Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Zamancığım arkadaşım yazdıkların beni çok üzdü. Lütfen umutsuzluğa kapılma .
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]

Çocuğun olması, nimet olduğu gibi büyük tehlike de olabilir. Kur'an-ı kerimde çocuk için (fitne) buyuruluyor. Buradaki fitne, imtihan demektir. Çocuk imtihanından yüzümüzün akı ile çıkmak kolay değildir. Onun için daima hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz!
Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi çocuk hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder.

Duası kabul olanlardan değilim ne demek

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.

Meşru olarak dua eden mümin, şunlardan birine muhakkak kavuşur: Kabul olur veya kabul edilmiş bir ibadet sevabı alır ve âhirette büyük nimetlere kavuşur. Günahları affedilir veya iyilikleri artar yahut önlenmesini istediği o kötülüğün bir benzerinden onu kurtarır. O halde dua etmeye devam edin! Allah’ın ihsanı boldur. Dünyada duası kabul olanlar, duası dünyada kabul olmayanlara, ahirette verilen nimetleri görünce, “keşke, bizim de dünyada dualarımız hiç kabul olmasaydı” diyeceklerdir.) [Deylemi, Hâkim]

Onun için arkadaşım umutsuzluğa düşmeyelim sebeplere sarılalım -ki yapıyoruz- insanız aciziz ve aczimizi ancak böyle durumlar başımıza geldiğinde hatırlıyoruz. Amacım kuru teselli cümleleri yazmak değil, ben belki bu topikdeki en yaşlı üyeyimdir. (35) Sen 10 yıl bu acıyla yaşamanın nasıl olcağının tahminini yapmaya çalışıyorsun ben tam 12 yılık evliyim ve azo yu evlenmeden önce öğrendik. Yine de eşimle evlenmekte bir an bile kalbime bir tereddüt gelmedi tabi etrafımdaki kimseyede söylemedim. Bende türlü türlü insanlar can yakan sorular kalp kıran davranışlarla karşılaştım . Yeri geldi sustum , yeri geldi olmuyo napalım kısmet dedim karşımdaki insanın benim anlamayacağından emin olduğum için en yakınlarım dahil kimseyle bu konuda özel bir şey paylaşmadım. Eşim dışında sadece iki kişiyle bu konu hakkında konuştum çünkü ikiside -sebepleri farklı olmakla beraber- çocuğu olmayanlar grubundandı. Şimdi burada yazılanları okuyup bende yazabiliyorum çünkü burada herkesin birbirini anlayabildiğini biliyorum. Bizim için cılız bir ümit ışığı yandı ama bu aynı zamanda son ümit ışığı. Rabbim nasip ederse olacak, nasip etmezse yapabilecek hiçbir şey yok. Ama ben inş. sonuç olumsuzda olsa ağlamayacağım. Çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil. Çocuk herşey demek değil. Bizler bize bahşedilen bu hayatı en hayırlı şekilde tamamlamaya çalışalım. Rabbimin vermemesinde de büyük bir hayır olduğunu unutmayalım, ve son olarak birbirimiz için dua edelim. Ben hepizmiz için dua ediyorum ve inşallah yaklaşan şu mübaraek ramazan ayının hürmetine dualarımız kabul olur . Sağlıcakla kal kendini üzme .[/QUOTE]

bende eşimle azo oldugunu bilerek evlendim sonuçta bizde herkezden saklıyoruz bilemiyorum olmuyacak belki ama delirme safhasındayım milletin karnını düşündükçe olmuyor artık yapamıyorum hiç bir iş yapmak istemiyorum yaşamaktan yoruldum kabz halidir belki nediyim Rabbim yardımcım olsun dua edidip yalvarmaktan başka çarem yok ama acını yaşama vari bu sözlerden sıkıldım evet yıkıldım ve artık dayanamıyorum bu sabah bile her şey aynı bir ben üzülüyorum lafda mısır carsına gidip goji bery polen arı sütü falan filan alcaktık adam arkadaşları çagırdıgı gibi gitti onun yüzünden bunları çekiyrum ama o ya hi,ç degilse azcık ugraş yok oda yok bıktım artık anasından da babasından da azosundan da bıktım

zamanın bu yazdıkları bugünkü aglama krızımdeki tüm sözlerimin bırebır ifadesi..isteksizlik..iştahsızlık..amansendecilik..eve kapanma..diger cocuklar ve hamıle kadınlara gıpta ile bakma..sürekli bir başağrısı...zihindeki nereye kadar sorusu..neden ben..herseyde bir hayır vardır..benden olmasada bike eşimin kaderi benım kaderım..ya olsaydıda sakat özürlü..manyak ..bana dert..yada katlime ferman olsa daha ıyımı olacaktı...vs vs vs...arkası gelmeyen bır dunya insanı acılara ve kedere iten hatta bosanmanın kıyısına gtıren bir yıgın sacmalık...ama hala devam eden caresizlik..birde daha acı olsun diye dınmeyen bir ümitsizlık içindeki umut bekleyişi...evet son 5 aydır yasadıgım..duygu durumları...bir cana hasret gecen gunler..herkes tamken eksik olan bizler........kızlar benmı bulmıyorum bılmem ama cıkamıyorum işim içinden hayatım eskisi gibi degıl nasıl gececek bnlar nasıl cıkıcaz bu karanlıktan aydınlıga..nedır çözüm

