Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bleuavci günaydın canım inşallah umarım normal hamilelik olur gerçi normal deolsatüp te osa o bizleriçin çok büyük bi hediye rabbimden inşallah rabbim bizlere nasip eder caımsizne zamandır tedavioluyorsunuz yani nekadar sürüyor tedavi bir bilgin varmı emre bey bir de bize dediki artık sustanon piyasada yok dedi zaten eşim yalaşık olarak 10 yıl önce kullanmış o ilacı bakalım çarşamba günü tahlil yaptırıcaz sonucu da 2 gün sonra alıcaz haftaya cumaya belliolucak durumumuz ne diyecek emre bey :1no2:

canım eşim sustanonu geçtiğimiz marta kadar kullanıyordu biz 5 aylık evliyken durumumuzu öğrendik marttan beride prengly kullanıyorduk 4ay kadar bişe ama bu ilaç yanlız verildiğinde bir anlam ifade etmiyomuş ikinci aydan sonra yanıda başka bi ilaç tedavisi daha olması gerekiyomuş emre beyde bize fostimon verdi sonbahara çıkış olur dedi(inşlallah) tedavimiz 1yıllıkmış her ay spermiogam yaptırıp haber verecekmişiztedavinin sonucu kişeye göre değişirmiş 6 ayda sonuç verende varmış ama oran 8-9aylarda %70 %80miş hayırlısıyla bi tedaviye başlayın gerisi gelir
canım ben bi on gün kadar yokum geldiğimde inşl güzel haberleini alırım

kızlar buarada annem salı günü ameliyat oluyor bogazında modüller çıktı dru kaner dedi büyük ihtimal agır bi ameliyat olucakmış dualarınız bekliyorum

zaman canım gözlerim dola dola okudum yazdıklarını hiç kolay değil yaşadıkların ve bunlar karşısındaki sabrın metanetin inşl sabrın sonu selamet olur imtahanın son bulur arkadaşımda kavuşursun yavruna rabbim sana hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşl

zaman allahım şu hayırlı cuma gününün hürmetine rabbim seni sevindirsin inşallah yazını okuyunca kendi yaşadıklarımı hatırladım kayınvalidenin sözlerini ondan nefret ediyorum allahım benden uzak etsin çok fazla kafana takma düşünmemeye çalış allahımın sebeblerine sıgınalım blogda bebegi olmayan bütün herkese rabbim inşallah göbeklerini bebegiyle doldursun hayırlısıyla en kısa zamanda bizimde bebekerimiz olur üzülme bu bizim başımıza geldi bazen düşünürüm benden çok sonra evlenenlerin kocaman çocukları var düşününce çıldıracak gibi oluyorum allahım isyan ettirme diye dua ediyorum ne yapalım elimizden gelen bir şeyler yok sadece çareler arayalım inşallah

zaman canım geçmiş olsun. allah anne şifa versin. senide hayırlısıyla anne yapsın. allah isteyen herkese o duyguyu yaşatsın inşallah

firuze bayağıdır gelmiyon kız nerelerdesin. canım dualarına canıgönülden katılıyorum. amin inşallah canım

zaman...canım yazdıklarını okudukca göz yaşlarımı tutamadım.bizim 2007 yılında sperm çıkışımız vardı.400.000 kadar azda olsa tüp bebek olurdu.ozamanlar maddiyatımız yok tabi bilgimizde yok.biraz daha bekliyelim dedik.bir yıl sonra çıkış sıfır.bizimde kayınvalidemler bizimle ilgilenmediler.biz çoçuk diye yanarken parasızlıktan .onlar kaynıma araba aldılar.ozamanlar bizde sperm vardı.bu yıl ise eşim m.tese ameliyatı oldu kayınvalidem ameliyattan bir hafta sonra aradı diyorki ben unutmuşum ameliyatı.hiç insan oğlunun ameliyatını unuturmu.bizimkilerde evlat ayırıyorlar.ağbisinin dediği oluyor.ağbiside çok kıskanç biri .yaşadıklarımızı anlatsam sayfalar yetmez.ameliyattan sonra eşimi babam ve ben üzerini giydirdik. eşim utanmadımı sanıyorsunuz babamdan.oiş ağbinle babasına düşmezmiydi.hiç yanımızda olmadılar. en azından manevi olarak.ama benim babam eşime eliden geldiği kadar babalık yapıyor eşime.onun için eşime hep ben destek oluyorum.bizimde böyle....mafoldumben

