Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hande evet rahim filminden sonra geçikme olabiliyor bu normal diye hatırlıyorum ben de geçikme olmuşmuydu onu hatırlamıyorum ama çektirmeden önce baya araştırmıştım normal diye biliyorum bide bakarsın hamileymişsin ne iyi olur

Belginciğim merhaba , aslında ne eşim ne de ben bitkiselleri saymassak hiç tedavi olmadık. Çünkü doktorlar buna gerek görmedi. Başarısız iki teseden yıllar sonra geçtiğimiz nisan ayında microtese oldu. Ben hazırlanmamıştım sperm çıkarsa dondurulur diyorduk. Sonuçta iki olgun sperm bulundu. Ancak hareketsiz , bu yüzden de dondurulmadı. Ekim ayında tekrar mikrotese olucak. Tabi bu kez bende hazırlanacağım inş. Biz Ankarada Fatih üni. e gidiyoruz.Bizim azosperminin sebebi de yok. Kan hormon vs. herşey normal değerlerde ama hücre yok. Bilmiyorum belki bu yüzden ilaç v.s verilmedi. Bizde aktardan bi karışım aldık. Sabah akşam ondan yiyor eşim. Birde çakşır kökünü çay gibi demliyoruz onu içiyo. Bizim hikaye bu kadar. İnşallah ekim sizin içinde bizim içinde müjdeli olur.opuyorumnanaktan[/QUOTE]

canım yazını okudum.....ve ankara fatih üniversitesi yazdıgını görünce cevap vereyim dedim..........
ben orda 2 kez tüp yaptırdım...........ve tavsiye etmem sana orayı........
benim ikinci tedavimde yumurtalarımı bile mahvettiler....yaşananlar nasip ama sonrasında gittigim hastaneyle kıyaslayamam bile............he soracaksın orda oldumu.....ordada olmadı......sadece sperm yeterli degil işte.....kalitedelazım..........morfolojide...amannn ne bileyim Allah oldurmayınca olmuyo işte.............
ben de artık bitmiş bir haldeyken yazına rasladım ki hiçbirşey tesadüf degildir....ve yazmak istedim.karar sizin sonuçta ama benim acizane fikrim başka merkez dene...........

hani bundan 15 gün önce aniden 2 tane sperm çıkmıştıya bu cumartesi tekrarladık 3 tane daha çıktı ve bu seferkiler motilmiş yani hareketli demekmiş...toplam 5 tane spermimiz oldu allahım ne kadar korkarak giitik bilemezsiniz rabbim yüzümüze baktı şükürler olsun...bu allhımın mucizesi değilde ne?...bu hafta emre bey yokmuş ondan sonraki hafta bidaha gidicez inlşallaah.....sanki bebeğimi kucağıma almış kadar çok sevindim bu habere...........allahım hepimize yardım et.....

yaşadıklarımız ne zor şeyler allahım...nasıl oluyor anlamıyorum daha 5 ay önce tesede hiç sperm yok boşuna denemeyin dediler donasyoon yaptırın direk dediler...şimdi tamam çok az ama kendiliğinden çıktı bu mucize değilde nedir.......

kullandıklarımzı yazıyorum tekrar.....gnc ürünlerinden mens argınmax ve antıoksidan formula yarım tablet klomen kür olarakta huvuç suyu sadece.....ayrıca benim eşim çok zayıf olduğundan kendiliğimden balık yağı içiriyorum şu kapsül olanlardan....belki sizde kullanmak istersiniz arkadaşlar.....rabbim dualarımızı kabul etsin kucağımızı doldursun....

canım senin adına çok sevindim..İnş rabbim en kısa zamanda bebeğinide nasip eder..Allah istedikten sonra herşey olur..

CANIMMMM ne dedim ben sana :)))))) Allah'a şükür iyi haberlerle geldin bak şükür olsun:))) İnan canım çok sevindim darısı herkesin başına:)) İyi haberler de olacak artık hepimiz görücez inşallah...

Zamancığım arkadaşım yazdıkların beni çok üzdü. Lütfen umutsuzluğa kapılma .
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]

Çocuğun olması, nimet olduğu gibi büyük tehlike de olabilir. Kur'an-ı kerimde çocuk için (fitne) buyuruluyor. Buradaki fitne, imtihan demektir. Çocuk imtihanından yüzümüzün akı ile çıkmak kolay değildir. Onun için daima hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz!
Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi çocuk hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder.

Duası kabul olanlardan değilim ne demek

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.

