- 17 Ocak 2017
- 58
- 12
- 3
- 38
Biz choriomon iğne haftada 2 kez, günaşırı klomen ve her gün arginmax kullandık tedavinib 4.ayında istedi lim testi sadece genartta yapılıyor sperm testinden bakılıyor hormonlar düzene girmişti bu ay yine bozulmusKaa
Kaan bey hangi ilaclari verdi tedavinin kacinci ayinca lim testi istedi birde bu lim testi kandami bakiliyo suan hormonlariniz nasil
Biz choriomon iğne haftada 2 kez, günaşırı klomen ve her gün arginmax kullandık tedavinib 4.ayında istedi lim testi sadece genartta yapılıyor sperm testinden bakılıyor hormonlar düzene girmişti bu ay yine bozulmus
Ilacu biraktinizdami bozuldu hormonlar lim 15 dedigin sperm fish testimidirBiz choriomon iğne haftada 2 kez, günaşırı klomen ve her gün arginmax kullandık tedavinib 4.ayında istedi lim testi sadece genartta yapılıyor sperm testinden bakılıyor hormonlar düzene girmişti bu ay yine bozulmus
Hayır ilaçlara devam ederken bozulduIlacu biraktinizdami bozuldu hormonlar lim 15 dedigin sperm fish testimidir
Merhaba canım inşallah güzel sonuçlu tedavilrimiz olur Rabbim şer ise de hayra cevirip hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallah. Bize de preglyn verdi ve kesinlikle muadilini istemiyorum dedi bu iğne hammadde sıkıntısı sebebiyle tr ye gelmiyomuş ve bu ay içinde inşallah 1 parti gelecekmiş. En son gittiğimizde dr eğer bulamadıysanız choriomon alsaydınız demesin mi deli oldum. Yani cok zor şartlarda günde sayısız eczaneyi arayıp bulmuştum 1 aylık iğneyi. Herneyse sizde de ikili iğneye geçebilir bizimde testosteron 2.ay düştüğü için merional yada menegom iğne verdiHayırlı akşamlar arkadaşlar.. hepinize hayırlı tedaviler ve hayırlı şifalar diliyorum..
bende tedavi sürecimizden bahsedeyim sizlere henüz olumlu bir sonuç alamadık ama..
bizde yaklaşık 1 ay önce tansel kaplancana gittik tüm elimizdeki sonuçlarla.. malum bizde azospermiz henüz hiç tese olmadık sadece azoyu öğrendiğimizde biyopsi olmuştu eşim tanısal amaçlı..sonuç olumsuzdu (sertoli cell only)
hormonlarımız fsh 14 17 arasında değişiyordu testesteron 6 lh de 7 8 civarı.. hee unutmadan bi kaç sene önce yapılan sperm testinde 1 2 canlı 1 2 cansız sperm hücresi görülmüştü bunun dışında tüm sonuçlar sıfırdı.. aslında biz tese ve tüp bebek süreci başlasın diye gitmiştik.. neyse uzatmayım tansel bey inceledi sonuçları hormonlarını yüksek buldu.. hormonlar bozuk dedi.. biyopsi sonucunu sorduğumda onu kafanıza takmayın tarih oldu artık hastaya biyopsi yapmak dedi,,bunun çok eski bir yöntem olduğunu, artık yapılmadığını, sadece küçücük bir parçadan yapılan incelemenin kesinlik kazanmadığını ve bir yerden rastgele alınan parçanın tüm testisi temsil etmeyeceğini söyledi şimdilik o konuda içimiz rahatladı biraz..
yalnız daha önce sperm testinde çıkan spermlere de itibar etmiyorum dedi.. normal sıradan bir özel hastanede yapılmıştı güvenemem küçük bi yer dedi.. ama yinede ben umutlanıyorum sonuçta azoyuz o bi kaç sperm hücresi onlara göre detay istemeseler yazmazdılar.. sonra tansel bey olumlu bir gelişme olabilirde olmayabilirde dedi..
3 aylık bir tedavi sürecinden sonra ameliyat dedi başlamadan önce fsh lh testesterona baktırın onun sonucuna göre tedaviyi belirleyelim dedi.. neyse yaptırıp götürdük fsh 21 lh 7 testesteron 3.5 olmuştu öncekinden daha bozuk geldi sonuçlar..
ilk ay bize choriomon 5000 haftada bir aynı gün aynı saatte iğne verdi 4 tane iğnelerimizin sonuncusu bugün bitti 2 gün sonra tekrar tahlil onun sonucuna göre iğnelere devam mı der yoksa farkli bi tedavimi uygular bilmiyorum..
böyle arkaaşlar biraz uzun detaylı yazdım içinden işinize yarayan şeyler olur umarım..bende hergün bi umut okuyorum bu sayfaları.. sürecimizden olumlu olumsuz bahsedeceğim sizlere Allah hepimizin yardımcısı olsun imtihanımızı kolay eylesin...
