hayırlısı olur inşallah canım peki tedaviniz ne durumda tam olarak sorununuz neCanim gecmis olsun emre bey bildigim kadariyla tedavi yapmiyor direk tesa diyor bizede aynisini soyledi fakat biz kaan hocada tedaviye basladik 2 ay olcak
AZFC delesyonu dediler bazi yerlerde silinme varmis 2 ay oldu igne ve hap kullaniyor aylik test yapiliyor hormonlarda degisiklok oluyormu diye nasil ilerlicek bende bilmiyorumhayırlısı olur inşallah canım peki tedaviniz ne durumda tam olarak sorununuz ne
Anladım canım hayırlısı olsun inşallah.Hayir canim daha istemedi igne tedavisi istedi gibi ilerlerse öyle isticek ona göre tese ye alcak mis
Okudum yazını canım hakkında hayırlısı olsun inşallah. Biz de ilk tesamızı 5 yıl önce emre beyde yaptırmıştık o zaman Alman hastanesindeydi. İlk başlarda herşey güzeldi taki eşim tesadan çıkana kadar eşim tesaya alındığında ben de yumurta toplama için alınmıştım kendime gelir gelmez ilk sorum çıktımı olmuştu ama hiç kimsedeb bir cevap alamadık doktoru bekle bekle bir türlü gelip açıklama yapmadı sonra biz zorla yakaladık artık öyle konuştuk hatta bize spermatid var gelişmemiş dedi fakat bununla ilgili bir rapor bile vermediler. Yine ben eve gelip aklım başıma geldikten sonra arayıp söyledim onu da sonradan fax çekmişlerdi. Tabi şimdi Emre bey farklı bir merkezde inşallah ilgi alaka daha iyi olur onun dışında Emre beyin tecrübeli olduğunu birçok yerden okudum ve duydum. İnşallah sonu hayırlı bir süreç geçirip yavrularınızı sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız canım.Canım ben bilmiyorum fısh testini hiç.. Biilen arkadaşlar yardımcı olsunlar.. Ama üzülme.. Benim yazıyı okuduysan eğer hoca çokda önemli deil diyor..
canim cokkkk sevindim.gozunuz aydin.
simdide rabbim size anne baba olmayi nasip etsin insallah.hep boyle guzel gunler gormeniz dilegiyle...
Kesinlikle hazirlanmanda fayda var cnm.bulunmasi halinde kac tane cikacak belli degil.donacak kadar fazla cikmayabilir.
Dondurunca daha sonra cozunme esnasinda ölenler olabilir.
Birde dollemenin taze spermle yapilmasi her zaman daha iyi.
Bu kadar beklenip emek harcanan umut baglanan bu olayi riske atmamak lazim diye dusunuyorum ben.
guzel haberlerini aliriz insallah...rabbim kalbine gore versin...
o kayinvalideden bendede var kızı bızdn snra evlendı kızının oluyo dıye bızdende bekliyp durur elinı acta Allaha dua etse neyse bızmde morelmzi bozuyoBenim esimde de azospermi var çapa da tedavi oluyorduk başka doktora danistik eşim 2016 da ameliyat olcakti eş zamanlı çalışıp bana da transfer olcakti ama eşimin ameliyat icin beklememesi gerekiyomus her geçen gün canlı sperm bulma oranı azaliyomus geçen sene ameliyat olduğunda çocuğun normal yolla olur demişler evlendik 1 sene oldu doktor %50 %60 canlı sperm buluruz dedi iyi ki başka doktora gittik devlete kalsa 2016 da yapicak ama belki esimde canlı sperm olmcakti şimdi adem fazlioglu na gidicez hafta sonu inşallah iyi şeyler söyler çok ihtiyacım var kayinvalidem sizin çocuğunuz olmaz hiç umitlenme diyo bugün çok moralim bozuldu ağladım en önemlisi moral bu durumlarda eğer mikrotese ameliyatı olmak için bekleyen varsa hiç uzatmasinlar hemen baktirsinlar ne kadar erken o kadar iyi.
