Eşi işsiz kalan, ücretsiz izne ayırılmış olan var mı?

Ben de sadece 1100 lirayla geçinmeye çalışıyorsunuz sandım. Evet biz de tek maaşa düşünce çok zorlandik zaten 1 nisanda işe başlıyorum.
Ama dediğim gibi kimi kime şikayet edeceksiniz, devlet işsizlik belli olmasın diye böyle bir yasa çıkarmış.
İşe nasıl başlayacaksınız? Eşimi kabul etmiyorlar diğer yerden ayrılmadan.

Canım benim
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Bir bilgim yok da kolaylıklar dilemek istedim.

Siz çalışıyormuşsunuz çok sevindim. Belki tazminatını vermemek için yıldırmaya çalışıyorlardır, yılmasın. Dışarıdan işlere baksa bu süreçte? Paket taksi gibi

Acaba eşinizin patronunun insiyatifi miydi? Bizim patronun işine geldi çünkü bu durum.

Evet cunku herkes zarar gordu kimseye birsey diyemeyiz hatta hakli sebep ile istifa maddesi ile cikis yaptilar.
Oncesinde de kçö vardi ekstra ise cagirmadilar 2300 civari para aliyordu
Su an is yeri 15 gun ise cagiriyor 15 gun ucretsiz izin yine 2000 civari para alacaklar cunku 1100 lira imkansiz patronda biliyor

hiç yok maalesef
böyle saçma sapan bir durum
ya da girecek bir yerde kayıt dışı çalışacak

Bunca zaman issiz duracagina is arayip bulunca istifa etmesi daha dogru olurdu bu durumda cok insan var bizim sirkettede cikaramadiklarini ucretsiz izne ayiriyorlar malesef kimsede bisey yapamiyor

Siz çalışıyorsunuz.
Eşiniz de iş bulup ya işten çıkacak ya da bu süreç pandemi bitene kadar böyle ilerleyecek.
İnşallah herşey en kısa zamanda düzelir.

Aileler destek olsa😊
Benim ailem olmasa daha zor durumda olurduk sanırım, mutfak alışverişimizi onlar yapıyor. ama eşimin ailesinin durumu çok iyi olmasına rağmen yardımcı olmadılar.

Siz çalışıyormuşsunuz çok sevindim. Belki tazminatını vermemek için yıldırmaya çalışıyorlardır, yılmasın. Dışarıdan işlere baksa bu süreçte? Paket taksi gibi
Teşekkür ederim, evet tazminat vermek istemiyor, zaten asgari ücret veriyordu, istifa etmeye zorluyor patron. Yoksa işleri hiç durmadı, sürekli devam etti. Devlet kurumlarına çalıştığı için işin durması gibi bir durum olmadı. Eşim de dediğiniz gibi dışardan kendi işini yapar gibi yapmaya çalışıyor, katolog da bastırdık, inanır mısınız 3 aydır bir kişi dönmedi. Gerçekten herkesin ekonomisi kötü sanırım, insanlar çoğu şeyi ertelemişler :(

nerede çalışıyordu eşiniz şikayette bulunsaydınız keşke ücretsiz izindeyken üzretsiz izinni de süreleri var

Evet süresi var ve uzatildi.
Sikayetlik bir durum yok. Uygulama cok yipratici ama devletin yasasini devletin herhangi bir kurumuna sikayet edip ne elde edecek?

Back
X