Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Evet caniim bence gitmelisiniz dalinda cok iyi bi doktor
Evet esim aralik ayinda mikro tese oldu olgunlasmamis hücre bulundu buna süküür 3 haftadir da igne kullaniyo esim haftaya sali tahlilleri tekrarlicaz bakalmm neler cikicak

Evet esim aralik ayinda mikro tese oldu olgunlasmamis hücre bulundu buna süküür 3 haftadir da igne kullaniyo esim haftaya sali tahlilleri tekrarlicaz bakalmm neler cikicak
inşallah iyi çıkar sonuçlarınız çok zor durumlarımız allahım diyorum nasıl dayınıcaz diyorum nefes alamaz hale geliyorum bazen.. ilk testis tümörü sonra azosperm şimdide varikosel ve fıtık başlangıcı.. .bu nasıl bi imtihan bilemiyorum rabbim hepimize başta çok büyük bi sabır versin

Hala agrim oluyo aralikli aralikli bide karin cok sisiyo davul gibi oluyo dun oturamiyordum koltuga

Canım seni korkutmak istemem ama sende ohss belirtileri var.
Yumurtaların fazla olduğu için böyle bi durum olmuş
Bi dr una danış istersen yada acile git
Böyle bekleye bekleye geçmez ki bu ya
Bak senin için netten buldum oku

OHSS, çoğunlukla yumurta oluşumunu arttırmak için yumurtalıkların ilaçlarla uyarıldığı tüp bebek tedavisi gören hastalarda görülmektedir. Aynı zamanda ovulasyon induksiyonu işlemini geçirmiş olan ve yumurta oluşumu gerçekleştikten sonra yapay döllenme uygulaması yapılmış olan kişilerde de bu sendrom görülebilmektedir. Ancak hiperstimulasyon sendromu çoğunlukla tüp bebek tedavisi gören kişilerde meydana gelmektedir.
Gelişen yumurta sayısı artış gösterdikçe, sendromun oluşma riski de o kadar artmaktadır.

Kadın vücudunda yumurtalık ve diğer organlar tarafından salgılanmakta olan hormonlar, küçük kan hücrelerinin geçirgenliğini etkilemektedir. Bu nedenle olmaması gereken yerlerde sıvı birikmesi meydana gelebilir. Sıvı birikmesi ise şişkinlik ve rahatsızlığa sebep olmaktadır. Aynı zamanda böbreklere giden su azaldığı için daha az idrar oluşur ve vücudun sodyum – potasyum dengesi bozulabilir.
Hiperstimulasyon sendromu günlük hayatınızı etkileyecek ve size rahatsızlık verecek bir noktaya geldiyse mutlaka hekiminize danışarak tedavinize başlamalısınız. Bu sendromda,

• Alt karı bölgesinde sürekli olan bir ağrı sebebiyle uykusuz kalıyorsanız ve sıklıkla ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyorsanız
  • Sürekli olarak bulantı, kusma ve ishal şikayetleriniz varsa
  • Karın bölgenizde meydana gelen şişkinlik sebebiyle nefes almakta sıkıntı çekiyorsanız ve rahatsızlık hissediyorsanız
  • Bacağınızın birinde şişme olduysa, göğüs ağrınız varsa veya baldırlarınızda hassasiyet hissediyorsanız mutlaka bir doktora başvurarak gerekli önlemlerin alınmasını sağlamalısınız.
OHSS Tedavisi
Hiperstimulasyon sendromu kaynaklı olan şikayetleriniz sebebiyle hekiminize başvurduktan sonra, hekiminiz rahatsızlığın seyrine göre bir tedavi yöntemi belirleyecektir. Eğer rahatsızlığınız hafif şiddette seyrediyorsa,

