• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tabiki ben bunu moral bozmak icin anlatmiyorum Allah tan umit kesilmez ayrica yolumuza devam edicez ariyacagiz kismetimizi bu is oyle 4 yilda cozulseydi adi azospermi olmazdi diyorum bende kendimi oyle teselli ediyorum bakalim zaman bize neyi gosterecek kimse umudunu yitirmesin Allah goren be bilen dir supesiz ki...

Merhaba arkadaslar, bizde 4 yildir azospermi yenmeye calisiyoruz da aslinda hicbisey yapmiyoruz. ben ilk ogrendigimde esimle yurtdisinda yasiyordum hatta burda yazilarim var ama sonra birakinca yurtdisini burdan da koptu. Esim yurtdisinda yasiyor ayriyiz. Varikosel ameliyati olduk sonuc olumsuz ,bazi kurleri denettim ona olmadi sonuc yine sifir uzun bir suredir birakmisiz.Doktorlarda tup bebek diyor bize. Esimde beni bekletiyor daha seneye istiyor tup bebegi bende ustune gitmiyorum. Esimin yanina 1 ayligina gidecektim muayene oluyum diye birinin tavsiyesiyle kadin doktoruna gittim. Esimde de azda olsa problem var dedim gercegi solememistim taki sohbet farkli bir yerden acilana kadar.. kadin haci hac'a gitmis ben inan yalan solemiyorum dedi sperm sivisi olmayan erkelere bile fayda gosteren ilaclarim var dedi amerikadan getirtiyormus iste oan bende dogruyu soledim ona ve bana bu ilaclardan getirttim suan esim iciyor. Insallh faydasini goruruz.
Ha bizim problemimiz genetik mi hic bilmiyoruz yurtdisinda yapilan biyopside gelisen spermatitler vardi onun disinda kanal tikanikligi olabilir dendi ezbere gidiyoruz ne tahlil yapabiliyoruz nede birsey, esim istemedigi icin hicte ustune gidemiyorum. Var mi burda eskilerden tedavi sonucu cikis saglayan ? Cok aceleye ve uzun yazdim ozurdiliyorum. Bana umut olun lutfen...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar İstanbul da onerebileceginiz doktorlar varmı murat basardan randevu aldık fakat doktorun işi çıkmış iptal oldu baska doktor bakiyorum

Şimdi haberlerde izledim Eşini aldatan Bi Ada'mın çocuğu oluyor kadın da Ada'm da çocuğu istemiyor ve neticede çocuk ölü bulunuyor tam emin Değilim ama Ada'mın öldürdüğünden şüpheleniyorlarmış el kadar Bebek ...
Allah onlara Veriyor sokakta dilendirenlere veriyor ama gel gör ki anne baba olmak için yanıp tutuşan bizlere vermiyor !!!!!
Bunca adaletsizliğin olduğu Bi dünyada sanırım adalet beklemek çok saçma artık .. İsyan değil bu ama ilk defa haberleri izlerken ağladım içimin bu kadar yanması için acaba ne günahim vardı diye ... Ya da biz kendi elleriyle bebeğini öldürenlerden daha mı caniyiz de bize nasip etmiyor

Şimdi haberlerde izledim Eşini aldatan Bi Ada'mın çocuğu oluyor kadın da Ada'm da çocuğu istemiyor ve neticede çocuk ölü bulunuyor tam emin Değilim ama Ada'mın öldürdüğünden şüpheleniyorlarmış el kadar Bebek ...
Allah onlara Veriyor sokakta dilendirenlere veriyor ama gel gör ki anne baba olmak için yanıp tutuşan bizlere vermiyor !!!!!
Bunca adaletsizliğin olduğu Bi dünyada sanırım adalet beklemek çok saçma artık .. İsyan değil bu ama ilk defa haberleri izlerken ağladım içimin bu kadar yanması için acaba ne günahim vardı diye ... Ya da biz kendi elleriyle bebeğini öldürenlerden daha mı caniyiz de bize nasip etmiyor
:-(

