Doğuma Hazırlık Eşi bebek için ikna etmek ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Acele mi ediyorum ???

• Evet, biraz daha bekle

OY: 0 0,0%
  • Hayır, zamanı gelmis

OY: 7 100,0%

• Ankete Katılan
    7

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.504
1.642
133
Selamlar, daha önce benzer konular açılmış ancak güncel açmak istedim.
Biz 6 yıldır evliyiz, yaşlarimiz şuDuzenimiz otursun diyor ama düzen hicbir zaman tam olmuyor ki . Bu konu açılınca sürekli tartışmaya donuyor, bende yakınımızda bebek problemi yaşayan çok olduğu içindaha fazla beklemek istemiyorum
Siz ne dersiniz ?

Son düzenleme:
Naçizane fikrimi belirtmek isterim. Hamilelik ve bebek sahibi olma süreci sabır isteyen çok zorlu bir süreç. Acısını sıkıntısını tek başınıza yasamiyorsunuz malesef. Sizin yanınızda bulunacak en buyuk desteğiniz eşiniz olacak. Kendimden ornek verirsem eğer aylarca kusarken Lavabo başında benimle beraber eşim bekledi,günlerce hastanede yattim benimle beraber sabahladı ağladı wcye bile benimle birlikte girdi. Bir bardak suyumu alamadım yemeğimi yapamadım banyomu yapamadım beni o yıkadı. Yakında dogumum olacak agrilarimdan yatakta donemiyorum sabaha kadar iniltilerimi dinliyor. Yani demem o ki eğer eşim de benim gibi bebek istemeseydi ve bu konuyu her açtığımda benimle tartissaydi bu süreçte benim desteğim kim olurdu? Bu kadar fedakarlık gosterebilirmiydi her anında benim yanımda olabilirmiydi? Evlat sahibi olmak büyütmek tek başına yapılabilecek bir iş değil. Ben sizin yerinizde olsam eşim de istemeden asla böyle bir sorumluluk altına girmem. Sonrasında çok daha büyük problemler yasayabilirsiniz. En kötüsü de şu cümleyi duymak zorunda kalabilirsiniz ''ben istemedim ki kendin doğurdun kendin bak''

vala canim herkezin kendine gore plani. Esinde hakli sende haklisin. Bence yavas yavas esini ikna edip baslarsaniz iyi olur ama sana sunu tavsiye edebilirim. Once esini ikna et sonra cocuk konusuna baslayin esin ikna olmadan korunmamazlik etme. Tabi soyle bir durumda var bazen dogru zaman gelmez. Duzen olsun dersin duzen olur evimiz olsun dersin sonra arabamiz olsun dersin. Herseyi duzene sokmaya calisirsan bazi seyler icin gec kalmis olabilir insan.

3 yildir evliymissiniz. En azindan kendini rahatlatma amaciyla bir doktor kontrolune gidebilirsin bir sorun var mi diye. Ayrica ben hormonal dogum kontrolun bazi zorluklari getirdigi dusuncesindeyim. Baska bir korunma yontemini konusabilirsin. Simdi degil ama 2 sene sonra esin ikna olunca bu sorunlar cikmamasi acisindan bazi tedbirleri alma taraftariyim.

Düzen niye olmuyor hicbir zaman?
Nerden cikdi bu inanc?
Benim düzenim var mesela...
Sizin niye olmuyor veya olmicak?
Eşin hakli... yapmak icin çocuk yapılmaz... amaaaan zaten evdeyim diye çocuk doğurmak bana biraz cocukca geldi

İstiyorsan ki sen istiyorsun ee 3 yıl da olmuş ben 7 ay bekleyen biri olarak olmama sürecini yaşadım ve çok stresli bu yuzde n bence çocuk yapın derim yasin ideal 30 olucam nerdeyse yakında ancak çocuk oldu 35 sonrası doğurganlık azalıyor risk artıyor umarım esin ikna olur

Bende esimi dinledim 3 sene çocuk yapmadik.bu sene tamam dedi.hamile kaldim kalbi durdu.kurtaj oldum.
Keske diyorum evlendiğimiz sene yapsaydik.simdi milletin çocuğunu seviyorum.
Esim de seviyor hatta benim elimden aliyor.
Olunca ne yapar bilemem.kolunu bacağını koparir heralde.
Bu konuda esinin tutumu çok önemli.çocuk sevgisi yoksa hiç istemeyebilir.yok eğer ćocuklari seviyorsa bi süre sonra isteyebilir.

