Allah senden de razı olsun cnm...Evet cnm biz daha çok şanslıyız çünkü yokluğun da varlığında kıymetini her an biliceğiz ve çocuklarımızı zor bulduğumuz için, onlara binbir emekle, çabayla, hasretle kavuştuğumuz için anneliğin ne demek olduğunu daha iyi bilenlerden olup, onları çok seveceğiz.Bu yüzden biz de bizim yavrularımız da biz çok özel'iz.Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun.Canim benim ne guzel dua ettin Amin Allah razi olsun
Bisey diyimi biz daha şansliyiz herzaman özel anne ve ozel cocklarimiz olucak daha cok ilgi şefkat olucak yuzune baktigimizda neler yasadigimizi dusnucez hep
Amin canim amiiiinnAllah senden de razı olsun cnm...Evet cnm biz daha çok şanslıyız çünkü yokluğun da varlığında kıymetini her an biliceğiz ve çocuklarımızı zor bulduğumuz için, onlara binbir emekle, çabayla, hasretle kavuştuğumuz için anneliğin ne demek olduğunu daha iyi bilenlerden olup, onları çok seveceğiz.Bu yüzden biz de bizim yavrularımız da biz çok özel'iz.Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun.
Esiniz sigra iciyor muydu acabaBir daha ki denemenizde inşallah rabbim nasip eder hayırlı sağlıklı bir evlat . Eşiniz tese oldu sizin yumurtalar toplaması ilaç verilmesi falan kaç gün sürüyor bu işlemler çok gidip gelicekmiyiz bizim ilk olucak ondan soruyorum cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Ayni durumdayiz cnm centrum banatese ve rosi dendiİyi akşmlar kızlar, eşim de azospermi var hormonlar normal tahliller normal bizde tedavi için hastane araştırmaya başladık . Eşinin ailesi ankara da olduğu için önce orada dr araştırdım, 2 yer var bahçeci klinik ve centrum tp bebek merkezi, bu iki yerde tedavi gören memnun kalan car mı, erkek infertilitesi için ön görüşme yaptım, direk telefonda tese muhabbeti yaptıklar . Açıkcası korltum ve burada okuduklarım kadarıyla tedavi olmadan tese önermiyorlar. Ankarada Kaan Aydos dışında hiç bir ismi duymadım. Ne yapacağım bilemiyorum. İstanbul için eşim gitmek istemiyor
Hayır kullanmıyor canım .Esiniz sigra iciyor muydu acaba
Hayır kullanmıyor canım .daha önce kullanmış ama çok oldu birakali.
Şu an ne aşamadasınz bnm eşimde de çıkmadı ilaç tedavisi görcek 6-8 Ay. Psikolojik boyutunu ne yapıyosunuz. Duyuyorm hep 8-10 sene uğraşanları. Biz daha ilk yılımızda yıprandıkKızlar benim eşim hayatı boyunca hiç sigara kullanmadı bir kez bile, ama yine de sperm hiç yok tese ameliyatı oldu yine hiç bulunamadı.
Bu biraz da şans meselesi arkadaşlar bazen ne yaparsan yap bazı şeyler olmuyor.
Şu anda iyiyiz çok şükür, bizim evliliğimiz 8,5 yıl oldu ve yaklaşık 6 yıldır bu yolda savaşıyoruz. Ama birşey söylim mi hiç isyan etmiyorum. Rabbim'in bir bildiği vardır mutlaka diyorum daha zamanı değil diyorum. Gerçekten Allah sabrını veriyor yoksa ben yaşayamazdım böyle ve şuna inanıyorum derdi veren dermanını da muhakkak veriyor. Rabbim daha beterinden korusun.Şu an ne aşamadasınz bnm eşimde de çıkmadı ilaç tedavisi görcek 6-8 Ay. Psikolojik boyutunu ne yapıyosunuz. Duyuyorm hep 8-10 sene uğraşanları. Biz daha ilk yılımızda yıprandık
Bizde tese olmaya karar verdik önce genetik testi istediler sonrasında diğer işlemler başlayacak .yumurta toplamak için seni hazirliyacaklar aynı tese olma ihtimali var öncede olup dondurma bilirlermis .Kızlar eşim tese olup sperm çıkarsa beni tüp bebege hazirlayacaklarmi
Tese'de sperm çıkmazsa tüp bebek iptal cnm bizim öyle olmuştu.Yani benide hazirlayacaklar yumurta toplamak için sperm çıkmazsa ne olacak cnm
