ameliyatsız çıkışlarınız olur kalitelide
ne yapalım ameliyat kaçınılmazsa olsun inşlhj bol kaliteli çıksın...
Ameliyatin üstünden 2ay gecti canim,1 ay sonra teste gidicez 20 ocakta, varikosel. Ameliyatı ise yaramaz tese olun ilac kullanarak oyalanmayin dedi bize, keci boynuzu özü kullaniyoruz bizde ama sormadik doktora ,suan tum dusuncelerimi degistirdi yazdiklarin, inan agliyorum,rabbim hepimize evlat nasip etsin...Canim varikosel ameliyati oldunuz sanirim.
Ve teseden bahsetmissin.
Canim bizde olduk.ne zaman oldunuz tam kac ay oldu bilmiyorum.topigin uzayan sayfalarinda kacirdim sanirim.
Var.ameliyati sonrasi 6 ay beklemekte fayda var.bize de oyle demisti doktorumuz.
Bizim hormonlar normal degerdeydi ve kromozon analizinde bir sorun cikmamisti.
Ameliyattan sonra doktor 1 ay sonra kontrole cagirdi.sadece total test.alt sinira daha yakindi.hormon testi ve sperm testi istedi.testosteronun biraz olsun artmasini hedefliyorum.ameliyat ne kadar ise yaramis ona bakicam dedi.bu surede hicbir ilac yada vitamin vermedi.keci boyn.pekm.ve arisutubal polen karisimini ben sordum olur kullanin dedi.1 ay sonra oylesine istedi sperm testini.eve geldim tekrar aradim hocam hani 6 ay beklicektik 1 ay sonra cikarmi dedim.yok hemen nheveslenmeyin ben oylesine istedim bi bakayim dedim dedi.iyi hadi dedik.
1 ay sonra gittik test verdik sabahtan.oglen sonucu alip doktorun odasina gececektik.bi baktik kagida yikama sonrasi 50.000 bin sperm goruldu yaziyordu.cikis baslamisti cnm.
Umudunu kaybetme olurmu?dilerim sizdede ayni bu sekilde olur.rabbim herkese nasip etsin.
Bizde c.peruda tedavideyiz bizimde ocakta randevumuz var bakalım ne olucak o kadar sabırsızlıkla bekliyorumki sonuçları inşallah güzel haberlerle sizlere umut olurum arkadaslar.RABBiM e emanet olun iyi geceler...
sizin azospermi sebebiniz neydi ben sizi pek hatırlayamıyorum ve ne zamandır tedavidesiniz bir de gelişmeleri yazabilir misiniz rica etsemyazmiyim diyorum ama bende kendimi gercekten haksizlik karsisinda tutamiyorum tek tarafli bakacaksaniz olaylara bari isin içine hadis falan katmayin lutfen bi insana eşin iyi demek neden etik değil cok merak ettim hakaretmi edildi kalkip burda birileri diyor c.peru nun kadinlara tavirlari hic hos degil ve nedeni sorulunca hiç bir aciklama yapilmiyor ben 1,5 senedir esimle birlikte gidiyorum zerre kadar bir kadin olarak yanlis hareketini gormedim bir insani doktor olarak begenmiyebilirsiniz ama bu nedemek allah askina ne kadar ayip seyler bunlar cokmu etik digeri kalkip hic tanimadigi sadece burda tartistigi insana beddua ediyor bumu etik aylardir burda olmayan bi doktoru ve hastalarini yerden yere vuruyor bumu etik defalarca insanlar rahatsiz oldugunu dile getirmesine ragmen ayni sekilde tekrar yapilmasimi etik yoksa 11 senenin acisini sadece bir doktora yuklemekmi etik ben buraya katildigimdan beri eyinasla hep ters düştüm ama tese olacaklari zaman cok dua ettim cunku o aciyi bende biliyorum bende yasadim burda bi cok arkadas ona duayla yaklaştı ama o bedduayi tercih etti sizin icinde bunca olan sey etikse yazik gercekten bildigim kadariyla daha oncelerden kaan aydosta devlet hastanesinde calisiyordu daha sonra ozele geçti ama gitmediğimiz icin net olarak bilmiyorum yanlisimda olabilir burdan hatirladigim kadariyla soyluyorum neden ona hic kimse ozele gecti diye laf etmiyor doktor ozel hastaneye gecti diye bile elestiriliyor doktorun nerde calisacaginadami biz karar verecgiz bazilari amacini asiyor sadece elestiri olsunda ne sekilde olursa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?