ya hiç anlamıyorum ne kadar duyarsız anne babalar var ben kayınvaldemlerden allah razı olsun diyorum biz onların sayesinde durumumuzu anladık evlendiğimde hastaydım hemen ilk ay hamile kalırım sanmışlar oysa bizeşim işten ayrıldığı için korunuyoduk bunuda öğrendiler biz destek oluruz dediler bizde bıraktık bi kaç ay olmayınca eşiminden yaşadığı ameliyattan dolayı böyle bir ihtimali düşünmüşlerki bizi hemen doktora yönlendirdiler işte bunlarda anne baba sağolsun herzaman diyorum allah razı olsun diye allahım ne verceksen hayırlısını ver yarabbim bu anne baba olsa bile

adak sıkma canını. Hareketsizde olsa çıkış olmuş enazından. Onları hareketlendirirler merak etme canım. Sen yolu yarılamışsın tatlım öyle düşün. çıkış olduysa gerisi gelir. Umutlu ol allah yardım edecektir.

sağol arkadaşım...inşallah devamıda gelir rabbim ne dediyse o....

Kızlar bu salı gittiğimizde emre bey daha önce gerek görmediği halde elimizde bulunsun diye genetik testler istemişti...sorduk 350 tl tutuyodu zaten moralimizde çok berbattı yaptırmadık aman dedim sebebini bilcezde ne olcak azo değilmi sonuçta..zaten ağlaya ağlaya çıktım...sonra telefon geldi 2 tane hareketsiz çıktı diye...yani şimdi hala yaptırayımmı sizce kızlar...ne bilim yaptırmasak ne olurki...
Adakçım sebepsiz azospermi olduğu için belkide sebep buradan belli olur. daha ucuz bir yer araştırıp yaptırın bence olumlu çıkarsa umudunuz artar olumsuzsa da ona göre hareket edersiniz.
vay benim bacılarım Allah razı olsun
kızlar bilenler bilirde yeniler için gene bir kısa özgeçmiş yazıyorum
eşim 12 yaşında inmemiş testis ameliyatı olmuş ki testislerinin olmadıgı bir dr tesadüfen fark ediyor eşimle azo oldugunu bilerek evlendim gerci ozaman eşimde durumun bu kadar ağır oldugunu bilmiyordu sonra evlendik ve evliliğimizin yıl dönümüne denk gelen fakat biz ayarlamadık öyle denk geldi ilk mtesemizi olduk tabi cahillik bilgisizlik araştırmadan olduk ve çıkmadı ilk hüsran ogünki ameliyathanenin önünde duruşumu yerdeki döşemelerini herşeyi hatırlıyorum herif ilk çıktı sedyede bulundumu dedi yok dedim başını sedyenin demirlerine nasıl vuruyor hemşireler zaptedemiyor sonra kayınvalidemi aradım çıkmadı dedim oda bana napim çıkmadıysa bana ne dedi yıkım geldimi yani imtahan başladımı sonuna kadar devam eder sabır dedim ogünün gecesi sabaha kadar agladık zaten birdaha bukadar özgür hiç aglamadık kendimize gelmemiz uzun sürdü buarada işte bu topiği buldum sonra ilk mteseden 2 ay sonra emre beye gittik elimizde patoloji raporu dedi imkansız sonuçlar çok ii bukadar çeşitlilik varsa mutlaka spermde vardır 6 ay sonra gelin deneyelim dedi tabi bu arada ben ki belgin bana çok kızardı ozamanlar bukadar araştırma ne duysan yapma diye azimle hangi otu çöpü duysam yapıyorum isstanbulda ve ankarada gitmedik tüp merkezi bırakmadık haftasonu millet sahile falan gider biz tüp merkezine gidiyoruz sonra kaan hocayı ögrendim ve topikte ilk gidende biziz zaten kaan hocada gayet olumlu konuştu ve yaklaşık 1 yıl onda ilaç tedavisi olduk en sonunda ikinci mtese tarihi belli oldu istanbulda umut tüp bebekte emre bey yaptı ikinci mteseyi çok ilgilendi hakkını yiyemem artık tamam yumurtalar hazır diyince sülayman bey umutta agladım ağladım uzun uzun konuştu benimle emre bey ameliyat günü dularla geldi inşallah olucak dua edin dedi çıktı sonra umutta bekleyişim bu sefer çok uzun sürdü bitürlü çıkmadı ameliyattan ensonunda 1saat 45 dk sonra eşim geldi ama kimse bişey demiyor sperm çıksa hemen beni alıcaklardı zaten anladım gene çıkmadı biraz sonra emre bey geldi yüzünden zaten belli geyet üzgün umdugumun yarısı kadar çıkmadı dedi testis dokudu çok kötüydü dedi ve gene aynı sonuç gelişmemiş sperm var olgun sperm yok bir yıkım daha ama bu sefer ilki kadar koymadı eve geldik annem benden çok ağlıyor kayınvalidem aynı napim çıkmadıysa akşam eşim uyunca anca ağladım gizli gizli uyanmasın diye kendimi sıka sıka agladım sabah oldu kontrole umuta gittik emre bey pansuman yaptı teselli etti sonra ulun bey odasına aldı ve işte osözler beni yaktı çıkmaması degilde ulun beyin sözleri beni ağlattı başka şansınız yok donasyon dedi yumarta takibini burda yapıyoruz bir tek