- 12 Ağustos 2016
- 11
- 5
- 6
- 33
Aynen canm eltilerimin çocukları var yaramaz diye dert yaniyolar dua et en güzel zamanların diyolar ama bilmiyolar ki o yorgunluğu çekmek için neler vermezdim sırf kimseden çocuk lafı duymamak için kendimi uykuya verdim bu seferde çocuğun olsa nasl yapacaksın sen uykuyu seviyosun diyolar bilmiyolar ya neden uyudugumu daha doğrusu uyuyomus gibi yaptığımı sabaha kadar oturup 5 te 6 da uyuyup 7 de gözümü açtığımı yaşadığım hayat herkese o kadar güzel o kadar rahat geliyo ki ama gel gör ki esimde bende neler cekiyoruz geçen hep beraber otururken eltimin kızı yeni yeni konusuyo baba dedi babasnda ki sevinci eşimle görünce direk göz göze geldik aglasam niye agliyosun dicekler çıksam gitsem nereye dicekler ama bilmiyolar işte içimizde kopanlari anlatmaya çalışsam anlamicaklar zor çok zor tedaviye gitsek tutup tutmayacağını da bilmiyoruz ki ama rabbim hakkımız da hayırlısını versinAynen öyle anlayacak kimsemiz yok malesef ve bende gunden gune pskolojik olarak eriyorum artik sanirim... Gunduzleri aklima arada geliyor ama her gece ve her sabah agliyorum kendi kendime . Hergun birileri soruyor ne zaman cocuk dusunuyorsunuz artik yapin bi tane vs. Bıktım bunları duymaktan ve mahvoluyorum her ortamda hergun her saat cocuk muhabbeti iliskimi kessem cevremdekilerin hepsi aynı kesememde iyice soyutlanirim . Artik ne yapacagimi sasirdim evlatlik gibi birsey zaten hic dusunmedik dini olarak haram olacagi icin. Hergun giriyorum yazdiklarinizi okuyup uyuyorum ilk defa icimi dokesim geldi duygularin tarifi yok anlatilmiyor bile.. arkadasim hamile birlikte bebek odasi esyalari bakiyoruz onun adina seviniyorum dua ediyorum ona ama ben baktikca icim gidiyor hele bide kimsenin durumu bilmemesi beni mahvediyor. Arkadasima esi yat kalk sukret allah evlat vermis hic cocugu olmayanlar var diyor o kelime bile zoruma gitti ...
Aminnn canım insallah dediklerine harfi harfine katiliyorum bizde surekli gozgoze geliyoruz ortamlarda . İster istemez ikimizde soylenen seylere cok uzuluyoruz ve kimsenin bilmemeside ayri bisey tabi . Adetim gecikti 10 gun ama stresten oldugunu biliyorum dr.a gidicem yarın umut bile baglayamiyorumAynen canm eltilerimin çocukları var yaramaz diye dert yaniyolar dua et en güzel zamanların diyolar ama bilmiyolar ki o yorgunluğu çekmek için neler vermezdim sırf kimseden çocuk lafı duymamak için kendimi uykuya verdim bu seferde çocuğun olsa nasl yapacaksın sen uykuyu seviyosun diyolar bilmiyolar ya neden uyudugumu daha doğrusu uyuyomus gibi yaptığımı sabaha kadar oturup 5 te 6 da uyuyup 7 de gözümü açtığımı yaşadığım hayat herkese o kadar güzel o kadar rahat geliyo ki ama gel gör ki esimde bende neler cekiyoruz geçen hep beraber otururken eltimin kızı yeni yeni konusuyo baba dedi babasnda ki sevinci eşimle görünce direk göz göze geldik aglasam niye agliyosun dicekler çıksam gitsem nereye dicekler ama bilmiyolar işte içimizde kopanlari anlatmaya çalışsam anlamicaklar zor çok zor tedaviye gitsek tutup tutmayacağını da bilmiyoruz ki ama rabbim hakkımız da hayırlısını versin
Ben benimkine 1 aydır yapıyorum canım bir yan etkisini görmedik. Daha beterini yapıyorum hatta, 12 vitamin-mineral ilacı içiyor günde, bunun yanında sabah akşam çakşır, akşamları keçiboynuızu, onun yanında günde 1 yemek kaşığı bal-polen-çörekotu karışımı. Bizimki azcık sağlam bünyelidir ama eşini bilemeyeceğim. Bir şey olmadı yani henüz. Sadece bi ara saç diplerinde deri döküntüsü oldu, bunlardanmı mevsimdenmi bilemiyorum. Zaten bir gariplik hissederse söyler sanırım. :)
