Sızın sorununuz neydı hamılemısın sımdıCanım eşin aslında haklı iyi araştırıp kendini hazır hissetmeli çünkü tese ameliyatı olacak olan o... Ayrıca ameliyattan korkma eşini de korkutma benim eşim de oldu allahın izniyle 1 haftada hiçbir şeyi kalmadı iyileşti pansumanı iyi yapılır ağır iş yapmaktan uzak durursa hiçbir sıkıntı olmaz... Acele edip eşini bunaltma bence...
Kaç yıllık evlisiniz.. Daha önce bi doktora muayene oldu mu eşin.. Azo sebebi belli mi
Merhaba arkadaşlar...
Bilmiyorum belki hatırlayanlar olur beni şubatta eşimin azosperm olduğunu öğrendikten sonra buralarda yana yakıla çare aradım doktor aradım her yazılanı Temmuz ayına kadar kelimesi kelimesine okudum kimi zaman eşimle ağlayarak hatta
Hep olumsuzluklara karşılaşıyorum gibime geliyordu hiç olumlu sonuç alan yokmuş gibi sanki öyle düşünüyordum.
Çünkü görmüyordum bi tedavisi olumlu sonuçlanıp hamile olan.
Kafanızı şişirmek istemiyorum hakkınızı helal edin ne olur.
Ama olumlu bir tedavi süreci geçirdikten sonra hamile olduğumu öğrenince burdaki arkadaşlarıma umut olmak istedim.
Dediğim gibi eşimde sperm çıkışı sıfırdı hatta bebekken testisin biri alınmış yani tek testisle ameliyat olacak Dı.. Ama genetik testler olsun kan testleri olsun hepsini yaptırdık önemli bir problem yok dendi... Tansel kaplancan ile tanışmamız busüre zarfında oldu her mesajımıza WhatsApp dan cevap verdi... Her sorumuzu cevapladı. Korkumuz tek testis in de zarar görmesiydi ve eşimin kardeşinde de aynı problem var acaba genetik mi hiç olmayacak mı korkusu bizi yiyip bitiriyordu...
Tansel Hoca choriomon iğne ile 3 ay eşimi takip etti yaz tatili ne denk getirdik ve ağustosta ameliyat oldu Eşim sperm bulundu çok şükür. Hiç umudumuz yok du çalışmayan bir tek testisimiz vardı bizim gözümüzde.... Ama Rabbim isteyince oldu...
Tabi eşimin ameliyat tarihine kadar bende tüp bebek için gerekli aşamaları gördüm ameliyat günü benden de yumurta toplandı tek embriyo transferi yapıldı....
Allah'a binlerce şükür....
Benim burda anlatmak istediğim şu gerçekten doktor seçimi ve tüp bebek merkezi seçimi çok önemli sizi rahatlatan insanların olduğu bir yerde olmak güç veriyor.
Ben çok doktorla konuştum çok sordum burda hangi doktor kızlar dedim hiç net cevap alamadım
Ya yazdıklarım la şuan saçmalıyor olabilirim ama sizden istediğim şu oturup üzülmek kafanızı karıştırmak yerine net bir şekilde içinize sinen bir yerde tedaviye başlayın bir an önce... Ben size bir umut olayım Rabbim in isterse nasıl güzellikler verdiğinin kanıtı olayım istiyorum...
Çok konuştum hakkınızı helal edin...
