Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar güncelll hareketsızlık goruldu spermlerde bışey kullanıp faydasını goren varmı neofortıl onerdı doktor ışe yarıomu alalımmı

Aynen canm eltilerimin çocukları var yaramaz diye dert yaniyolar dua et en güzel zamanların diyolar ama bilmiyolar ki o yorgunluğu çekmek için neler vermezdim sırf kimseden çocuk lafı duymamak için kendimi uykuya verdim bu seferde çocuğun olsa nasl yapacaksın sen uykuyu seviyosun diyolar bilmiyolar ya neden uyudugumu daha doğrusu uyuyomus gibi yaptığımı sabaha kadar oturup 5 te 6 da uyuyup 7 de gözümü açtığımı yaşadığım hayat herkese o kadar güzel o kadar rahat geliyo ki ama gel gör ki esimde bende neler cekiyoruz geçen hep beraber otururken eltimin kızı yeni yeni konusuyo baba dedi babasnda ki sevinci eşimle görünce direk göz göze geldik aglasam niye agliyosun dicekler çıksam gitsem nereye dicekler ama bilmiyolar işte içimizde kopanlari anlatmaya çalışsam anlamicaklar zor çok zor tedaviye gitsek tutup tutmayacağını da bilmiyoruz ki ama rabbim hakkımız da hayırlısını versin

Aminnn canım insallah dediklerine harfi harfine katiliyorum bizde surekli gozgoze geliyoruz ortamlarda . İster istemez ikimizde soylenen seylere cok uzuluyoruz ve kimsenin bilmemeside ayri bisey tabi . Adetim gecikti 10 gun ama stresten oldugunu biliyorum dr.a gidicem yarın umut bile baglayamiyorum (( allahtan umit kesilmez ama cok mutlu olrsam umutlenirsem hersey yerle bir olacak gibi hissediyorum bizim durumumuz azospermininde bir tik daha kotusuymus rabbim hayirliysa versin hayirsizsa vermesin diyoruz tek duamiz bu . Biz dua etmesini bilmiyoruz insallah rabbim gonlumuzden gecenleri duamiza katamadiklarimizi kabul etsin allah yardimcimiz olsun benimde uykular firarda bu arada senin gibi

Ya benimde eşim birşey yok iyiyim diyor ama bir arkadaş yok karaciğere zarar verirsiniz yok birşeyler yazınca bir topikte hakikatten değmez eşimi hasta etmeye dedim bir yazmak istedim. İnş faydasını görürüzz kuzumm inşş uğraştığımıza onlarında bu tadı olmayan şeyleri içtiğine değer. Şifa olur eşlerimize içimizdeki yangını söndürür rabbim. Hiç aklımıza gelmezdii bunları yaşayacağımız vardır bunda da bir hayır deyip allahtan istiyoruz yine inşş bunlar bizim bahanemiz olurda gelir bebeğimizz. doktorumuza kalsa 1 yıl bekleyinn diyor..

Balkiz06 sıkma canını kuzumm. Dedem vefat etti geçen hafta ben 1 buçuk yıllık evliyim gelen gidene hoş geldiniz diyorum. Acımız içimizi yakmış alt komşunun derdi benim çocuğum varmıı çalışan bir insanım çok insan görmüyorum onun öncesinde de hep bir okul falan vardı kimseylede haşır neşir olmuyorum bu sebepten biz acımıza üzülürken hamilemisinn kızz ayy bebek yokmu ya demezlermii beynimden aşağı kaynar sular döküldü annemlere giderken kadın 1. kattan sarkıp soruyor düşün gerisini biz eşimle hiçkimseyi rahatsız etmeyiz gider geliriz işe gezmemize evimizin orda komşu merhaba merhabamız var kadın eşime nasılsınız hilal hamileymiş hayırlı olsunn demişşş inanabiliyormusun ya içlerinden biriyle konuşsam bir samimiyetim olsa dicemki belki ogünkü ruh halimden çıkardılar ne bilim dediğim bir lafı yanlış anladılarr. Bu nasıl bir meraktır yaa birde bu komşumun tek çocuğu var oda tüp bebek ilk tanıştığımız gün anlatmıştıı. Eşimde yavrum diyorki bir an durdumm gerçektenmi ben niye bilmiyorum dedim sevindim diyor. Keşke onun yalanı gerçek olsaydı hilal dedi. O yüzdendir ki insanlar gerçekten çok düşüncesiz ve acımasız ben onların bana sordukları üzerimdeki baskıları yüzünden üzülmemeye karar verdim. Bunları düşünüp kendime acımıcamm bunu başarabildiğim süre kadar mutluyum çünküü