• Karın bölgesinde şiddetli bir şekilde hissedilmeyen, gerginlik ve ağrı olmaktadır. Bu ağrılar ise yatak istirahatı ve ağrı kesicilerle tedavi edilebilmektedir.
  • Ağızdan sıklıkla sıvı alımı sayesinde vücudun sıvı dengesi korunur.
  • Sık aralıklarla ve az bir şekilde yemek yenmesi gerekmektedir.
  • Genellikle hafif şiddetli olan OHSS tedavisinde hastanın hastaneye yatırılması gerekmemektedir.
Hiperstimulasyon sendromu tedavisinde en şiddetli belirtilere sahip olan hastalar bile çoğunlukla 7 – 10 gün içerisinde iyileşmektedir. Bu sendromun gelişmesi, IVF programlarında düşük dozlu protokollerinin uygulanması sayesinde azaltılabilmekte, belirtilerin daha da şiddetlenmesinin önüne geçilebilmektedir. IVF tedavisi görmekte olan Polikistik Over Sendromu hastaları normal IVF hastalarına göre daha büyük bir risk altında oldukları için tedaviye başlamadan önce mutlaka hekimleri ile konuşmalı ve gereken önlemlerin alınmasını sağlamalıdırlar.

Merhaba,
cla aldım buna ek olarak spor esnasın da kullanabılecegım bır l carnıtıne almak ıstıyorum.
bana onrenebılecegınız daha once kullanıp faydasını gordugunuz bı marka onerebılır mısınız?

Allah yardimcimiz olsun sizin hersey üst üste gelmis rabbim kolaylastirsiin insallah

fsh ı düşürmek için hangi kürler var arkadaşlar bilen yardım etsin lütfen

arkadaşlar bugün sonuç göstermeye gittik fsh 20 çıktı dr direkt tese diyor fsh duşurulemez mi dedim hayır dedi duşuren nasıl duşuruyo ya yardım edin lütfen nasıl düşer bu :'(

merhaba benim eşimin de fsh 20. doktorumuz bize fsh azospermin nedeni değil sonucu diyor. yani vücut üretmediği için fsh yükseliyo dedi. aynı araba gibi. arabanın motoru çalışmıyo mesela sen de çalışsın diye aküye basıp duruyosun akü yüklüyosun arabaya diyor.akü fsh yani. ama fshın yüksek olması demek tesede bulunmayacağı yada şansının az olduğu anlamına da gelmiyor. ne hikayeler okudum fsh 30 40 hatta 50 olanlardan sprem cıktığını. hatta tam tersi fsh düşük olup sperm bulunamayanları... yani anlıcağın bu tamamen senin eşinin vücuduyla alakalı. tese düşünüyomusunuz.

biz burda 3 dr la goruştuk hepsi direkt tese diyor ama bizde bi Kaan hocanında goruşunu almak istiyoruz belki önce tedavi başlatır sonra tese der

biz burda 3 dr la goruştuk hepsi direkt tese diyor ama bizde bi Kaan hocanında goruşunu almak istiyoruz belki önce tedavi başlatır sonra tese der
Cnm ben kaan hocaya mail atmstm bizim hersey normal bana tedavi protokolnu yolladi oncellikle iki ilac veriyo 2 haftalik sonra tese tesedeki duruma gore tedavi yapiyo. Tesede olgunlasmams sperm bulunursa igne tedavisi verir.

Cnm ben kaan hocaya mail atmstm bizim hersey normal bana tedavi protokolnu yolladi oncellikle iki ilac veriyo 2 haftalik sonra tese tesedeki duruma gore tedavi yapiyo. Tesede olgunlasmams sperm bulunursa igne tedavisi verir.
teşekkür ederim Kaan hocadan randevu almak kolay mı en yakın ne zmana verebiliyo

Btuss arkadaşım kaan hoca eşinden fish sperm testi istedimi ?

Canim biz hic muayene olmadik Kaan hocaya. Mail atmstm ordan gorustk. cnm bildgm kadaryla baya dolu randevu gunleri 1 ay sonrasina fln veriyo galiba
bizde zaten ağustosta falan düşünüyoruz haziranda anca alırım o zaman çok korkuyorum ya azosperm e yenik düşmek istemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…