Canim korkma ya inşallah sadece şüpheyle kalır bu dönem içinde çok dua et tesbih falan çek bişey çıkmaz inşallah
Kuzlar merhaba acil yardimlariniza ihtiyacim var kafayi yenek uzereyim esim bugun genetik sonuclarimizi almaya gitti az once telefonda soyledi kistik fibrazis delta f508 gen mutasyonu cikmis.sordugu doktir tecrubeli degilmis kitaptan bakip bisiler demis.simdi bunun ne oldugunu bileniniz var mi netten baktim deltaf508 mutasyonlu insanlarin yasam sureleri30-33 nadiren 40 diye yaziyo kafayi yicem nolur bi yardim edin
Ah canim ya gecmis olsun. . Hep sıkıntı stressten oluyor bunlar. Merak etme tedavi ediyorlar. Eger ameliyat derlerse de üzülme. Çünkü alsinlar kurtul insallah tedavi falan derken ilac alma fazladan.. bende strestrn erken regli oldum. 23. Gunde regli oldum ilk defa. Bu ay ki tedavim kaldi benimde.. cok üzülüyorum sabahtan beri. Nasil.olur diye kendimi yedim. Dr dioki sadece stress kaynakli bu. Ya tedavide de yasarsam halbuki o kadar da kasmiodum kendimi. Ama birsey bilinçaltı. Rahatlamak zorundayiz.Kizlaaar moraliimm cok bozuukk aylardir kulagimin altinda bi siskinlik vardi önemsemedm hic ama bu ara agrilar basladi doktora gittin röntgen cektirdim bugün aldm sonuclari tümörden süpheleniliyomus arastrdm iyi huylu tümör müs ama korkuyorm bi tomografie daha cektircem sora belli olcak mis ne oldugu kizlar iyi huylu tümör nasil geciYo ameliyatmi hapmi kendiligindenmi yardmci olurmusunuuz cok korkuOruumm
Rabbim sifa versin canimKizlaaar moraliimm cok bozuukk aylardir kulagimin altinda bi siskinlik vardi önemsemedm hic ama bu ara agrilar basladi doktora gittin röntgen cektirdim bugün aldm sonuclari tümörden süpheleniliyomus arastrdm iyi huylu tümör müs ama korkuyorm bi tomografie daha cektircem sora belli olcak mis ne oldugu kizlar iyi huylu tümör nasil geciYo ameliyatmi hapmi kendiligindenmi yardmci olurmusunuuz cok korkuOruumm
Ohhh allah bin kere razi olsun canim rabbim muradini verdin heterozigot canim yani tasiyici oluyo bisi olmaz dimi esime nette yazilanlar gibi ole yasam suresini falan etkilemiyo dimi cok korkuyorum.benimkide yapildi bede bisi cikmadi canim saglikli die yaziyo.rabbim hepimize eslerimize once saglik versin basimizda dursunlar sonra cocuk nasip etsin.tekrardan cok saol bitanem allah sesini duysun yuzunu guldursun icime su serptinönemli olan mutasyonun homozigot / heterozigot olması. Heteroziotta kişi taşıyıcı olur hastalık gelişmez. Homozigot olan çoğu bireyde de akciğer ve pankreası tutan ağır hastalık bulguları çıkmayabilir. yani mutasyonun olması her zaman eşittir hastalık anlamına gelmiyor. Ama homozigot muasyon varlığında ciddi sistemik hastalık olmasa da obstruktif azospermiye yol açabilir. en uygunu testi yaptırdığınız yerdeki genetik uzmanıyla görüşmeniz. bir de sizde de mutasyon var mı diye bakılması lazım. sizde de kistik fibrozis mutasyonu varsa hasta çocuk olma ihtimali doğabilir. bu durumda implantasyon çncesi tanı koyup sağlam embriyo transferinin yapılması gerekir..
Seni coook iii anlıyorum. . Bende esim anjiyo olduğunda ayni hissi yasadim. Ondan pek takmiorum zaten artik bebek olmus olmamis. Esim benim yanimda olsun gerisi bos. Canim benim. Kiyamam ben ona. Ameliyat olcak diye icim acio zaten. O kadar da güçlü ki gikini cikartmaz. Sessiz gozyasi döker cok asiri agrisi olursa en fazla. O olmazsa ben aklimi yitiririm Allah korusun. Yasayamam inanki.Bende bilmiom ne ama tasiyiciymis esim canim kaan hocaya mail attim bakalim ne dicek ama saolsun burdan bi arkadas icine su serpti ole yasam suresi falan diyince agla agla oldum o olmadan cocuk,onsuz bi hayat dusunemiyorum.rabbim hepimize eslerimize saglik versin once canim
Kuzlar merhaba acil yardimlariniza ihtiyacim var kafayi yenek uzereyim esim bugun genetik sonuclarimizi almaya gitti az once telefonda soyledi kistik fibrazis delta f508 gen mutasyonu cikmis.sordugu doktir tecrubeli degilmis kitaptan bakip bisiler demis.simdi bunun ne oldugunu bileniniz var mi netten baktim deltaf508 mutasyonlu insanlarin yasam sureleri30-33 nadiren 40 diye yaziyo kafayi yicem nolur bi yardim edin
çok iyi.. heterozigot ise eşinizin sağlığı açısından endişelenmenize gerek yok. Ama tek mutasyon var değil mi? yani sadece delta f508. çünkü iki farklı mutasyon olursa ona da heterozigot deniyor.Ohhh allah bin kere razi olsun canim rabbim muradini verdin heterozigot canim yani tasiyici oluyo bisi olmaz dimi esime nette yazilanlar gibi ole yasam suresini falan etkilemiyo dimi cok korkuyorum.benimkide yapildi bede bisi cikmadi canim saglikli die yaziyo.rabbim hepimize eslerimize once saglik versin basimizda dursunlar sonra cocuk nasip etsin.tekrardan cok saol bitanem allah sesini duysun yuzunu guldursun icime su serptin
Ah canim ya gecmis olsun. . Hep sıkıntı stressten oluyor bunlar. Merak etme tedavi ediyorlar. Eger ameliyat derlerse de üzülme. Çünkü alsinlar kurtul insallah tedavi falan derken ilac alma fazladan.. bende strestrn erken regli oldum. 23. Gunde regli oldum ilk defa. Bu ay ki tedavim kaldi benimde.. cok üzülüyorum sabahtan beri. Nasil.olur diye kendimi yedim. Dr dioki sadece stress kaynakli bu. Ya tedavide de yasarsam halbuki o kadar da kasmiodum kendimi. Ama birsey bilinçaltı. Rahatlamak zorundayiz.
