Canım anlatırım tabi ama bu konuyu açınca eşim bir durgunlaşıyor sus pus oluyor o kadar konuşan adam en sonunda tamam gidelim doktora diyor ama sırf ben istediğim için zorla gidiyor biliyorum ona uygun bir zamanda anlatacağım ben de ilk gittiğimiz Üroloji doktorundan duydum bu kavramı ve duyduğumdan beri araştırıyorumöncelikle geçm,ş olsun canım.utangaç testisi bilmiyorum ama inmemiş testis 30 da yapılır.benim eşimin testisleri 27 yaşında indirildi.testisin biri inip çıkıyormuş diğeri hep batındaymış.sanırım inip çıkan utangaç testis oluyor.şuan herikisi yerinde ve inip çıkana tese yapılıyor.diğeri çünkü işlem yapılmayacak kadar küçük ve içerisinde doku yok.biz onu sağlık için indirtik.bence siz yerine indirtin ve bunu eşinize çekinmeden anlatın.eşinizle aranızdaki ilişki nasıl bilmiyorum ama bunu kendisiyle paylaşın.ben eşimle bunu ilk etapta konuşmadım doktora birlikte gittiğimizde doktor eşime testisler yerinde diyemi sorduğunda eşim anlatmıştı ve arkası geldi konuşmanın.bende o zamanlar bilmiyordum bilseydim çekinmez konuşurdum herhalde.
canım eşini en iyi sen tanırsın.senle konuşunca durgunlaşıyorsa doktora gittiğinizde sen anlat doktora.bizim böyle durumumuz var diye.benim eşimde eskiden pek konuşmazdı ve doktora ben anlatırdım onun yanında durumunu.o zamanlar sıkılırmıyıd bilmiyorum ama şimdi bu durum hoşuna gidiyor.sen beni daha iyi tanıyorsun diye.sizdede zamanla yenersiniz bunu.sesizleştiğinde eşin seni düşünüyorum bu ikimizin sorunu benim sağlık sorunum olduğunda sen benim için mücadele etmezmisin de.ne bileyim aklıma şimdi böyle geldi .bunu birlikte yenmelisiniz ve bu ikinizin hayatı.artık eşin tek değil birlikte yaşıyorsunuz.senin sağlığın onu,onun sağlığı seni etkiliyor.Canım anlatırım tabi ama bu konuyu açınca eşim bir durgunlaşıyor sus pus oluyor o kadar konuşan adam en sonunda tamam gidelim doktora diyor ama sırf ben istediğim için zorla gidiyor biliyorum ona uygun bir zamanda anlatacağım ben de ilk gittiğimiz Üroloji doktorundan duydum bu kavramı ve duyduğumdan beri araştırıyorum
Haklısın canım ben de doktorun yanında eşimden çok konuşurum eşim her Çıkışta niye bu kadar çok soru soruyorsun diye kızar ya bilmiyorum Aklım Karışık bazı doktorlar bu durumda ameliyat gerekmez diyor bazıları gerek var diyor ben yine de eşime anlatıcamcanım eşini en iyi sen tanırsın.senle konuşunca durgunlaşıyorsa doktora gittiğinizde sen anlat doktora.bizim böyle durumumuz var diye.benim eşimde eskiden pek konuşmazdı ve doktora ben anlatırdım onun yanında durumunu.o zamanlar sıkılırmıyıd bilmiyorum ama şimdi bu durum hoşuna gidiyor.sen beni daha iyi tanıyorsun diye.sizdede zamanla yenersiniz bunu.sesizleştiğinde eşin seni düşünüyorum bu ikimizin sorunu benim sağlık sorunum olduğunda sen benim için mücadele etmezmisin de.ne bileyim aklıma şimdi böyle geldi .bunu birlikte yenmelisiniz ve bu ikinizin hayatı.artık eşin tek değil birlikte yaşıyorsunuz.senin sağlığın onu,onun sağlığı seni etkiliyor.
bencede anlat canım.gerisi eşinin kararı olur.belki ondada merak uyandırır ve araştırır.Haklısın canım ben de doktorun yanında eşimden çok konuşurum eşim her Çıkışta niye bu kadar çok soru soruyorsun diye kızar ya bilmiyorum Aklım Karışık bazı doktorlar bu durumda ameliyat gerekmez diyor bazıları gerek var diyor ben yine de eşime anlatıcam
Saracogly kurunu mu deniceklermiskızlar dün ecrinbebekle konuştum giriş yapamıyormuş ve benden anlatmamı istedi.kendisi saraçoğluyla birebir kitap imza gününde birebir konuşmuş.durumunu anlatmış çok üzülmüş.teseyi tek testisle yapın demiş.kürlerle ilgili hiçbir zararı olmaz demiş evvel allah faydası olur demiş.yüzde otuz başarı olur demiş.bilmiyorum ama biz bu kürleri deneyeceğiz.ayrıca hormon dengesini bozmaz demiş.kendisi giriş yapabilirse daha ayrıntılı yazar.bunu benden yazmamı istedi.