toplama ve tansfer kıbrısta dedi biz yok istemiyoruz diyince insan oğlu çiğ süt emmiştir bugün istemez ama yarın ister işte ozaman biz burdayız başka yere gitmeyin sanki bir malı pazarlıyor ordan nasıl çıktım nasıl arabaya bindim hatırlamıyorum arabaya oturunca daha fazla tutamadım başladım ağlamaya sonra tabi toparlanma falan derken başka drlarada gittik fakat herkez emre bey gibi konuştu bir daha mteseyi önermiyoruz elde olan tek testisde gidebilir kaan hoca umut kapımda aynı cümleleri söyleyip dosyayı kapattı artık yapacak bişeyim yok daha gelmenize gerek yok eldeki tek testisde gidebilir sonrada işte sonrasıda bu durum bizim için drlar kapısı sebebler dairesinin kapısı kapanmış oldu belki diyorum Rabbim tamamen kendine cevirmek istiyor drlardan medet umurken belki bunu Rabbimin değilde hafizanallah drların yapabileceğinimi düşündük bian bile olsa belki farkında olmadan böyle düşündük ve oyüzden olmadı Rabbim affetsin inşallah eger öyle düşündüysek sonuçta her kapı kapandı bir dua kapımz var çok şükür ki o kapı hep açık artık bize için için yanmaktan dua etmekten başka bişey kalmadı Rabbim verirse ol derse olucak napalım kızlar içim çok yanıyor daha bekarken karnıma bişeyler tıkardım anne nasıl yakıştımı hemilelik derdim aşırıbi bebek çocuk sevgisi vardı bende belki Rabbim beni en çok istegimle imtahan ediyor bilemiyorum tek yapabildiğim dua etmek acımı kimseye anlatamıyorum kime ne diyim ne zaman hamile biri görsem altüst oluyorum bebek görsem içim gidiyor milletin karnına gözeümü dikip duadan başka inim inim inlmekten başka elimden bişey gelmiyor bu imtahan çok zor bu topiğe bile nice azolu geldi ve inanın hepsindede bişekilde bebegi oldu sperm çıktı ama Rabbim bize bunu nasip etmedi şimdiye kadar öyle bi yandım ki artık gidecek kapım kalmadı Rabbim acısın bana merhametiyle kuşatsın beni lutfuyla hayorlı ve salih kullarından evlatlar nasip etsin ama artık hayırların en hayırlısı ve süre olarak zamanların en kısası içinde nasip etsin gayrı çok özledim bebeğimi Rabbim büyüktür ol derse olur inşallah bizlerede nasip eder nice olmazları olduran O değilmi bzim olmazımızıda oldurmak Ona hiçde zor değil demek ki diyorum ben istemesini bilmiyorum belki dua etmiyorum yeterince yada dogrudüzgün isteyemedim hala ki Rabbim nasip etmedi yoksa Rabbim adilen her duayı kabul buyurur kullarının isteklerini geri çevirmez demekki bir yerde bir hatam var ki nasip etmiyor Rabbim kendisinden düzgün istemeyi nasip etsin bana ki Ondan istegimi kabul buyursun içim yanıyor kızlar aklıma gene düştü yazarken geçmiş günler aglaya zırlaya yazdım gene harzem olsa şimdi bir amaaaan çekerdi güldürürdü gene belginim be bir 3 müz kaldık inşallah sana yakın bebeğin nede olsa elonge çıkmıştı inşallah olgunda çıkıcak işte böyle bacılar gitmedik dr kullanmadık macun şubu kalmadı bizde durumbu oyüzden eskisi gibi sıksık girmiyorum heyacanla anlatacak paylaşacak bişey kalmadı elimde sadece bu yazdıklarım kaldı bunlarıda zaten biliyorsunuz
sizleride gene üzdüm hakkınızı helal edin işte benim hikayem de bu
Zaman bacım aah zaman bacım. İnan hıçkırıklara boğularak 2-3 seferde okuyabildim yazını. Rabbim imtihanında muvaffak eylesin seni.
zaman...canım yazdıklarını okudukca göz yaşlarımı tutamadım.bizim 2007 yılında sperm çıkışımız vardı.400.000 kadar azda olsa tüp bebek olurdu.ozamanlar maddiyatımız yok tabi bilgimizde yok.biraz daha bekliyelim dedik.bir yıl sonra çıkış sıfır.bizimde kayınvalidemler bizimle ilgilenmediler.biz çoçuk diye yanarken parasızlıktan .onlar kaynıma araba aldılar.ozamanlar bizde sperm vardı.bu yıl ise eşim m.tese ameliyatı oldu kayınvalidem ameliyattan bir hafta sonra aradı diyorki ben unutmuşum ameliyatı.hiç insan oğlunun ameliyatını unuturmu.bizimkilerde evlat ayırıyorlar.ağbisinin dediği oluyor.ağbiside çok kıskanç biri .yaşadıklarımızı anlatsam sayfalar yetmez.ameliyattan sonra eşimi babam ve ben üzerini giydirdik. eşim utanmadımı sanıyorsunuz babamdan.oiş ağbinle babasına düşmezmiydi.hiç yanımızda olmadılar. en azından manevi olarak.ama benim babam eşime eliden geldiği kadar babalık yapıyor eşime.onun için eşime hep ben destek oluyorum.bizimde böyle....mafoldumben

