- 26 Aralık 2008
- 3.975
- 1.647
- 398
İyi geceler arkadaşlar , tatilden yeni döndüm , geçmişe şöyle bir bakabildim sayfalar hayli çok hepsini okuyamadım umarım herkes afiyettedir.
[QUOTE=zaman;14406006]belki 10 yıl sonra bende senin gibi hissederim harzem bilemiyorum ama 10 bu acıyla yaşamayı düşünmek bile dayanılmaz Rabbim diyorum bir yol göster bir çare bir çıkış göster nasılş etsemde sesimi Rabbimi duyursam napsam nasıl dua etsemde kabul olsa diye kıvranıyorum elimde duadan başka bişey kalmadı okapıda kapanırsa ben yüz çevrilmişlerden olurum Rabbim yardım etsin bana çıkmazda kaldım bilemiyorum belki dualarım az belki yeterince yana yana dua etmiyorum belki duası kabul olanlardan değilim belki şartlarına uygun dua etmiyorum bilemiyorum tek bildiğim yanıyorum Rabbim sana sıgınıyorum bırakma beni diyorum kızlar bu nasıl bir acıdır hiç mi tükenmez zaman geçtikçe hafifler diye beklerken zaman geçtikçe daha bir agır geliyor gitgide zorlaşıyor olmazları olduran O olduktan sonra nasıl ümit keserim
belgin sen söyle napalım bu topikte kimler geldi kimler geçti kimleri gördük ne vakaların ne umutsuzların spermi çıktıda bebekleri oldu gelen gitti gelen gitti biz kaldık söylese belgin nerde hata yapıyoruz onların yapıpta bizim yapmadıgımız ne
nolur kızlar dua edin bana halim hal değil yani Rabbim diyorum eger vermeyeceksen içimi bu kadar yakma yaşayamaz oldum aklıma hep arkadaşlarımın bebekleri hamile olduklarını söyledikleri ve şok olmam her gördüğümde büyüyen karınları dogumları geliyor ey Rabbim bizi nesli kesilmişlerden etme bu acıyla imtahan etme olmazları olduran Sensin kızlar nolur bana dua edin
Zamancığım arkadaşım yazdıkların beni çok üzdü. Lütfen umutsuzluğa kapılma .
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]
Çocuğun olması, nimet olduğu gibi büyük tehlike de olabilir. Kur'an-ı kerimde çocuk için (fitne) buyuruluyor. Buradaki fitne, imtihan demektir. Çocuk imtihanından yüzümüzün akı ile çıkmak kolay değildir. Onun için daima hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz!
Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi çocuk hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder.
Duası kabul olanlardan değilim ne demek
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]
İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.
Meşru olarak dua eden mümin, şunlardan birine muhakkak kavuşur: Kabul olur veya kabul edilmiş bir ibadet sevabı alır ve âhirette büyük nimetlere kavuşur. Günahları affedilir veya iyilikleri artar yahut önlenmesini istediği o kötülüğün bir benzerinden onu kurtarır. O halde dua etmeye devam edin! Allahın ihsanı boldur. Dünyada duası kabul olanlar, duası dünyada kabul olmayanlara, ahirette verilen nimetleri görünce, keşke, bizim de dünyada dualarımız hiç kabul olmasaydı diyeceklerdir.) [Deylemi, Hâkim]
Onun için arkadaşım umutsuzluğa düşmeyelim sebeplere sarılalım -ki yapıyoruz- insanız aciziz ve aczimizi ancak böyle durumlar başımıza geldiğinde hatırlıyoruz. Amacım kuru teselli cümleleri yazmak değil, ben belki bu topikdeki en yaşlı üyeyimdir. (35) Sen 10 yıl bu acıyla yaşamanın nasıl olcağının tahminini yapmaya çalışıyorsun ben tam 12 yılık evliyim ve azo yu evlenmeden önce öğrendik. Yine de eşimle evlenmekte bir an bile kalbime bir tereddüt gelmedi tabi etrafımdaki kimseyede söylemedim. Bende türlü türlü insanlar can yakan sorular kalp kıran davranışlarla karşılaştım . Yeri geldi sustum , yeri geldi olmuyo napalım kısmet dedim karşımdaki insanın benim anlamayacağından emin olduğum için en yakınlarım dahil kimseyle bu konuda özel bir şey paylaşmadım. Eşim dışında sadece iki kişiyle bu konu hakkında konuştum çünkü ikiside -sebepleri farklı olmakla beraber- çocuğu olmayanlar grubundandı. Şimdi burada yazılanları okuyup bende yazabiliyorum çünkü burada herkesin birbirini anlayabildiğini biliyorum. Bizim için cılız bir ümit ışığı yandı ama bu aynı zamanda son ümit ışığı. Rabbim nasip ederse olacak, nasip etmezse yapabilecek hiçbir şey yok. Ama ben inş. sonuç olumsuzda olsa ağlamayacağım. Çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil. Çocuk herşey demek değil. Bizler bize bahşedilen bu hayatı en hayırlı şekilde tamamlamaya çalışalım. Rabbimin vermemesinde de büyük bir hayır olduğunu unutmayalım, ve son olarak birbirimiz için dua edelim. Ben hepizmiz için dua ediyorum ve inşallah yaklaşan şu mübaraek ramazan ayının hürmetine dualarımız kabul olur . Sağlıcakla kal kendini üzme
bende eşimle azo oldugunu bilerek evlendim sonuçta bizde herkezden saklıyoruz bilemiyorum olmuyacak belki ama delirme safhasındayım milletin karnını düşündükçe olmuyor artık yapamıyorum hiç bir iş yapmak istemiyorum yaşamaktan yoruldum kabz halidir belki nediyim Rabbim yardımcım olsun dua edidip yalvarmaktan başka çarem yok ama acını yaşama vari bu sözlerden sıkıldım evet yıkıldım ve artık dayanamıyorum bu sabah bile her şey aynı bir ben üzülüyorum lafda mısır carsına gidip goji bery polen arı sütü falan filan alcaktık adam arkadaşları çagırdıgı gibi gitti onun yüzünden bunları çekiyrum ama o ya hi,ç degilse azcık ugraş yok oda yok bıktım artık anasından da babasından da azosundan da bıktım