Hangi kurlermis canimmkızlar dün ecrinbebekle konuştum giriş yapamıyormuş ve benden anlatmamı istedi.kendisi saraçoğluyla birebir kitap imza gününde birebir konuşmuş.durumunu anlatmış çok üzülmüş.teseyi tek testisle yapın demiş.kürlerle ilgili hiçbir zararı olmaz demiş evvel allah faydası olur demiş.yüzde otuz başarı olur demiş.bilmiyorum ama biz bu kürleri deneyeceğiz.ayrıca hormon dengesini bozmaz demiş.kendisi giriş yapabilirse daha ayrıntılı yazar.bunu benden yazmamı istedi.
Canım yazını yeni gördüm İstanbul'a kar yağmadı okulda da hastalık kapmamak imkansız aslında ilk gittiğimiz Üroloji doktoru azo sebebini bu olarak gösterdi ama ameliyattan hiç bahsetmedigeçmiş olsun cnm dinlen terle bide vitamin takviyesi yap kendine..
cnm bu konuda bilgim yok ama araştırıp bilgili olarak dr.gidip sormak daha ii geliyor insana ...
Canim soyle bisey buldumCanım yazını yeni gördüm İstanbul'a kar yağmadı okulda da hastalık kapmamak imkansız aslında ilk gittiğimiz Üroloji doktoru azo sebebini bu olarak gösterdi ama ameliyattan hiç bahsetmedi
canım eğer hiç tedavi görmeden yaptırdığınız test ise yine iyi germ hücreniz var azda olsa,çoğumuzda tedaviye başlarken oda yoktu.İlk test
Canim hoca hiçbirsey demedi iyi yada kötü
Öncelikle geçmiş olsunGünaydın arkadaşlar güzel bir gün olsun inşallah... Iki gündür hastayım okula gidemedim ben de tabi her zamanki gibi yine makaleler okumaya araştırmaya başladım eşimde utangaç testis var biliyorsunuz otuz Yaşında testisi sabitlemek için ameliyat yapılır mı aceba bazı yazılar okudum olabilir diye ama bunu eşime nasıl söyleyeceğim bilmiyorum
Canım çok teşekkür ederim işte bende bunları okudukça aceba diyorum bişey yapılmalı mı ve 30 YAŞ çok mu geç sürekli araştırıyorum okuyorum çocuk olayı dışında ileride başka sağlık sorunları çıkmaması da önemli sanırım iyi bir ürolog bulmamız gerekliHareketli testis inmemiş testis retraktil testis
Toplam Okunma : 7084 kez okundu.
UTANGAÇ (RETRAKTİL) TESTİS
Testisler doğumdan önce karın içinde yer alan ve doğuma yakın bir zamanda ya da ondan hemen sonra “aşağı doğru inen” organlardır. Eğer bir testis, bebek 8-10 aylık olduğunda sürekli olarak kasık bölgesindeyse, daha fazla beklenmez ve tedavi planlanır. 2-3 yaşına kadar bekleme yaklaşımı günümüzde geçerli değildir.
Eğer testis sabit bir yerde durmuyor ve farklı yerlerde ele geliyorsa, hareketli bir testis sözkonusudur. Bu durumda başvurduğunuz doktorlar testisi nerede görüyorsa ona göre bir öneride bulunuyor olabilir; ameliyat gereklidir ya da değildir şeklinde çelişkili sözler duyuyor olabilirsiniz. Bu çelişkinin temel nedeni şudur: Hareketli testislerin ortalama 1/3'ü bir süre sonra skrotuma yerleşip, bir daha yukarı çıkmaz. 1/3'ü kasık bölgesine çıkıp, zamanın çoğunu ya da tamamını orada geçirir ve hasarlanır. 1/3'ü ise daha ileri yaşlara kadar inip çıkmaya devam eder. İleri yaşlara kadar inip çıkan testislerdegerçek bir hasarlanma olup olmadığı bilinmemektedir; ancak, infertilite kliniklerine başvuran retraktil testisli infertil/subfertil erkeklere orşiopeksi yapıldığında, bazı sperm bulgularında düzelme saptandığı bilgileri de literatürde mevcuttur.
Aslında bu konuda kesin kanıtların desteklediği bir bilgi yok. Bebeklik çağından başlayıp yetişkinliğe kadar izlenen ve kısırlık gelişip gelişmediği araştırılan hiçbir retraktil testisli olgu serisi yoktur. Literatürdeki tüm yayınlar, en fazla birkaç yıllık takip sonuçlarını bildirmişlerdir; bu sonuçlar da, baba olma durumu vs değil, takip sonundaki testis hacmi ve yeri gibi bilgilerden ibarettir. Hatta literatürdeki utangaç testis tanımları bile tutarlılık göstermiyor. Mesela kimileri, skrotuma çekilince birkaç saniye orada kalan, kimileri birkaç dakika orada kalııp yukarı çıkan testisi retraktil testis olarak tanımlamaktadır. Halbuki skrotumda kalma sürelerine göre çocukları yetişkinliklerine kadar izleyip de, bunların hangisinin zararlı hangisinin zararsız olduğunu araştıran hiç yayın yoktur. Daha tanımı konusunda bile fikirbirliğinin bulunmadığı bu alanda kesin yargılarla konuşup karar vermek hatalara yol açabilir. Bu nedenle aşağıda listelediğim temel bilgilere dayanarak bulduğum çözüm ve bu konudaki yaklaşımım şöyledir:
Sıcaklık testise hasar verir.