canım hepsi cahilliğin alameti bendede böyle bi gorumce var çok yara alıyorum günlerce gecelerce ağlayıp rabbimden benim ve benim durumumda olanlar için sabır istiyorum insanı en çok üzen bunları en yakınlarından duymasıo kayinvalideden bendede var kızı bızdn snra evlendı kızının oluyo dıye bızdende bekliyp durur elinı acta Allaha dua etse neyse bızmde morelmzi bozuyo
aynen valla canim Rabbım yardımcımız olsun en yakınları yaraliyo ınsani zaten en bu duyguları basına gelen anlar onların anlamasnda beklemeyelm zaten Gtmek yuzunu dahı görmek ıstemym hc bırının ama mecbur goruyozcanım hepsi cahilliğin alameti bendede böyle bi gorumce var çok yara alıyorum günlerce gecelerce ağlayıp rabbimden benim ve benim durumumda olanlar için sabır istiyorum insanı en çok üzen bunları en yakınlarından duyması
aynen bende öyleyim gorumcemden nefret ediyorum ama yuz yuze bakmak zorundayız sizin kayınvalideler yaşlılıktan cahildir belki ama benim gorumce çakalll bilinçli olarak uzuyo beni dibe çekmek istiyo senn psikolojin bozuk diyo evet bozuk desem hoşuma gitcek üstelik durumumuzuda biliyo onu tamamen Allaha havale ettim bigun bizimde evladımız olcak belki ona kinim o zaman geçer ama sanmıyorum...aynen valla canim Rabbım yardımcımız olsun en yakınları yaraliyo ınsani zaten en bu duyguları basına gelen anlar onların anlamasnda beklemeyelm zaten Gtmek yuzunu dahı görmek ıstemym hc bırının ama mecbur goruyoz
bende Allaha havale ettım zaten canım Rabbım herseyn hayırlsnı versn evlenelı kac sene oldua
aynen bende öyleyim gorumcemden nefret ediyorum ama yuz yuze bakmak zorundayız sizin kayınvalideler yaşlılıktan cahildir belki ama benim gorumce çakalll bilinçli olarak uzuyo beni dibe çekmek istiyo senn psikolojin bozuk diyo evet bozuk desem hoşuma gitcek üstelik durumumuzuda biliyo onu tamamen Allaha havale ettim bigun bizimde evladımız olcak belki ona kinim o zaman geçer ama sanmıyorum...
Cnm umarım herşey istediğin gini olur testistin küçük olmadı etkiliyormuymuş sprem çıkmamasını acabakızlar herkese günaydınnn...
Biz öncelikle Murad beye gittik p.tesi günü.. Biraz ciddi biri.. siz sorduğunuz zaman açıklama yapıyor.. Ama eminim iyi biridir.. Bize %50 şans verdi.. Durumunuzu etkileyecek pek çok sebebp var dedi.. Teseden başka şansınız yok.. Normal yolla gebelik sağlanamaz.. Atrofik testis söz konusu.. Ancak fsh lh değerleri artık bizim için kriter deil.. Fsh ı 5 olup iyi bir testis dokusu olan kişilerde bulanamıyorken fsh ı yüksek olupküçük testislerde bulunabiliyor.. Bize kesinlikle bir bilgi veremez bu değerler dedi. Eşime kısa süreli pregnly başlamak istedi.. Tabi biz karşıyız biliyorsunuz.. Ancak kısa süreli değerlerin nasıl değişeceğini takip etmek istediğini belirtti.. Bizde tamam dedik. 6 iğne önerdi. 5000lik.. sonra da tese dedi. Beni kahraman hocaya yönlendirdiler. Semra hanım başkan olarak yalnız hocaların yanında muayeneye giriyormuş yada transfer yapıyormuş.. Kendisi sadece muayene kabul etmiyormuş.. Kahraman bey de beni muayeneye aldı.. Değerlere baktı.. Normal herşey dedi.. ancak bir uygulama yaptı o neydi bilmiyorum.. Söylemeden hastaya yapıyorlar.. Hasta telaşlanmasın diye.. Bir ince kürdan gibi bişii.. Daha uzunu.. Rahmin kalınlığını mı ölçüyorlar yumurtaların mı bilmedim.. Kırıldı kırıldı falan diyo hemşireye.. Hiç birşey anlamadım önce.. sonra inceden bi acı hissettim belli belirsiz batma gibi.. Baktım ki ince uzun cubuk gibi bişey ucu kırık.. kan var.. başımdan aşağı kaynar sular