Allah yardımcınız olsun... Kimseyi bu dert ile sınamasın.... Şifa bulmanız dileğiyle
Bizim de genetiklerimiz temizdi hormon olarak fsh yüksek total testosteron biraz düşüktü choriomon iğne kullandı işte EşimCanım bız bır yıllık evlıyız 1. Ayda ogrendık. Adana da 4 doktora gıttık varıkosel vardı cok agrı yapıyordu ztn varıkosel agrı yapınca azo oldugunu ogrendık. Genetık temız hormonlar 11. 07 varokoael amalıyatı olduk bırsey degısmedı. Kaynım var benım 7 yıllık evlı cocugu yok onunda sperm testı bazen 0 bazende tek tuk cıkıyormus ama 3 yıldır gıtmıyormus doktora. Kaynımda sperm varsa esımde de varmıdır sızce
Amin canım çok sağol Rabbim sizlere de nasip etsin inşallah. Bizde tansel hocanın dediği gibi choriomon kullandık fsh düştü total testosteron yükseldi. Hafta da bir olduk ve her ayın sonunda hormon testi yaptırdık fsh 50 küsürlerde total testosteron da çok düşük seviyelerdeydi ama kullandıkça düzeldi genetik testlerimiz normal çıktı.. Aslında tansel hoca daha kullanın derdi de biz öğretmen olduğumuz için yaz tatilinde tedavimizi olmak istedik.Öncelile rabbim sag dalim kucagina almayi nasip etsin yavrunu
Canim bizde tansel hocadayiz 2.ayimiz bizde choriomon kullaniyoruz hafta da 1 kez sizin tedavi 3 ay mi sürdü hemen arkasndan tesemi oldunuz peki tese olmadan önce hormonlariniz kacdi ? Cevap verirsen sevinirim bu bizim 3.tesemiz olcak olursa
Amin canım çok sağol Rabbim sizlere de nasip etsin inşallah. Bizde tansel hocanın dediği gibi choriomon kullandık fsh düştü total testosteron yükseldi. Hafta da bir olduk ve her ayın sonunda hormon testi yaptırdık fsh 50 küsürlerde total testosteron da çok düşük seviyelerdeydi ama kullandıkça düzeldi genetik testlerimiz normal çıktı.. Aslında tansel hoca daha kullanın derdi de biz öğretmen olduğumuz için yaz tatilinde tedavimizi olmak istedik.
Bizim 3 ayın sonundaki fsh:5.96Bizimde genetikler falan normal sadece hormonlar yüksekdi yani fsh testeron normaldi insallah bizde iyi sonuclar aliriz 3 ay sürdü yani tedaviniz tese olmadan önceki son hormonlarinizi hatirliyomusun
Canım benim şimdiden bulunmazsa diye düşünme o kadar negatif olma birde zaten bulunursa dondurulacak ve dondurmak için para ödenecek ve dondurulup çözünürken bozulma ihtimalide olabilir bunu drla konusun zaten o der önce seni hazirlarlar muhtemelenMerhaba kızlar yardımınıza ihtiyacım var eşim klinifelter sendromlu hormonlari bozuktu igne kullandik duzelti ameliyata sıra geldi önce benmi hazırlancam eşimmi ne yapcam bilmiyorum ben hazirlansam onca iğne hicem hormonlarim alt ust olcak yumurtam toplancak bulunmazsa cop olcak bulunsa cozulurken olme hareketini kaybetme ihtimali var bitanesi bile kiymetli cok zormus bu karari vermek kizlar ne yapcm ben yardimci olun
Büyük ihtimalle seni hazırlarlar önce canım.. Bizim tedavimiz de önce beni hazırladılar iğne ilaç kullandım... Yumurta toplama günü eşimi ameliyata aldılar tabi saati bile önemli olduğu için önce doktor ve hemşireler ayarlamayı yaptı önce eşim ameliyata girdi sperm bulununca benden yumurta topladılar eğer sperm bulunmasaydı yumurta toplama işi olmayacaktıMerhaba kızlar yardımınıza ihtiyacım var eşim klinifelter sendromlu hormonlari bozuktu igne kullandik duzelti ameliyata sıra geldi önce benmi hazırlancam eşimmi ne yapcam bilmiyorum ben hazirlansam onca iğne hicem hormonlarim alt ust olcak yumurtam toplancak bulunmazsa cop olcak bulunsa cozulurken olme hareketini kaybetme ihtimali var bitanesi bile kiymetli cok zormus bu karari vermek kizlar ne yapcm ben yardimci olun
HangiBizim de genetiklerimiz temizdi hormon olarak fsh yüksek total testosteron biraz düşüktü choriomon iğne kullandı işte Eşim
Bize varikosel falan denmedi öncesinde direkt tese olmalısın dedi gittiğimiz tüm doktorlar
Bence eşin kendini hazır hisseder hissetmez randevuyu alın ve iyi bir doktora gidin... Daha çok yeni evliymişsinz. Allah şifa versin inşallah. Evet canım ben hamileyim çok şükür İstanbulda olduk tedavimizi özel bir merkezde
Bahçeci Fulya tüp bebek merkeziHangi hastane ?
