• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
28'im. Aslında çocuk için vakit var hala, ama karşı tarafı da oyalamak istemiyorum, o da vicdanen rahatsız eder beni.
tamam, 28 guzel bir yaş
daha cicim ayindasiniz. keyfine bak.
"oyalamak istemiyorum" ne demek, sanki onceki sevgililerini oyaladin mi? ayrilmak da iliskiye dahil. o da bu yasina gore cok kisiden ayrılmıştır. cicim aylariniz gecince sorunlar baslar zaten soğursun.
simdi bu genc yasinda neden sana mutluluk veren bir iliskiyi bitiresin ki:)
zaten bir yerde patirdar, o zaman usulüyle ayrilirsin

tamam, 28 guzel bir yaş
"oyalamak istemiyorum" ne demek, sanki onceki sevgililerini oyaladin mi? ayrilmak da iliskiye dahil. o da bu yasina gore cok kisiden ayrılmıştır. cicim aylariniz gecince sorunlar baslar zaten soğursun.

Doğru diyorsunuz, belki o zamana kadar o benden ayrılır belli olmaz hiçbir şey.
En iyisi evlilik fikrini rafa kaldırmak, zaten henüz konuşulmuş bir şey yoktu ama bu durum aklımı kurcalayınca sormak istedim.

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Ben memurum eşim serbest meslekti,hep benden az kazandı yeri geldi hiç kazanmadı çok kompleks yaptı,her dediğimi yanlış anladı bende en azından bari düzenli geliri olsaydı diye dert ettim, bayağı sıkıntılı evlilikti kısaca...Ama sizin durumunuzda siz çok fazla kazaniyorsanız karşı tarafta Türkiye standartlarında ise çok sorun olmaz diye düşünüyorum,bizdeki daha farklı az kazanmanın ötesinde hiç kazanamama da vardi

tamam, 28 guzel bir yaş
Yengenç böyle ciddi maaş farkının olduğu bir ilişkide her her türlü ben mükemmel ideal erkeğim diye ikna edecek zamanla :)
İlişki uzadıkça evlilik yoluna sokacak kızı.

Evet o konuda zaten bilerek bu taşın altına girdim ama babam beni sarstı geçen gün. Aslında tam bilerek de değil de neyse.Önce seni geçindirecek kalırsa ailesine verir diye tartıştık biraz babamla. Ama karşımdaki insana ben bunu nasıl anlatacağım ki ? Ne diyebilirim yani, önce biz sonra ailen desem ters teper diye düşünüyorum..

Peki siz nasıl reddettiniz o durumu ? Eşinizle tartıştınız mı bunun için küslük yaşandı mı ?
Bak yukarıdaki mesajını görünce bir sey yazacaktım onun üstüne sen bunu sormuşsun. Ben hem eşimden fazla kazanacağım, hem o ailesine para verecek hem de ben bu durumla ilgili onunla konusurken ters teper diye çekineceğim. Yani durumun komikliğinin farkında mısın? Ortada çekinecek biri varsa o sen değilsin ki? Kusur da degil ama sonuçta mahcupluk bir durum var bunu yaşaması gereken kişi zaten sevgilin. Baskınlık derken bahsettiğim sey de ilişkiyi evirip çeviren, evin erkeği gibi olan demek degildi zaten ben görüp görebileceğin en piremses insanım o baska bir şey. Ama daha baskınım yani bana benim işim sayesinde geldiğimiz seviyeden ailesine, kardeşine para verme teklifiyle gelindiğinde icim içimi yiyip elim ayağım dolaşmaz. Kusura bakma dedim, ben bir cocuk bakmak istesem kendim doğurup ona bakardım, kardeşinin annesi var babası var, sen nasıl okuduysan ben nasıl okuduysam o da öyle okuyacak. Bambaşka bir ulkeye gelmişim, 8 5 çalışıyorum, 5ten 9a dil okuluna gidiyorum ki hayat standardım yükselsin diye. Kimseye haraç gibi her ay para yollayamam, bunun hesabını da yıllardır çabalayan ve yorulan kendime veremem dedim. Tabii birden aklıma gelmedi biraz ustune düşünüp öyle konuştum 😂 hiç öyle a hazir cevap biri değilimdir. Ama yani korkmadım, çekinmedim. Ne münasebet o teklif ederken çekinsin alala.