Ben benimkine 1 aydır yapıyorum canım bir yan etkisini görmedik. Daha beterini yapıyorum hatta, 12 vitamin-mineral ilacı içiyor günde, bunun yanında sabah akşam çakşır, akşamları keçiboynuızu, onun yanında günde 1 yemek kaşığı bal-polen-çörekotu karışımı. Bizimki azcık sağlam bünyelidir ama eşini bilemeyeceğim. Bir şey olmadı yani henüz. Sadece bi ara saç diplerinde deri döküntüsü oldu, bunlardanmı mevsimdenmi bilemiyorum. Zaten bir gariplik hissederse söyler sanırım. :)
Öyle tabiki canım duruma alıştığımda takmam insallah bende cunku dedigin gibi bibunu basarirsak daha mutlu yolumuza devam ederizBalkiz06 sıkma canını kuzumm. Dedem vefat etti geçen hafta ben 1 buçuk yıllık evliyim gelen gidene hoş geldiniz diyorum. Acımız içimizi yakmış alt komşunun derdi benim çocuğum varmıı çalışan bir insanım çok insan görmüyorum onun öncesinde de hep bir okul falan vardı kimseylede haşır neşir olmuyorum bu sebepten biz acımıza üzülürken hamilemisinn kızz ayy bebek yokmu ya demezlermii beynimden aşağı kaynar sular döküldü annemlere giderken kadın 1. kattan sarkıp soruyor düşün gerisini biz eşimle hiçkimseyi rahatsız etmeyiz gider geliriz işe gezmemize evimizin orda komşu merhaba merhabamız var kadın eşime nasılsınız hilal hamileymiş hayırlı olsunn demişşş inanabiliyormusun ya içlerinden biriyle konuşsam bir samimiyetim olsa dicemki belki ogünkü ruh halimden çıkardılar ne bilim dediğim bir lafı yanlış anladılarr. Bu nasıl bir meraktır yaa birde bu komşumun tek çocuğu var oda tüp bebek ilk tanıştığımız gün anlatmıştıı. Eşimde yavrum diyorki bir an durdumm gerçektenmi ben niye bilmiyorum dedim sevindim diyor. Keşke onun yalanı gerçek olsaydı hilal dedi. O yüzdendir ki insanlar gerçekten çok düşüncesiz ve acımasız ben onların bana sordukları üzerimdeki baskıları yüzünden üzülmemeye karar verdim. Bunları düşünüp kendime acımıcamm bunu başarabildiğim süre kadar mutluyum çünküü
Ayyy su sorulardan inan biktim. Bazen cocuk icun yok sorular icin oturup agluylrum. Ama sonra diyorum Rabbim elbet bu da imtihanim ve Elhamdulillah diyorum gogsum kabara kabara. Onlar incitirler bilmezler nasil canimizin yandigini. Ama her yanan canimiza karsilik Rabbim ne rahmetler yagdiriyordur uzerimize. Sanmayin ki cocuktan sonra da o sorular bitecek asla. Taniyan bilen yine sorucak hele hele ikizse tup bebekmi? Neydi sorun? Kimdeydi sorun? Hele cogu ayol esinden diil tup bebek bile dicek.Belki bunu sizin ulkede demezler Turkiyede yaygin tup bebek ama bizde eminim.cogu dicek. Bizim.soru imtihanimiz yaslansak bile bizimle gidicek. Ama beterin beteri var. Rabbim bize tasimayacagimiz yuk yuklemez. Daha agir gunlerle imtihan etmesin.Balkiz06 sıkma canını kuzumm. Dedem vefat etti geçen hafta ben 1 buçuk yıllık evliyim gelen gidene hoş geldiniz diyorum. Acımız içimizi yakmış alt komşunun derdi benim çocuğum varmıı çalışan bir insanım çok insan görmüyorum onun öncesinde de hep bir okul falan vardı kimseylede haşır neşir olmuyorum bu sebepten biz acımıza üzülürken hamilemisinn kızz ayy bebek yokmu ya demezlermii beynimden aşağı kaynar sular döküldü annemlere giderken kadın 1. kattan sarkıp soruyor düşün