Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hormon değerleriniz kaç ? Gönderebilir misiniz ?

hormon degerleri hala hastanede, ciktisini alip istanbul'da bir merkezle gorusmeye gidicez. doktor tahlil sonuclarina bilgisayarindan bakip iyi oldugunu soyledi. hastaneden sonuclari aldigimizda size yazarim. bu arada istanbul'da gidecegimiz doktor y kromozom testi de istemis, bu konuda bir bilginiz var mi? siz yaptirdiniz mi?

ben yaptırdım çok önemli eğer kromozom sıkıntısı varsa tedavide boşa kürek çekmiş olursunuz.yaptırım net yolunuzda ilerleyin inşallah

Bizde translokasyon çıktı, yani iki kromozom yer değiştirmiş ancak bunun sperme bi etkisi olmadığını söyledi doktor yani sayıyı düşürebilirmiş ama pgt tüp bebek yaptırmanız lazım yoksa çocuk sakat doğabilirmiş Allah korusun. 46 Xy y delesyonu yok.

Merhaba esimde sperm sayisi 0 cikmisti kandan birkac test yapildi anlayan varsa degerlendirebilir mi lutfen fsh:6 , serbest testestoron 11.63 , total testestoron 2.74. Iyi mi kotu mu cok merak ediyorum simdiden tesekkur ederim

Merhaba esimde sperm sayisi 0 cikmisti kandan birkac test yapildi anlayan varsa degerlendirebilir mi lutfen fsh:6 , serbest testestoron 11.63 , total testestoron 2.74. Iyi mi kotu mu cok merak ediyorum simdiden tesekkur ederim
hormonlarınız iyi bir sıkıntı görünmüyor

Hormon degerleri iyi olup spermin 0 cikmasi mantikli mi peki biliyor musunuz ? Yada baska testlerde yaptirmamiz gerekiyor mu
Canım olabiliyor bizdede öyleydi hormonlar iyiydi ama sonuç hep 0 dı ama sonradan çıkış başladı şimdi çok çok az Sperm çıkışı var çok şükür rabbime

Arkadaslar patoloji sonucu sertoli cell only olupta tedavi olan varmı olumlu sonuç alan varmı bir yardım edin artık düşünmek ten resmen beynim uyusuyor be zormuş allahım yaş 34 ne yapacam bilemiyorum çok çaresizim Bir tedavi yok kök hücre dediler acaba sizde bu sonuç olupta olumlu sonuç alan varmi

Canım olabiliyor bizdede öyleydi hormonlar iyiydi ama sonuç hep 0 dı ama sonradan çıkış başladı şimdi çok çok az Sperm çıkışı var çok şükür rabbime
Yaa cok sevindim :) darisi bizim basimiza insallah tez zamanda bebegin olur :) hangi testleri yaptirdiniz hangi dr gittiniz ?

Maşallah Rabbim herkeze nasip etsin insallah bizimde hormonlarımız normel üretim var kuyruklanmiyonus sizde de mi aynı sorun acaba..

Evet biz 4 yıl iğne kullandık olmadı

Rabbim yaşattığı her sıkıntıya bir hayır gizlemiş. evet tabi ki anne baba olmak istiyoruz. ama biz elimizden geleni yapıp Allaha tevekkül etmeliyiz. olmuyorsa bir sebebi var diyorum her zaman. belki böyle hayırlıdır. belki de henüz zamanı gelmedi. belki de bu dünyadaki imtihanımız budur ve ahirette mükafatını alırız bilemiyorum. her şeye rağmen hayat devam ediyor. eşinize , "bana sen lazımsın. olursa olur, olmazsa da birbirimize tutunalım, birbirimizi sevelim, hayatı yaşayalım. ahiretimizi de unutmayalım. iki cihanda da birlik olalım" demelisiniz. hatta olmuyorsa, küçük bir bebeği evlat edinip onun kahramanı olmalısınız. her ailenin bir bebeğe ihtiyacı varsa , her bebeğin de bence bir aileye ihtiyacı var.
bu durum ne eşlerimizin ne de bizim elimizde olan bir durum değil. azospermi bir hastalıksa bizler de elimizden geldiğince tedavi olmaya çalışıyoruz ama bir yerden sonra olmuyorsa (ki bunu bilemeyiz) birbirimize üzülmek yerine daha çok tutunmalıyız. Allah babalığı layık görmedi değil, allah bizi bununla imtihan ediyor demeliyiz. ben de eşimi çok seviyorum ve çok sevdiğim için bunlara katlanıyorum. rüyalarımda bebek görüyorum, bebek emziriyorum, bebek buluyorum vs... mutluyuz evet. bebek olsa daha da mutlu olacağız ama bebek olmuyor diye de kendimizi mutsuzluğa sürüklemeyelim. aşk fedakarlıktır diyorlar. bizimkisi annelikten bile fedakarlık ona kalırsa. nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız. Rabbim bu üç aylar hürmetine size , bize, burada bir arayış içinde olanlara yardım etsin. hayırlı, sağlıklı , salih birer evlat nasip etsin. hayırlı değil ise de imtihanımızı kolay eylesin inşaallah .

Yaa cok sevindim :) darisi bizim basimiza insallah tez zamanda bebegin olur :) hangi testleri yaptirdiniz hangi dr gittiniz ?

Ilac mi kullandiniz ne yaptiniz cikis olmasi icin bana nasil umut oldunuz anlatamam
Canım evet biz ilaç kullandık yani bilindik şeyler ama bizde çok çok şükür çıkış oldu klomen evicap promotil kullandı eşim 6 ay sonraki testte 1 2 ölü 1 2 canlı bulundu sonra tekrar devam etti eşim aynı zamanda keciboynuzu kürü havuç suyu ceviz fındık aktardan karışım aldık sonra promotil i bıraktı emodeks kullandı 2 ay tekrar test yaptı nadir alanda immotil çok nadir alanda. Motil Sperm bulundu bunlarla tüp bebek denedik ama spermler kaliteli değilmiş embriyo gelişimi durdu inşallah hepimiz bir gün bebeklerimizi kucağımıza alırız

Maşallah Rabbim herkeze nasip etsin insallah bizimde hormonlarımız normel üretim var kuyruklanmiyonus sizde de mi aynı sorun acaba..
Aynen canım inşallah burdaki herkesin bir gün bebeği olur canım evet bizim spermler kalitesuzmiş tüp bebek drumuz eşime co enzym q10 200lük kullansın dedi günde 3 kere en az 3 ay kullan sonra tekrar tüp bebek yaptırın çünkü siz şimdi risktesiniz çıkış heran bitebilir bir daha Sperm bulamayabiliriz diyo biz haziranda yada temmuzda basliyacaz ilaçlara ve 6 ay kullanıp öyle tupe başlıyacaz çünkü şimdi maddi durum malesef el vermiyor benim enişte eczacı co enzym için Kutu fiyatı 150 tl diyor ayda 450 lira tutuyor aman dikkat edin sakin internetten almayın çoğu sahte diyor artık bakalım haziranı bekliyoruz

Canım benim çok güzel yazmışsın okurken çok duygulandım dualarına yürekten aminnnn diyorum

Canım ne güzel yazmışsın ellerine yüreğine sağlık dualarına yürekten aminnnn diyorummmm. Rabbim imtihanımızı kolay eylesin inşallah ve hangi yol bizim için hayırlı ise oraya yönlendirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…