- 26 Ekim 2017
- 4.572
- 6.292
- 108
- 35
Canım eşler de kendi içlerinde ne yaşadıklarını maalesef bizim gibi dışa vuramıyorlar. Biz ağlayıp, anlattığımız için aynısını onlardan da bekliyoruz. Onlar sıkıntının kendilerini ilgilendirdiğini düşünüyorlar. Ama onlar kadar bizi de ilgilendiriyor.Bu dönemi ne kadar birbirimizi yıpratmadan atlatırsak o kadar iyidir. Bizde ben her şeyi araştırıyorum, hiç bir şeyi hazırlamaktan, yedirmekten içirmekten yorulmuyorum. Ona rağmen off, puff, karışma diye duyunca daha çok üzülüyordum. Dün gece karar verdim artık eşime bırakıyorum her şeyi. Kendisi bakalım ne yapacak. Artık bir teşekkür, Allah razı olsun hatun bile demesini beklemiyorum. Ben duamı edip dikkatimi başka şeylere yoğunlaştıracağım. Çünkü öbür türlü ben çok yıpranıyorum ve eşime de sürekli baskı yapıyormuşum şunu ye, ilaçlarını aldın mı, şu çayı iç derken. Bakalım 12 Kasım'daki kontrole kadar da bu şekilde ilerlesin.Tabiki de onlar da uzuluyorben daha aileme soylemedm cnk annemin uzulmesini istemiorm ben uzuluyorm ztn ama onlarlayken gulup egleniyorm annemin yuzunu biraz asik gorsem icim icimi yicek niye boyle smdi diye acikcasi bunu istemiorm ben aileme hic icimi sikan seyleri anlatmamaya calisirm eger yardimci olabilecekleri birsey degilse.
Esim de bgn soyle kim ne dusunuosa dusunsn gorelm gbi tuhaf bi laf etti yani ailem onla ilgili kotu bisey dusuncekse gorelim tarzinda. Ne demekse bu sacmalik ama iste iyi degil psikolojisi benim soylemememi ailem onla ilgili kotu dusunceke bagladi.
Bence söylemelisin canım.Zaten onlar hissediyor emin ol.Bir süre sonra sormaya başlayacaklar daha da yaralanacaksın.Anne babanın duasını da almak güzel bir şey.İnş tedavin kısa sürede hayırlısıyla olumlu sonuçlanır ve saklamak zorunda kalmazsın.
Valla ben ilk öğrendiğimizde aileme söyleyip söylememekte kararsızdım baktım olacağı yok bide ben öyle gizli saklı işler yapabilen birisi değilim yani istesem de saklayamam baktım olacağı yok uygun bir dille söyledim eşim yıllar önce rahatsızlık geçirdiği için bizimkiler durumu çözmüşler ayrıca bilinsinsin de zaten bu insanın kendi elinde olan birşey değil ki Allah'ın takdiri hatta tedavi gördüğümüzü bile söyledik bu zorlu süreçte en çok ta anne baba dua'sına ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
Evet en yakınlarına bile anlatmak istemiyosun. Benim ailem ilk tese olumsuz olunca öğrenmişlerdi hastanede söylemiştim. Aileler dışında kimse bilmiyo. Büyük ihtimalle benden diye düşünüyorlar. Kadınsal sorunları toplum kolay kabul ediyor ama erkekle ilgili olunca zor oluyor anlatması da kabullenmesi de. Bunları aşamadık yani. Allahtan gelen bişi kimsenin elinde değil aslında bunu da bilmemize rağmen
Eşler haliyle içten içe etkileniyor psikolojileri de etkileniyor. Senin eşin de o yüzden öyle demiştir. Bence de anlat aileler bilsin. Zaten olgunlukla karşılayacaklardır. Eşinin de şüpheleri gider