Duana yürekten Amin diyorum İnşallah..preglyn iğneyi bilmiyorum ben içeriği aynısıysa niye baştan dememiş onu bulamazsanız choriomon alıp kullanın diye.. bunu bulmakta zor bide devlet karşılamıyormuş.. karşılasa gidip yazdırıp alacaktım.. 53 tl bu iğnenin fiyatı neyse olumlu sonuçlar alalımda para önemli değil giden gitti zaten..Merhaba canım inşallah güzel sonuçlu tedavilrimiz olur Rabbim şer ise de hayra cevirip hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallah. Bize de preglyn verdi ve kesinlikle muadilini istemiyorum dedi bu iğne hammadde sıkıntısı sebebiyle tr ye gelmiyomuş ve bu ay içinde inşallah 1 parti gelecekmiş. En son gittiğimizde dr eğer bulamadıysanız choriomon alsaydınız demesin mi deli oldum. Yani cok zor şartlarda günde sayısız eczaneyi arayıp bulmuştum 1 aylık iğneyi. Herneyse sizde de ikili iğneye geçebilir bizimde testosteron 2.ay düştüğü için merional yada menegom iğne verdi
Canim aciklama icin tesekkur ederim sperm fish lim15 le aynimi oluyo benim bu konuda hic bir bilgim yok birde kizlar benim esim son bir aydir gece yataga yatar yatmaz asiri terliyor ozellikle yuz ve bas bolgesi sizlerinde eslerinde boyle bir sorun varmi neyden kaynaklaniyo olabilirHayır ilaçlara devam ederken bozuldu
- LIM 15 PCNA GEN İFADESİ TESTİ
Sperm hücreleri mayoz bölünme ile çoğalan hücreler olup mayoz bölünmenin testis dokusunda aktif olduğunun
gösterilmesi azospermik erkeklerde sperm oluşumunun olup olmadığı ile ilgili önemli bir belirteçtir. Bu anlamda
mayoz bölünmede görev alan proteinlerin belirlenmesi sperm üretimi ile ilgili önemli bulgular vermektedir.
Lim15/Dmc1 proteini mayoz aşamasında rekombinasyona dayalı DNA sentezinde görev alan bir proteindir.
Yapılan çalışmalar Lim15/Dmc1 proteinin sadece mayoza spesifik hücrelerde ifade edildiğini göstermiş ve
Lim15/Dmc1 proteinin PCNA proteini ile mayoz aşamasında işbirliği yaptığını ortaya koymuştur (1). PCNA hem
somatik hücrelerde hem de mayotik hücrelerde ifade edilmektedir. Bu iki proteinin ifadesi mayoz bölünme için
kritik bir öneme sahiptir. PCNA ifadesi yeni bir çalışmada hastaların gonadotropin tedavisine cevap verip
vermediğini tespit etmek için de kullanılmıştır(2) Lim15/Dmc1 ve PCNA ifadesi incelenerek hastaların
gonadotropin tedavisine tepki verip vermediği hakkında bir kanıya varılabilir.
Özetle Söylemek Gerekirse; Lim 15 geni ekspresyon analizi testis dokusu içinde sperm yapımını sağlayan mayoz
bölünmenin olup olmadığını veya olma potansiyelini (olabileceğini) gösteren önemli bir belirteçtir.
Dolayısıyla azoospermik hastalarda Lim 15 gen ekspresyonuna bakılarak:
1. Hastanın sperm üretimi var mı?
2. Hastanın sperm üretme potansiyeli var mı?
3. Hastaya verilen tedavi bu potansiyeli arttırmakta mı?
4. Hastaya verilecek tedavinin etkin olup olmayacağının öngörülmesi sağlanabilecektir.
Tese öncesinde sperm testinde yapılıyor
Siz haftada kac igne yapiyosunuzErkeğin tedavisini karşılamıyor sanırım maddi gücümüz yettiğince çokta önemli değil sonucu güzel olursa.. ilk dönemlerde maddi olarak harcamalar cok fazla oldugu için özel yaşantımızdan yapılan fedakarlık cok rahatsız ediyodu ama bugün tedavi olabilelim de herseyi erteleyelim diye düşünüyoruz. Yeterki beklenen birşey olsun yeterki kavuşalım yavrularımıza
Canım umutlanabilirsin bizim de hep canlı cansız bir hücre bulunmuyordu sonra bir iki senedir 1 2 ölü 1 2 canlı bulunuyordu en Son tüp bebek merkezinde yaptirdigimizda nadir alanda immotil çok nadir alanda motil Sperm gözlendi biz bu tüp bebekte tese olur diye bekliyorduk gerek kalmadı teseye ama embriyo gelişmi durdu transfer iptal oldu dr bir daha ki tüp bebekte eşime 3 aylık tedavi uygulaması yapacakmış İsviçre'den ilaç getirecek yüzde 70 80 kişi fayda görüyormuş umut fakirin ekmeği inşallah bu defa kaliteli çıkarlar inşallah kaliteli olur embriyolar bakalım nasıl bir şeyler bekliyor bizi ama sizde açıkta çıkmış ise biiznallah ameliyat ile de bulunur inşallahcanım küçük bi yanlış anlaşılma olmuş hemen düzelteyim 12 değil 1 2 tane yani bir iki tane..
valla bilmiyorum doktor niye öyle düşündü belkide yok yere umut vermek istemedi.. belkide tek bir kere testte çıktığı için
ameliyatta çıksında razıyım ben umutlanmak istiyorum testisin küçük bir noktasında belki üretim vardır..inşallah
doktor yapısı gereği çok umut veren, pofpoflayan motive eden birisi değil.. gerekte yok zaten.. inşallah hepimizn sonucu olumlu olur..
Biz cumartesi günleri 1 tane 5000lik preglyn kalçadan pazartesi çarşamba cuma günleri merional 75lik göbekten bu şekilde bir tedaviSiz haftada kac igne yapiyosunuz
sizdeki azo sebebi nedir canim hormonlar nasil kaan bey ne ilac verdiselam kızlar bende size faydası olur belki diye gelişmeleri aktarmak istedim.
İki hafta önce Dr. Kaan Aydosa gittik Ve çok memnun kaldık, Şimdi eşime haftada iki kere iğne vuruyoruz ve sabah akşam vitamin içiyor toz şeklinde suya karıştırıp. Onun dışında bitkisel tavsiyeleri vardı her gün en az 7 veya 8 havuç veya havuçun suyu, ısırgan çayı, kuru inciri hiç yanından ayırma dedi, Ayrıca haftada en az 5 kere kendi suyu ile birlikte pişirilmiş nohut veya nohut yemeği. Bir ayın sonunda kan değerlerine göre tekrar değerlendirme yapacak bundan sonra ki bütün işlemler mail yolundan olaçak, Sürekli o şekilde irtibatta kalıyoruz eğer bu ayın sonunda ki sonuçlar olumlu olursa diğer aşamalara geçilecek bizde durum çok karışık eşimde muhtemelen kök hücre bile yok doğal çıkış olması için bu tedavi eğer herşey yolunda giderse 6ay veya 1 senelik bi tedavisi olçakmış sonrasındada tüp bebek inşallah. Dr. Kaan aydos beyi kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum inanılmaz tecrübeli bir doktor emre Bakırcıoğluna da gitmiştik o hemen ameliyat dedi halbuki eşim ona gitmeden önce zaten tese ameliyatı olmuştu ve hiç sperm bulunmamıştı başka bir tedavisi yok demişti aksine Dr. Kaan aydos bey şu an ameliyatın hiç bir anlamı olmaz bu hormon değerlerine testiste sperm olması imkansız dedi. Tedavi sürecini merak ederseniz sonuçları aktarırım.