mehtap ben ilk başlarda böyle değildim şu son zamanlarda böyle oldum zaman geçtikçe daha acı daha ağır gelmeye başladı herşey Rabbim yardımcımız olsun

zaman ve mehtap arkadaşım eğer sizi hiç bir şey teselli etmiyorsa çıkmazdaymış gibi hissediyorsanız bence o zaman profesyonel destek alın arkadaşlar. İnanın ben sizin durumunuza çok üzülüyorum. Ne desek boş biliyorum bunu belki de bizlerin söylediği her bir söz teselli olmaktan ziyade daha çok üzer sizi ve bunda da haklı olabilirsiniz . Ben de daha 20 li yaşlardayken antidepresan dahi kullandım ve eğer sorunlarla baş edemezsek ki herkesin başına gelebilir bence işin ehline bir doktora gidilmeli. Böyle zindan etmekle bu hayat geçmez. Çocuktan geçtim yaşam kaliteniz 0 olur.

Bence daha fazla geç kalmadan profesyonel yardım alın. Aynı durumlardan ben de geçtim başka nedenlerden dolayı ama inanın size tek tavsiyem bu olabilir.

Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun..Ama bence önemli olan sağlık..böyle yaparak kendi sağlığınızı da etkiliyorsunuz..Bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz..Bakın burda bir sürü kişiyiz..Ben asla size tavsiye vermek yada öneride bulunmak gibi bir şeyim yok..bence kendinizi düşününün birazda..Ne kadar zorlasanda olmayacaksa olmayacaktır..Ama kendiniz daha önemli olsun..Siz sizden gittikten sonra bebek olmuş ne ki????

arkadşlar eşi bu prengly iğnesini kullanan bayan arkadaşyok mu hiç aaa bu konu da bana yardımcı olup bilgi verecek birisi dünden beri kaç oldu yazıyorum offff deiricem acaba sonuç alabilirmitiz tedaviden eşim hipogonadizm emre bey demiş lh fsh ve testesteronu düşük çok sice tedavi edilebilir mi

ceylinsu bak canım benim eşim kullanmıyor ama sana tavsiyem başka bir topik var hipogonadizmle ilgili blueavcı ya da söylemiştim orayı oku canım sonuç alan tedaviden ve hamiş olan arkadaşlar var hem daha iyi bilgilenirsin. Bu arada nacizane benim bildiğim kadarıyla azosperminin tedavi edilen en iyi çeşidinden biri hormonlar normale dönünce doğal çıkış bile oluyor Umutlu ol canım :)))

bu da linki http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...-hipogonadotropik-hipogonadizm-hastaligi.html

Son düzenleme:

arkadaşım şuan kullanmıyor fakat eşim 6 ay kadar kullanmıştı bir faydasını göremedik bazen hormonlarda değişiklik oluyordu bırakınca eski halini alıyordu..

SEVGİCİM sanada iyi geceler canım sanırım bu geceki nöbetçiler bizi...olmayanları yok yazarız...

Zamancığım arkadaşım yazdıkların beni çok üzdü. Lütfen umutsuzluğa kapılma .
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]

Çocuğun olması, nimet olduğu gibi büyük tehlike de olabilir. Kur'an-ı kerimde çocuk için (fitne) buyuruluyor. Buradaki fitne, imtihan demektir. Çocuk imtihanından yüzümüzün akı ile çıkmak kolay değildir. Onun için daima hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz!
Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi çocuk hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder.

Duası kabul olanlardan değilim ne demek

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.

Meşru olarak dua eden mümin, şunlardan birine muhakkak kavuşur: Kabul olur veya kabul edilmiş bir ibadet sevabı alır ve âhirette büyük nimetlere kavuşur. Günahları affedilir veya iyilikleri artar yahut önlenmesini istediği o kötülüğün bir benzerinden onu kurtarır. O halde dua etmeye devam edin! Allah’ın ihsanı boldur. Dünyada duası kabul olanlar, duası dünyada kabul olmayanlara, ahirette verilen nimetleri görünce, “keşke, bizim de dünyada dualarımız hiç kabul olmasaydı” diyeceklerdir.) [Deylemi, Hâkim]