Bak yukarıdaki mesajını görünce bir sey yazacaktım onun üstüne sen bunu sormuşsun. Ben hem eşimden fazla kazanacağım, hem o ailesine para verecek hem de ben bu durumla ilgili onunla konusurken ters teper diye çekineceğim. Yani durumun komikliğinin farkında mısın? Ortada çekinecek biri varsa o sen değilsin ki? Kusur da degil ama sonuçta mahcupluk bir durum var bunu yaşaması gereken kişi zaten sevgilin. Baskınlık derken bahsettiğim sey de ilişkiyi evirip çeviren, evin erkeği gibi olan demek degildi zaten ben görüp görebileceğin en piremses insanım o baska bir şey. Ama daha baskınım yani bana benim işim sayesinde geldiğimiz seviyeden ailesine, kardeşine para verme teklifiyle gelindiğinde icim içimi yiyip elim ayağım dolaşmaz. Kusura bakma dedim, ben bir cocuk bakmak istesem kendim doğurup ona bakardım, kardeşinin annesi var babası var, sen nasıl okuduysan ben nasıl okuduysam o da öyle okuyacak. Bambaşka bir ulkeye gelmişim, 8 5 çalışıyorum, 5ten 9a dil okuluna gidiyorum ki hayat standardım yükselsin diye. Kimseye haraç gibi her ay para yollayamam, bunun hesabını da yıllardır çabalayan ve yorulan kendime veremem dedim. Tabii birden aklıma gelmedi biraz ustune düşünüp öyle konuştum 😂 hocayla hazir cevap biri değilimdir. Ama yani korkmadım, çekinmedim. Ne münasebet o teklif ederken çekinsin alala.

Şöyle oldu bak, gelecekten muhabbet açıldı ve direk maaşının bir kısmını kiraya göndereceğini söyledi. Ben de bir şey demedim, zaten evi geçindirdiğini bildiğim için. 3 kardeşi daha var ama onlar ne hikmetse yardım etmiyor neyse, o da sinirimi bozuyor. Bunun muhabbetini evde babamla yaptık babam direk kızmaya başladı ne münasebet seni geçindirmeden annesini mi düşünüyor o iş olmaz tehlikeli bu adam diye. Tartıştık biraz. Ama ben içten içe sonunda babama hak verdim. Benimle kuracağı aileyi değil öncelikli kendi ailesini düşündü.

Doğru diyorsunuz, belki o zamana kadar o benden ayrılır belli olmaz hiçbir şey.
En iyisi evlilik fikrini rafa kaldırmak, zaten henüz konuşulmuş bir şey yoktu ama bu durum aklımı kurcalayınca sormak istedim.
e ortada evlilik teklifi bile yok. belki 28 yildir hayatında kimseye etmedigi gibi sana da evlenme teklifi etmeyecek, ortada hic mesele kalmayacak:)
cok da erkenden düşünmeye gerek yok ya, su akar yolunu bulur. büyüsünü bozana kadar devam edin. çünkü simdi cicim ayinda birakirsan yerine yenisi gelmezse hep aklina gelecek "şöyle iyiydi böyle düzgündü" gozunde buyuteceksin :)

Şöyle oldu bak, gelecekten muhabbet açıldı ve direk maaşının bir kısmını kiraya göndereceğini söyledi. Ben de bir şey demedim, zaten evi geçindirdiğini bildiğim için. 3 kardeşi daha var ama onlar ne hikmetse yardım etmiyor neyse, o da sinirimi bozuyor. Bunun muhabbetini evde babamla yaptık babam direk kızmaya başladı ne münasebet seni geçindirmeden annesini mi düşünüyor o iş olmaz tehlikeli bu adam diye. Tartıştık biraz. Ama ben içten içe sonunda babama hak verdim. Benimle kuracağı aileyi değil öncelikli kendi ailesini düşündü.
Tatlım kendine bu kötülüğü neden yapacaksın ki ?

