Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar bisey sormak istiyorum evlat edinmenin dinimizce harammidir sizce bugun biraz arastirdim kafam iyice karisti

Arkadaşlar elimde pregnyl 1500 ve ovitrelle ignesi var uygu fiyata verebilirim ilgilenenler özelden bana ulaşabilirsiniz

Anne olmadanda emzirebiliniyormus artik sut icin ilac kullaniliyormus aceba bu caizmidir
Canım aynı şeyleri bende araştırdım şuan tedavi aşamasındayız ama evlat edinmek te aklımın bir kenarında duruyor. Mahremiyet konusunda inanılmaz takıntılı bir kişiyim ve eğer evlat edinirsek ki inşallah Rabbim kendi kanımıZdAn canımızdan nasip etmesi en içten isteğim, eşimin kızkardeşi yada erkek kardeşi evlenirse onun eşinin emzirmesi sonucu kız evladın eşime karşı mahremiyeti kalkmış olur sonuçta süt dayı yada amca olacak diye öyle bir düşüncem var. Benim kardeşim maalesef Yok. Eğer olsaydı bu sefer erkek çocuğu evlat edinip ben onun süt teyzesi yada halası olabilirdim.

Keşke bu uygulamayı tüp bebek yaparken bilseydim

Ca
Canim bu durumda caiz olurmuydu peki bu ilacla sut gelmesi durumu caizmidir

Anne olmadanda emzirebiliniyormus artik sut icin ilac kullaniliyormus aceba bu caizmidir

merhaba nadiren foruma girip bakıp çıkıyorum ama bu konuda cevap verme ihtiyacı hissettim. dinimizde evlat edinmek haram değildir hiçbir yerde böyle bir hüküm yazmaz. sadece bazı kurallar vardır bunlara riayet edildiğinde sorun olmayacağını düşünüyorum (doğrusunu Allah bilir tabi ama çok araştırdım ve bu bilgilere ulaştım)

1.mahremiyet sorunu vardır ve bu emzirilerek giderilebilir. ister kardeşlerinize emzirtip süt teyze süt amca olursunuz.ister kendiniz emzirirsiniz(çoğu kişiden ilaçsız olarak süt geliyor annelik içgüdüsyle) kaldı ki ilaç desteği alarak da emzirebilirsiniz.her halükarda o çocuk sizin göğsünüzden süt emmiş olcağı için süt anne oluyorsunuz bu konuda tüm hocalar hemfikir. hocaların ayrılığa düştüğü konu süt babalık. erkek bebek alınacaksa süt babalığa gerek yok ama ben kız bebek almayı düşündüğüm için süt babalık benim için daha önemli. kadın emzirip süt anne olsa bile erkek süt baba olmaz diyor bazı hocalar. bu benim moralimi bozmuştu ama yine epey bi araştırıp şu bilgiye ulaştım. ben emzirdiğimde o çocuk benim öz çocuğum gibi olacak ve eşim süt baba olamasa bile üvey baba hükmünde olacak ve sorun kalkacak çünkü üvey baba namahrem değildir :)

2. çocuğa ve topluma evlatlık olduğu söylenmeli ve çocuğun soy bağı gizlenmemeli, öz çocukmuş gibi lanse edilmemeli.
3.evlatlığa miras düşmediği söyleniyor, vasiyetle verilirse veya dünyadayken mallar hibe edilirse bu sorunu da çözmüş oluyoruz.

bunlar benim nacizane araştırmalarım, herkes kendi araştırıp öyle karar vermeli tabiki.

yani araştırmadan etmeden evlat edinmek haramdır diyip hüküm vermeyelim lütfen. hayırlı olan hangisiyse o kapıyı açsın rabbim hepimize.

Ca

Canim bu durumda caiz olurmuydu peki bu ilacla sut gelmesi durumu caizmidir
Benim bildiğim kadarıyla ilaçla da süt gelse olmuyor. Çok ince bir konu ve her hocadan alınan fetvaya göre de hareket edilmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta kimse bu yükün altına girmez kolay kolay. Yalnızca aklıma yatan yönü görümcemin edinilen kız evladı emzirmesi yada benim kardeşimin edinilen erkek evladını emzirmesidir. Dinimizce evlat edinmek haram demiyor Zaten kişiye mahrem olan kişiler belli dışında kalanlar ise namahrem olacağı için büyüdüklerinde ya anneye ya da babaya namahrem olacağı için iyice araştırılmalı ve ona göre adım atılmalı diye düşünüyorum. Ben şahsen namahrem olan birinin yanında tesettüre uygun şekilde örtünüyorum hal hareketlerime ve tokalaşmamaya dikkat ediyorum. Olurda birgün kız evlat edinirsem baba bileceği kişi yanında rahat olabilmesini isterim çünkü dinimizin emrettiği kurallara göre yetiştirmek isterim.

Ayrıca sunu da belirtmek isterim; günümüzde hemen hemen heryerden donör sperm teklif edilebiliyor doktorlar yakın zamanda bir kadın dogum doktoru bana da önerdi. Bu öneriyi kabul etmektense evlat edinmek daha uygundur benim düşünceme göre. Diğer türlü direk olmasa da Allah korusun zina oluyor.

Arkadaşlar biz yeni tedaviye başlıcaz ancak hocada kararsız kaldık. Boca tavsiyeleriniz nelerdir

canım sizin tedavi nasıl gidiyor hangi aşamadasınız? bizim 3 aylık tedavimiz bitti cuma günü kontrolümüz var bakalım ne diyecek tansel bey..

canım sizin tedavi nasıl gidiyor hangi aşamadasınız? bizim 3 aylık tedavimiz bitti cuma günü kontrolümüz var bakalım ne diyecek tansel bey..
Bizim de daha önce olumsuz 2 tese olduğu için doktor 6 ayı tamamlayalım dedi. Şuan 5. Aya başlıyoruz bu ay tahlillerde biraz iyi gibi ama tabi sonucu ne olacak bilemiyoruz inşallah Rabbim gönlümüzdeki isteğimize ulaştırır cümlemizi. Sonuçlar nasıl iyi mi sizin

Canim sahsen ben kendim bir evlat almak isterim sadece kafamdaki problem dini acidan nasil olur mahremiyet konusu kafami karistiriyor rabbim insallah hepimize kendi kanimizdan canimizdan nasip etsin hepimizin yuzunu guldursun allahim hepimizin yar ve yardinmcisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…