Canım bir etkisini görürseniz mutlaka yazarsınız 1 hafta oldu bizimdee

Yaklaşık 8 ay önce çocuğumuz olmuyor diye doktora gittiğimizde ilk beni araştırdılar, bir de eşinize bakalım diyip onun spermiogram sonucunu öğrendiğimizde artık birşey yapmayı bıraktılar "direkt siz tüp bebek yapın" dediler..o zamanlar eşimi teselli ediyordum, sorun bende çıksaydı işimiz daha zor olurdu , evet sperm sayısı ve hareketliliği az, morfoloji de sorunlu ama bize lazım olan 1 tane sperm o da var diyip tüp bebekle ilk denememizde hemen oluverecek sanmıştım..ta ki 5.güne gelen 5 embriyomuzun 5 i de sperm kalitesi yetmediği için gelişemedi denilip tüp bebek tedavimiz daha transfer olamadan sonlanıncaya kadar..İçimde hem hayal kırıklığı hem de öfke vardı..hani bu değerlerle tüp bebek oluyordu???? Şimdi diyorlar siz iyi bir üroloğa gidin önce değerleri düzeltmeye çalışın diye..8 ay öncesine, başladığımız noktaya geri döndük..ne kadar ilerleyebileceğiz bilmiyorum..allah hepimizin yardımcısı olsun.

Öyle tabiki canım duruma alıştığımda takmam insallah bende cunku dedigin gibi bibunu basarirsak daha mutlu yolumuza devam ederiz

Ayyy su sorulardan inan biktim. Bazen cocuk icun yok sorular icin oturup agluylrum. Ama sonra diyorum Rabbim elbet bu da imtihanim ve Elhamdulillah diyorum gogsum kabara kabara. Onlar incitirler bilmezler nasil canimizin yandigini. Ama her yanan canimiza karsilik Rabbim ne rahmetler yagdiriyordur uzerimize. Sanmayin ki cocuktan sonra da o sorular bitecek asla. Taniyan bilen yine sorucak hele hele ikizse tup bebekmi? Neydi sorun? Kimdeydi sorun? Hele cogu ayol esinden diil tup bebek bile dicek.Belki bunu sizin ulkede demezler Turkiyede yaygin tup bebek ama bizde eminim.cogu dicek. Bizim.soru imtihanimiz yaslansak bile bizimle gidicek. Ama beterin beteri var. Rabbim bize tasimayacagimiz yuk yuklemez. Daha agir gunlerle imtihan etmesin.

Son düzenleme:
Vallahi azıcıklta eşlerimiz çeksin ne diyim. Ben 1 tüp bebek denemesi atlattım, ki onların şu anda yediği içtiği şeyler tüp bebekte kadının kullandığı ilaçların yanında solda sıfır. 3-5 ot, vitamin vs. Bunlada sarsılıyorlarsa çocuk çocuk diye gezinmeyecekler ortada. :) Bunlarla karaciğere bence bir şey olmaz, tabiki eşinin geçmişinde sarılık siroz gibi karaciğeri zaten mahveden hastalıklar varsa başka. Tüp bebekte kullanılan ilaçların prospektüslerinde, kanser şüpheniz var ise kullanmayınız ve 3 sene boyunca kontrol altında olunuz yazıyor. Bazen göğüslerimde beze çıkınca ödüm kopuyo acaba kansermiyim diye. Hepsi hormon ilacı hepsi dehşet derecede vücudu etkileyen ilaçlar. Biz sesimizi çıkarmadık ki bunları göze aldık, varsın onlarında karaciğeri azıcık bozulsun, sonra düzelir. Ne ilaçlar var direk karaciğeri etkileyen kullanılması mecbur, mesela mantar ilaçları, antibiyotikler vs. Karaciğer bozulacak diye içmemezlik etmiyor kimse. 6 ay dayansın sonra dayarsın enginarı