Evet kızlar annem hissediyor eminim zaten çünkü bir senedir fln istediğimizi de biliyor, en son temmuz gibi bi zorladı beni inşallah darısı başımıza, geçen baban bile sordu bilmemne dedi. Bi vitamin önermişti bana kadın için onu kullandn mı fln dedi hep kaçtm. O sırada söylemek istedim ama halamlar babannemler fln gelicekti birlikte yemek yicektik o an bana uygun gelmedi söylemek için daha sakin günde söylerim dedim, ama kesin o gün hissetti bi daha sormadı. Eminim ki annem zaten bana dua ediyordur torun için de ediyordur, babamı bilemicem ama annemden eminim. Hissetti anladı bişeyleri hatta eşimle ilgili olduğunu bile anlamıştır o vitamini içmediğimi söyleyince. Bizde de enteresanlık herkes biliyor eşimin ailesi tüm arkadaşlarımız, hep beraber oturup bu konuyu da konuşuyoruz arkadaşlarımızla sadece kendi anneme babama söylemedim. Kardeşime söyledim sadece o da annemlere söyleme bence de dedi. Eninde sonunda söylicem ama inşallah güzel haberlerle söylerim. Bi daha sorarsa sölicem demiştim bi daha da sormadı işte=)
Kızlar bu tamamen bence eşinize bağlı..Mesela benim eşim kesinlikle kimsenin bilmesini istemiyordu.Tese öncesinde kendi annesine ve babasına söyledik..Tese sonrası hen kendi ablama..Anca izin verdi söylememe..Yani eşiniz rahatsız olmuyorsa ailenize söylemekte fayda var dediğiniz gibi en azından dua ederler..Kimin duası kabul olur belli olmaz..Ama tabii ki sizede bağlı söyledikten sonra sürekli naptınız?nasıl gidiyor? Vs tarzı sorular duymak istemiyorsanız..Yani tamamen kişiliğe bağlı diye düşünüyorum.bende eşime bunun sonuçta bi ayıp bi eksiklik olmadığını zor aşıladım.Herkesin başına gelebilir..Bu gelmese başka bir şey gelebilir sonuçta.
Peki sizin anneniz fln sormuyor mu neden çocuk yapmıyosunuz, bişey mi var fln diye?
Hoca kendisi bu şekilde emin emin konuşuyor da. Sonra bize, maalesef yuvarlak hücreyi seçecek teknolojiye sahip değiliz. O yüzden yumurtalara rastgele dölleme yaptık. Yuvarlak hücre denk gelmiş ya da gelmemiş olabilir dedi.https://www.facebook.com/ arkadaşlar izleyin. Spermatid yuvarlar hücre ile ilgili de cevapları var. DNA sı düzgün olan yuvarlak hücrelerle de tüp bebek denemesi olur diyor. Eğer yanlış anlamadıysam.
Hoca kendisi bu şekilde emin emin konuşuyor da. Sonra bize, maalesef yuvarlak hücreyi seçecek teknolojiye sahip değiliz. O yüzden yumurtalara rastgele dölleme yaptık. Yuvarlak hücre denk gelmiş ya da gelmemiş olabilir dedi.
Bizde o da denendi. Benden 14 Yumurta toplanmıştı. 10 tanesi olgunmuş. O kadar sperm yoktu zaten tesede çıkan. Bi kaç tane kalitesizdi zaten. Yani o 10 yumurtayı round spermatidlerle de döllenme işlemi yapıldı. Yani Rossi tekniği. Hiç biri tutmadı embriyo oluşmadı. Eğer normal sperm tahlillerinizde çıkıyorsa spermatidler onlarla tüp bebek denenebilir iyi bir merkezde. Ama tese yapıp denemek büyük risk.