zcu sizin inmemiş testis tek mi çift taraflı mıydı

Zaman.....seni çok iyi anlıyorum..doktor beni önce aldı ameliyata yumurtalarımı topladılar..ben sancı içindeyim ağlıyorum yarı baygınım eşim gitti içeri yarım saatte çıktı yan yana sedyelerde yatıyoruz o daha baygın tabi ben biraz daha ayılmışım doktoru geldi çıkmadı dedi adamda üzgün bir ibare yok..bende bulamadıysam zaten yapacak başkada bişi yok dedi çekti gitti...ben o sedyeden hiç kalkmak istemedim ölmek istedim sanki bütün organlarımı liğme liğme ediyolardı....ama geçicek inanıyorum rabbim hepimize bebeklerimizi verecek ve bu acı günleri unutturacak arkadaşım....lütfen topiğe daha sık gir ve kendini yanlız hissetme bunu bana sen söylemiştin hatırladınmı....ben öyle yapıyorum...

demmicim bizim ameliyat çift taraflı olmuş.8-9 yaşlarında.doktor önce bir yıl kadar ilaç tedavisi yapmış daha sonra ameliyat olmuş.anlaşılan biraz oyalamış.bu durumlarda ne kadar önce ameliyat olursa okadar daha iyiymiş.

ya zaten bizler ana babalarının hatalarının bedelini ödüyoruz anası bana ben bukadar baktırdım şimdi sen baktır mı demedi oglumla evlendin Allahtır olmasın mı demedi anlamıyorum dedim evlesin okadar erkek kardeşlerine baktın nasıl fark etmezsin dedim testislerinin olmadıgını oda bana biliyordum dedi napim çıksaymış onlarda bana ne demezmi ben kayınvalidem den çok çektim çekmeyede devam edicem gibi içim asla dogrulmuyor eşim 2.mtesede çıktı yarı baygın anne anne diyor aradım evde yok sonra araya araya bi komşunda buldum oturmaya gitmiş ya oğlu mtese oluyor oturda dua et aramalarından zaten geçtim babasıylada kavga ettim bu yüzden adam bana ben açıp orasına mı bakıyorum diyor ama dedim iki karı almayı biliyorsun onlara bakmayı biliyorsun ya bide doguştan yok dedim adamda istersem 10 karı alırım beni ilgilendirmez demez mi ikiside napalım yoksa herkezin çocugu olcak degilya diyor anası umrede otel odasında annemin ve herifin yanında işine gelmiyorsa al bavulunu git dedi eşimde anasına sarılıyor hadi onlar diyor ama herif onlar ne derse desin asla toz kondurmaz onlar naparsa yapsın haklı eeeee böylede olunca laflarını hiç çekmiyorlar