Meşru olarak dua eden mümin, şunlardan birine muhakkak kavuşur: Kabul olur veya kabul edilmiş bir ibadet sevabı alır ve âhirette büyük nimetlere kavuşur. Günahları affedilir veya iyilikleri artar yahut önlenmesini istediği o kötülüğün bir benzerinden onu kurtarır. O halde dua etmeye devam edin! Allah’ın ihsanı boldur. Dünyada duası kabul olanlar, duası dünyada kabul olmayanlara, ahirette verilen nimetleri görünce, “keşke, bizim de dünyada dualarımız hiç kabul olmasaydı” diyeceklerdir.) [Deylemi, Hâkim]

Onun için arkadaşım umutsuzluğa düşmeyelim sebeplere sarılalım -ki yapıyoruz- insanız aciziz ve aczimizi ancak böyle durumlar başımıza geldiğinde hatırlıyoruz. Amacım kuru teselli cümleleri yazmak değil, ben belki bu topikdeki en yaşlı üyeyimdir. (35) Sen 10 yıl bu acıyla yaşamanın nasıl olcağının tahminini yapmaya çalışıyorsun ben tam 12 yılık evliyim ve azo yu evlenmeden önce öğrendik. Yine de eşimle evlenmekte bir an bile kalbime bir tereddüt gelmedi tabi etrafımdaki kimseyede söylemedim. Bende türlü türlü insanlar can yakan sorular kalp kıran davranışlarla karşılaştım . Yeri geldi sustum , yeri geldi olmuyo napalım kısmet dedim karşımdaki insanın benim anlamayacağından emin olduğum için en yakınlarım dahil kimseyle bu konuda özel bir şey paylaşmadım. Eşim dışında sadece iki kişiyle bu konu hakkında konuştum çünkü ikiside -sebepleri farklı olmakla beraber- çocuğu olmayanlar grubundandı. Şimdi burada yazılanları okuyup bende yazabiliyorum çünkü burada herkesin birbirini anlayabildiğini biliyorum. Bizim için cılız bir ümit ışığı yandı ama bu aynı zamanda son ümit ışığı. Rabbim nasip ederse olacak, nasip etmezse yapabilecek hiçbir şey yok. Ama ben inş. sonuç olumsuzda olsa ağlamayacağım. Çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil. Çocuk herşey demek değil. Bizler bize bahşedilen bu hayatı en hayırlı şekilde tamamlamaya çalışalım. Rabbimin vermemesinde de büyük bir hayır olduğunu unutmayalım, ve son olarak birbirimiz için dua edelim. Ben hepizmiz için dua ediyorum ve inşallah yaklaşan şu mübaraek ramazan ayının hürmetine dualarımız kabul olur . Sağlıcakla kal kendini üzme .[/QUOTE]
Saklambaç ne kadar güzel örneklerle açıklamışsın hayran kaldım. Ben de aynen açıklamaların gibi düşünüyorum ve herkes de öyle düşünmeli bence
Sayıyı tutturamadım ama çıkacağını ve de hareketli olacağını söylemiştim dimi sana adakçım ben de ne kadar sevindim bilemezsin. alacaksın inşallah bebeğini kucağına güzel günler yakın canım harika haberler..

Sayes... Demmi...çok teşekkür ederim darısı başınıza ve tüm arkadaşlarımın başına...allah yardımcımız olsun....aahhhhh 5 tane sperm rüya gibi rabbim kat kat fazlalarını size nasip etsin inşallah....allahım

Belginciğim merhaba , aslında ne eşim ne de ben bitkiselleri saymassak hiç tedavi olmadık. Çünkü doktorlar buna gerek görmedi. Başarısız iki teseden yıllar sonra geçtiğimiz nisan ayında microtese oldu. Ben hazırlanmamıştım sperm çıkarsa dondurulur diyorduk. Sonuçta iki olgun sperm bulundu. Ancak hareketsiz , bu yüzden de dondurulmadı. Ekim ayında tekrar mikrotese olucak. Tabi bu kez bende hazırlanacağım inş. Biz Ankarada Fatih üni. e gidiyoruz.Bizim azosperminin sebebi de yok. Kan hormon vs. herşey normal değerlerde ama hücre yok. Bilmiyorum belki bu yüzden ilaç v.s verilmedi. Bizde aktardan bi karışım aldık. Sabah akşam ondan yiyor eşim. Birde çakşır kökünü çay gibi demliyoruz onu içiyo. Bizim hikaye bu kadar. İnşallah ekim sizin içinde bizim içinde müjdeli olur.opuyorumnanaktan[/QUOTE]
inşallah canım allahım hepimize anne olma duygusunu yaşatsın...
sağol canım.eşim eylül ekim gibi 2. m teseyi olcak.ilkinde hazırlanmıştım.bunda karasızdm napıyım diye.yine hazrlansam iyi olcak sanırım.
evet canım hazırlan man iyi olur eğer sperm bulunursa hemen başlarsınız tedaviye hayırlısı olsun...