Dokdor olosiliklari soyledi zaten once benim hazirlanmami isdiyoda karari bize birakti isde hazirlanip bulunmazsa daha cok yikilirimCanım benim şimdiden bulunmazsa diye düşünme o kadar negatif olma birde zaten bulunursa dondurulacak ve dondurmak için para ödenecek ve dondurulup çözünürken bozulma ihtimalide olabilir bunu drla konusun zaten o der önce seni hazirlarlar muhtemelen
Dokdor olosiliklari soyledi zaten once benim hazirlanmami isdiyoda karari bize birakti isde hazirlanip bulunmazsa daha cok yikilirimCanım benim şimdiden bulunmazsa diye düşünme o kadar negatif olma birde zaten bulunursa dondurulacak ve dondurmak için para ödenecek ve dondurulup çözünürken bozulma ihtimalide olabilir bunu drla konusun zaten o der önce seni hazirlarlar muhtemelen
Insallah hamilesindir canim dikdor olasiliklari soyledi benim hazirlanmamdan yana dedigin gibi bulunursa yumurtalar toplanir dusunme asamasindayim enfeksiyon varmis birde kucuk miyom tedavideyim suanda allah sonumu hayir etsinBüyük ihtimalle seni hazırlarlar önce canım.. Bizim tedavimiz de önce beni hazırladılar iğne ilaç kullandım... Yumurta toplama günü eşimi ameliyata aldılar tabi saati bile önemli olduğu için önce doktor ve hemşireler ayarlamayı yaptı önce eşim ameliyata girdi sperm bulununca benden yumurta topladılar eğer sperm bulunmasaydı yumurta toplama işi olmayacaktı
Bizim 3 ayın sonundaki fsh:5.96
Lh:4.08
Total testosteron:12.52
Bunlar ameliyat olmadan önceki sonuçlar
Düşün fsh 54 den düştü total testosteron 1 küsürlerden yükseldi.
Tabi kimi doktor bunların pek bir önemi yok diyor ama tansel hoca dikkate alıyor yani. Her ay mesaj attım sonuçları iletişim halindeydik hep. Siz önceki teseleri nerde oldunuz canım
İnşallah herşey yolunda gider canım... Allah size de yaşatır bu güzel duyguyu inşallahSagol canim cevabin icin biz 2 teseyide kaan aydosda oldukk maalesef ikisindede olumsuz sonuclar aldikl tansel hocaya yeni basladik 2.ayimiz daha ilk izlenim olarak kafamiza yatti konusmadi falan insallah sizin gibi bizde tansel hicadan güzel haberler aliriz
İnşallah herşey yolunda gider canım... Allah size de yaşatır bu güzel duyguyu inşallah
Amin canım çok sağol Rabbim size de nasip etsin inşallah...canım allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah, bu tüp bebek ve tese sürecinde sperm bulunursa inşallah dondurma işlemi yapılması sakıncalı mı oluyor? hemen o anda yumurta toplanması mı daha olumlu geçmesini sağlıyor sürecin? bir de doktor bize mi bırakıyor bu seçimi yoksa kendisi mi belirliyor, deneyimlerinden yararlanmak isterim. Biz kaan aydosla tedaviye başlayacağız ama ön bilgi olsun bana da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?