Ya oyle soyylemeyin. Allah kotuleri nimet icinde nimetlere bogar. inananlaraysa imtihan sirri olarak bazi seyleri kisar. Bize vermedigi o evlat belki onlar gibi bizi Allah korusun cehenneme goturucek. Bak goruyormusun. O cocuk aslinda bir imtihan sirri onlara. Kotuluk olmazsa iyilik bilinemez. Dunyada Furavunlar Ebu Cehiller olmazsa,Ne Hz Musa,Ne de Efendimiz asv, onun mubarek ashabi bu gun bizlere bir isik olurdu. Cahiliyye devrinde olmadimI evkat hasrwtiyle tutusan anne babalar. Bir tarafda evlat hasretiyle tutusan baba,diger tarafda kiz cocuklarinj diri diri topraga gomen babalar. Onlar olmazsa kiz cocuklarinizi oldurmeyin diye bir ayet olurmuydu. Kehf suresinde yok mu?Hz Hizir a.s-in kucucuk cocugu oldurmesi,ve bunun arkasinda saklanan hikmeti. O cocuk var olsaydi annesine-babasina asi cocuk olur onlari cehenneme.gotururdu demiyormu ayeti kerimede. Eger bize vermjyorsa yanip tutusmamiza ragmen sabrimizin ve şükrumuzun karsisinda da ecrimizi alicaz. O baba bile belki bize bir imtihan sirriydi. Bakalim kulum bu haberi duyunca Rabbim suphesiz bunda da nice hikmetler vardir diyecek mi kulum diye. Rabbim bize kaldiramiyacagimiz yuk yuklemez. Nice anne babalar var evlat hasretiyle tutusup sonradan keske diyenler. Yarin bilemeyiz evladimiz olduktan sonra basimkza nelerin gələcəyi. Nasil demis Narin da hos,nurun da hos.

Ya oyle soyylemeyin. Allah kotuleri nimet icinde nimetlere bogar. inananlaraysa imtihan sirri olarak bazi seyleri kisar. Bize vermedigi o evlat belki onlar gibi bizi Allah korusun cehenneme goturucek. Bak goruyormusun. O cocuk aslinda bir imtihan sirri onlara. Kotuluk olmazsa iyilik bilinemez. Dunyada Furavunlar Ebu Cehiller olmazsa,Ne Hz Musa,Ne de Efendimiz asv, onun mubarek ashabi bu gun bizlere bir isik olurdu. Cahiliyye devrinde olmadimI evkat hasrwtiyle tutusan anne babalar. Bir tarafda evlat hasretiyle tutusan baba,diger tarafda kiz cocuklarinj diri diri topraga gomen babalar. Onlar olmazsa kiz cocuklarinizi oldurmeyin diye bir ayet olurmuydu. Kehf suresinde yok mu?Hz Hizir a.s-in kucucuk cocugu oldurmesi,ve bunun arkasinda saklanan hikmeti. O cocuk var olsaydi annesine-babasina asi cocuk olur onlari cehenneme.gotururdu demiyormu ayeti kerimede. Eger bize vermjyorsa yanip tutusmamiza ragmen sabrimizin ve şükrumuzun karsisinda da ecrimizi alicaz. O baba bile belki bize bir imtihan sirriydi. Bakalim kulum bu haberi duyunca Rabbim suphesiz bunda da nice hikmetler vardir diyecek mi kulum diye. Rabbim bize kaldiramiyacagimiz yuk yuklemez. Nice anne babalar var evlat hasretiyle tutusup sonradan keske diyenler. Yarin bilemeyiz evladimiz olduktan sonra basimkza nelerin gələcəyi. Nasil demis Narin da hos,nurun da hos.
Canım benim ne guzel yazmissin valla tam aklımdan kalbimden gecen be varsa yazında okudum. Rabbim verdiğiyle de vermediğiyle de imtihan ediyor. Elbette cok zor sınavımız ama dayanmaktan duadan baska çaremiz yokbizlerin çünkü rabbim ol diyince olacak. Rabbim beterinden sakınsın simdi bazı arkadaşlarımız daha kotu ne olabilir diye düşünebilir ama inanin var. Rabbim beni önce evlat hasretiyle sınadı sonra al kulum diye iki tane birden verdi o mucizelerinden ama verdiği gibi de aldı yanına şimdide evlat acısıyla sınıyor. İlk kucağıma aldığımda cansız bedenini niye dedim ya niye allahım ben sana ne yaptım da ikisini birden geri aldın birini bile bırakmadın bana diye icimin yangınıyla isyan ettim ama sonra dedim ki var Bi bildigin demekki rabbim kendim icin degil ama dr yasasalardı zihinsel engellerinin olacağını söyledi elbette öyle de olsalar evlatlarım olacaktı yine sevecektim onları ama demek rabbim Melek'lerime kıyamadı diyorum. Belki yaşıtları gibi olamadıkları icin cok üzüleceklerdi rabbim izin vermedi diyorum. Kaldı ki eşim hep söyler rabbim sevdiği kulunu sınarmış duasını duymak istermiş ne diyim rabbim verdi ve aldı simdi yine Bi çare dua ediyorum bazen evlatsizlik mi zor evlat acısı mı diyorum kesinlikle evlat acısı o yüzden elbet vardır rabbimin Bi bildiği. İns rabbim bizlere de hayırlı birer kul olarak yetistirebilecegimiz Salih evlatlar nasip eder ama tabi ki saglikli ve acısını yaşamayacağımız evlatlar....

