Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar maalesef bugün de göremedik bebeği boş gebelik olduğu kesinleşti hakkımızda hayırlısı böyle imiş 7.denememizde hüsran ile sona erdi bu sefer epey yaklaşmıştık aslında

Kızlar maalesef bugün de göremedik bebeği boş gebelik olduğu kesinleşti hakkımızda hayırlısı böyle imiş 7.denememizde hüsran ile sona erdi bu sefer epey yaklaşmıştık aslında
Arkadaşım çok geçmiş olsun, çok sabretmişsiniz inşallah mükafatınız yakındır.
Neden sürekli boş gebelik yaşamış olabileceğinizi söylüyor mu doktorlar? Nerede tedavi oldunuz? Çünkü anladığım kadarıyla eşinizde spermler bol ve kaliteli sadece tıkanıklık var. Ama tıkanıklığın sebebi genetik olabilir demişsiniz, eşinize ve hatta kendizie genetik test yaptırıp, ona göre sizde bir şey çıkarsa embriyoya da pgt yaparak transfer edilse daha iyi olmaz mı? Ben de çok tecrübeli olduğumdan değil daha hiç tüp bebek denemedik ama okuduklarımdan yola çıkarak belki size çare bulabiliriz diye kafa yoruyorum açıkçası.

Merhaba arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum sizleri eşim azospermi 7 yıllık evliyim.5 kez tüp bebek denememiz oldu ikincisi kimyasal oldu sonrakiler zaten başarısız 7 aydır bitki bitkisel ilaçlar kullanıyoruz gelişme olur diye fakat bir sonuç yok maddi manevi çok yıprandık .Rabbim bu yolda mücadele edenlere yardım etsin emeğini boşa çıkarmasın .takip ettiğim kadarıyla Celalettin peruya giden arkadaşlar var olumlu da dönüş yapanlar var bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz Celalettin Peru,ya nasıl ulaşabilirim öncelik testler nelerdir .giden arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Bizde bu durumu yaşayanlar gibi ilk ne yapacağımızı bilemedik hemen eşime mikrotese yapıldı. sperm bulundu ama cansız sperm bulundu işe yaramaz dediğimizde ilaçlarla canlandıririz dendi ama işe yaramadı 5 tüp bebek denmesinden sonra tabi yaşadıklarım gözlerimin önüne geldikçe yeter, bitti ,buraya kadar diyorum ama çocuk özlemi insana bütün acılarını unutturuyor bidaha diyorum umudumu kaybetmiyorum .eşim umutsuz tek başıma nekadar başarabilirim bilmiyorum

en buyuk hata hemen mıcrotese ıste ama caresız kaldıgımızda bır umut olarak doguyopr kac tup bulunmustu ve hepsi cansız mıydı?

Zaten kalanları dondurduk işe yarayacağını sanmıyorum da Celalettin beye ulaşırsak bir karar vericem tabi eşim yanaşırsa
ankara centrum tüp bebek merkezinde cansız spermler için bi makina var piezzo diye canlılık veriyolar o makinayla oraylada bir görüşün derim

Zaten kalanları dondurduk işe yarayacağını sanmıyorum da Celalettin beye ulaşırsak bir karar vericem tabi eşim yanaşırsa
  • Merhaba arkadasim oncelikle cok gecmis olsun Rabbim acilen hayirli sonuclara ulasmak nasip etsin. Benim esimle benzer durumlari yasamis esiniz bence hic vakit kaybetmeden Celalettin hocayla gorusun. Onden devlet hastanesinde fsh lh testesteron ve e2 degerlerine baktirirsiniz. Ardindan bakirkoyde Andromed denen bir labaratuvar var sperm testi orada yapiliyor cunku detayli bakiliyor germ hucrelerin miktarina kadar goruluyor ve hoca ozellikle oradan istiyor. Sperm test Ucreti 250 tl ardindan sirinevlerde alfa goruntuleme var oradan transrektal usg ve renkli dopler bu 2 islem yine 250 tl tutuyor. Hocaya odeyeceginiz ucret hastahane dahil 350 tl. Baslangic icin bunlar yeterli. Esinizin beynini utuleyin hi kac hafta umut asilamaya calisin ikna olacaktir biraz zor oluyorlar ama oluyorlar beynini yikayin boyle deli gibi konusunu acin ara ara ister istemez sonunda ikna olur. Iknada ana fikir umut asilamak olsun. O arada baktiniz esiniz ikna oluyor devlet hastanesinden tibbi genetik bolumunden randevu kovalayin y kromozom delasyon tespiti ve karyotip analiz le alakali cunku testlerin 1 i 2 ayda 1 i 3 bucuk ayda cikiyor. Baslangic icin bunlar yeterli. Akabinde hoca rapor cikarttiriyor tedaviyle alakali ilaclar igneler icin devlet ucretsiz karsiliyor. Birde goca bitkisel haplar kapsuller vs veriyor onlari ucretli aliyoruz ama 3 ay icin toplam 1.000 tl yi gecmiyor gozunuz korkmasin fazla. Insallah hayirlisi olsun hakkinizda herseyin

