- 29 Aralık 2016
- 596
- 367
- 103
- 38
Ailenizin size ve esinize yaptigina cok üzüldüm, Allah a inanmiyorlarmi (tövbe hasa), bunun Allahtan geldigini bilmiyorlarmi, peki tam tersi olsaydi, problem sende olsaydi ozaman kendi kizlarinada böyle muamele edilsin isterlermiydi, kocan seni sirf cocugun olmuyor diye bosasaydi ne düsünceklerdi, kusura bakmayin, büyük konusmak istemiyorum, siz Annenize Babaniza sayginizi sevginizi koruyun ama Esinizi yüz göz etmeyin, ve Esinize gidip sarilin tebrik edin bu laflardan sonra Ailenize hicbirsey söylemedigi icin,, kimi Damat a öte git bile denmiyor!Canım ya yarama tuz bastın resmen .Ben de bu konuda aileden yana çok dertliyim, çok üstüme geliyorlar.Sanki biz evlat sahibi olmak istemiyoruz,sanki bizim elimizde olan bir şeymiş gibi, laf sokmaları bazen de açık
açık rencide edecek konuşmaları da cabası çok isterdim anlayışlı bi ailem olsun bana destek olsunlar. Hoş sadece bu konuda değil bu güne kadar bana hiç bir konuda destek olmadılar,arkamda durmadılar bu o kadar kırıcı,üzücü birşey ki anlatamam bazen etrafımda anlayışlı çocukları ile araları iyi olan ailelere bakıp özeniyorum. Biz bu tadevi'ye başlamadan evvel baktık tese'den de birşey çıkmayınca bize de uğraşmayın çocuğunuz olmaz demişlerdi ve biz 5 sene sonra evlat edinmeye karar verdik ( maddi manevi yıpranınca yani ancak o zamana denk geldi)
Sonra başvuru yaptığımız gün eşime ben aileme bunu nasıl söylerim dedim, o da benimkiler sorun yapmaz ama senin ailemden emin değilim demişti ki dediği de çıktı.
Annem kesinlikle olmaz, siz elin çocuğuna bakamazsınız, ben istemiyorum kabul etmiyorum bana dönüp niye senin çocuğun olmuyor mu sen niye evlat ediyorsun bırak boşver dedi babamı da alıştırdı biz yokken baya doldurmuştu kendisini bir gün yine oturmaya gittiğimizde yine bir bahane bularak tartışma çıkardılar ve laf dönüp dolaşıp bize geldi bir sürü şey söylediler neyse...Babam bana döndü eşimin yanında, sen bunun yanında hâlâ ne bekliyorsun neyi bekliyorsun dedi o an sanki dünyam başıma yıkıldı eşimin yanında olup, bunlara şahit olduğuna mı yanayım babamda böyle laflar beklemiyordum ona mı yanayım kendimi çok çaresiz,zavallı hissettim ve o gün ağlaya ağlaya çıktım eve geldim. Daha bunun gibi bir sürü şey yazsam sayfalar yetmez,yani bizim suçumuz ne biz böyle olmasını istemezdik elbette ama gel de bunu cahil insanlara anlat. Şimdi ise hiç evlerine gidesim gelmiyor, inanılmaz soğudum benim eşimin günahı neydi ki biz bunları çekiyoruz. Bir yandan çektiğimiz bu çile bir taraftan insanların anlayışsızlıkları ne olacak böyle hiç bilmiyorum çok yıprandım çok.
Cnm temmuzda randevu aldık muayene gideceğiz o zaman bakalım ne diyecekler bunca doktora gittik bursada genetik test yaptırın demedilerBizde aynı durumdayız bizde Ağustos gibi tese olucaz bayrama denk geliyor nasıl olur bilmiyorum sizden de genetik testi falan istediler mı tese öncesi onu bekliyoruz iki ayda cikiyormus .