valla al bendende o kadar.bugun bazı durumlardan dolayı eeşim tek gitti sonuçları almaya bana telde söyledi böle bişi yazıyo diye.nette okuyunca kafayı yedim sandım aklıma neler geldi anlatamam o olmadan hayatın bi anlamı yok ki benimiçin bu kadar zor kavuşmuşken birbirimize böle bişeyin düşüncesi nile çıldırtıyo insanı.rabbim eşlerimize sağlık versin hep kalp atışlarını duyabileceğimiz uzaklıkta olsunlar sonrada rabim onları baba olarak görmeyi nasip etsin bizlereSeni coook iii anlıyorum. . Bende esim anjiyo olduğunda ayni hissi yasadim. Ondan pek takmiorum zaten artik bebek olmus olmamis. Esim benim yanimda olsun gerisi bos. Canim benim. Kiyamam ben ona. Ameliyat olcak diye icim acio zaten. O kadar da güçlü ki gikini cikartmaz. Sessiz gozyasi döker cok asiri agrisi olursa en fazla. O olmazsa ben aklimi yitiririm Allah korusun. Yasayamam inanki.
evet tatlım sadece deltaf508 mutasyonu heterozigot yazıyo.çok şükür valla öyle mutlu ettinki beni anlatamamçok iyi.. heterozigot ise eşinizin sağlığı açısından endişelenmenize gerek yok. Ama tek mutasyon var değil mi? yani sadece delta f508. çünkü iki farklı mutasyon olursa ona da heterozigot deniyor.
çok şükür taşıyıcıymış canım ben öle duyunca okuyup panikledim çok saolun hepinizde allah hepinizdende binlerce kez razı olsun rabbim muratlarınızı kucaklarınıza versin.iyiki varsınız kimseye diyemedikleimi yazıyorum burda saolun hepinizde yardımcı oluyosunuz.teşekkü ederimÇok geçmiş olsun. Hemen korkup paniklemeyin. Eger karıştırmıyorsam eşiniz sadece taşıyıcı ve bunun bir zararı yok. Sadece sizdede kistik fibrozist sorunu var ise ikinizin geninin birleşmesiyle cocugunuz bu hastalığı belki taşıyıcı belki hasta olarak belkide sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilir. Anne karnında aminiyosentez ile sağlıklı yada hastalıklı gen oldugu kesin olamakla birlikte sonucu ögrenebiliyorsunuz.Dediğim gibi taşıyıcılar için bir sorun teşkil etmez ama hastaların dogru tedavi ile yaşam süreleri biraz daha uzatlabilir. Kistik fibrosiz hastalarının en uzun yaşam süresi 30-35. Her doktorun farkedemediği genetik bir bozukluk. zatüre ile belirtileri birbirine cok benzediği için doktorlar fakedemiyor yada akıllarına gelmiyor. yavaş yavaş organlar başta cigerler iflas ediyor ama dediğim gibi büyük ihtimalle taşıyıcı.
yanlız cok iyi bir doktora ve bence araştırma hastanesine gidip yeniden test verip görüşün.
Canim tese yle belli oluyo spermin oncu hucreleri yoksa bu tani konuluyo bildgm kadarylaiyi aksamlar kizlar yaa kafama bisey takildi bu sertoly cell only olup olmadigi genetik testemi belli oluyor yoksa tese ameliyatindan alinan parcaylami belli oluyor bilgisi olan varsa lutfen yardim edin
Saol canim tesekurederimCanim tese yle belli oluyo spermin oncu hucreleri yoksa bu tani konuluyo bildgm kadaryla
Rica ederm canimSaol canim tesekurederim
Yani bu demmeki bizde certoly cell only de var birde Azfc delesyonuRica ederm canim
teseden sonra patoloji sonucu ögrendık canım tedavide sonuc alanlar varmıkıSelam canim doktorumuz burda yurtdisinda bizr sertolii cell only dedi fakat genetik tesste anladikki degilmis emre hocaya yolladum test sinuclarini bizdeki AZFC delesyonuymus tek sansiniz tese öncesi tedavi tabikide siz nasil anladiniz sertoly cell only oldugunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?