Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İyi diyelim iyi olalım.Üzülne canım, Allah sabredenlerle beraberdir. Çok zor, ben öyle diyorum da üzülmüyor muyum? Bazen çok iyiyim bazen de öyle moralsizim ki parmağımı bile oynatmak gelmiyor içimden. Ama hamile ya da çocuklu birini ne zaman görsem içimden dua ederim hep. Allahı içimdeki sızıyı hafiflet, bana senin katından merhametli, nur yüzlü, senin çok seveceğin evlatlar nasip et diyorum. İnsan dua ettikçe yüreğindeki sıkıntı hafifliyor. Dilerim yüreğine çöken kara bulutlar hemencecik dağılır.

Bu ismi hiç duymadım canım.Kendi adımw Celalettin Peru dışında kimseye güvenemiyorum doktorlardan. Araştırabilirsin istersen.
Canım bu adamı gittiğim doktor önerdi fakat bende ismini hiç duymadım. Daha çok celalettin hocanın ismini duyuyorum. Konyada tedavi oluyoruz ama herhangi Bi gelişme olmayınca arayışa girdim. Tese de bile ihtimal %5 in altında dedi doktorumuz. Sizde celalettin hoca da mı tedavi oluyorsunuz gelişmeler ne şekilde acaba biraz daha bilgilendirebilirsen sevinirim.

Bizim hormonlar çok dengesizim, 2017 ağustos sonunda Ankara Başkent hastanesinde mikro tese oldu eşim. Doktor eşime e vitamini ve klomen vermek dışında bir tedavi uygulamadı. Bize çok umut verdi, mikro tese olumsuz sonuçlanınca da başından attı bizi resmen. Patolojide sertoli cell only teşhisi kondu. Doktor 'Sizin çocuğunuz olmaz, bu durumu kabullenmek zor ama Kıbrıs' I deneyip sperm bankasından sperm alabilirsiniz ya da evlat edinebilirsiniz' dedi. İkimizin de psikolojisi uzun süre çok bozulmuştu ben bu konuda araştırma yapmayı bıraktım. Sonra araştırmaya tekrar başlayınca hep Celalettin Peru, Emre bakırcıoğlu isimleri karşıma çıkıyordu. İkisine de tahlilleri mail attı eşim. Bize sadece Celalettin Hoca döndü ve hep olumlu yaklaştı. İçimde bir umut ışığı doğdu. Kasımda başladık biz de tedaviye, heyecanlı bir şekilde. Tedavinin 6. Ayında elonge spermatidler yani sperm öncü hücreler görülmeye başladı. Bize rosi tekniğini önermesi dışında hiçbir şikayetim yok kendisinden. Diğer doktorlar kendince birkaç ay tedavi uygulayıp para için hemen mikro tese diyorlar. Celalettin Hoca tedaviyi tüp bebeğin tutacağına emin olmadan bitirmiyor.
Eylülün son haftası tekrar gideceğiz, her seferinde doktorla görüşene kadar meraktan çatlıyorum ben
İlk kez gidince doppler ultrason, spermiogram, hormon tahlilleri, inhibin b ve genetik testini görmek istiyor.
Anlaşmalı olduğu yerler var doppler ultrason ve spermiogram oralardan istiyor. Asistanı randevu alıyor ikisi için de. Ana spermiogram sonucunun çıkması en az 5 saati buluyor. Sabah spermiogram verip, ulrasonu hallederseniz öğleden sonra doktorla görüşüp geri dönebilirsiniz. Yurtdışına gelen ya da uzaktan gelen hastaları bu şekilde 1 günde işlerini halledip akşama geri dönüyor. Bu sefer biz de öyle yapacağız Eşimle. Hızlı trenle İstanbul Bakırköy'e inip, yine işiniz bitince trenle geri dönebilirsiniz.

Teşekkür ederim canım bilgilendirme için. Bizde de hormonlar sıkıntılı fsh baya yüksek. 5 yıldır aynı doktora gidip geliyoruz. Dün bizde en son doktorla görüştüğümüzde anladım ki maalesef hiç yol katedememişiz tese de bile şansımız yokmuş tedaviye devam etmeliymişiz bende başka doktor arayışına girdim celalettin hoca bana da dönüş yaptı sağolsun ama eşim İstanbula gidip gelmek istemiyor onu ikna etmeye çalışıyorum ateş kadıoğlunu da doktorumuz önerdiği için araştırıyorum şuan napacağımı bilemiyorum. Tahlil ve tetkikler ne kadar tutuyor peki. Bide her ay mı gidiyorsunuz periyot ne şekilde çok soru sordum kusura bakma lütfen. Bazı şeyler için geç kaldığımı düşünüyorum

Amiiin canım amin bugün böyle moralim bozuk ya herşey üst üste geliyor 10 15 Dk öncede kuzenimin hamile olduğunu öğrendim.. asla kıskandığımdan değil Rabbim hepsine sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inş.. içim bi tuhaf oluyor işte

Bu durumdaki herkese oluyordur canım. Ben de kimseyi kıskanmam. Ama çevremde birinin hamile olduğunu öğrenince içimden acaba ben ne zaman hamile kalacağım diyorum. O gün hep geçer mesela benim için de. Yani yalnız değilsin bu konuda. Youtube dan ikea videoları izlemek iyi geliyor bana kafam dağılıyor sen de bir bak istersen canım