Hangi doktorda tedavidesiniz isvicreden gelen ilacin ismini biliyomusunCanım umutlanabilirsin bizim de hep canlı cansız bir hücre bulunmuyordu sonra bir iki senedir 1 2 ölü 1 2 canlı bulunuyordu en Son tüp bebek merkezinde yaptirdigimizda nadir alanda immotil çok nadir alanda motil Sperm gözlendi biz bu tüp bebekte tese olur diye bekliyorduk gerek kalmadı teseye ama embriyo gelişmi durdu transfer iptal oldu dr bir daha ki tüp bebekte eşime 3 aylık tedavi uygulaması yapacakmış İsviçre'den ilaç getirecek yüzde 70 80 kişi fayda görüyormuş umut fakirin ekmeği inşallah bu defa kaliteli çıkarlar inşallah kaliteli olur embriyolar bakalım nasıl bir şeyler bekliyor bizi ama sizde açıkta çıkmış ise biiznallah ameliyat ile de bulunur inşallah
Hay Allah razı olsun bunları duymak bile yetiyor bana.. inşallah şifa olur eşine o ilaç sperm çıkmakla da yetmiyor sanırım imtihanımız bitmiyor demekki..bizde tek bir sefer çıkmıştı spermler sizde sürekli çıkış oluyor mu? yani tese de çıksa biz razıyız eşimde bende ameliyata o çıkan spermler inşallah üretimin var olduğunun işaretidir.. zahmet olmazsa sizin durumdan biraz bahsedermin azo sebebinizden hormonlardan genetik vs. illaki yazmışsındır ama benim gözümden kaçmış. şimdiden teşekkür ederim..Canım umutlanabilirsin bizim de hep canlı cansız bir hücre bulunmuyordu sonra bir iki senedir 1 2 ölü 1 2 canlı bulunuyordu en Son tüp bebek merkezinde yaptirdigimizda nadir alanda immotil çok nadir alanda motil Sperm gözlendi biz bu tüp bebekte tese olur diye bekliyorduk gerek kalmadı teseye ama embriyo gelişmi durdu transfer iptal oldu dr bir daha ki tüp bebekte eşime 3 aylık tedavi uygulaması yapacakmış İsviçre'den ilaç getirecek yüzde 70 80 kişi fayda görüyormuş umut fakirin ekmeği inşallah bu defa kaliteli çıkarlar inşallah kaliteli olur embriyolar bakalım nasıl bir şeyler bekliyor bizi ama sizde açıkta çıkmış ise biiznallah ameliyat ile de bulunur inşallah
Ca
sizdeki azo sebebi nedir canim hormonlar nasil kaan bey ne ilac verdi
Bu igne haftada kac gun digeride vitaminmi canimBize Choriomon 5000 iğnesi verdi ve toz şeklinde ki ilaç inofolic.
selam kızlar bende size faydası olur belki diye gelişmeleri aktarmak istedim.
İki hafta önce Dr. Kaan Aydosa gittik Ve çok memnun kaldık, Şimdi eşime haftada iki kere iğne vuruyoruz ve sabah akşam vitamin içiyor toz şeklinde suya karıştırıp. Onun dışında bitkisel tavsiyeleri vardı her gün en az 7 veya 8 havuç veya havuçun suyu, ısırgan çayı, kuru inciri hiç yanından ayırma dedi, Ayrıca haftada en az 5 kere kendi suyu ile birlikte pişirilmiş nohut veya nohut yemeği. Bir ayın sonunda kan değerlerine göre tekrar değerlendirme yapacak bundan sonra ki bütün işlemler mail yolundan olaçak, Sürekli o şekilde irtibatta kalıyoruz eğer bu ayın sonunda ki sonuçlar olumlu olursa diğer aşamalara geçilecek bizde durum çok karışık eşimde muhtemelen kök hücre bile yok doğal çıkış olması için bu tedavi eğer herşey yolunda giderse 6ay veya 1 senelik bi tedavisi olçakmış sonrasındada tüp bebek inşallah. Dr. Kaan aydos beyi kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum inanılmaz tecrübeli bir doktor emre Bakırcıoğluna da gitmiştik o hemen ameliyat dedi halbuki eşim ona gitmeden önce zaten tese ameliyatı olmuştu ve hiç sperm bulunmamıştı başka bir tedavisi yok demişti aksine Dr. Kaan aydos bey şu an ameliyatın hiç bir anlamı olmaz bu hormon değerlerine testiste sperm olması imkansız dedi. Tedavi sürecini merak ederseniz sonuçları aktarırım.
Getirecegi ilacin adını bizimle paylaşır mısınCanım umutlanabilirsin bizim de hep canlı cansız bir hücre bulunmuyordu sonra bir iki senedir 1 2 ölü 1 2 canlı bulunuyordu en Son tüp bebek merkezinde yaptirdigimizda nadir alanda immotil çok nadir alanda motil Sperm gözlendi biz bu tüp bebekte tese olur diye bekliyorduk gerek kalmadı teseye ama embriyo gelişmi durdu transfer iptal oldu dr bir daha ki tüp bebekte eşime 3 aylık tedavi uygulaması yapacakmış İsviçre'den ilaç getirecek yüzde 70 80 kişi fayda görüyormuş umut fakirin ekmeği inşallah bu defa kaliteli çıkarlar inşallah kaliteli olur embriyolar bakalım nasıl bir şeyler bekliyor bizi ama sizde açıkta çıkmış ise biiznallah ameliyat ile de bulunur inşallah
Bu ilaçları eşinmi kullanacakBize Choriomon 5000 iğnesi verdi ve toz şeklinde ki ilaç inofolic.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?