Ne için anlamadımMerhaba,
Ben henüz arayamadım.
Sadece rapor ve durumumuzu anlatmak için oraya gitmeye gerek var mı?
Ailemde duymuş illa randevu alın gidin diyor. Ne zamana randevu veriyorlar peki?
Teşekkürler
Aynen öyle hiç bişey bilmeden gidiyorsun..Eşimle bana eş zamanlı işlem yaptılar. İlk sefer, insan tecrübesiz oluyor. Başımızda bir yol gösteren de olmadı. Sırf para için, birçok doktor bu işi ticarete dökmüş durumda, sömürdüler bizim sağlığımız bizim umutlarımız. Maddi, manevi çok yıprandık çok zor günler geçirdik. Allah kimseye yaşatmasın. Ama şimdi Mesa'dan umutluyuz.
Ne için anlamadım
Canım rosi için normal sperm testinden çıkan hücreler kullanılmıyo bildiğim kadarıyla mesa veya teseyle çıkan grade 4 aşamasındaki sperm öncü hücrelerle tüp bebek yapılabiliyo. Ayrıntılı sperm testi verdiniz mi hiç yani rosi içinde belli aşamada olmak lazımMerhaba,
Ben henüz arayamadım.
Sadece rapor ve durumumuzu anlatmak için oraya gitmeye gerek var mı?
Ailemde duymuş illa randevu alın gidin diyor. Ne zamana randevu veriyorlar peki?
Teşekkürler
Canım rosi için normal sperm testinden çıkan hücreler kullanılmıyo bildiğim kadarıyla mesa veya teseyle çıkan grade 4 aşamasındaki sperm öncü hücrelerle tüp bebek yapılabiliyo. Ayrıntılı sperm testi verdiniz mi hiç yani rosi içinde belli aşamada olmak lazım
Anladım canım elindeyse at istersen bi bakayım yani söyle söyleyim %20nin üzerinde spermstid ve asamasının olması lazım istenilen seviye için malesef bunlar centrum videolarından felan anlatılmıyo sanırım daha fazla hasta çekmek için ayrınrılı ve açıklayıcı konusmuyorlarGeçen sene CP ye gittiğimizde istemişti ekte ki test var elimizde.
Açıkçası çok bir fikrim yok. Dr o kadar yoğundu ki doğru dürüst bir şey anlatmadı. İlaç verdi gönderdi. Eşim kullanmak istemedi.
Şuan tedavi olmuyoruz.Başka testte yaptırmadık.
Aslında sonucunuz güzel biraz tedaviyle istenilen aşamaya rahat gelinir örnek bulursam atayım sanaEktedir Sonucumuz.
Aslında sonucunuz güzel biraz tedaviyle istenilen aşamaya rahat gelinir örnek bulursam atayım sana
Fsh yüksek canım normalde fshın 3-4lerde olması lazımmış doppler çektirdimi eşin tıkanıklık kaynaklı olabilir belki. Cp hormonları sıfırlayıp dışardan veriyo içerden üretim böylelikle başlıyor eşin neden tedavi olmak istemedi acaba. Birde sıkıntı olmayacaksa sizin için centruma gidin ayrıntılı tahlil verin görüşün ama benim tavsiyem eger öncesindede tese olduysanız tekrar mesa veya tese olmadan önce biraz sabredip bir iki sene tedavi sonrası bu işlemi yaptırmanız. Bu tedavilerle mesada sperm çıkanlar dahi var(tese olmuş ve tesede sperm bulunmamış kişiler). Ben eşimede bunu söylüyorum tekrar tekrar aynı süreçlere girmektense bir kere adam akıllı tedavi olup şansımızı artırıp öyle girelim bu tüp bebek sürecine çünkü maddi manevi yıptatıcı ve yorucu bir süreç kendini garantiye almak gerek bu durumlardaEşimin geçen sene mayısta ki hormon testi aşırı bi durum yok gibi
Yani arkadaşım insanların 1 - 1,5 yılda geldikleri aşamadasınız neredeyse. Siz neden tedaviyi bıraktınız. Rosi olması için elonge yeterli o da sizde var. Grade 4 - 5 mesa için geçerli. son verilen testlerde grade 4-5 çıkıyorsa mesa yapılıyor.Ektedir Sonucumuz.
