Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tansel Kaplancan'a gözükün derim.

Merhaba arkadaşlar, konu başlığını görünce kadınlar kulübüne geri döndüm. 13 aylık evliyim evlendiğimden beri cocuk istedim 4 ay sonra yumurtlama testi yapmaya başladım her au düzenli yumurtladigim halde 4 ay da öyle boys geçti doktora gittim hicbir sorun yok eşin gitsin dediler ve olanlar o zaman oldu. Sperm testi yapıldı ve sonuç kocaman bir 0 teşhis azospermi. Dünyam başıma yıkıldı evet her sorun kendine göre zor ama o test de sıfırı gördüğüm an hiç bilmediğim halde içimi o kadar büyük bir sıkıntı sardı ki. Vesselam olduğumuz şehirde bi prof ile tedaviye başladık genetik test yapıldı sonuç 47xxy klinefelter denildi. 4,5 ay arimidex kullanıp tese önerdi buradaki doktor. Ama içimize sinmeyen şeyler vardı doktorda. Bizde istanbula bülent tıraş a gittik. Olduğumuz şehir %40 çıkar derken bülent hocanın beraber çalıştığı tansu gudelci %50/%60 sans dedi. Bu durumdakiler bilir %1 fazlalık bile insana umut verir. Benim hikaye böyle şuan yumurta uyarılıyor iğne tedavisinde 6 günüm. Toplama günü istanbula gideceğiz eşim micro tese olacak. Bizim durumumuzda olan varmı bülent hocaya tansu hocaya gidenler varmı. Uzun oldu kusura bakmayın kendim gibi olanları görünce döküldüm. Rabbim hepimizin kucağını gönlünü doldursun melekleriyle inşallah

eşim azospermi genetikte sıkıntı var arrray testi yapıldı öyle ki doktor eşime gerizekalı muamelesi yapmış işini sormuş matematik hesabı yapmakta zorlanır mısınız abartı öfkelenme var mı gibi şeyler sormuş.böyle sonuçlar görünce seviniyoruz demiş filan. kesinlikle tese önerilmiş. şimdi ankarada bu işi yapbilecek bhastane öneriyoruz

Nasil ya. Zeka geriliginden mi şüphelenmis? Ne alaka ki? Nasil bir sorun cikmia olabilir ki genetikye de zeka geriliginden supheleniuor

Bende size İstanbul Nişantaşı ndaki Op. Dr. Çağdaş aslan'i tavsiye ederim. Tedavi görüyoruz ve kendisini çok seviyorum

Canım sorus şekli yanlış olmuş ama böyle şeyler var bu sendromun belirtilerini internetten okuyabilirsin ve inan bilerek bilmeyerek taşıyorlar bu durumun özelliklerini ben o kadar araştırdım ki..

Canım ne testi yaptırdınız acaba? Nasıl anladınız olmadıgını?
Sperm testi azospermi teşhisi konulması içim en az 3 kez sperm testinde 0 çıkması gerek hormonlara ve genetik teste baktırın hormonlar fsh prolaktin lh testesteron. Ve genenikte ise y mikrodelesyonu ve karyotip analizi lazım

biz 1 yıldır biliyoruz zaten canım eşimin azo oldugunu. 1 ay sonra ameliyat olucak. Ben panik yapmayın, önce azonun neyden kaynakladıgını öğrenin daha sonra tedavi olsun eşiniz dicektim. Oyuzden, acaba tedavi gördünüz ama sperm üretimi mi yok diye sordum.
daha yolun çok basındasınız. Canınızı sıkmayın. Hormonlarınız nasıl

Aa yok bn yanlış mı okudum acaba mesajı bende emin olamadım başkasına yazıyordum bizde 1 yıl önce öprendik genetik temizdi hormonlar yuksekti temmuzde tese olduk bulundu embriyo da oluştu tranafer aralıpın ilk haftası insallah

Çoook sevindim rabbim güzel haberler almayı nasip etsin insallah

Merhaba esimin bugun test sonucu cikti hic spermm yok cok uzgunuz(((

Üzülmeyin bizdede sperm yoktu. Azospermdi eşim. Bugün mikroteseye diye alındı. Tesa yani iğneyle sperm dolu dolu bulunarak çıktı çok şükür. Darısı sizlerin olsun inşallah herşeyin çaresi var artik.