Onun için arkadaşım umutsuzluğa düşmeyelim sebeplere sarılalım -ki yapıyoruz- insanız aciziz ve aczimizi ancak böyle durumlar başımıza geldiğinde hatırlıyoruz. Amacım kuru teselli cümleleri yazmak değil, ben belki bu topikdeki en yaşlı üyeyimdir. (35) Sen 10 yıl bu acıyla yaşamanın nasıl olcağının tahminini yapmaya çalışıyorsun ben tam 12 yılık evliyim ve azo yu evlenmeden önce öğrendik. Yine de eşimle evlenmekte bir an bile kalbime bir tereddüt gelmedi tabi etrafımdaki kimseyede söylemedim. Bende türlü türlü insanlar can yakan sorular kalp kıran davranışlarla karşılaştım . Yeri geldi sustum , yeri geldi olmuyo napalım kısmet dedim karşımdaki insanın benim anlamayacağından emin olduğum için en yakınlarım dahil kimseyle bu konuda özel bir şey paylaşmadım. Eşim dışında sadece iki kişiyle bu konu hakkında konuştum çünkü ikiside -sebepleri farklı olmakla beraber- çocuğu olmayanlar grubundandı. Şimdi burada yazılanları okuyup bende yazabiliyorum çünkü burada herkesin birbirini anlayabildiğini biliyorum. Bizim için cılız bir ümit ışığı yandı ama bu aynı zamanda son ümit ışığı. Rabbim nasip ederse olacak, nasip etmezse yapabilecek hiçbir şey yok. Ama ben inş. sonuç olumsuzda olsa ağlamayacağım. Çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil. Çocuk herşey demek değil. Bizler bize bahşedilen bu hayatı en hayırlı şekilde tamamlamaya çalışalım. Rabbimin vermemesinde de büyük bir hayır olduğunu unutmayalım, ve son olarak birbirimiz için dua edelim. Ben hepizmiz için dua ediyorum ve inşallah yaklaşan şu mübaraek ramazan ayının hürmetine dualarımız kabul olur . Sağlıcakla kal kendini üzme .[/QUOTE]

canım ne güzel yazmışsın bende 8yıl olacak evleneli insan alışıyor zamanla her derde alışldığı gibi bunada alışılıyor arkadaşım diğer topikte iki tese başarısız bir mtese başarılı yazmışsın peki sonuç ne oldu arkadaşım eşin hangi merkezlerde tedavi görmüştü benim eşim bir kez tese oldu ondada gelişmemiş hücreler bulundu bu ekimde ikinciyi mtese olarak düşünüyor fakat korkuyoruz biraz anlatırmısın canım...

canım ne güzel yazmışsın bende 8yıl olacak evleneli insan alışıyor zamanla her derde alışldığı gibi bunada alışılıyor arkadaşım diğer topikte iki tese başarısız bir mtese başarılı yazmışsın peki sonuç ne oldu arkadaşım eşin hangi merkezlerde tedavi görmüştü benim eşim bir kez tese oldu ondada gelişmemiş hücreler bulundu bu ekimde ikinciyi mtese olarak düşünüyor fakat korkuyoruz biraz anlatırmısın canım...[/QUOTE]

Belginciğim merhaba , aslında ne eşim ne de ben bitkiselleri saymassak hiç tedavi olmadık. Çünkü doktorlar buna gerek görmedi. Başarısız iki teseden yıllar sonra geçtiğimiz nisan ayında microtese oldu. Ben hazırlanmamıştım sperm çıkarsa dondurulur diyorduk. Sonuçta iki olgun sperm bulundu. Ancak hareketsiz , bu yüzden de dondurulmadı. Ekim ayında tekrar mikrotese olucak. Tabi bu kez bende hazırlanacağım inş. Biz Ankarada Fatih üni. e gidiyoruz.Bizim azosperminin sebebi de yok. Kan hormon vs. herşey normal değerlerde ama hücre yok. Bilmiyorum belki bu yüzden ilaç v.s verilmedi. Bizde aktardan bi karışım aldık. Sabah akşam ondan yiyor eşim. Birde çakşır kökünü çay gibi demliyoruz onu içiyo. Bizim hikaye bu kadar. İnşallah ekim sizin içinde bizim içinde müjdeli olur.opuyorumnanaktan

kızlar saklambacc ın yazısı okuyunca merak ettim. hareketsiz spermle dölleme yapılabiliyo mu? dondurmamışlar ama saklambacc hazr olsa farklı mı olurdu yoksa yine bişey yapmazlar mıydı?

kızlar saklambacc ın yazısı okuyunca merak ettim. hareketsiz spermle dölleme yapılabiliyo mu? dondurmamışlar ama saklambacc hazr olsa farklı mı olurdu yoksa yine bişey yapmazlar mıydı?

Gamzeciğim onu da sorduk. Biyolog du sanırım dediki hareketsiz spermlere lab . ortamında kuyruklarına dokunulunca hareketleniyorlarmış. Hazır olsaydınız kullanılırdı ama bu durumda dondurulunca işe yaramaz dedi.

zamancım neden böyle düşünüyorsun sen aramızda en dayanıklılarımızdandı ne oldu canım kuran oku dua et şeyutanın yaklaşmasına izin verme allah sabrını büyük versin

ebananın yedi yaşında bir oglumu var rabbim bizlerede nasip et ne olur allahımmmmmm

sağol canım.eşim eylül ekim gibi 2. m teseyi olcak.ilkinde hazırlanmıştım.bunda karasızdm napıyım diye.yine hazrlansam iyi olcak sanırım.

Kızlar rahim filminden sonraki adet gecikmesi normal mı adetim 1 hafta gecikti gecen ay rahim filmi çekilmiştim o yüzden olabilir mı? Normalde adetim hiç gecikmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…