Teseden sonra iyileşme süreci zormu oluyr
Canım valla bilemiyorum bende zaten başka ların tavsiyesi üzerine gidiyorum . emre beye baya cok arastrdım yani celalttın beyde nebilim hiç şey gelmedi nebilim onada baktm. İlaçla bitkiselle yanı macun falan verıomuş ya birde anlaşmalı olduğu eczanesi varmış bunlar bana garip geldi şöyle ben bundan biraz da parasal zarar die düşündm anlaşmalı ezcabesınden macunları falan var . hayırlısı hakkmızda artık inşşşah doğru yoldayımdır. Niyetlendik aralıkta gidicez artık . sizin tesede spermatid bulunduktan sonra ikinci teseyi önermişti sanırm emre bey peki ikinci tese olmadan ne önerdi bu arada gene teşekkür ederim bilgilerin için inşallah güzel haberler dönerim bi arkadaş var şimdi 1 ay sonra tese olucaz emre beye bakalım onlarında aynı bizimki problem gözükmüo bakalım ne olucak oranda bi yol izlerimCanım sana hep yazmak istedim ama bilemedim.Direkt tese yaptırma niyetinde olduğunuz için hani aklını karıştırmak istemedim..Bizde Emre hocada tese olduk.Hep herkesin zaten en başta düşündüğü gibi acaba tıkanıklıksa..? Niyetiyle..Ama buraları okursan tıkanıklık olan sayısı çok az oluyor.Bence siz bir kere olsa Celalettin hocaya gitseniz tese olmadan?Çok farklılar tabii biliyorum.Bu arada Emre hoca ameliyatımızı çok iyi yaptı,sonrasında da ultrason çeken başka hastanede ki adam bile söyledi..Ama eşim inatla eskisi gibi değil kesilen yer diyor.Bana kalırsa psikolojik ama..Yani anlayacağın asla Emre hocayı kötülemiyorum!İlla ki yaptıracaksanda git tabii ki de emre hocaya yaptır gözü kapalı!Ama ne biliyim teseden sonra işler daha da zorlaşıyor..Biz tese olmadan önce burada bi arkadaş bana mesaj atmıştı bi celalettin hocaya gitsenize diye..Çok duymak istemedim,kendi bildiğimi okudum!Ama herkesin ortak pişmanlığı kesinlikle tese olmadan gitmek.
Savunmak gibi anlaşılmasın ama sonuçta o macunu eczaneden değilde kendi hastane dé elden verse parayla daha çok gündeme gelip konuşulacak bu konu. çeşitli bitkiseller vitaminler bence her eczaneden bulunmaz diye öneri de bulunuyor. Yani en azından ben öyle düşünmek istiyorum.Canım valla bilemiyorum bende zaten başka ların tavsiyesi üzerine gidiyorum . emre beye baya cok arastrdım yani celalttın beyde nebilim hiç şey gelmedi nebilim onada baktm. İlaçla bitkiselle yanı macun falan verıomuş ya birde anlaşmalı olduğu eczanesi varmış bunlar bana garip geldi şöyle ben bundan biraz da parasal zarar die düşündm anlaşmalı ezcabesınden macunları falan var . hayırlısı hakkmızda artık inşşşah doğru yoldayımdır. Niyetlendik aralıkta gidicez artık . sizin tesede spermatid bulunduktan sonra ikinci teseyi önermişti sanırm emre bey peki ikinci tese olmadan ne önerdi bu arada gene teşekkür ederim bilgilerin için inşallah güzel haberler dönerim bi arkadaş var şimdi 1 ay sonra tese olucaz emre beye bakalım onlarında aynı bizimki problem gözükmüo bakalım ne olucak oranda bi yol izlerim
Kişiden kişiye ameliyattan ameliyata dr dan dr a değişir. İlk tesede eşim bi gün sonra araba kullandı. Bi hafta içinde de yürümesi fln hee şey düzeldi. Ama ilk tese normal teseydi yani mikro tese değildi. Arada çok fark var. Tesede açıp bi parça alıp kapatıyolar onu incelemeye gönderiyolar çıkarsa çıkar. Çıkmadı ilkinde. Bi de ilk tesede sadece sol testis açıldı sağa hiç dokunulmadı.Teseden sonra iyileşme süreci zormu oluyr
Bi kaç şey duymuştum o duyumların üzerine böle bişey söyledim yani anlaşmalı oluomuş doktorlar oyuzden ben de doktorun yanında çalışıyorum bir takım az cok bileşer duyuyorum . illaki o doktor ole dır demiıyorum ilk önce herkes işte ilk kafasını yatanı yapıyor bakalım nasip kızlar genede sağolsun güzel dileklerniz içindeSavunmak gibi anlaşılmasın ama sonuçta o macunu eczaneden değilde kendi hastane dé elden verse parayla daha çok gündeme gelip konuşulacak bu konu. çeşitli bitkiseller vitaminler bence her eczaneden bulunmaz diye öneri de bulunuyor. Yani en azından ben öyle düşünmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?