Bu kadar takmayın arkadaşlar kafanıza diğer insanları, ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar. Tüp bebekle mi oldu, olsunda nasıl olursa değil mi bizim için durum şu anda, tüp bebekle yaptım deyin, kaliteli çocuk yaptım ben diyin Yani bu kadar kafanıza takmayın, yormayın kendinizi. Ama önce siz dimdik atakta durun. Çocuğunuzun olmaması sizi zayıf hissetmesin, eksik hissettirmesin, bu bir eksiklik değil çünkü. Doğal bir hata olabilir ama eksiklik değil kesinlikle. Umursamayın diğer insanları bu kadar.

Amin Kuzucumm bizimm bebişimizz gelsinn de varsın tüp bebek desinlerr. İnşş olurr canımm benim

Hakkımızda hayırlısı inş güldürdünn valla beni ya inş o hormon ilaçlarına daha fazla ihtiyacımız olmazz kuzumm annemin dediğine döncek konu doktor hormon iğnesinin dozunu düşük veriyor diye doktoru sevdi benim annem kızımın dengeleri şaşacakk aman annem düşük versinler az olsunn yumurtan önemli değil sen iyi olda diyor herkesin derdi başkaa

İyi gene senin anne naif kibarmış, ben annemi bildiğimden hiç götürmedim bile o süreçte. Eve geldikçe ilaçlarımı alıp prospektüslerini okurdu. Bir daha tüp bebek yaptırırsan ölümü gör, kesinlikle yaptırmıcaksın dedi Sen, Senin o kocan olacak adamla olacak çocuğunuzdan çok daha değerlisin benim için, tüp bebek müp bebek derken kendini öldürücen bu ilaçlarla dedi. Olay bu noktaya vardı bizim çocuk mevzusunda. Napayın şimdi. Kocama sövdüğünemi yaniyim, tüp bebeği yasakladığına mı

Eşi azosperm olup tese ile sperm bulunan arkadaşlar sizlere şöyle bir sorum olucak teseden sonra bulunan spermler nasıl donduruluyo parti partimi bir fikri olan varmı ??

Bide içinizde üniversite hastanesinde eşi tese olup sonra bunlardan özele götürüp orda tüp bebek yaptıran oldumu

Eşi azosperm olup tese ile sperm bulunan arkadaşlar sizlere şöyle bir sorum olucak teseden sonra bulunan spermler nasıl donduruluyo parti partimi bir fikri olan varmı ??
Arkadaşlar fikri olan yokmu bu konuda bir kaç kullanımlıkmı oluo spermler?

merhabalar bier zamanlar bu konuyu çok okurdum bende yazıp bekleyenlere moral olmak istedim. benim eşime de azospermi teşhisi konmuştu, tedavisiz tese oldu hücre bulundu ancak kalitesi iyi olmadığı için ilk tüp bebek denememiz başarısız oldu. ikinci teseden önce haftada 3 gün iğne tedavisine başladık, 6 ay sonunda yapılan ikinci tese ile tüp bebek denedik. iki ebriyo transtrinin ikisi de tutttu, yeni doğum yaptım iki tane dünya tatlısı kızım var. lütfen pes etmeden tedavinize devam edin ve eşinize destek olup moralinizi yüksek tutun. hepinizin Allah yardımcısı olsun.

ççok haklısın ama inan 8 ay uzun bir zaman değil, bu yolda çok yıllar bekleyenler var. bir an önce iyi bir doktor bulun ve tedavinize başlayın. sonuçta hücre var ve sorun kalitesinde ise mutlaka ilerleme kaydedilecektir. Allah yarıdımcınızolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…