öyle tabi hayırlısı allahtan.ama çocuklu arkadşları görüyorum da o kadr yoğunlarki çocuk tüm günlerini alıyo.ben de sıkıntıdan patıyorum evde.temizlik yapıp duruyorum.insanın hayatı ya çocukları.bak şimdi yine efkarlandım.hiç girmeyelim bu knuları çiçekcim.kendimizi de üzmeyelim.demeekki bizim için henüz doğru zamn değilmiş.elbet o günde gelir.
saklambacc teseden sonra pataloji raporu verdilermi size.yani hücrede mi bulunmadı? ne dedi doktor?
Rapor verdiler, germ hücresi gözlenmedi yazıyor. Bizde kan hormon v.s herşey normal ama sperm yoktu. Mikrotese sonucunda 2 olgun sperm bulunması tam anlamıyla şoke etti bizi.Doktor Ekim gibi yeniden mikrotese önerdi , anacak bu 4. operasyon olacağından ve bizim yaş faktörüde göz önüne alındığında son şansımız gibi
Merhaba Medine04, ilk mikroteseniz miydi? azospermi sebebiyle ilgili daha önce neler söylenmişti. eşinin ve senin yaşlarınız kaç? eğer iki ve daha fazla deneme sonucunda bulunmamışsa testisi riske atmamak için tekrar denenmez. onun haricinde deneme yapılmamasının önerilmesini kabul edemiyorum. Biraz da ameliyat sonrasını anlatır mısın canım eşin kendisini nasıl hissediyor kolay mı zor mu geçti. ne kadar süre sonra merkezden ayrıldınız günlük yaşamı nasıl devam ediyor? operasyon sonrası dikkat edilecek şeylerle ilgili emre bey ne bilgi verdi? giyim kuşam, hareket yeme içme uyuma banyo deniz havuz vs gibi? çok sordum biliyorum ama herkesin bu konuları merak ettiğini düşünüyorum.kızlar herkese merhabalar merak edenler için bilgi vermek istedim eşim perşembe günü mikrotese oldu emre beyde sonuç 0 hiç çıkmadı emre bey durumu çok kötüydü testislerin birdaha denemeyin dedi( ne yapalım kısmet böyleymiş (
Handenizuz canım dijital çektir bana kalırsa çok kısa sürüyor ve sancı çok az oluyor yalnız istanbulda radyomarda çektirme radyolog çok kaba ve anlayışsızherşeyde vardır bi hayır arkadaşlar,
önümüzdeki ay başında bende rahim filmi çektireceğim çok korkuyorum,anestezilimi anestezisizmi yaptırayım bilmiyorum
Krishazel çok üzüldüm dondurulmuş spermleriniz vardır umarım. varikosel ameliyatlarından sonra sayı yükselir genelde çok ilginç aklıma operasyon sırasında kanalların hasar görmüş olabileceği geliyor zayıf bir ihtimal de olsa başka androloglarla da görüşün canım. sayıdaki farklılıklar belki olabilir ama önceki 19 milyonun sıfıra inmesi ilginç gerçekten.Arkadaslar esimin sperm sayisi ml de 19 milyondu varikosel vardi 3 ay once ameliyat olduk daha iyi olsun diye . Dun test yaptirdik sperm sayimiz 0 olmus( Neden boyle oldu anlamadik cok perisaniz . Cift tarafli varikosel ameliyati olmustuk ameliyattan sonra klomen kullandik. Hormon testleri hepsi normal ama sperm yok
Bilgisi olan varmi?