Canım yanlış anlama bilmediğim için soruyorum çünkü bende çoğu şeyi burda öğreniyorum spermatidle elonge spermatid aynı şeymi? Ben spermatid yuvarlak hücre elonge olanıda kuyruklaşmış olanı diye biliyorumYani arkadaşım insanların 1 - 1,5 yılda geldikleri aşamadasınız neredeyse. Siz neden tedaviyi bıraktınız. Rosi olması için elonge yeterli o da sizde var. Grade 4 - 5 mesa için geçerli. son verilen testlerde grade 4-5 çıkıyorsa mesa yapılıyor.
Fsh yüksek canım normalde fshın 3-4lerde olması lazımmış doppler çektirdimi eşin tıkanıklık kaynaklı olabilir belki. Cp hormonları sıfırlayıp dışardan veriyo içerden üretim böylelikle başlıyor eşin neden tedavi olmak istemedi acaba. Birde sıkıntı olmayacaksa sizin için centruma gidin ayrıntılı tahlil verin görüşün ama benim tavsiyem eger öncesindede tese olduysanız tekrar mesa veya tese olmadan önce biraz sabredip bir iki sene tedavi sonrası bu işlemi yaptırmanız. Bu tedavilerle mesada sperm çıkanlar dahi var(tese olmuş ve tesede sperm bulunmamış kişiler). Ben eşimede bunu söylüyorum tekrar tekrar aynı süreçlere girmektense bir kere adam akıllı tedavi olup şansımızı artırıp öyle girelim bu tüp bebek sürecine çünkü maddi manevi yıptatıcı ve yorucu bir süreç kendini garantiye almak gerek bu durumlarda
Rica ederim canım birbirimize desteğiz burda bizim fsh 7ydi kaan aydos ona bile yüksek demişti. Sanırım yaşınızda çok yok eşin kafasını biraz toplasın spor yapsın belli bir süre sonra zaten kendi isteyecektir. Onlarında kolay değil yasadıkları Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah tez vakitte yavrucaklarımıza kavusalımBiliyormusun o kadar dr gittik kimse fsh yuksek demedi. Bende testteki referans aralığına göre bakınca çokta yuksek değil diyordum.
Bize herşey normal tese de kesin çıkar dendi. Tese olduk birşey çıkmadı.
Eşim hormon olayını sevmedi. İlaçları aldık ama kullanmadı. Biraz yediklerime dikkat edim kilo verip sağlıklı beslenim sigarayı bırakım sonra üstüne düşücam dedi. Hazır olmasını bekliyorum açıkcası. Ama doppler ve ayrıntılı sperm tetsi için yönlendiricam.
Çok teşekkür ederim ilgine. Allah yardımcımız olsun hayırlı sonuçlar nasip etsin hepimize.
Aleyküm selam canımKızlar selamlar hepinize..Size bir fikir danışmak istiyorum..Ramazandan önce CP ya kontrole gideceğiz kısmetse..9.ayımız bitecek ve şuan elonge 3 seviyesindeyiz.Biz İstanbul’dayız ve size sormak istediğim kontrol öncesi sperm testini hep yaptığımız gibi Andromed’de mi yaptıralım yoksa Centrum’a mı?Yani bazıları Andromed de ki sonuçlarla Centrum aynı çıkmıyor diyor ama biz en son Andromed’de elonge3 ü gördükten sonra Centrum’a gittik teyit etmek amaçlı ve orada da Elonge3 çıktı..Şimdi sizlerin fikrini almak istiyorum canlar :)
Aleyküm selam canımCentrumdada verilse bildiğim kadarıyla hoca andromedden istiyo tahlil bence hocaya sorup verin tedavinin seyrine karar veren o oluyo çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?