Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Azosperm sebebiniz nedir
Bizde tam bilmiyoruz canm. Bütün testler normal. Tese de hiç hücre çıkmadı. Hoca kök hücreyi bekleyin dedi. Sonra başka doktora gittik oda fsh yetmezliği dedi. Trdavifeyiz 3 ay bitti azda olsa hücre çıkmaya basladi

Slm.. neredeyse 4 aydır girmiyorum kızlar.. Baştan anlatayım en baştan..3 yıllık evliyim 1'5 yıl daha erken diyip çocuk istemedik sonrasında 6 ay korunmadık ve maalesef birşeyler ters gidiyordu..Hemen doktora gittim hatta ayrı iki doktora bana herşeyin iyi olduğunu 1 yıla kadar beklemem gerektiğini söylediler.. Bense hemen eşimin de gitmesi gerektiğini düşündüm ve eşime sperm testi yapıldı ve sonuç negatif azosperm Kartal Koşuyolu da internet tıp var detaylı inceleme yapılıyor orada sperm hücresi aranıyor eğer var ise yönlendirme yapıyorlar..herneyse oraya gittik testi yaptırdık bize işiniz çok zor çok iyi bir yere gitmeniz gerekiyor dendi ve bizi Bahçeçi ye yönlendirdi...Araştırdıktan sonra tansel bey ile görüşmeye gittik bizden dopler genetik test kan testi istedi.. eşimin genetik testi temiz çıktı fakat fsh lh çok yüksekti testesteronları ise küçük iğne verdi 3 aylık bir tedavi uygulıcaz dedi ve her hafta aynı günde aynı saatte iğne tedavisi verdi...o 3 aylık tedavi tam 7 ay sürdü ve eşimin fsh lh istenilen düzeye gelmişti..ameliyat günü vermeden hemen beni hazırladılar ilaçlar karnımdan iğneler derken ameliyat günü geldi çattı... Kliniğe gittiğimizde ikimizde çok heyecanlıydık ve yanımıza kimseyi çağırmadık neyse eşimi ameliyata aldılar aldıkları gb odada beklerken yarım saat sonra Tansel bey suratı düşük bir şekilde içeri girdi ben ise o arada dua ediyordum suratını görür görmez anladım birşeylerin ters gittiğini..Bana benim anlayacağım şekilde "gel otur bak şimdi normal şartlarda testisi yarıp içini açtığımızda kayısı rengi ve kıvamı olur eşinin hem renk olarak kapkara zeytin büyüklüğünde yumurtalıkları çürümüş ben parça aldım ama ümit etme işimiz Allah'a kalmış 2 saat aldığım parçalar yıkanacak 2 saat sonra hemşireler haber verir benim şimdi başka bir ameliyat için gitmem gerek fakat ilk benim haberim olucak eğer ameliyatta olmssam seni ben ararım" dedi... o anı size anlatamam dünyam başıma yıkıldı ağlamak kendimi yerlere atmak istiyordum ama bir yandan da Rabbim reva görmemiş diye kendimi sakinleştiriyordum..herneyse eşim geldi yarı baygın..kendine geldi o iki saat boyunca bana bak hemen çıkardılar demekki bulundu dedi durdu..kendimi tuvalete atıp ağzıma peçete tıkayıp gizli gizli ağlayıp sonrasında eşime moral vermeye çalışıyordum...Kusenimi aradım gelip bizi alması için nede olsa bulunmayacağı için benden de yumurta toplanmıcaktı...Aradan iki saat geçti ben umutsuzca yerleri seyrederken eşimin telefonu çaldı tansel bey dedi Allahım sen yardım et dedim içimden..Tansel bey seni istiyor dedi ve telefonu bana uzattı telefonu elime alıp alo dememle 3 tane hemşire içeri girip gözünüz aydın sperm bulundu resmen bir mucize dediler o an Tansel beyin ne dediğini çokda hatırlamıyorum kendimi kaybettim çığlık çığlığa birbirimize sarıldık hemşirelerle :))) hemen beni hazırladılar benden 15 yumurta toplandı 13 ü döllendi ve 6 tane embriyo oluştu ve donduruldu ..Akabinde 1 ay beni hazırladılar ilaç rahim dinlendirme derken 14 Temmuz'da transferim oldu Mustafa Bahçeçi tarafından..şuan 8. Günüm 12. Gün test yaptırıcam...Rabbim inşallah hamile kalmamı nasip eder..bana dua edin kızlar..her gün dua ediyorum sizlere..asla ümidinizi yitirmeyin Rabbimden hep isteyin o ol der ve olur...

