Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tamam canim
allahim insallah dogru zmanda bizede nasip etsin

saklambacc teseden sonra pataloji raporu verdilermi size.yani hücrede mi bulunmadı? ne dedi doktor?

Rapor verdiler, germ hücresi gözlenmedi yazıyor. Bizde kan hormon v.s herşey normal ama sperm yoktu. Mikrotese sonucunda 2 olgun sperm bulunması tam anlamıyla şoke etti bizi.Doktor Ekim gibi yeniden mikrotese önerdi , anacak bu 4. operasyon olacağından ve bizim yaş faktörüde göz önüne alındığında son şansımız gibi

kızlar iyi geceler nasılsınız bakalım bende bu havalarda pek yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi

insallah bu tedavinde yüzün güler kavusursun bebegine canim

Merhaba Medine04, ilk mikroteseniz miydi? azospermi sebebiyle ilgili daha önce neler söylenmişti. eşinin ve senin yaşlarınız kaç? eğer iki ve daha fazla deneme sonucunda bulunmamışsa testisi riske atmamak için tekrar denenmez. onun haricinde deneme yapılmamasının önerilmesini kabul edemiyorum. Biraz da ameliyat sonrasını anlatır mısın canım eşin kendisini nasıl hissediyor kolay mı zor mu geçti. ne kadar süre sonra merkezden ayrıldınız günlük yaşamı nasıl devam ediyor? operasyon sonrası dikkat edilecek şeylerle ilgili emre bey ne bilgi verdi? giyim kuşam, hareket yeme içme uyuma banyo deniz havuz vs gibi? çok sordum biliyorum ama herkesin bu konuları merak ettiğini düşünüyorum.
herşeyde vardır bi hayır arkadaşlar,
önümüzdeki ay başında bende rahim filmi çektireceğim çok korkuyorum,anestezilimi anestezisizmi yaptırayım bilmiyorum
Handenizuz canım dijital çektir bana kalırsa çok kısa sürüyor ve sancı çok az oluyor yalnız istanbulda radyomarda çektirme radyolog çok kaba ve anlayışsız
Krishazel çok üzüldüm dondurulmuş spermleriniz vardır umarım. varikosel ameliyatlarından sonra sayı yükselir genelde çok ilginç aklıma operasyon sırasında kanalların hasar görmüş olabileceği geliyor zayıf bir ihtimal de olsa başka androloglarla da görüşün canım. sayıdaki farklılıklar belki olabilir ama önceki 19 milyonun sıfıra inmesi ilginç gerçekten.
Saklambacc çok üzüldüm. umutsuz1985i aydınlattığın için onun adına da teşekkür ederim. Benim çekincelerimi de doğrular nitelikte olmuş. Spermin varlığı o kadar önemli ki bizim durumumuzda ne pahasına olursa olsun onu boşa harcamamalıyız çünkü herşeyden kıymetli. Hiç olmadığı için(

SAKLAMBAÇ..öncelikle üzüldüm durumuna ama beni aydınlattığın içinde çok teşekkür ederim...çünkü hemen hemen aynı durumlar yaşamışız...insan nasolsa çıkmaz diye hazırlanmak istemiyor yaşadıklarım aklıma geldikçe hala canım acıyo...ya çıkarda 2-3 tane benimde öyle olursa pişmanlıktan mahfolurum...sanırım her ihtimale karşı hazırlanmalıyım zaten bzimde 2. olacak son olacak...emre bey çünkü deneriz olur olmazsada çok fazla tesenin çok anlamı yok demişti....yani bidaha da hzırlanmam gerekmicek...

DEMMı...arkadaşım bi kaç ihtimal sunmuşsun çok doğru yazdıkların...ama ya iyi ihtimal değilde kötü ihtimal gerçekleşirse...bizim için bir tanesi dünyalara bedel...burdaki yazılar neticesinde bir fikrim oluşuyor gibi...hazırlanmak doğru gibi ama temmuzda emre beyle bir görüşme daha planlıyorum kısmetse onun fikirlerini alıcam...hazırlan yada önce ameliyat edelim gibi bişi diyebilir...burda bi çok arkadaşa farklı şeyler söylemiş...mesela ASı YE hazırlanma önce ameliyat edelim demiş ve bulmuş ama SAKLAMBAÇADA hazırlan demiş ve gerçektende 2 tane çıkmış yani olayın gidişatını biliyor ve doğru yönlendirebiliyor diye düşünüyorum onun fikrini alıcam..ama çok korkuyorum...