Canım benim ne guzel yazmissin valla tam aklımdan kalbimden gecen be varsa yazında okudum. Rabbim verdiğiyle de vermediğiyle de imtihan ediyor. Elbette cok zor sınavımız ama dayanmaktan duadan baska çaremiz yokbizlerin çünkü rabbim ol diyince olacak. Rabbim beterinden sakınsın simdi bazı arkadaşlarımız daha kotu ne olabilir diye düşünebilir ama inanin var. Rabbim beni önce evlat hasretiyle sınadı sonra al kulum diye iki tane birden verdi o mucizelerinden ama verdiği gibi de aldı yanına şimdide evlat acısıyla sınıyor. İlk kucağıma aldığımda cansız bedenini niye dedim ya niye allahım ben sana ne yaptım da ikisini birden geri aldın birini bile bırakmadın bana diye icimin yangınıyla isyan ettim ama sonra dedim ki var Bi bildigin demekki rabbim kendim icin degil ama dr yasasalardı zihinsel engellerinin olacağını söyledi elbette öyle de olsalar evlatlarım olacaktı yine sevecektim onları ama demek rabbim Melek'lerime kıyamadı diyorum. Belki yaşıtları gibi olamadıkları icin cok üzüleceklerdi rabbim izin vermedi diyorum. Kaldı ki eşim hep söyler rabbim sevdiği kulunu sınarmış duasını duymak istermiş ne diyim rabbim verdi ve aldı simdi yine Bi çare dua ediyorum bazen evlatsizlik mi zor evlat acısı mı diyorum kesinlikle evlat acısı o yüzden elbet vardır rabbimin Bi bildiği. İns rabbim bizlere de hayırlı birer kul olarak yetistirebilecegimiz Salih evlatlar nasip eder ama tabi ki saglikli ve acısını yaşamayacağımız evlatlar....
Bazen ben de sizin gibi dusunuyorum. Gecen haberlerde 20 yildan sonra dogulan 4 yasinda cocuk nehirde bogulmustu. Dusununnartik. Zaman gectikce Rabbimin bana verdiyi imtihan sirrinin hikmetlerini anliyorum. Anne olmak yedirmek,icirmek,hastalaninca basibda beklemek diil. Anne olmak evladinin ahireti icin cennet bahcelerinin anahtarinj evladina vermek. Soruyorum kendime peki ben oyle bir evlat yetisdire bilicekmiyim. Hayir ogrenicek cok seyler var onumde. Demek ki benim evladim vatanina,milletine,dinine hayirli evlat olamiyacak daha. Ben oyle bir evlat yetisdirmek kapasindesinde deyilim daha. Yarin benim evladim ahirette yakama yapisip sormaz mi? Anne beni niye boyle yetisdirdin diye.
Hem Efendimiz asv buyurmamismi ki, istemezmisin ey Omer dunya onlarin ahiret bizim olsun. Her halde kendimizi Efendimiz (asv) le kiyasliyamayiz, hakkimiz da yok buna. gel gor ki onun cektiklerine bak bizim cektiklerimize bak. Hasirin uzerinde yatmaktan mubarek sirti ne hale kalmist ki Hz Omer gorunce aglamisti. O da evlat acisi cekmedi mi? Fatimasindan baska tum evlatlarini kendi topraga verdi. Mekkesine yillarla hasret kaldi. Disladilar, tasladilar, acliktan karnina tas baglladi. Omu cok zorluklar cekti, biz mi? Bakin Suriyeye, Filistine, Arakana. Svasta evlatlarini kayb etmis annelere. Yavrularinin kucucuk cansiz bedenlerini kollarina alan gencecik annelere. Gecen yil ulkemde birna yandi. 4 yasinda evladini tek evladini yanginda kayb etdi. Doktorlar simdi evladinin olamayacagini, olursa da zorlukla olacagini soyluyorlar. Rabbim bize beterini yasatmasin. Su ahir zamanda bize Parca- parca edilmis ummeti yeniden bir sancak altina toplayacak Allah dostlari evlatlar versin.

son 3 mesaja harfi harfine katılıyorum kendimizi üzmeyelim biz bilemeyiz hakkımızda ne hayır ne şer Allah bilir herşeyin en doğrusunu bunu düşünüp teselli olalım çocuğu olanlar ne büyük sınavdan geçiyodur belki ama biz imrenerek bakıyoruz bizimde olsa diye hep hayırlısını diliyorum amacımız ahiret hayatı Allahın sevdiği kul olabilmek.ne gelirse O ndan kabul etmek lazım bu zor bi durum biz kadınlar için ama belki de başka acı yaşayanlara göre de kolay bi sınav hep kendimizden daha kötü durumdakilere bakalım

ne yazık ki ben de senin gibi düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum...İlahi adalet var tabii kii ama biizm aklımız yetmiyor sanırım anlamaya...