gerisini biz eşimle hiçkimseyi rahatsız etmeyiz gider geliriz işe gezmemize evimizin orda komşu merhaba merhabamız var kadın eşime nasılsınız hilal hamileymiş hayırlı olsunn demişşş inanabiliyormusun ya içlerinden biriyle konuşsam bir samimiyetim olsa dicemki belki ogünkü ruh halimden çıkardılar ne bilim dediğim bir lafı yanlış anladılarr. Bu nasıl bir meraktır yaa birde bu komşumun tek çocuğu var oda tüp bebek ilk tanıştığımız gün anlatmıştıı. Eşimde yavrum diyorki bir an durdumm gerçektenmi ben niye bilmiyorum dedim sevindim diyor. Keşke onun yalanı gerçek olsaydı hilal dedi. O yüzdendir ki insanlar gerçekten çok düşüncesiz ve acımasız ben onların bana sordukları üzerimdeki baskıları yüzünden üzülmemeye karar verdim. Bunları düşünüp kendime acımıcamm bunu başarabildiğim süre kadar mutluyum çünküü
Vallahi azıcıklta eşlerimiz çeksin ne diyim. Ben 1 tüp bebek denemesi atlattım, ki onların şu anda yediği içtiği şeyler tüp bebekte kadının kullandığı ilaçların yanında solda sıfır. 3-5 ot, vitamin vs. Bunlada sarsılıyorlarsa çocuk çocuk diye gezinmeyecekler ortada. :) Bunlarla karaciğere bence bir şey olmaz, tabiki eşinin geçmişinde sarılık siroz gibi karaciğeri zaten mahveden hastalıklar varsa başka. Tüp bebekte kullanılan ilaçların prospektüslerinde, kanser şüpheniz var ise kullanmayınız ve 3 sene boyunca kontrol altında olunuz yazıyor. Bazen göğüslerimde beze çıkınca ödüm kopuyo acaba kansermiyim diye. Hepsi hormon ilacı hepsi dehşet derecede vücudu etkileyen ilaçlar. Biz sesimizi çıkarmadık ki bunları göze aldık, varsın onlarında karaciğeri azıcık bozulsun, sonra düzelir. Ne ilaçlar var direk karaciğeri etkileyen kullanılması mecbur, mesela mantar ilaçları, antibiyotikler vs. Karaciğer bozulacak diye içmemezlik etmiyor kimse. 6 ay dayansın sonra dayarsın enginarıYa benimde eşim birşey yok iyiyim diyor ama bir arkadaş yok karaciğere zarar verirsiniz yok birşeyler yazınca bir topikte hakikatten değmez eşimi hasta etmeye dedim bir yazmak istedim. İnş faydasını görürüzz kuzumm inşş uğraştığımıza onlarında bu tadı olmayan şeyleri içtiğine değer. Şifa olur eşlerimize içimizdeki yangını söndürür rabbim. Hiç aklımıza gelmezdii bunları yaşayacağımız vardır bunda da bir hayır deyip allahtan istiyoruz yine inşş bunlar bizim bahanemiz olurda gelir bebeğimizz. doktorumuza kalsa 1 yıl bekleyinn diyor..
Bu kadar takmayın arkadaşlar kafanıza diğer insanları, ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar. Tüp bebekle mi oldu, olsunda nasıl olursa değil mi bizim için durum şu anda, tüp bebekle yaptım deyin, kaliteli çocuk yaptım ben diyinAyyy su sorulardan inan biktim. Bazen cocuk icun yok sorular icin oturup agluylrum. Ama sonra diyorum Rabbim elbet bu da imtihanim ve Elhamdulillah diyorum gogsum kabara kabara. Onlar incitirler bilmezler nasil canimizin yandigini. Ama her yanan canimiza karsilik Rabbim ne rahmetler yagdiriyordur uzerimize. Sanmayin ki cocuktan sonra da o sorular bitecek asla. Taniyan bilen yine sorucak hele hele ikizse tup bebekmi? Neydi sorun? Kimdeydi sorun? Hele cogu ayol esinden diil tup bebek bile dicek.Belki bunu sizin ulkede demezler Turkiyede yaygin tup bebek ama bizde eminim.cogu dicek. Bizim.soru imtihanimiz yaslansak bile bizimle gidicek. Ama beterin beteri var. Rabbim bize tasimayacagimiz yuk yuklemez. Daha agir gunlerle imtihan etmesin.
