Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tıkanıklığa bağlı azospermdi. Genetik test horman tahlilleri ultrason goruntulerinden sonra tüp bebek sureci başladı. Burada en önemli olan şey merkez. Umitsizce başlamıştım aslında. Doktorumdan Allah razi olsun.

Merhaba bizde azosperm bide genetik azfc azfd delesyonu var imadder macunu duydum size faydası olmuş kaç ay kullandınız bizde işe yararmı bilemiyorum

Merhaba biraey sormak istiyorum esim azospermi hormonlar tepetaklak acaba hormon duzelince cikis olurmu?

Merhaba biraey sormak istiyorum esim azospermi hormonlar tepetaklak acaba hormon duzelince cikis olurmu?
Canim bunla ilgili 2 tur calisma oluyor.
1. Bazj doktorlar belirli bir süre ilac tedavisi yapip sperm cikisi olup olmamasına bakiyor. Cunku zaten hormonların tepetaklak olmasının nedeni sperm olmamasından kaynaklanıyor. Hormonlaei suni olarak düzelince sperm cikisi olacak diye kesin bir sey denmiyor.
2. Diger bir görüşte yer alan doktorlar ise fsh gibi hormonların suni olarak düzeltilmesini sperm cikisi olmayacağını dusunup dogrudan tese öneriyor.
Bu konuda belirli doktorlar bulunuyor. Bir kac isim one cikiuor. Aslinda hepsinde görüşmek de fayda var. Tese ile sperm alınıp tup bebek yapilip bebek sahibi olan oldukça fazla kisi bulunuyor.

Kızlar bizde 6 aydır bebek istiyoruz bende PCOs var farklı aralıklalra klomen ve femara kullandım üç kez çatlatma iğnesi oldum üçündede negatif olunca eşim sperm test yaptırdı yorumlayabilir misiniz

Merhaba,
Normal sperm bulunamamis. Yani spermler görsel olarak iyi gozukmuyor. Yuzde yüzü anormal gozukuyor. Bunun sebebini öğrenmek için spermlerin gorseliyle birlikte acaba dna si da mi bozuk diye, sperm dna hasar testi yaptırmanız gerekecektir. Muhtemelen dna hasari çıkacaktır. Tabi cikmayadabilir. Eger sperm dna hasari belirli oranda yuksek ise normal yolla cocuk sahibi olmak zor olabiliyor. Bunun icin iyi bir urologla görüşmeniz gerekir.
Urologlar genellikle bunun icin çeşitli diyetler veriliyor bir cok kişiyle konuştuğumda proxeed plus ve imprly takviler verildigimi ve 3 ay düzenli kullanım sonrasi sperm dna hasarinin iyi bir seviyeye düştüğünü ogrendim.
Sperm dna hasari yuksek ise de doktorunuz sagliksiz embriyo olacağı düşünülüp tup bebek ile elde edilen embriholara genetik test yapilip sonrasinda saglikli olanları size transfer etmeyi düşünebilir.
Kotu düşünmemek gerekir morfolojisu yuzde sifir olup dna hasari olmayan kişiler de mevcut.

teşekkür ederim yorumunuz için DNA hasarı olursa peki çocuk sahibi olamayacağımız anlamına mı geliyor bir de sperm testinde yüzde sıfır sonuç çıkması yüzde yüz DNA hasarı anlamına mı gelir ilk kez böyle işler kalkışacağız hiç bişi bilmiyoruz çocuk sahibi olamamaktan korkuyoruz

Dna hasari var mi yok mu bilemiyoruz. Ama sperm sayınız sifir degil. Sperm var. Sadece görüntüsü normal olan sperm yok. Hepsi anormal gozukuyor. Bu sadece görsel bir sey de olabilir. Yani tum spermler görüntü olarak kotu görünüp ic yapısı normal olabilir. Dna sorunu olmayabilir. Bu durumda urologlar neden görüntüsü normal sperm yok diye arastiriyorlar ve sperm dna hasar testine bakıyorlar. Spermlerim yuzde kaçında dna hasari var tespit etmeye çalışıyorlar. Eger dna hasari varsa ve bu sayı cok cok yuksek ise, bebekte anomali olmak ihtimali oluyor.
Size asilama yapılmadan önce spermiyogram testi hic yapılmamış miydi? Yapıldıysa orda sonuc kac cikmisti. Normalde beklenen yuzde 4. Yuzde 100 hic olmuyor zaten. Yuzde 0 da anormal bir rakam fakat sebebine bakılması lazim.
Asilama yapan doktorun sizi uyarması gerekirdi. Dna hasari varsa ve asilama tutsaydı, anomali olma ihtimali de vardi. O nedenle once eşiniz test yaptırsın. Sorun varsa tedavi olur oyle tekrar asilama denersiniz.

Aşılama hiç yaptırmadık sadece çatlatma iğnesi oldum yumurtlama problemim vardı ilaç tedavisi filan gördüm. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim şuan hiç bişi net değil ilk kez sperm testi yaptırdık bu hafa için bi tüp bebek uzmanına gidip görüş alıcaz inşallah evlat

Siz doktora gitmeden önce dna hasar testini yaptirip sonucunu alip oyle gidin bence.

Arkadaşlar selam umarım Allah herkesin gönlüne göre ne hayırlısı ise onu verir. Bir sorum olacak sizlere.
ROSİ TEKNİĞİ ile eşi operasyon geçiren varmı. varsa özelden bana mesaj yazarsa çok sevinirim..

Merhaba bizimde sperm 0 Ayrıntılı testte grade 1 2 fsh lh yuksek bitkisel uygulamaktan başka çaremiz kalmadı uygulayıp çıkış olan var mı

Merhaba bizimde sperm 0 Ayrıntılı testte grade 1 2 fsh lh yuksek bitkisel uygulamaktan başka çaremiz kalmadı uygulayıp çıkış olan var mı
Isırgan otu çayı fsh düşürür. Sürekl kullanın üretim içinde çok şey var maça hurma poleni vs iyice araştır. Keçiboynuzu incir eşin asla yemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…