Bakalım 6 ayı doldurucaz canım tedavide direk tese olsak daha kolaydı herşey aslında genetik bir hastalık varsa önceden biliriz çocuğa geçmez gibi cümleler kurdu bilmiyorum canım ümit dünyası kim ne dese inanıyoruz Allah'tan bekliyoruz hepimizin yüzüne baksın rabbimCnm temmuzda randevu aldık muayene gideceğiz o zaman bakalım ne diyecekler bunca doktora gittik bursada genetik test yaptırın demediler
Öyle tabi cnm amin inşallah cabalarimiza değer inşallahBakalım 6 ayı doldurucaz canım tedavide direk tese olsak daha kolaydı herşey aslında genetik bir hastalık varsa önceden biliriz çocuğa geçmez gibi cümleler kurdu bilmiyorum canım ümit dünyası kim ne dese inanıyoruz Allah'tan bekliyoruz hepimizin yüzüne baksın rabbim
Ben bu anlattığım olaydan sonra bir süre evlerine gitmedim, üzüldüm haliyle ve bir gün evimizde otururken eşim geldi annenlere gitmelisin böyle yapma onlar senin annen ile baban sana üzüldükleri için böyle yapıyorlar dedi.Beni ikna etti ve birlikte gittik .Yemin ederim yine de bir gün kötü söz etmedi aileme kin beslemedi asla...Hâlâ da bir sıkıntıları olunca koşup gider herşeylerine koşturur kendi öz oğullarının yapmadıklarını eşim onlara yapmıştır her iyiliği aklınıza ne gelirse, daha bir gün saygıda kusur etmemiştir onlara daha ne diyim ama işte gel gör ki şansı yok işte,ayrıca ne yapsa yaranamıyor bir türlüAilenizin size ve esinize yaptigina cok üzüldüm, Allah a inanmiyorlarmi (tövbe hasa), bunun Allahtan geldigini bilmiyorlarmi, peki tam tersi olsaydi, problem sende olsaydi ozaman kendi kizlarinada böyle muamele edilsin isterlermiydi, kocan seni sirf cocugun olmuyor diye bosasaydi ne düsünceklerdi, kusura bakmayin, büyük konusmak istemiyorum, siz Annenize Babaniza sayginizi sevginizi koruyun ama Esinizi yüz göz etmeyin, ve Esinize gidip sarilin tebrik edin bu laflardan sonra Ailenize hicbirsey söylemedigi icin,, kimi Damat a öte git bile denmiyor!
Amin inşallah bende dua ediyorum herkese eşim varikosel ameliyatı oldu bir yıl ilaç tedavisi gördü sperm çıkışı olmayınca ara verdi başka bir doktorda tekrar 3 ay ilaç tedavisi yaptı ama sonuç yine sıfır maalesef teseden çok korkuyorum inşallah korktuğum şeyi yasamayiz siz tese yaptınız mı daha önceİnşallah tese'de sperm bulunur cnm dua'larım sizinle daha önce hiç tedavi gördünüz mü ?
Benimki de aynı canım 15 ay tedavi gördüm zaten olacak olsaydı çıkardı diyor tek çözüm tese artık diyor hayırlısı ile olur inşallah siz hangi doktora da tese olacaksınızAynen cnm benim ki de tese istiyor bizde ağustos ta olacağız tahminen çok üzülüyorum diye normalde hastane fobisi var ama simdi kendi istiyor yeterki olsun tesede çıksın diyor inşallah Rabbim hepimizin gönlündekini versin
Evet maalesef olduk hiçbir şey çıkmadıAmin inşallah bende dua ediyorum herkese eşim varikosel ameliyatı oldu bir yıl ilaç tedavisi gördü sperm çıkışı olmayınca ara verdi başka bir doktorda tekrar 3 ay ilaç tedavisi yaptı ama sonuç yine sıfır maalesef teseden çok korkuyorum inşallah korktuğum şeyi yasamayiz siz tese yaptınız mı daha önce
Evet istemişti İstanbul'da bı doktorla görüşmüştuk tüm testlerimiz genetik hormonlar falan normal iyi diyorlar ama neden sperm hücresi yok anlamıyorum fish testi de yaptık sadece diploid hücre çıktı üreme hücresi görülmedi o yüzden korkuyorum teseden çıkmazsa diyeSizde de genetik testi istediler mı mikro tese öncesi .