Testis vücuttan daha serin bir yerde (skrotumda) durmalıdır.
Kasık bölgesi testis için olması gerekenden daha sıcaktır.
Testisin sürekli ya da çoğunlukla bu sıcak bölgede olduğu tespit ediliyorsa, hasarlanma ihtimali var demektir (Gerek sıcaklık nedeniyle, gerekse iniş çıkışlar sırasında olabilecek bir torsiyon nedeniyle).
Canim soyle bisey buldum
Canım bence zaman kaybetmeden tekrar gidin bak biz bir örneğiz eşimde başka sorun yok genetiği bilmiyoruz tabi hala eşimi bebekken hiç kontrole bile götürememişler İstanbul da olmalarına rağmen biz de eşim de tabi bunun ciddi bir durum OLDUĞUNU azospermi ile tanışınca öğrendik dediğim gibi hemen gidin küçük yaşlarda iğne hatta pregnly tedavisi ile sonuç alınabiliyormuş ileriki yaşlarda tedavi de zorÖncelikle geçmiş olsun
Utangaç testtiste testis aşağıya yukarı inip çıktıkça zarar görebiliyor diye biliyorum ama sabitleme yapıyorlarmı bilmiyorum ,benim 2 yaşındaki kardeşimdede var aynı sorun, testisi inip çıkyor doktora götürdük,utangaç testis birşey olmaz dedi ama benim içim rahat değil bir süre sonra tekrar götüreceğiz başka bir doktora.
evet canım bizim başımızda olduğu için bende çok tedirginim babamlar eşimde böyle bir sorun olduğunu bilmiyorlar,ben bildiğim için sürekli soruyorum söylüyorum sıkıntı olabileceğini.Benim söylememle götürdük doktorda birşey olmaz diyince kaldı öyle ama benim aklımda 2 yaşını tam doldurana kadar sabitlenmezse tekrar götüreceğim,inşallah bizim yaşadığımız sıkıntıları kardeşimde yaşamaz ilerde.Canım bence zaman kaybetmeden tekrar gidin bak biz bir örneğiz eşimde başka sorun yok genetiği bilmiyoruz tabi hala eşimi bebekken hiç kontrole bile götürememişler İstanbul da olmalarına rağmen biz de eşim de tabi bunun ciddi bir durum OLDUĞUNU azospermi ile tanışınca öğrendik dediğim gibi hemen gidin küçük yaşlarda iğne hatta pregnly tedavisi ile sonuç alınabiliyormuş ileriki yaşlarda tedavi de zor
İnşallah yaşamasın canım şimdiden önlem alınırsa ileride sorun olmaz keşke eşimi de küçükken biri farketmiş olsaydı benim de iki erkek Yeğenim bar ben de sürekli onların altı değişirken bakardım gerekirse ısrarcı davran bu konuda mutlaka gidinevet canım bizim başımızda olduğu için bende çok tedirginim babamlar eşimde böyle bir sorun olduğunu bilmiyorlar,ben bildiğim için sürekli soruyorum söylüyorum sıkıntı olabileceğini.Benim söylememle götürdük doktorda birşey olmaz diyince kaldı öyle ama benim aklımda 2 yaşını tam doldurana kadar sabitlenmezse tekrar götüreceğim,inşallah bizim yaşadığımız sıkıntıları kardeşimde yaşamaz ilerde.
onların kullanıp kullanmayacaklarını bilmiyorum ama biz kullanabiliriz.tam karar vermedik.biraz zaman lazım bizim için.Saracogly kurunu mu deniceklermis
İnls sifa olur esine sizde sifa olsun
canım bende oraya baktım ama ağır testis ameliyatı olanlara bakmıyormuş.bizim için uygun olurmu bilmiyorum.Kızlar morfolojinin Çözümü var diye bir tipik var orda bahsetmişler İzmir de biri Kür yapıyormuş Sayı 40 milyona çıkmış eşinde morfoloji de düzelmiş bir bakın isterseniz
hı anladım umarım şifa olur.onların kullanıp kullanmayacaklarını bilmiyorum ama biz kullanabiliriz.tam karar vermedik.biraz zaman lazım bizim için.
Yani eşim daha hiçbir ameliyat geçirmedi ama azospermi için yapıyor mu bilmiyorumcanım bende oraya baktım ama ağır testis ameliyatı olanlara bakmıyormuş.bizim için uygun olurmu bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?