Rica ederim canım. Eşini ikna etmelisin bence. O doktoru duymadım ama bu alanda Doktorların çoğu işi ticarete dökmüş durumda. Bizim duygularımız, ne yaşadığımız çoğu doktorun umrunda bile değil. Eşine bir kez gidelim içine sinmezse bırakırız de canım. Bizim hormonlar çok yüksek olmamakla birlikte birbiriyle alakasızdı. Bu durumu Celalettin bey bize ilk randevumuzda açıkladı. Hormonları önce sıfırlayın, sonra normal seviyeye getirdi ve o aşamada sperm öncü hücreler görülmeye başladı. Bence hiç vakit kaybetmeden başlayın canım. Biz 2017 ağustosta mikro tese yaptırdık demiştim ya geçen yıl kasımda başladık tedaviye. 1 yıl boş geçti yani. Şimdi düşünüyorum da keşke daha önce gitseymişiz. Neyse bunda da vardır bir hayır. Celalettin Peru'nun kendi adına instagram hesabı var onu eşine gösterirsen bir de daha kolay ikna olur canım. Çok babacan, cana yakın, nur yüzlü bir insan.

Bugün çok içim yandı eşim tahlil vermek için sıra beklerken şeker yüklemesi için bekleyen kadınları gördükçe karman çorman oldu içim. Neyse verdi tahlili hadi çıkalım bir an önce diye uğraşırken tam önümüzden ameliyathaneden yeni doğmuş bebeği çıkarmaları ailenin o mutlu anı... Ve benim ne düşüneceğimi ne diyeceğimi bilemeden ağlamamak için kendimi zor tutmam o an o bebek küvezi hafızama kazındı sanki. Hün botu tekrar etti aynı sahne. Bize de nasip edecek misin Allah'ım. Ne zor imtihanmış bu!

Allah size işaret veriyordur belki de. Nefes aldıkça umut daima vardır. Allah sabredenlerle beraberdir. Doktorun yanına gitmek, her İstanbul seferi ayrı gerginlik benim için. Bizim şer olarak gördüğümüz olaylarda bir hayır gizlidir mutlaka. Ankaradayım yarın tekrar Hacı Bayram'a gidip dua edeceğim hem kendim hem buradaki, hem de çocuk hasretini yüreğinde taşıyan herkes için. Bu ara çok sıkıntılıydım ben de. Ama oraya gidip dua edince rahatlıyorum. Yer gök duayla dönüyor, içiniz sıkıldıkça inşirah okusanız yüreğiniz ferahlar. Allah en hayırlı zamanda kucaklarımız doldursun inşallah.

İnşallah nasip eder canım...Rabbim hepimize sabır ve dayanma gücü versin.
Allah'ım düşünmekten uyku uyuyamıyorum aklımda binlerce soru dönüp duruyor,yine soluğu burada aldım.

Bugün hepimiz böyleyiz.. Rabbim tez zamanda kucağımızı doldursun

Canım merhaba forumda yeniyim bu ilaçları doktorunuz mu verdi. Hangi doktora tedavi oluyorsunuz acaba?

Kızlar dun kadın doğuma gittim kist var bisey yazmadı ama exagyn diye fitil yazdı insan bi tuhaf oluyor ekrana baktimi yuvarlak bisey insan çocuk olmasın diyor tam o an doktor kist var 3 sene oldu hamile kalman lazim diyor bide tesadüfen hastaneye gitmek için otobüse bindim bi kız hamilemisiniz dedi sizi görünce hamile sandım dedi insan iste umutlaniyor tabi yine yerle bir eşim tedavi görünce umutlu oluyor insan belki gebe kalirim diye

biz de 2 yıl çocuk sahibi olmak istemedik bu yıl çocuk düşündük 3 aydır deniyoruz. Önce kadın doğuma gittik bende bir sorun gözükmedi. Doktor biraz daha bekleyin dedi, biz yine de ürologa gittik ve eşim spermiyogram testi yaptırdı. Test sonucunda hiç sperm bulunamadı canlı ya da cansız tek bir sperm bulunamadı. Duydugumda şok geçirdim. bunun bir caresi ya da tedavisi var mı kızlar lütfen yardımcı olun. Perişan olduk. Bir yandan mutsuz olmasın diye kendi üzüntümü de içime atıyorum. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Yarın sabahtan tekrar test yaptırmaya gideceğiz. Belki bir umut sonuçlar yanlıştır diye teselli ediyorum kendimi.

Spermiyogramda hiç sperm bulunamazsa bir çare var mı?

Geçmiş olsun canım,dilerim en kısa zamanda bebeğine kavuşursun. Gerçekten çok zor seni çok iyi anlayabiliyorum.Burada hepimiz aynı dertten muzdaripiz...evet çok şükür tedavisi var ve hali hazırda çoğumuzun tedavileri devam ediyor.

sanırım en garip an hiç sperm bulunamadığını öğrenmek oluyor. Önce aklın almıyor. gidip bir dünya forum okuyorsun 25 milyondan bahsediliyor 50 milyon deniliyor, sonuca tekrar bakıp 1 tane bile olamaz mı diyorsun. Sonra ki aşamada da kesin test sonucu yanlış diyorsun. Sonra okuyorsun ediyorsun yanlış olma şansı yok gibi geliyor. spermiyogramda hiç sperm olmadığında ne oluyor?? biz hiç çocuk sahibi olamayacak mıyız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…