e ortada evlilik teklifi bile yok. belki 28 yildir hayatında kimseye etmedigi gibi sana da evlenme teklifi etmeyecek, ortada hic mesele kalmayacak:)
cok da erkenden düşünmeye gerek yok ya, su akar yolunu bulur. büyüsünü bozana kadar devam edin. çünkü simdi cicim ayinda birakirsan yerine yenisi gelmezse hep aklina gelecek "şöyle iyiydi böyle düzgündü" gozunde buyuteceksin :)

Bence de zaten aşkın bir son kullanma tarihi olduğuna inananlardanım,en azından benim ilişkilerimde hep öyle oldu. Belki bu adamla da 3 ay sonra başka bir sebepten ayrılacağız, ama o durumunu düzeltmeden ve önceliğini ben yapmadan asla birlikte yaşamayı düşünmem artık.

ne kazaniyor da neyi ile annesinin kirasini ödeyecek?
geliri 70 binin üstünde mi altinda mi?
eger altindaysa annesinin kirasi (ki zamanla emsale gelecek artacak) + kendi kirasini odese nasil yasayabilecek? sordun mu bunu?
3 kardes ciktiysa bu da ayri can sıkıcı. 3 yeni sponsorluk sozlesmesi:) birinin derdi bitse digerininki bitmez.

Evet o konuda zaten bilerek bu taşın altına girdim ama babam beni sarstı geçen gün. Aslında tam bilerek de değil de neyse.Önce seni geçindirecek kalırsa ailesine verir diye tartıştık biraz babamla. Ama karşımdaki insana ben bunu nasıl anlatacağım ki ? Ne diyebilirim yani, önce biz sonra ailen desem ters teper diye düşünüyorum..
Yaşlar kaç,bari bir artı bir ev alabilseydi bu zamana kadar,bence de şu an hiç olmaz,aile sorunu da varmış

ne kazaniyor da neyi ile annesinin kirasini ödeyecek?
geliri 70 binin üstünde mi altinda mi?
eger altindaysa annesinin kirasi (ki zamanla emsale gelecek artacak) + kendi kirasini odese nasil yasayabilecek? sordun mu bunu?
3 kardes ciktiysa bu da ayri can sıkıcı. 3 yeni sponsorluk sozlesmesi:) birinin derdi bitse digerininki bitmez.

O civarlar kazancı.
Kiralar da bizim yaşadığımız yerde yüksek yani ödeyeceği para da öyle 5 10 bin değil bu arada.

Sizin mesleğiniz çoğunluğuna çekici geldiği gibi ona da çekici gelmiş olabilir ama onun da kariyeri parlayabilir. Sanki onun işini yapanlar daha çok maaş alıyor, biraz çabalasa kazanabilir.

Sizin maaş sıkıntı değil de kendisinin annesine de bakacak olması sorun olur. 45.000 - 50.000 civarı kazandığını düşünüyorum. En az 20.000 annesine harcasa geriye en fazla 30.000 kalır. Bunun kendi evi de var sonuçta. Geri kalan parası eve ve faturalara gitse mutfaktı, araç varsa yakıttı vs hepsi sizin cebinizden çıkacak. Belki de kirayı siz ödersiniz, o da faturaları öder (maaşa oranlayıp).

Paranın hesabını yapmayan biri dediniz. Evin yükü üstünüze kalacak gibi. Para konusunda ileride tartışmanız olası. Şu anda bile düğün masraflarını zor çıkarır.

