Merhaba bende yalnızca hikayeleri okuyanlardanım. Fakat şimdi nedense içimden yazmak geldi. Dolu dolu 5 yıldır evliyiz ve yaklaşık 1 yıl içinde durumu öğrendik azospermi. 1i devlet hastanesinde diğeri özel hastanede olmak üzere 2 tane spermiyogram yaptırdık. İlk etapta Umut tüp bebekte Emre Bakırcıoğlu na muayene olduk.Birkaç tahlil istedi genetik testler falan bunların dışında da ayrıca o merkezde bir daha spermiyogram yaptırmamızı istedi.Bu teklif üzerine malesef hataya düşüp merkezden vazgectik.Eurofertil e randevu aldık fakat suan doktorun ismini hatırlayamıyorum. Gün gelince yoldayken eurofertilden bizi aradılar ve randevu aldıgımız dr ayrılmıs onun yerine Alper Eroğlu diye bir doktorla görüşmemizin sakıncası olur mu diye sordular bizde kabul ettik. Herneyse ilk görüşmede tese kararı verdik bizim ısrarlarımızla proxeed plus ve L-arginine önerdi.Tese sonucumuz negatif cıktı. Cablı yada ölü hiçbişe cıkmadı.Kısa bir süre ara verdik Kaan Aydos la tedaviye basladık 1 yıl choriomon iğne ve klomen kullandık. Ayrıca ısırgan cayı keciboynuzu nohut falan.Sperm fish boyamalar tahliller yine belirsiz bir tese operasyonu ve negatif sonuc. Lim15 tahlili önerdi sonucunda da tedaviye eşim az cevap veriyormuş.Bunun üzerine 2 ayda bir Nebido iğne önerdi 2 tane vurulduk ve yine cok üzgün buhranlı bir günümde öylesine internette bu durumun hikayelerine bakınırken Tansel Kaplancan çıktı karşıma ve Umut tüp bebek te. Zaten en başından Emre beyden vazgeçtiğime çok pişman olmuştuk. Kaan Aydos un tedavisi için iyi şeyler söylemedi. Şuan Preglyn ve merional iğne kullanıyo eşim. Tedavinin 3. Ayına başladık. Bu tedaviye başlamak için de çok dua ettik. 2 başarısız tese den sonra açıkçası pek istemedi ama bizde böyle bir yola girdik Rabbim inşallah cümlemizin kucağını doldurur. Şuan eşim 30 ben 28 yaşlarındayız.
Insallah olumlu sonuç alirsiniz bizde tansel hocanin tastasiyiz ve kaan hocadan bizde memnun kalmadik tansel hocam size ne diyor peki 100 kac sans veriyorMerhaba bende yalnızca hikayeleri okuyanlardanım. Fakat şimdi nedense içimden yazmak geldi. Dolu dolu 5 yıldır evliyiz ve yaklaşık 1 yıl içinde durumu öğrendik azospermi. 1i devlet hastanesinde diğeri özel hastanede olmak üzere 2 tane spermiyogram yaptırdık. İlk etapta Umut tüp bebekte Emre Bakırcıoğlu na muayene olduk.Birkaç tahlil istedi genetik testler falan bunların dışında da ayrıca o merkezde bir daha spermiyogram yaptırmamızı istedi.Bu teklif üzerine malesef hataya düşüp merkezden vazgectik.Eurofertil e randevu aldık fakat suan doktorun ismini hatırlayamıyorum. Gün gelince yoldayken eurofertilden bizi aradılar ve randevu aldıgımız dr ayrılmıs onun yerine Alper Eroğlu diye bir doktorla görüşmemizin sakıncası olur mu diye sordular bizde kabul ettik. Herneyse ilk görüşmede tese kararı verdik bizim ısrarlarımızla proxeed plus ve L-arginine önerdi.Tese sonucumuz negatif cıktı. Cablı yada ölü hiçbişe cıkmadı.Kısa bir süre ara verdik Kaan Aydos la tedaviye basladık 1 yıl choriomon iğne ve klomen kullandık. Ayrıca ısırgan cayı keciboynuzu nohut falan.Sperm fish boyamalar tahliller yine belirsiz bir tese operasyonu ve negatif sonuc. Lim15 tahlili önerdi sonucunda da tedaviye eşim az cevap veriyormuş.Bunun üzerine 2 ayda bir Nebido iğne önerdi 2 tane vurulduk ve yine cok üzgün buhranlı bir günümde öylesine internette bu durumun hikayelerine bakınırken Tansel Kaplancan çıktı karşıma ve Umut tüp bebek te. Zaten en başından Emre beyden vazgeçtiğime çok pişman olmuştuk. Kaan Aydos un tedavisi için iyi şeyler söylemedi. Şuan Preglyn ve merional iğne kullanıyo eşim. Tedavinin 3. Ayına başladık. Bu tedaviye başlamak için de çok dua ettik. 2 başarısız tese den sonra açıkçası pek istemedi ama bizde böyle bir yola girdik Rabbim inşallah cümlemizin kucağını doldurur. Şuan eşim 30 ben 28 yaşlarındayız.