indi.. hiçbir açıklama yapmıyor.. çok ters.. sinir etti beni.. Muayene bitti ayağa kalktım karnımda inanılmaz bi ağrı, başım dönüyor midem bulanıyor.. Meğer o bi uygulamaymış katetrel provasımı öyle bişi dio hemşiler... dışarıya çıkmadan kendimi ii hissetmiyorum dedim ilgilenmedi bile saolsun.. otur derin nefes al dedi.. gözlerim kararmaya kulaklarım çınlamaya başladı bayılıyorum ben dedim.. yatırdı hemşire beni muayene koltuğuna tekrar.. alkol istedim koklamak için getirdiler.. Kendini şartlama dio.. insan böyle bişeye kendini nasıl şartlar.. Annemde hemşire kızlar bilirsiniz.. o gördü beni hocam ne oldu ne uygulaması yaptınız bilelim diye soruyor.. Hoca neredeyse annemle kavga edecekti bağırmaya başladı ne tuhaf sorular bunlar diye.. beni tabi insanların oturduğu yere yatırdılar çünkü önümü bile göremiyordum gözlerim kararmıştı.. Korkkunç bi duygu kızlar Allah kimseye yaşatmasın.. Annem halimi görünce çıldırdı.. Bende sağlıkçıyım bu nasıl tavır diye kızmaya başladı.. Sandalyeyle beni sedyeye aldılar.. Hemşireler çok ilgiliydi anlattılar durumu.. Adet sancısından daha kuvvetlice bi sancı çekebilirsin dediler.. Dr. adına özür dileriz dediler ilgilenmesi gerekiyordu.. bu bir deneme rahmin duvarını ölçüyorlarmış sanırım vallahi bilemiyorum tam olarak neydi yaptığı inanın anlamadık kızlar.. ama kuvvetlice bi sancı oluyor sonra geçiyor.. Tansiyonum düşmüş şekerler tostlar falan getirdiler. Kendimi ii hissettiğim anda ne olur gidelim artık dedim..
Eşime ardışık semen analizi yapıldı.. Sonucu bugün çıkacak.. Laboratuvardaki Hakan bey biolog müthiş tatlı bi insan.. Özenerek yapıyor herşeyi.. Bize çok yardımcı oldu özellikle diğer dr.ların yapmadığı açıklamaları yapmak konusunda. Tesadüfen konuşma fırsatı bulduğumuz Hülya hanım.. Çok tatlı bir kadın doğumcu.. Eğer muayene olacaksanız ona gidin kızlar. Yumurta toplamada da başarılıymış kendisi.. Hemşirelerin dilindeydi.. Gerçekten şeker biri.. Keşke beni ona yönlendirmiş olsalardı.. Genetik dr.u Cumhur bey.. O da çok tatlı mütevazi açıklama anlatma konusunda başarılı bir hoca.. Bizi memnun ettiler sağolsunlar.. Biz hocalara bir tanıdığımız vasıtası ile ulaştık.. Birde o tanıdığımız arada olmasaydı nasıl olurdu halimiz bilemiyorum.. Zor bir gündü.. Bu arada benden HSG istendi ve folik asite başlayalım dediler..
Dün Emre beye gittik kızlar.. Çok tatlı bir hoca gerçekten.. Anlatmaktan ve sorularımızdan bıkmadan sabırla yanıtladı herşeyi.. Bize net bir şey konuşmadı.. Umut vermedi ancak testesteron hormonu ii düzeydeymiş hep diyerek yorumladı.. Yani bir umudumuzun olduğunu düşünüyor.. FSH ve Lh değerleri ve testis boyutları ile ilgili Murad bey ile aynı yorumlarda bulundu.. Yani bize tese için bir kriter değildir dedi.. Eşime kısa süreli 3 adet 5000 lik Choriomon verdi.. Dediki fsh ı çok yükseltmek istemiyorum.. 3 adet yeterlidir.. Sonuçları merak ediyorum mail atın dedi.. Eşimin kalp rahatsızlığını herşeyi sordu.. Bu yan etkisiz hiç merak etme dedi.. Emre bey derse akan sular duruyor bizde. Tamam dedik ikna olduk..
Eşimi muayene etti ve sorulara geçtik..
İnhibin testi için kesinlikle gereksiz birşey dedi.. Eğer tese ilgili ön bilgiyi herhangi bir test veriyor olsaydı bizim işimiz çok kolaydı dedi.. Yok öyle bi şey diye kesti..
Haploidi diploidi vs.. dışarıya çıkması patolojik olarak incelenmelidir. bİizim için patolojik bir bulgudur.. Olmamamlı bu durum dedi.. Haploid çıktı diploid çıktı diyerek birşeye karar vermeyiz.. Çıkmazlar dedi..