Evet aynen öyleHmm yani benim düsündugum kadına boşuna hormon ilaçları filan vermesinler tese de çıkınca dondurum sonra ayarlasinlar daha mantıklı kadında yipraniyor
Peki tedavi uygulanacakmı tese öncesiAyni durumdayiz cnm centrum banatese ve rosi dendi
bizde 4 senedir uğraşıyoruz bizd ameliyat olduk çıkmadı zaten sıfır spermdi benimde eşimde ne içki ne sigara nede ailede var ama eşimde çıktı bir tek kardeşinde yok mesela psikolojik olarak yıpranıyosun helede doktor gelip çıkmadı dediğinde başına yıkılıyo dünya bunkara hazır ol ama ailen eşinin ailesi destekçinse daha kolay oluyo inan benim annem bana destek değil 2 senedir konuşmuyo benle ilk zamanlar eşimden boşanmamı istedi hatta ama senin ailen arkandaysa biraz daha kolay olur ama işllah tabi sonucun güzel olur öyle düşünŞu an ne aşamadasınz bnm eşimde de çıkmadı ilaç tedavisi görcek 6-8 Ay. Psikolojik boyutunu ne yapıyosunuz. Duyuyorm hep 8-10 sene uğraşanları. Biz daha ilk yılımızda yıprandık
Canım ya yarama tuz bastın resmen .Ben de bu konuda aileden yana çok dertliyim, çok üstüme geliyorlar.Sanki biz evlat sahibi olmak istemiyoruz,sanki bizim elimizde olan bir şeymiş gibi, laf sokmaları bazen de açıkbizde 4 senedir uğraşıyoruz bizd ameliyat olduk çıkmadı zaten sıfır spermdi benimde eşimde ne içki ne sigara nede ailede var ama eşimde çıktı bir tek kardeşinde yok mesela psikolojik olarak yıpranıyosun helede doktor gelip çıkmadı dediğinde başına yıkılıyo dünya bunkara hazır ol ama ailen eşinin ailesi destekçinse daha kolay oluyo inan benim annem bana destek değil 2 senedir konuşmuyo benle ilk zamanlar eşimden boşanmamı istedi hatta ama senin ailen arkandaysa biraz daha kolay olur ama işllah tabi sonucun güzel olur öyle düşün
Eşiniz adına o kadar çok üzüldüm ki inşallah Rabbim çifter çifter sevindirir sizi ki bu şekilde konusan insanlar aileler bile olsa ağzı açık mutluluğunuza bakakalır. Anlamıyorum anlamak istemiyorum bu zihniyeti bu dünya imtihan dünyası bizimde imtihanımız bu aynı şeyi evlatları olarak sende yaşayabilirdin o zaman ne yapacaklardı... Allah ıslah etsin inşallah ben kendi aileme söylemedim durumu karşı gelecekler diye değil ama cahiller bizim gibi bu tarz terimleri bilmiyorlar sanıyorlar ki doktora gidince tüp bebek yaptırınca düzelcek herşey o yüzden bende olduğunu söyledim annem sunu kullan bunu ye dedikçe tamam yerim yaparım deyip çekiliyorum. Suan ezan okunuyo inşallah Rabbim merhamet verir hepsinin gönlüne bizide en kısa zamanda sevindirirCanım ya yarama tuz bastın resmen .Ben de bu konuda aileden yana çok dertliyim, çok üstüme geliyorlar.Sanki biz evlat sahibi olmak istemiyoruz,sanki bizim elimizde olan bir şeymiş gibi, laf sokmaları bazen de açık
açık rencide edecek konuşmaları da cabası çok isterdim anlayışlı bi ailem olsun bana destek olsunlar. Hoş sadece bu konuda değil bu güne kadar bana hiç bir konuda destek olmadılar,arkamda durmadılar bu o kadar kırıcı,üzücü birşey ki anlatamam bazen etrafımda anlayışlı çocukları ile araları iyi olan ailelere bakıp özeniyorum. Biz bu tadevi'ye başlamadan evvel baktık tese'den de birşey çıkmayınca bize de uğraşmayın çocuğunuz olmaz demişlerdi ve biz 5 sene sonra evlat edinmeye karar verdik ( maddi manevi yıpranınca yani ancak o zamana denk geldi)
Sonra başvuru yaptığımız gün eşime ben aileme bunu nasıl söylerim dedim, o da benimkiler sorun yapmaz ama senin ailemden emin değilim demişti ki dediği de çıktı.