Cnm eger kaan hocaya gidecekseniz gitmeyin onun yerine tansel hocayla gorusun derim bizde gittik ilk teseyi onun yuzunden oldu esim ve verdigi iğneler hic bir seye yaramadi.okadar hormon igneleri sonra adamları farkli problemlere itecegiz.en iyisi bitkisel kur deneyinbizim de tedavisiz ilaçsız paldır küldür bir micro tese ameliyatı sonucu sıfır. sebepsiz azosperm. 5. yıla girdik. kaan aydosa mail attık. randevu almamızı söylediler. henüz randevu almadık. hala emin değilim. eşim tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyor. siz yine de iyi ikna etmişsiniz. rabbim bu çabanızı boşa çıkarmasın inşallah. sonuç olarak kaan aydostan memnun kalmadınız mı yani?biz de ona randevu almayı düşünüyorduk.
Cnm eger kaan hocaya gidecekseniz gitmeyin onun yerine tansel hocayla gorusun derim bizde gittik ilk teseyi onun yuzunden oldu esim ve verdigi iğneler hic bir seye yaramadi.okadar hormon igneleri sonra adamları farkli problemlere itecegiz.en iyisi bitkisel kur deneyin
Bize herhangi yüzde olarak birşey söylemedi zaten zar zor başladık tedaviye. Kaan aydos tese sonrası bize nebido iğne verdi yani o tedaviyi ümitsiz gördüklerine veriyomuş. Ve 6 ay iğne etkisini geçmesini bekledik cok zorlu bir bekleyişti. Tansel hoca inhibin-b istedi rakam söyleyip o şekilde çıkarsa tedaviye başlamam dedi fsh lh testosteron hepsine kriter verdi onun üzerine tedaviye başladkk. Cok sükür baslayabildik preglyn iğne önerdi 6 ay sonrası belli olacak suan merional de eklendi. Sizde durum nedir?
Tabiiki de deneme yanılma yöntemi yanlış bir yöntem ama bu kişinin isteğine göre oluyor. Yani misal bizim durumumuzda doktorun her istediği tahlilde inşallah yakın çıkar da tedavi oluruz diye cok dualar ettim. İnşallah Rabbim bu doktoru vesile eder de bizlerde sağlıklı güzel ahlaklı evlat sahibi oluruz diye yalvardım. Ama doktor umut tacirliği bizde yok eğer ufak bir başarı ışığı varsa tabiikide tedavi yoluna girerim demişti. Bizde en az 6 aylık bir yola girdik mesela inhibin bizde nebido iğne ile 55 çıkmıştı referans aralıgını sizde bilirsiniz. 6 ay sonra ilacın etkisi vücuttan cıktıktan sonra da 39 çıkmıştı cokta begenmedi ama en azından başlangıc yapılabilir demişti. Fsh lh testosteron da ortalama değerlerde çıkmıştı bir şekilde tedaviye başladık. Ama bizim ihtiyacımız 1 sperm hücresi. Ayrıca 2. Tese raporunda 10 adet falan sperm kök hücresi görüldüğünü de söylemişti. Siz ne tür aşamalardan geçtiniz bilmiyorum ama tedavinizi bıraktınız mı? Olumsuz mu gidiyor?.Tansel hoca inhibin-b istedi rakam düşük çıkmış ama deneyelim dedik.. ilaç kullandım.. istediği gibi seviyelere çıkmadı.. tam ters sonuçlar çıktı.. ya bu işler deneme yanılmamı mı olur..
kobay gibi kullanıldığımızı düşünüyorum artık.. Psikolojik olarak etkenleri var bu ilaçların.. Farkındayız ama onlar veriyor geçiyor.. Yani anlamsız bir yoldayız gibi...