Bizimde sayımız azdı tüp bebek yaptirmistik 3.denemede tutmustu ama 6.aya girdigimizde malesef kalbi durdu 3 ay once kaybettik. 4Ay oncede esime testis kanseri oldugu soylendi ve bir yumurtaligi alindi suandaki durumumuz azospermi ne yapacgimi bilmiyorum artik rabbim hepimizin yuzunu guldursun insallah

Merhaba, ben çocuk sahibi olmadan önce her gün bu yorumları okurdum ve başarılı olursak buraya ben de tavsiye yazacağım diye düşünürdüm. ilk tüp bebek denememizde ikizlerimiz oldu şu an 1 yaşındalar. İlk yıllarda çocuk istemedik korunduk ama sonra korunmayı bıraktığımız halde hamile kalamayınca bu sitede okuduğum şeyleri yapmaya başladım kafama göre burda okuduğum ilaçları vitaminleri aldım keçiboynuzları aldım rahim içi jellerden aldım tabi sonuç yok. Her ay 2-3 gebelik testi alıyorum hepsi negatif. Sonra 6. Yılın sonunda doktorun yolunu tuttuk. Daha önce bir problem olduğunu kabullenemedim. Eşime yapılan sperm testinde sadece 4 adet canlı sperm bulundu. Doktor üzülme bize 1 adet sperm lazım zaten dedi. Yıkıldım tabi. Olmaz diye değil ama çok uğraşacağız diye. Daha sonra doktorun söylediği adet günlerinde gitmek üzere eve döndük. Ben bu arada boş durmadım kısa bir zaman olmasına rağmen takviyeler aldım doktorumuz neofortil önermişti ama ben pragnacare man&woman aldım bir de bee diye bir markanın propolisli macununu aynı zamanda devamlı muz ve keçiboynuzu özü yedirdim. Sonra benim testlerde bir problem çıktı toksoplazma gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam o yüzden tedaviye başlamayı 1ay erteledi doktor. Sonra döllenme gününde 8 yumurta toplandı ve 10 sperm bulundu. Microteseye gerek kalmadı zaten eşim asla yaptırmam diyordu. Yumurtalardan 5i döllendi 3ü gelişemedi 1kaliteli 1de çok da kaliteli olmayan iki embriyo oluştu. Kaliteli olan 1 embriyo transfer edildi. Ben transferden sonra avmye gittim rahat davrandım yok yatıyım ediyim demedim. Doktorumun dediğine göre düşeceği varsa yatsan da kalksan da düşer, tutunacağı varsa naparsan yap düşmez demişti. Ne özel bir şey yedim ne de yatıp bekledim bu insanı daha çok yoruyor ve strese sokuyor zaman geçmiyor. Ben genelde normal hayatıma devam ettim rahat olmaya çalıştım bedenen ve zihinsel olarak, ilaçlarımı iğnelerimi mutlaka saatinde yaptırdım dakikasına kadar dikkat ettim ve ilk denememizde tuttu. Tek yumurta ikizi oldu bebeklerimiz. Bu da bizim için en büyük sürpriz oldu. Bu sürecin ne kadar zor geçtiğini bildiğim için hepinize sabır diliyorum. İnşallah hepiniz sağlıkla bebeklerinize kavusursunuz. Ama öncelikle en büyük tavsiyem rahat olun ve kendinizi güvendiğiniz bir doktora emanet edin. Doktorunuz sizi en iyi şekilde yönlendirir bu kadar detaylara takılıp devamlı arastırıp kafamızda kurmayın. Eşinizin iyi beslenmesini sağlayın muz ceviz propolis karides istiridye bunları temiz edebiliyorsanız kullanın eşim o dönem çok yemişti. Ve en önemlisi kendinizi her iki sonuca da hazırlayın ne çok umutlu ne de çok umutsuz olun. Allah herkesin gönlüne göre versin bir an önce güzel haberler alın inşallah. Umarım birilerine faydası olur..

Insallah canim sevindm sizin adiniza nasil sureclerden gectiniz neyden kaynakliydi siizn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…