canım allah ne kadar büyük inşallah kat kat katlanır o spermlerde kimseye gerek kalmadan doğal yolla alırsın bebeğini kucagına...canım peki eşin ilk tesesine nerede olmuştu

canım elimizden hiçbirşey gelmiyor bende çok yanıuorum inan bana bazen sanki böyle umursamaz bir tavır almaya çalışıyorum çalışırkende kendimi kandırıyorum olmuyor zamancım olmuyor ne yapsak ne etsek olmuyor yani buna kadermi desek çile mi desek bende bilemiyorum .Bazen diyorum olacak yaa neden olmasın bu kadar muceze yaşayan arkadaşlarımız var demekki olabiliyor diyorum bazende öyle bir yanıyor ki yüreyim ya olmazsa ya bende yapayanlız yaşlanırsam ne yaparım diyorum peki şuan neden yaşıyorum geleceğim yok hayallerim yok çok korkuyorum anne olamamaktan .Ben küçükken hep derdim 3 tane çocuğum olsun ben tekim kardeşimde yok bunun acısıyla hep derdim 3 çocuğum olsun diye ne bilebilirdimki hiç aklıma gelmezdiki düşünemezdim bile ama oldu işte birgün eşim elinde spermiyogram sonucuyla geldi kıpkırmızı bir yüz ifadesiyle yokmuş dedi ne yokmuş dedim sperm yokmuş dedi o an sanki durdu beynim tıkandım yok yaaa dedim bir yanlışlık var olurmu dedim tekrar bir tekrar daha hep sıfır ne desem ne yapsam ne düşünsem hepp boş bomboş yani ZAMAN elimizden hiç birşey gelmiyor arkadaşım tek dileğim allahım mucilerini göstersin bizi korktuğumuz yerlere uğratmasın kurbanolduğum allahım bizi böyle sınamasın bitanede bize versin ama yinede bugünkü günümüze şükürler olsun....

adak.....canım çok sevindim.sizde çıkacağına inanıyordum.allah inşallah hamile olmayı ,sonrada kucağına almayıda nasip eder sağlıcakla.yanlış hatılamıyorsam.... martda tese olmuştunuz.ilaçları kullanmayı teseden hemen sonramı başladınız .kaç aydan beri kullanıyorsunuz.bizde ilaça başlıycaz.:CüvCüv:

belgincim zamancım diğer arkadaşlar içinizi bu kadar karatmayın .Allah çok büyük.ümit kesmemek lazım .biz bir imtihandayız isyan etmiyelim.sabrımızın mükafatını alıcaz.ben buna inanıyorum.Allah dualarımızı kabul edecek.:Saruboceq:

ah canım inşallah aminn!!!! Tesede sıfır çekip te işte 4 ay sonra 5 tane sperm çıksın testte. allah büyük canım maaşallah bebiş haberlerini verdiğimiz günlerde gelecek. Ben inanıyorum er ya da geç ama her şeyin bir zamanı pes etmemek gerek.
Her işte bir hayır var Ekim'i beklemeden doğal yoldan bile gelebilir bebiş hiç belli olmaz canım :))

slm kizlar nasilsiniz bayadir giremiyordum su an tukiyedeyiz gecen hafta sali kaan hoca gittik esime kan testi yapti fsh ve testesterona bakdi yine cok yuksek cikdi fsh 34 cikdi digerini hatirlamiyorum esime nemido diye bi igne verdi her 3 ayda bir kullanacak bilmiyorum ne gibi bi sonuc yapacak cok korkuyorum kizlar bu sonuclarla nasil cocugumuz olucak artik umudumda kalmadi bugunde erkek kardesimin esi hamileymis yeni ogrendi onlarda sevindim ama icim cok kotu oldu rabbim bizlerede verir insallah hayirlisinda allah hepimizin yardimcisi olsun

BELGİNCİM...istanbul tüp bebek merkezinde osman ceylan diye bir rologta oldu....o günleri hatırlamak bile istemiyorum...gerçi salaklık bizde kadın doğumcu üzerinden yürüdük bu işe sanki infertil olan benmişim gibi...hani aret kamar varya tv de de çıkıyo oydu benimde doktorum...çok ümit veriler inandık kafadan ameliyat olduk...sonra ağzımızın payını alınca nisanda emre beye giittik 3 aydır verdiği ilaçları düzenli kullandık...

ah arkadaşım inan gözüm yok doğal yollarda...spermimiz olsun tüp bebek falan valla razıyım herşeye...biz ekimi geciktirebilriz zaten çünkü böyle 2-3 inşallah çıkmaya devam ederse birikmesi uzun zaman alacak:)inşallah sizlerin güzel haberlerinizi alırım ama ben bu sonbaharın bu topikte çok güzel geçeceğine inanıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…