Eşimin çocuk sevgisi var. Suan olsa çok yardımcı olur sever biliyorum. Zaten bu yüzden kafam rahat olsun öyle başlayalım diyor .Ama benimde artık isteğim azalıyor zaman geçtikçe

Eşimin çocuk sevgisi var. Suan olsa çok yardımcı olur sever biliyorum. Zaten bu yüzden kafam rahat olsun öyle başlayalım diyor .Ama benimde artık isteğim azalıyor zaman geçtikçe
Ya ben anlayamadim.kafası niye rahat etmiyor.düzenden bahsetmissin ne düzeni?
Hem kimse tam anlamiyla rahat degil.kimin düzeni var ki.kimi tayinci kimi kiracı kimi fakir.herkesin bi sorunu var.bikaç sene gecince anlicaksın ki sorunlar bitmiyor.hergün yenisi ekleniyor.
Evliliğiniz iyi gidiyorsa beklenmemeli daha fazla.hem rabbim çocuğun rızkını ve şansını fazlasıyla veriyor.
Esin bence fazla kafaya takmış sebep her neyse.birileriyle konuşsa, destek alsanız iyi olur.

Biz üç yıldır evliyiz, yaşlarimiz şuan 27 , ben bir süredir işten ayrıldım evdeyim sınavlara hazırlanıyorum. Ve bu sırada hamileliği de gecireyim diyorum ancak eşimi ikna edemiyorum. Duzenimiz otursun diyor ama düzen hicbir zaman tam olmuyor ki . Bu konu açılınca sürekli tartışmaya donuyor, bende yakınımızda bebek problemi yaşayan çok olduğu içindaha fazla beklemek istemiyorum
Siz ne dersiniz ?
Canım ben de 3.5 yıllık evliyim. Eşim çocuk istemiyordu. Ben de onu zorlamak istemedim. Sonuçta kimseyi istemediği bir şey için zorlayamayız. Sonuçta sen annesiysen o da babası olacak. Hazır değilse eşin zorlama. Benim eşim şimdi yeni yeni istiyor. Tabi bunun için özel çalışmalarım oldu. Bebeği uslu sevimli arkadaşlarla görüştük hep. Arkadaşlarda onunla konuşa konuşa özendirdiler. Bazen erkekler korkuyor. Yavaş yavaş hazırla eşini (çaktırmadan)

Biz üç yıldır evliyiz, yaşlarimiz şuan 27 , ben bir süredir işten ayrıldım evdeyim sınavlara hazırlanıyorum. Ve bu sırada hamileliği de gecireyim diyorum ancak eşimi ikna edemiyorum. Duzenimiz otursun diyor ama düzen hicbir zaman tam olmuyor ki . Bu konu açılınca sürekli tartışmaya donuyor, bende yakınımızda bebek problemi yaşayan çok olduğu içindaha fazla beklemek istemiyorum
Siz ne dersiniz ?
Merhabalar;;
Nacizane düşüncem, yaşlarınız müsait, en fazla üç-dört yıl daha ertelenebilir, sonrası için yavaş yavaş zorlaşmaya başlayabilir hamilelik ve doğum. Lakin eşlerin ikisininde istemesi çok önemli. Çünkü hamilelikte, doğum da, bebek büyütmekte dışarıdan görüldüğü kadar kolay olmuyor ve hem anne hem baba büyük görevler ve sorumluluklar üstleniyor. Düzen kurmayı beklemeye gerek görmesem de, sınavıma hazırlanıyorum hamileliğim aradan çıksın demişsiniz, hamileliğinizin zor geçme ihtimalini de göz önünde bulundurun, sınav hazırlığınız yarım kalabilir. Artıları eksileri önünüze koyarak karar vermenizi tavsiye ederim, tabii eşiniz ikna olduktan sonra.. umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Back
X