Birde kızlar y delessyon testi bizde 13 bölgeye bakılmış.. Murad bey 25 bölge istedi.. Emre bey de dediki zatn 13 bölgede çıkmamışş gerek yok dedi.. 10 bölge 13 bölge 19 bölge neyse yeterlidir dedi.. 25 bölge delesyona sadece memorial lb.da bakabiliyorlar kızlar bilginiz olsun..
Bu arada benim hep kafama takılan spermi zor çıkıo semen analizinde spermatiti haploidi nasıl çıkar hocam dedim.. O da güldü dedi ki o da ayrı bir konu
Süleyman beyin babası rahatsızmış Allah acil şifalar versin yoktu yerinde.. HSG ye gerek olmayabilir dedi kızlar bana bekleyin hocayı dediler.. Bizde hocayı bekliyoruz.. Yoksa birde onunla görüşcektim gittiğimde kızlar.. Bu arada yeni bir alet geliştirilmiş hsg yi acısız yapıyormuş narkozsuz bilginiz olsun.. Kızlarda çok tatlı hemşire de çok tatlıydı.. Bize herşeyi tane tane anlattı iğne nasıl yapılır vs.. çok hoşumuza gitti.. Eşimle beni güldürdü Allah razı olsun..
Emre beyin yeri fulya bahçecinin tam yanında kızlar.. Fulya acıbademin karşı çaprazında kalıo eczanenin üst katı hemen..
Olabildiğince detaylı anlatmaya çalıştım kızlar.. Ben hep dua ettim Rabbime bize doğrusunu göstersin içimize sindirsin diye.. Çok şükür ki öyle oldu.. Bir musibette bin hayır vardır derler ya biz onu yaşadık kızlar..
Biz Emre bey diyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
2 sene canım sizinbende Allaha havale ettım zaten canım Rabbım herseyn hayırlsnı versn evlenelı kac sene oldu
2 sene canım sizin
Eşime diyemez hep bana olmaz boşuna uğraşıp para harcamayın diyo geçen gün anlatıyorum destek bekliyorum benim 5 sene olmadı sanki çocuklar seni cennete götürecek olmasın daha iyi diyo sen niye ugrastin 5 sene diyemedim ayıp olur diye agliyodum eşim geldi eve bende anlattım oda kizdi ona bişey dese cevap verir ama kaynanam biliyo kimin cevap vermiceni Allah sabır versin size de insan moral istiyo bu zamanlardao kayinvalideden bendede var kızı bızdn snra evlendı kızının oluyo dıye bızdende bekliyp durur elinı acta Allaha dua etse neyse bızmde morelmzi bozuyo
Cnm umarım herşey istediğin gini olur testistin küçük olmadı etkiliyormuymuş sprem çıkmamasını acaba
Eşim cumartesi doktora gitmekten vazgeçti 2016 da çapa ya gideriz diyo bişey diyemedimCanim ilaclik bi durumun yoksa hic bekleme... yaptirin kurtulun derim ben cogu yerde fiyatlar ayni hemen hemen zaten
Bize çok ilgili saolsun.. Bugün aradım yine hemen telefona çıktı.. Profesyonel bu konuda.. Muhakkak ki hataları olmuştur ama bence şimdi çok iyi.. Ben şartlamadım kendimi.. Dedimki hakkımızda hayırlısı olsun sadece.. nereye yakın hissedersem kendimi oraya gideceğim.. Ki öyle yaptım canım.. Emre bey gayet ilgili..Okudum yazını canım hakkında hayırlısı olsun inşallah. Biz de ilk tesamızı 5 yıl önce emre beyde yaptırmıştık o zaman Alman hastanesindeydi. İlk başlarda herşey güzeldi taki eşim tesadan çıkana kadar eşim tesaya alındığında ben de yumurta toplama için alınmıştım kendime gelir gelmez ilk sorum çıktımı olmuştu ama hiç kimsedeb bir cevap alamadık doktoru bekle bekle bir türlü gelip açıklama yapmadı sonra biz zorla yakaladık artık öyle konuştuk hatta bize spermatid var gelişmemiş dedi fakat bununla ilgili bir rapor bile vermediler. Yine ben eve gelip aklım başıma geldikten sonra arayıp söyledim onu da sonradan fax çekmişlerdi. Tabi şimdi Emre bey farklı bir merkezde inşallah ilgi alaka daha iyi olur onun dışında Emre beyin tecrübeli olduğunu birçok yerden okudum ve duydum. İnşallah sonu hayırlı bir süreç geçirip yavrularınızı sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?