Annem kesinlikle olmaz, siz elin çocuğuna bakamazsınız, ben istemiyorum kabul etmiyorum bana dönüp niye senin çocuğun olmuyor mu sen niye evlat ediyorsun bırak boşver dedi babamı da alıştırdı biz yokken baya doldurmuştu kendisini bir gün yine oturmaya gittiğimizde yine bir bahane bularak tartışma çıkardılar ve laf dönüp dolaşıp bize geldi bir sürü şey söylediler neyse...Babam bana döndü eşimin yanında, sen bunun yanında hâlâ ne bekliyorsun neyi bekliyorsun dedi o an sanki dünyam başıma yıkıldı eşimin yanında olup, bunlara şahit olduğuna mı yanayım babamda böyle laflar beklemiyordum ona mı yanayım kendimi çok çaresiz,zavallı hissettim ve o gün ağlaya ağlaya çıktım eve geldim. Daha bunun gibi bir sürü şey yazsam sayfalar yetmez,yani bizim suçumuz ne biz böyle olmasını istemezdik elbette ama gel de bunu cahil insanlara anlat. Şimdi ise hiç evlerine gidesim gelmiyor, inanılmaz soğudum benim eşimin günahı neydi ki biz bunları çekiyoruz. Bir yandan çektiğimiz bu çile bir taraftan insanların anlayışsızlıkları ne olacak böyle hiç bilmiyorum çok yıprandım çok.
Hepimizin aileden çektiği sıkıntı farklı herhalde benim annem ve abim eşime çok destek oldu oldu elimizden geleni yaparız olmadı bi evlatlık alırız ona bakarız onun sevabı yeter dedi annem abim ama eşimin ailesi ne olmuş siz çok abartiyorsunuz demeler laf sokmalar helede eltim gecen küçük oğlunu ürolaga götürmüş bide üstüne üslük suratima bakarak senin eşine benzer diye çok korktuk diye hic utanmiyorlarda benim eşimin nesi var allah vermiş kimse boyle bi durumda olmak istemez bi de alt üst oturuyoruz gelde sıkıntı etme ya insan kendi evladına acır kardeşleri filan yazık aciyorum onlara bu kadar lık insanlar bide evlatlık almayın sizin evladiniz gibi olmaz diyor abisi e ozaman destek ol kardeşine iste düşündükçe sinir oluyorum bide kaynanam onlara hic bisey demezCanım ya yarama tuz bastın resmen .Ben de bu konuda aileden yana çok dertliyim, çok üstüme geliyorlar.Sanki biz evlat sahibi olmak istemiyoruz,sanki bizim elimizde olan bir şeymiş gibi, laf sokmaları bazen de açık
açık rencide edecek konuşmaları da cabası çok isterdim anlayışlı bi ailem olsun bana destek olsunlar. Hoş sadece bu konuda değil bu güne kadar bana hiç bir konuda destek olmadılar,arkamda durmadılar bu o kadar kırıcı,üzücü birşey ki anlatamam bazen etrafımda anlayışlı çocukları ile araları iyi olan ailelere bakıp özeniyorum. Biz bu tadevi'ye başlamadan evvel baktık tese'den de birşey çıkmayınca bize de uğraşmayın çocuğunuz olmaz demişlerdi ve biz 5 sene sonra evlat edinmeye karar verdik ( maddi manevi yıpranınca yani ancak o zamana denk geldi)
Sonra başvuru yaptığımız gün eşime ben aileme bunu nasıl söylerim dedim, o da benimkiler sorun yapmaz ama senin ailemden emin değilim demişti ki dediği de çıktı.
Annem kesinlikle olmaz, siz elin çocuğuna bakamazsınız, ben istemiyorum kabul etmiyorum bana dönüp niye senin çocuğun olmuyor mu sen niye evlat ediyorsun bırak boşver dedi babamı da alıştırdı biz yokken baya doldurmuştu kendisini bir gün yine oturmaya gittiğimizde yine bir bahane bularak tartışma çıkardılar ve laf dönüp dolaşıp bize geldi bir sürü şey söylediler neyse...Babam bana döndü eşimin yanında, sen bunun yanında hâlâ ne bekliyorsun neyi bekliyorsun dedi o an sanki dünyam başıma yıkıldı eşimin yanında olup, bunlara şahit olduğuna mı yanayım babamda böyle laflar beklemiyordum ona mı yanayım kendimi çok çaresiz,zavallı hissettim ve o gün ağlaya ağlaya çıktım eve geldim. Daha bunun gibi bir sürü şey yazsam sayfalar yetmez,yani bizim suçumuz ne biz böyle olmasını istemezdik elbette ama gel de bunu cahil insanlara anlat. Şimdi ise hiç evlerine gidesim gelmiyor, inanılmaz soğudum benim eşimin günahı neydi ki biz bunları çekiyoruz. Bir yandan çektiğimiz bu çile bir taraftan insanların anlayışsızlıkları ne olacak böyle hiç bilmiyorum çok yıprandım çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?