Genetik testlerimiz normal çıktı sadece eşimde kistik fibrozis taşıyıcısı çıktı.
Pgt de yapıldı o hiç tutunmadı denemediğimiz şey kalmadı yapacak bir şey yok

Arkadasim benzer bir durumu benim esim yasamis zamaninda bizim 2. Evliliklerimiz esim ilk evliliginde tese oluyor bolca sperm buluyorlar defalarca tup bebek denemesi bos gebelikler dusukler.15yil Sonra deneyelim dedik sonra gittik Celalettin hocaya tikaniklik bizimde prostat bolgesinde onu acmak icin tedavi uyguladi bu 1 birde uretimle alakali tedaviye basladi hani tikaniklik olunca uretimde etkileniyormus kalite dusuyormus vs vs acaba spermler gercekten kalitelimiydi sizin arkadasim caresi olmayan dert yok bu dunyada muhakak bir sebebi var. Ne bileyim spermatitid son asamasini kullanip kaliteli sperm kullandik denen bir cok vaka varmis o sebeple sordum

Zeynepdemir81 güzel dileklerin ve yardımın için çok teşekkür ederim beni aydınlattın bi nebze içim rahatladı. inşallah bu yardımın karşılıksız kalmasın Rabbim tez zaman da hayırlı evlat nasip etsin inanki maddi olarak çok paralar ödedik keşke diyecem önceden yapsaymışız giden sadece para olsa ...zaman ve sağlığınıza gitti ilk gittiğimiz doktor çapa tıp fakültesi üroloji bölüm başkanı Prof Ateş Kadıoğlu 7 yıl önce dediği şey 5 dk lik görüşmede 500 Tl hemen tese 15 bin le neyse geçti gitti inşallah kimse bizim durumumuza düşmez

Kafanı şişirmeyeyim umut ederim Celalettin Peru doğru adres olsun bizim için konu ile ilgili bir kaç sorum daha olacak rahatsız etmiyorum umarım .Fsh ,Lg,testestron ve e2 yi bide tıbbi genetik kısmı y kromzm onları bulunduğum yerden alsam olur mu? Şirin evlerde hangi merkez yapıyo adı ne birde celalettin hocanın adresi varsa no randevu için İstanbul dışında olduğum için soruyorm uzun oldu kusura bakma yardımcı olursan sevinirim

E
Etagfurullah guzel arkadasim burada herkes bildiklerini yasadiklarini paylasarak bir nebzede olsa belki birbirine yardimci oluyor olmadi dertlesip rahatlamis oluyoruz. Bende guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim :) fsh lh e2 ve testesteron icin herhangi bir devlet hastanesinden urolojiden randevu alip tedavuye baslayacaginizi arastirma amacli istediginizi soyleyerek ucretsiz yaptirabilirsiniz. ( karsiniza bu hastaligin tek tedavisi tese diyen bir doktorla karsilasmaniz muhtemel kulak asmamaya calisin basimiza geldigi icin paylasmak istedim ) genetiklerle alakali bulundugunuz sehirde arastirmaniz lazim internetten mhrs den kolaylikla bakabilirsiniz randevu alirken tibbi genetigi secin sehrinizde varmi gorursunuz yoksa artik en yakininizda hangi sehirde varsa :/ tibbi generikte devlette ucretsiz o yuzden onden kan verseniz iyi olur zaman kazanirsiniz. Transrektal usg ve renkli dopler icin Celalettin hocaya devlette yapsak olurmu diye sormustuk. Ozellikle istanbulda sirinevlerde Alfa goruntulemeden istedi numarasi 02124527627 ( bu arada hocanin asistanini ararsaniz ilk muayeneden hormon ve sperm testleri yeterli diyebilir ama kesinlikle ultrasonlari yaptirin zaman kazanirsiniz tikaniklik varmi nerde var ona gore surec hizlanir ) sperm testi istanbulda bakirkoyde andromed labaratuvarinda telefon numarasi 02126600410 hocanin asistaninin numarasi ise 05334651131 ismi elif

Son olarak istanbu disindan gelecekseniz eger istanbulu cok iyi bilmiyorsaniz diye soyluyorum ilk once sabah bakirkoye gelirsiniz andromedde sperm verir esiniz sonuclar 4 veya 5 saatte cikiyor cunku ardindan sirinevlere gecersiniz arasi 5 veya 10 km aracla 10 dk vesaitle 30 dk indi bindi dahil ultrasonlar icin arayin onceden istanbul disindan geldiginizi soyleyin biraz yogun cunku 2 saat beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ama ultrason ortalama 30 dk da bitiyor ve raporunu doktor 20 dk da yaziyor. Yani soyle sabah 10 da sperm verseniz bakirkoyden e 5 ten tek vesait bu arada en kotu 11 de alfa goruntulemedesiniz hadi yogundu beklettiler diyelim en en kotu ihtimal saat 2 de cikarsiniz oradan. Sonra bi yemek yersiniz sirinevlerden alfa goruntulemeden cikar celalettin hocanin yanina gecersiniz yeri esenlerde ensar hastanesinde aracla trafik varsa 40 dk vesaitle 1 saat yurume mesafesi dahil. Sirinevlerden tek vesait metroyla gidebilirsiniz inince bi 10 dk yurume mesafesi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…