Ve aleyküm selam.. Canım hikayeni tek nefeste okudum İnan her satırında sonuna gelmeden cok üzülmüştüm ama sonu ne kadar güzel gelmiş duaların kabul olmuş rabbimin izniyle.. inşallah güzelim hamilelik haberini alırız tez vakitte daha da mutlu son olur bizlere de ışık olur.

Canim
Canim gercekten bir mucize insallah hamile kalirsin ve kucagina alirsin insallah

Canim benim dualarimda olacaksin allah bize pazartesi gunu mutlu haberler vermeni nasip etsin insallah, sag salim ciksin esin ameliyatindan ve bol bol sperm bulunsun.. allahim hepinizin yuzunu guldursun insallah
Canim senin adina cok mutlu oldum rabbim tamamina erdirsin ne kadar surdu operasyon kac saat sonra ciktigini ogrendiniz

Saol canım benim amin inşallah hep dilimdesiniz.. daha hamilemiyim bilmiyorum fakat buana gelmek bile çok güzel.. S Sila35
Evet Eminim cok ama cok güzel inşallah güzel haberlerinle bekliyoruz seni burda 4 gözle. Sanırım senin 12. Günün Çarşamba oluyor büyük ihtimal benim eşimde Çarşamba günü tese olacak. Siz Fulya da mı oldunuz tahlili nerde yaptıracaksın eğer merkezde olursan mutlu haberini orda almak isterim inşallah
Biz umut tüp bebekte olucaz Anadolu yakasında yani

EVet Çarşamba günü:) biz Fulya'da tedavimizi olduk fakat en yakın hastanede test yaptırabilirsin dedi doktorum canım ama tabiki hemen yazarım :) inşallah seninde hayırlı haberlerini alırız Allahım yardımcınız olsun S Sila35

Rabbimin mucizesi çok sevindim adınıza inşallah rabbim hamile kalmanı da nasip etsin

Canim senin adina cok mutlu oldum rabbim tamamina erdirsin ne kadar surdu operasyon kac saat sonra ciktigini ogrendiniz

canim benim cok tesekkur ederim, operasyon kisa surdu yaklasik yarim saat 40 dakika fln. esimde epididim bolgesinde tikaniklik tespit etmis emre bey, zaten ondan supheleniyordu, cunku esimin fsh hormonu, testesteronu fln hep normaldi o nedenle de sorunun tikaniklik oldugunu dusundu, ilk basta tikaniklik olup olmadigina bakicam, eger oyleyse ztn sperm buluruz ve isimiz de cok kisa surer dedi, ama eger tikaniklik yoksa o zmn iki testisi de acmam gerekir, doku ornegi alip labaratuara gondericem sperm var mi yok mu incelenmesi icin dedi.. cok sukur bizde suphelendigi gibi tikaniklik sonucu azospermi oldugu anlasildi. ameliyat cikisinda hemen soyledi bulundugunu. spermleri de toplamis hemen o anda ve dondurulmasi icin labaratuara gondermis.

bizim merak ettigimiz konu tikanikligin acilip acilamayacagi konusuydu. yani ben zannediyordum ki tikaniklik varsa acilir, bir sure sonra normal yollarla sperm cikisi olur ve tup bebege gerek kalmaz diye dusunuyordum fakat oyle olmuyormus. esim bebekken kasik fitigi ve 1 testisinden kist ameliyati gecirdigi icin bu iki ameliyatin bu tikanikliga sebep olabilecegini soyledi, ve bu tur tikanikliklar ameliyat ile acilmiyormus maalesef, bu konuyla ilgili calismalarda da acilmasi denenen vakalarda basari saglanamadigini soyledi emre hoca, yani spermiogramda ya yine azospermi cikiyormus ya da normal yolla hamilelige firsat vermeyecek kadar az sperm cikiyormus. bu tip durumlarda spermler epididim bolgesinde bir yerde toplaniyormus, disari cikamiyormus. yani tup bebek sureci gecirmek zorundayiz bu durumda. sukrediyorum sperm bulundugu icin, gerekirse birkac sefer tup bebek tedavisi gormeye raziyim, insallah hayirli sonuclar aliriz, cunku bulunmasaydi tup bebegi dusunemeyecektik bile, en azindan simdi onumuzde bir umut var... allahim herkesin yolunu acik etsin insallah, hepiniz dualarimdasiniz, hepinizden hayirli haberler bekliyorum...

kızlar merhaba testesteron hormonunu yükselten yiyecekler nelerdir biliyomusunuz iğne kullanıyoruz ama yanında ek gıda olarak ne olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…