Herşey yaradana bağlı OL derse OLACAKTIR... Rabbim şifa versin.. hepimize..
Tabiiki de deneme yanılma yöntemi yanlış bir yöntem ama bu kişinin isteğine göre oluyor. Yani misal bizim durumumuzda doktorun her istediği tahlilde inşallah yakın çıkar da tedavi oluruz diye cok dualar ettim. İnşallah Rabbim bu doktoru vesile eder de bizlerde sağlıklı güzel ahlaklı evlat sahibi oluruz diye yalvardım. Ama doktor umut tacirliği bizde yok eğer ufak bir başarı ışığı varsa tabiikide tedavi yoluna girerim demişti. Bizde en az 6 aylık bir yola girdik mesela inhibin bizde nebido iğne ile 55 çıkmıştı referans aralıgını sizde bilirsiniz. 6 ay sonra ilacın etkisi vücuttan cıktıktan sonra da 39 çıkmıştı cokta begenmedi ama en azından başlangıc yapılabilir demişti. Fsh lh testosteron da ortalama değerlerde çıkmıştı bir şekilde tedaviye başladık. Ama bizim ihtiyacımız 1 sperm hücresi. Ayrıca 2. Tese raporunda 10 adet falan sperm kök hücresi görüldüğünü de söylemişti. Siz ne tür aşamalardan geçtiniz bilmiyorum ama tedavinizi bıraktınız mı? Olumsuz mu gidiyor?.
Kaan hoca için de tabiiki herkese ayrı doktor iyi gelebilir ama kendi adıma söylemem gerekirse tedirgindim bu şekilde uyarı alsam gitmezdim tabii her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama ben kendimi kullanılmış gibi hissettim. Öncesindeki yorumları da bu şekildeydi ama yine de denemek istedik cünkü bizim durumu cevremizde yaşayan yok ilkleri yaşıyoruz tek tarafta araması ayrıca tesenin fazla yapılmasının sorun olmayacagını söylemesi benim olumsuz düşünmeme sebep oldu.
insan işte bazen çıkış arıyor.. kullanılmış hissediyor.. Evleliğimizin 1,5 yılı.. Eşim 2010-2015 yıllarından beri Kaan Hocanın söylediği her şeyi yaptı ama istenilen sonuca ulaşmadı... ve cevap olarak şunu demiş:
28 ŞUBAT 2013, lütfen moralinizi bozmayın. TESE ile sperm serisinden bir hüce ne yazıkki çıkmadı. Testis dokusu ileri derecede bozuk. Ama hiç belli olmaz, gerek teknolojideki ilerlemeler gerekse bilmediğimiz faktörler nedeiyle belki zamanla sperm de çıkabilir ya da kök hücreden faydalanabiliriz. Size bundan sonraki gidiş hakkında yapacağımız bir liste çıkardım:
1. Bitkisel destek tedavisi: Bu tür tedavilere devam ederek, az sayıda hastamızda TESE ile başarılı olamasak da, meni tahlillerinde sperm görebildik. Benim önerim diyetinize devam etmeniz. Eğer başka duyarsanız bana sorun ve kullanın.
2. İki ya da üç ay aralıklarla sperm analizi. Bu analizleri bir tüp bebek merkezinde yaptırıp, sperm görülürse dondurmalarını isteyin. Yukarıda da belirttiğim gibi çok az hastada sperm çıktığı oldu.
3. İnternetten ve etraftan bu konuyla ilgili haberleri takip edin. Duyduklarınızı hemen bana iletin, araştıralım ve uygulayalım. Her gün yeni bir gelişme olabilir. Ben takip ediyorum, duyarsam size bildiririm.
4. Kök hücre çalışmaları sürüyor. Ben bu konuda umutluyum. Sizin de faydalanacağınız kanısındayım. Aralıklı olarak bana sorarsanız, size gelişmelerden bilgi veririm.
5. Sperm analizi yaptırdıkça bana yazın. İrtibatı kesmeyin. Haberleşmeye devam edelim. Unutmayın, tedaviniz devam ediyor, sadece şimdilik bir cevap alamadık.
6. Testosteron hormonunuz normalden düşük. Bunu yerine koymamız lazım. 3 ay aralıklarla Nebido adlı iğneden yaptırın. Şimdi 1 tane yaptırın, 3 ay sonra kanda Testosteron baktırıp, bana yazarsınız.