Ohoo bu adamdan bi halt olmaz flört bile etme geç. Ben de sen kendin öyle çıkarım yaptın sandım, adam utanmadan senin standardina güvenip de kendi ağzıyla ben böyle böyle para verecem demiş. Valla ne yalan söyleyeyim ben bu sene çalışmayı düşünmüyorum ve aileme eskiden ufak tefek yaptığım seyler varken bu sene kendi kendime ona ara vermeye karar vermişken bir erkeğin böyle gurursuzluk yapması beni çok itiyor. Ben zaten genel olarak ailesi kirada olan, yardım bekleyen biriyle birlikte olmam. Kendimi tanıyorum çünkü rahatsiz olurum ve izin vermem. En rahatsiz olmam diyen 5 sene 10 sene sonra bazi çiftleri ve maddi durumlarını görünce rahatsiz olmaya başlar. Bir de sen bu yardımı yaparken veren el konumunda olacağın halde gün geliyor itin seyine sokuluyorsun minnet beklediğin halde. İnanılmaz ölü bir yatırım. Aşk falan hikaye gerçekten.

Babanı dinle

Bence de zaten aşkın bir son kullanma tarihi olduğuna inananlardanım,en azından benim ilişkilerimde hep öyle oldu. Belki bu adamla da 3 ay sonra başka bir sebepten ayrılacağız, ama o durumunu düzeltmeden ve önceliğini ben yapmadan asla birlikte yaşamayı düşünmem artık.
Önceliğini sen yapamaz canim benim. Annesinin evi yok. Senin kocanın annesinin evi yok. Bakmak zorunda ona.

Hanımlar iyi ki varsınız ya , cidden biraz da olsa gözüm açıldı. Ben çok iyi niyetli düşünüyorum gerçekten benim de zayıf noktam bu, karşımdaki benim gibi yaklaşıyor zannediyorum, neyse artık en iyisi bazı planları iptal etmek, hayatıma bakmak olacak. Bu sürede keyfime bakayım @yenGEnC 'in dediği gibi, sevilmeme ihtimalim bile beni çok üzdü şu an,ağlıyorum, evlilik fikri falan olursa da konunun üstünü kapatıp atacağım.

O civarlar kazancı.
Kiralar da bizim yaşadığımız yerde yüksek yani ödeyeceği para da öyle 5 10 bin değil bu arada.
e tamam 70 kazanan kisi anasinin kirasını odese 20 - e siz eve tasinacaksiniz , daha yeni kiracı olarak 30 desek hadi ortalama bir ev, asiriya kacmadiniz etti 50
kalan 20 ile ne yapacak bu adam? ac mi yasayacak? mutfak alisverisi mi yapacak, dogalgaz mi odeyecek? akbil mi dolduracak,ogle molasinda pizza mi siparis edecek.
bitti gitti ki para.
daha bunun hesabını yapamayan biriyle evlilik düşünme zaten
Hanımlar iyi ki varsınız ya , cidden biraz da olsa gözüm açıldı. Ben çok iyi niyetli düşünüyorum gerçekten benim de zayıf noktam bu, karşımdaki benim gibi yaklaşıyor zannediyorum, neyse artık en iyisi bazı planları iptal etmek, hayatıma bakmak olacak. Bu sürede keyfime bakayım @yenGEnC 'in dediği gibi, sevilmeme ihtimalim bile beni çok üzdü şu an,ağlıyorum, evlilik fikri falan olursa da konunun üstünü kapatıp atacağım.
niye sevilmeyesin? tabii ki seviliyorsundur ama her sevdigimizle, sevildigimizle evleneceğiz diye bir kural yok:) benim de cok sevgilim oldu, iclerinden gercekten huyuna suyuna bayıldığım insanlar da oldu ama eksileri vardi - gelecek düşünmedim. bana en uygununu bulunca kendim dedim gel evlenek diye:)))
her sevgilimizle ciddi dusunmek zorunda degiliz. mantigi da dinlemek lazim cunku evlilik ömürlük bir olay. o heyecan - o hormonlar bitince de ayni evde yasayacagimiz icin "seviyroum cok tatliyiz"ın otesine gecmek lazim:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X