Ayyy su sorulardan inan biktim. Bazen cocuk icun yok sorular icin oturup agluylrum. Ama sonra diyorum Rabbim elbet bu da imtihanim ve Elhamdulillah diyorum gogsum kabara kabara. Onlar incitirler bilmezler nasil canimizin yandigini. Ama her yanan canimiza karsilik Rabbim ne rahmetler yagdiriyordur uzerimize. Sanmayin ki cocuktan sonra da o sorular bitecek asla. Taniyan bilen yine sorucak hele hele ikizse tup bebekmi? Neydi sorun? Kimdeydi sorun? Hele cogu ayol esinden diil tup bebek bile dicek.Belki bunu sizin ulkede demezler Turkiyede yaygin tup bebek ama bizde eminim.cogu dicek. Bizim.soru imtihanimiz yaslansak bile bizimle gidicek. Ama beterin beteri var. Rabbim bize tasimayacagimiz yuk yuklemez. Daha agir gunlerle imtihan etmesin.
Vallahi azıcıklta eşlerimiz çeksin ne diyim. Ben 1 tüp bebek denemesi atlattım, ki onların şu anda yediği içtiği şeyler tüp bebekte kadının kullandığı ilaçların yanında solda sıfır. 3-5 ot, vitamin vs. Bunlada sarsılıyorlarsa çocuk çocuk diye gezinmeyecekler ortada. :) Bunlarla karaciğere bence bir şey olmaz, tabiki eşinin geçmişinde sarılık siroz gibi karaciğeri zaten mahveden hastalıklar varsa başka. Tüp bebekte kullanılan ilaçların prospektüslerinde, kanser şüpheniz var ise kullanmayınız ve 3 sene boyunca kontrol altında olunuz yazıyor. Bazen göğüslerimde beze çıkınca ödüm kopuyo acaba kansermiyim diye. Hepsi hormon ilacı hepsi dehşet derecede vücudu etkileyen ilaçlar. Biz sesimizi çıkarmadık ki bunları göze aldık, varsın onlarında karaciğeri azıcık bozulsun, sonra düzelir. Ne ilaçlar var direk karaciğeri etkileyen kullanılması mecbur, mesela mantar ilaçları, antibiyotikler vs. Karaciğer bozulacak diye içmemezlik etmiyor kimse. 6 ay dayansın sonra dayarsın enginarı
İyi gene senin anne naif kibarmış, ben annemi bildiğimden hiç götürmedim bile o süreçte. Eve geldikçe ilaçlarımı alıp prospektüslerini okurdu. Bir daha tüp bebek yaptırırsan ölümü gör, kesinlikle yaptırmıcaksın dediHakkımızda hayırlısı inş güldürdünn valla beni yainş o hormon ilaçlarına daha fazla ihtiyacımız olmazz kuzumm annemin dediğine döncek konu doktor hormon iğnesinin dozunu düşük veriyor diye doktoru sevdi benim annem kızımın dengeleri şaşacakk aman annem düşük versinler az olsunn yumurtan önemli değil sen iyi olda diyor herkesin derdi başkaa
Arkadaşlar fikri olan yokmu bu konuda bir kaç kullanımlıkmı oluo spermler?Eşi azosperm olup tese ile sperm bulunan arkadaşlar sizlere şöyle bir sorum olucak teseden sonra bulunan spermler nasıl donduruluyo parti partimi bir fikri olan varmı ??
ççok haklısın ama inan 8 ay uzun bir zaman değil, bu yolda çok yıllar bekleyenler var. bir an önce iyi bir doktor bulun ve tedavinize başlayın. sonuçta hücre var ve sorun kalitesinde ise mutlaka ilerleme kaydedilecektir. Allah yarıdımcınızolsunYaklaşık 8 ay önce çocuğumuz olmuyor diye doktora gittiğimizde ilk beni araştırdılar, bir de eşinize bakalım diyip onun spermiogram sonucunu öğrendiğimizde artık birşey yapmayı bıraktılar "direkt siz tüp bebek yapın" dediler..o zamanlar eşimi teselli ediyordum, sorun bende çıksaydı işimiz daha zor olurdu , evet sperm sayısı ve hareketliliği az, morfoloji de sorunlu ama bize lazım olan 1 tane sperm o da var diyip tüp bebekle ilk denememizde hemen oluverecek sanmıştım..ta ki 5.güne gelen 5 embriyomuzun 5 i de sperm kalitesi yetmediği için gelişemedi denilip tüp bebek tedavimiz daha transfer olamadan sonlanıncaya kadar..İçimde hem hayal kırıklığı hem de öfke vardı..hani bu değerlerle tüp bebek oluyordu???? Şimdi diyorlar siz iyi bir üroloğa gidin önce değerleri düzeltmeye çalışın diye..8 ay öncesine, başladığımız noktaya geri döndük..ne kadar ilerleyebileceğiz bilmiyorum..allah hepimizin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?