Esinizi yürekten tebrik ediyorum, ve sizin en büyük sansiniz Eşiniz, kac günlük dünya, elinizden geleni yapin ama hayatinizida yasayin, Allahim Eşinize uzun ömürler versin, dünyanin böyle iyi insanlara ihtiyaci varGB
Ben bu anlattığım olaydan sonra bir süre evlerine gitmedim, üzüldüm haliyle ve bir gün evimizde otururken eşim geldi annenlere gitmelisin böyle yapma onlar senin annen ile baban sana üzüldükleri için böyle yapıyorlar dedi.Beni ikna etti ve birlikte gittik .Yemin ederim yine de bir gün kötü söz etmedi aileme kin beslemedi asla...Hâlâ da bir sıkıntıları olunca koşup gider herşeylerine koşturur kendi öz oğullarının yapmadıklarını eşim onlara yapmıştır her iyiliği aklınıza ne gelirse, daha bir gün saygıda kusur etmemiştir onlara daha ne diyim ama işte gel gör ki şansı yok işte,ayrıca ne yapsa yaranamıyor bir türlü
Allah onun güzel kalbine göre versin ne diyim.
Cnm timur Gürgan var dünya tüp bebek dernegi başkanı ona gideceğiz inşallah İstanbul İstinye üniversite hastanesindeBenimki de aynı canım 15 ay tedavi gördüm zaten olacak olsaydı çıkardı diyor tek çözüm tese artık diyor hayırlısı ile olur inşallah siz hangi doktora da tese olacaksınız
Kesinlikle eşim benim şansım zaten şöyle birşey var bugüne kadar onun bana olan sevgisinden,onun merhametinden,vicdanından en önemlisi insanlığından en ufak bir şüphem olsaydı ben kendim bir dakika bile yanında durmazdım asla!Esinizi yürekten tebrik ediyorum, ve sizin en büyük sansiniz Eşiniz, kac günlük dünya, elinizden geleni yapin ama hayatinizida yasayin, Allahim Eşinize uzun ömürler versin, dünyanin böyle iyi insanlara ihtiyaci var
Sperm cıktı o zaman değil mi canım bizdede gönderdi iki aya çıkacak bakalım bizde 100 bin sperm çıkışı var ama hiç hareket yok morfoloji 0 tese dediler sonra bakalım bekliyoruz sonuç çıktıktan sonra basliyacaz inşallah. Senin yumurta toplama gününde mı tese yapıldı yoksa donduruldu mu?Kızlar genetik testi yaptirmadan tese olmayin genetik dna da bi hasar varsa oda tesede sperm cikmasini engeller once o hasarin duzeltilmesi lazm bizim doktorumuz genetik cikmadan baslayamayiz dedi genetik sonuclari cikti sonra tup bebege basladk ve tese olduk.
Genetikte kromozomlarina filan bakiliyor bence onemli.
Bizde 0 spermdi canli cansiz yoktu.Sperm cıktı o zaman değil mi canım bizdede gönderdi iki aya çıkacak bakalım bizde 100 bin sperm çıkışı var ama hiç hareket yok morfoloji 0 tese dediler sonra bakalım bekliyoruz sonuç çıktıktan sonra basliyacaz inşallah. Senin yumurta toplama gününde mı tese yapıldı yoksa donduruldu mu?
Evet benm esim ciktiginda narkozun etkisiyle cikmis askim diyip aglamisti cikmasaydi ne durumda olurduk bunu ona nasl soylerdim dusunemiyorum bile.Ya kızlar ne olur buradaki herkese söylüyorum lütfen eşleriniz çok iyi,güvenilir bir tedavi görsün kesin bir sonuç elde edilsin ondan sonra mikrotese olsunlar. Çünkü ameliyat sonrası sperm bulunmadığında çok büyük bir yıkım oluyor resmen hayal kırıklığı yaşıyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?