7. İlgilenir misiniz bilemiyorum, ama evlat edinme ve sperm bankaları da diğer alternatifler olarak sunulmakta.
Sizde araştırılmak üzere Ankara da örnek verdiniz mi tese sonrası.? Biz böyle mesaj gönderilmeden önce kendimiz tedaviyi sessiz sedasız bıraktık. Yani nebido iğne sanırım sakıncalı bir iğne. 2013 yılından itibaren size bilgilendirme yapıldı mı? Tansel kaplancan ile yollarınız nasıl ayrıldı? Tese olup sonucunuz negatif mi cıktı? Şuan devam ettiğiniz bir tedavi varmı?Bizde neden azolu oldugumuzu bilmiyoruz eşim tansel beye ilk muayene oldugunda yumurtalık kanalı geniş oldugunu ve yumurtanın yukarı cıktıgını söylemişti sebebi olabilir mi bilemiyorum.ilk başlarda tüm hormonlar normaldi ve genetik tahlillerde bi sorun yok. Şuan tedavilerden sonra hormon değerleri oynak oldu. Belki teseden sonra da olabilir.
Sanırım yakın zamanda da kök hücre ışığı görünmüyor bizler için. Ankara Gürgan klinikte Timur Gürganı haberlerde kök hücre hakkında birşeyler söylemiş ama yine de kesinleşmiş bir durum yok. Bazen ara vermeyi düşünüyorum çünkü eşim 3. Ve son kez tese olacağını söyledi açıkçası bende bir kere daha teklif edemem zaten. Ama yaş ta geçip gidiyor verimli olan dönemi kaçırmak ta istemiyorum.
Malesef yeni bir sistem yok. Tansel hoca değişik bir kişi. Yani bu knuda hassas ve duygusal davranmıyo net bir tavır sergiliyor. Varsa var yoksa yok yani tercihiniz ben olayım diye artı bir uğraş sergilemiyor. İnşallah Rabbim girdiğimiz yolda mutlu devam etmemizi sağlar. Hepimizin tüm isteyiş sahip olamayanların yüzünü güldürür. Ümidimizi yitirmek gibi bir durum söz konusu değil. Kupkuru taşın içinde filiz yeşerten Rabbim vakti gelince bizlere de nasip edecek ama sürecimiz biraz yorucu. Dualarımızda birbirimizi unutmayalım inşallah. Ben bahceciye emre bakırcıoglu icin dönmeyi düşünmüştüm fakat oradan ayrılıp kendi özel muayenehanesini açmış. Biz gebze de ikamet ediyoruz istanbula yakın oldugumuz için problem olmuyor bizim için.
Inhibib b dediginiz ne testi oluyorTansel hoca inhibin-b istedi rakam düşük çıkmış ama deneyelim dedik.. ilaç kullandım.. istediği gibi seviyelere çıkmadı.. tam ters sonuçlar çıktı.. ya bu işler deneme yanılmamı mı olur..
kobay gibi kullanıldığımızı düşünüyorum artık.. Psikolojik olarak etkenleri var bu ilaçların.. Farkındayız ama onlar veriyor geçiyor.. Yani anlamsız bir yoldayız gibi...
Herşey yaradana bağlı OL derse OLACAKTIR... Rabbim şifa versin.. hepimize..
Canim kaan bey tek taraftan bulamayinca neden 2. Tarafi acmamis belki ordan bulunucaktiKaan aydos u tavsiye etmiyorum. İlgi alaka cok güzel ama bizim tese de tek tarafa bakmış. Ve tesenin sayısının önemli olmadığını söyledi. Her kesi her ameliyat var olan hücrelere zarar vermektir. Burada spermden bahsetmiyorum. Benim kendi görüşüm ama merkez olarak Bahceci den vazgectiğime cok pişmanım. Eşimden Rabbim razı olsun hiç benim çizdiğim yola karşı çıkmadı fakat hata olmuş seçimlerim. Son tese şansımız ve biz Tansel kaplancan la devam etme kararı aldık. Siz nerde oturuyosunuz? Eğer mümkünse tavsiye ederim umut tacirliği yapılmıyor.Kaan aydosta da emin değildim araştırmalarımda maddiyatcı oldugunu cok okumustum ama yine de bulaştık bir şekilde. İşler karışık malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?