Umutsuz, şansınız açık olsun, inş. herşey yolunda gider de bebeklerinize kavuşursunuz. Yalnız bizim doktorumuz Emre bey değil, özel bir Üniversite hastanesine gidiyoruz biz.

canım inan çok üzüldüm başka diyecek bir söz bulamıyorum allahım sabır versin arkadaşım..

kızlar günaydın ctesiden beri girmemiştim girer girmez medine nin haberini aldım zate moralim bozuktu dahada bozuldu allahım kurtarsın bizleri bu dertten...

umutsuz canım eşinin ne zaman ameliyat olacağı belli mi biz de bu korku yüzünden doktora bile cgitmeye korkuyoruz 2 ci teseyi nasıl cesaret toplayıp yaptırcaz bilmiyoru eşime bi test bari yaptır 1 senedir yaptırmadın diyorum yaptırırız deyip geçiştiriyor oda koca man sıfır ları görmek istemiyor allah hepimize çoook sabır versin arkadaşlarım inşşallah bir gün bizde ANNE oluruz

slm kızlar uzun süredir yazamadım eşim 10 haziranda mikrotese oldu. bugün patoloji sonuçlarını aldık fakat kaan hoca şehir dışındaymış o yüzden gösteremedik sonuçları patoloji sonucunda;
HE ve masson trikrom ile hazırlanan kesitlerin incelenmesinde testis parankiminde 47 seminifer tübülüs izlenmiş, bunların 15 ' inin lümeninde sadece sertoli hücresi varlığı gözlenmiştir. 20 seminifer tübülüsde sadece spermatogoniç, 12 seminifer tübüsde 5 den az spermatosit izlenmiştir. Bazal membranlar kalınlaşmış görünümdedir diyor .anlayan varsa yorumlarsa sevinirim. kaan hoca ameliyattan sonra bize birşey söylemedi sadece testislerin durumu iyiydi dedi. detaylı inceleyeceğim patolojı ve benim sonuçlara göre yorumlayıp ona göre devam veya tamam diyeceğim demişti. hayırlısı artık kızlar dua edin

nasıl yani canım sperm bulunmadı yani eşinde devam edeceğim derken neyi kastetti kaan bey neden insana açıklama yapmıyorlar hiç anlamıyorum neyse sonunda yüzün gülsün inşallah..

slm kızlar bende bikaç gündür giremiyordum nasılsınız geçmişi okudumda değişen bişeyler yok gibi herşeyin hayırlısı olsun iyi haftalar

saklambac canım senin adınada üzüldüm ama kısmet böyleymiş demekten başka çare yok işin iyi tarafı 2tane hareketsizde olsa sperm bulunmuş üretim var demekki

canım yazdıklarından pek anlamıyorum yardımcı olamıcam ama çıktı mı çıkmadı mı pek anlamadım... Eşine ve sana geçmiş olsun...

Biz o kadar şaşırdıkki sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Mikrotese bizim için son nokta olacaktı. Düşün o zamana kadar doktorlardan umut verici tek bir kelime işitmemiştik. Hala da şaşkınım . Şimdi eşimi Ekim deki amaliyata hazırlıyorum , bitkiseller falan . Yinede hayırlısı kendimizi çok kaptırma istemiyoruz. Spermlerin hareketsiz olması çok önemli değilmiş. Önmeli olan olgun olmalarıymış. Lab. ortamında kuyruklarına dokunulduğunda hareket ederlermiş. Neyse şimdilik bu kadar. Gelişme olursa yazacağım. Zaten eşimin ameliyat olduğu günün akşamı bu siteye üye oldum , önceden arar ara okur ne yalan söyleyeyim sperm azlığı falan gibi durumlara gıpta ederdim en azından tedavi edilebilir diye. Hayatın ne getireceği belli değil. Bu arada nick imin saklambacc olmasının sebebi iyice saklanıp bulunmak istemeyen 2 spermdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…