Saklambacc çok üzüldüm. umutsuz1985i aydınlattığın için onun adına da teşekkür ederim. Benim çekincelerimi de doğrular nitelikte olmuş. Spermin varlığı o kadar önemli ki bizim durumumuzda ne pahasına olursa olsun onu boşa harcamamalıyız çünkü herşeyden kıymetli. Hiç olmadığı içinMerhaba , Arkadaşım kararsızlığını anlıyorum, bir kaç ay önce bizim başımıza gelenler size karar vermeniz konusunda yardımcı olabilir. Biz 12 yıllık evliyiz. Eşim iki kere tese oldu sonuç sıfır. İkinci ameliyattan sonra doktor boşuna uğraşmayın paranızı kaptırmayın falan demişti. Açıkçası biz çocuk defterini kapatmış kaderimize razı olmuştuk. Geçen sene eşim bir üroloğa muayene oldu. O da çok umut vermemekle beraber mikrotese önerdi ve öncelikle benim hazırlanmamı söyledi. Bizde önceki sonuçları öne sürerek bunu reddettik ve olumlu sonuç çıkarsa spermleri dondurursunuz dedik. Lafı uzatmayayım eşim nisan ayında ameliyat oldu. Sonuç 2 olgun sperm bulundu, ancak hareketsiz. Ameliyat sonrası -sanırım biyologdu - bize eğer ben hazır olsaydım bu spermlerle tüp bebek işlemi yapılabilebileceğini ancak hareketsiz oldukları için dondurulamayacaklarını söyledi. Şimdi 6 ay geçmesini bekliyoruz Ekim gibi benim tedavim başlayacak .Tabi bu defa sperm bulunurmu bulunmaz mı bilemiyoruz. Hayırlısı böyleymiş dedik. Sizde karar verirken böyle bir ihtimal olduğunu unutmayın.Allah yardımcınız olsun
DEMMİ...arkadaşım bi kaç ihtimal sunmuşsun çok doğru yazdıkların...ama ya iyi ihtimal değilde kötü ihtimal gerçekleşirse...bizim için bir tanesi dünyalara bedel...burdaki yazılar neticesinde bir fikrim oluşuyor gibi...hazırlanmak doğru gibi ama temmuzda emre beyle bir görüşme daha planlıyorum kısmetse onun fikirlerini alıcam...hazırlan yada önce ameliyat edelim gibi bişi diyebilir...burda bi çok arkadaşa farklı şeyler söylemiş...mesela ASİ YE hazırlanma önce ameliyat edelim demiş ve bulmuş ama SAKLAMBAÇADA hazırlan demiş ve gerçektende 2 tane çıkmış yani olayın gidişatını biliyor ve doğru yönlendirebiliyor diye düşünüyorum onun fikrini alıcam..ama çok korkuyorum...
kızlar herkese merhabalar merak edenler için bilgi vermek istedim eşim perşembe günü mikrotese oldu emre beyde sonuç 0 hiç çıkmadı emre bey durumu çok kötüydü testislerin birdaha denemeyin dedi( ne yapalım kısmet böyleymiş (
slm kızlar uzun süredir yazamadım eşim 10 haziranda mikrotese oldu. bugün patoloji sonuçlarını aldık fakat kaan hoca şehir dışındaymış o yüzden gösteremedik sonuçları patoloji sonucunda;
HE ve masson trikrom ile hazırlanan kesitlerin incelenmesinde testis parankiminde 47 seminifer tübülüs izlenmiş, bunların 15 ' inin lümeninde sadece sertoli hücresi varlığı gözlenmiştir. 20 seminifer tübülüsde sadece spermatogoniç, 12 seminifer tübüsde 5 den az spermatosit izlenmiştir. Bazal membranlar kalınlaşmış görünümdedir diyor .anlayan varsa yorumlarsa sevinirim. kaan hoca ameliyattan sonra bize birşey söylemedi sadece testislerin durumu iyiydi dedi. detaylı inceleyeceğim patolojı ve benim sonuçlara göre yorumlayıp ona göre devam veya tamam diyeceğim demişti. hayırlısı artık kızlar dua edin
slm kızlar uzun süredir yazamadım eşim 10 haziranda mikrotese oldu. bugün patoloji sonuçlarını aldık fakat kaan hoca şehir dışındaymış o yüzden gösteremedik sonuçları patoloji sonucunda;
HE ve masson trikrom ile hazırlanan kesitlerin incelenmesinde testis parankiminde 47 seminifer tübülüs izlenmiş, bunların 15 ' inin lümeninde sadece sertoli hücresi varlığı gözlenmiştir. 20 seminifer tübülüsde sadece spermatogoniç, 12 seminifer tübüsde 5 den az spermatosit izlenmiştir. Bazal membranlar kalınlaşmış görünümdedir diyor .anlayan varsa yorumlarsa sevinirim. kaan hoca ameliyattan sonra bize birşey söylemedi sadece testislerin durumu iyiydi dedi. detaylı inceleyeceğim patolojı ve benim sonuçlara göre yorumlayıp ona göre devam veya tamam diyeceğim demişti. hayırlısı artık kızlar dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?