zcu şimdi sperm varmı 8-9 yaşda biraz geç ama ergenlikten önce olmuş bizim gibi kıllanmaya başlayınca 12 yaşında olmamış aslında en fazla 2 yaına kadar olunması gereken bir ameliyat 5 yaşına kadar olanlarda azda olsa çıkış oluyor yada mtesede bulunuyor ay nebilim ya iyice bunaldım daraldım hatalarının bedelini ödüyoruz başka bişey değil

anladım arkadaşım yani bizim gibi herşey normal fakat sebebi bilinmeyen azospermi...fakat anlamadığım bir defaya mahsus mu 2-3 sperm çıktı yoksa ara ara tekrarlıyorsunuz ve daima 2-3 spermmi çıkyor..??.bide ilaç demişsin ne kullanıyorsunuz arkadaşım tedavinizde??bu arada tedavi olup bizim gibi kafadan ameliyat olmamanızda çok mantıklı biz kocaman bir hata yaptık ve kocaman bir sıfır gördük tesede....
evet cnm sebebi bilinmiyor,biz sperm çıktıktan sonra hemen her ay spermogram yaptırdık her testte 2-3 harelketsiz çıktı sen sakın korkma sizdede çıkmaya devam edecek,birkere çıktımı hep çıkıyor,ilaç endol trental ve klomen verdi o ara çıkış oldu,endol ve trentali kesti proxeed ve klomene devam ediyoruz çok şükür hala çıkış var geçen ay yaptırdık en son 2-3 hareketsiz çıktı yine,sakın üzülme sizinkide kesilmeyecek siz ne kullanıyorsunuz bu şekilde hareketsiz spermle çok fazla başarı sağladığınıda yazmış kaan ho0ca bize,hem şansımız az demiş hemde sizin gibi olan ve hamile kalan hastalarım var demiş.

zamancım 2007 yılında 400.000 çıkış vardı.yüzde 5 hareketli.2008 bir yıl sonra sıfır 2009 bir yıl sora yine sıfır.2010 mayıs m.tese yine sıfır.patoloji sonuçu umut var dediler.izmir ege üniversitesinde. altı ay sonra gel tekrar m.tese yapıcaz dediler .doktor bey ilaç falan dedim bol bol meyve sebze dedi.içim rahat etmedi internetten araştırdım emre bey ve kaan beyi buldum.emre bey yeni ameliyat olmuş bekliyelim dedi.kaan bey klomen ve testojel verdi ağustozda başlıycaz.bizim fsh-lh-total testesteron -normal.free testosteron 8.8 olması gereken 15-40 arası.

Kızlar, ben de eşimle azo olduğunu bilerek evlendim. Azo sebebimiz, inmemiş testis ve 8 yaşında ameliyat olarak indirilmiş. Ben yola Allah dilerse olur diye çıktım. İlk başlarda incir kürü yaptık. 2,5 ay kadar devam ettik. Sonra bir spermiyogram yapma niyetiyle yola çıktık. İnternetten araştırma yaparken kendimi bu sitede ve ilk olarak bu forumda buldum. Bu forum benim ilk göz ağrım.
Umut tüp bebeğe gitmeye karar verdik. Emre beyden randevu aldık, tahliller istedi, sonuç Azo idi gene. Y kromozom ve hormon tahlillerine baktı microtese önerdi. Eşim daha önce Tesa ve Tese operasyonları geçirmişti. Karar aldık microtese olmaya. Hamdolsun sonuç pozitif çıktı ve 2 tüp sperm donduruldu. Ben Temmuz 7 de Süleyman Bey ile tedaviye başladım, Salı günü 17 tane yumurtam toplandı, bugün Cuma saati transfer edildi.
2 Embriyo ve kalan spermler de donduruldu. Şimdi heyecanla Test gününü bekliyoruz.
İnanın, Allah murad ettikten sonra herşey olacaktır. Bizim tedaviye başlamamıza sebep bu forum oldu.
Allah kimsenin emeğini zayi etmesin. Tez zamanda herkesi muradına kavuştursun hayırlısıyla...

Back
X