Canim anladigim kadariyla sizde sperm var sperm olmazsa size asilama oneremezler. Cunku bi kac tane sperm ciksa veya sifir spermse de azosperm teshisi oluyo.
Canim nasılsın Mayıs sonunda doktora gidiçektiniz merak ediyorum seni gittiniz hayırlı haberler olsun inş arkadaşım

Canim nasılsın Mayıs sonunda doktora gidiçektiniz merak ediyorum seni gittiniz hayırlı haberler olsun inş arkadaşım
Canim dusunup merak ettigin icin tesekkur ederim. Yok gitmedik ev taşiyorum ve ramazan dan dolayi erteledik bayram sonrasina. Rabbim bilir en guzelini. :)

Canim dusunup merak ettigin icin tesekkur ederim. Yok gitmedik ev taşiyorum ve ramazan dan dolayi erteledik bayram sonrasina. Rabbim bilir en guzelini. :)
Kolay gelsin canım çok Rabbim kolaylik versin yum işlerimize aklıma geldin bir yazayım Zelihamdan ses yok dedim biz başlıcaz sanırım bu hafta bi görüşmeye gidicez ramazandan snra başlıcaz inş

Merhaba arkadaşlar eşim için kaan hocadan ameliyat tarihi aldık. Hiç tedavisiz ameliyat olacak hiçbir testte yapılmadı böyle olmasını Hiç istemiyordm ama ameliyat yapmadan hiçbir tedavi uygulamayız dedi doktor. Küçükken inmemiş testis ameliyati olup tesede sperm çıkan var mi birde ameliyat öncesi Nasıl beslenmesi gerekiyor yardım edebilir misiniz

Kolay gelsin canım çok Rabbim kolaylik versin yum işlerimize aklıma geldin bir yazayım Zelihamdan ses yok dedim biz başlıcaz sanırım bu hafta bi görüşmeye gidicez ramazandan snra başlıcaz inş
Canlarım benim Rabbim hayırlı haberler vermenizi nasip etsin o zaman ramazan dan sonra zelihammla senden hayırlı haberler gelsin inşallah bende sabırsızlanıyorum bir an önce geçsin bu bir kaç ay inşallah feraheymen feraheymen zelihammmmmm Pınarımmmm rabbim mucizelerinizi nasip etsin inşallahhhhh rabbim hepimize nasip etsin inşallahhhhh :anne::KK36::KK36:

Canimm hadi inşaAllah sonu evlatli tedavin olsun. Guzel haberleer vermek nasip olsun

Canlarım benim Rabbim hayırlı haberler vermenizi nasip etsin o zaman ramazan dan sonra zelihammla senden hayırlı haberler gelsin inşallah bende sabırsızlanıyorum bir an önce geçsin bu bir kaç ay inşallah feraheymen feraheymen zelihammmmmm Pınarımmmm rabbim mucizelerinizi nasip etsin inşallahhhhh rabbim hepimize nasip etsin inşallahhhhh :anne::KK36::KK36:
Canimm benim Allah razi olsun. Amin inşaAllah Rabbim hepimize mucizelerimizi nasip etsin:KK200::KK60:

Merhaba arkadaşlar eşim için kaan hocadan ameliyat tarihi aldık. Hiç tedavisiz ameliyat olacak hiçbir testte yapılmadı böyle olmasını Hiç istemiyordm ama ameliyat yapmadan hiçbir tedavi uygulamayız dedi doktor. Küçükken inmemiş testis ameliyati olup tesede sperm çıkan var mi birde ameliyat öncesi Nasıl beslenmesi gerekiyor yardım edebilir misiniz

Bence tedavisiz tese olmayin kaan hoca hep basda tedavisiz tese yapior ama sonuc 0 oluyor yerinizde olsam tedavi isrerim burdaki bi kac arkadas tedavi istedi verdi pisman olursun uz biz öyle yapdk cok pismsn olduk smdi sadece 1 tese sansimiz kaldi yernde olssm birde baska doktorlara giderim örnegin murat basar emre bakircioglu tansel kaplancan bn kaan aydosun herkese ayni seyi söledigini düsünüorum olgjnlasmamis spermler kzyruksuz soermler buldum dioki onda tedaviye devam edelim sizin tesedede bulamassa sperm öyle diycekdir eminim yernde olsam baska doktora giderim

Back
X