• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar iyi ki varsınız ya , cidden biraz da olsa gözüm açıldı. Ben çok iyi niyetli düşünüyorum gerçekten benim de zayıf noktam bu, karşımdaki benim gibi yaklaşıyor zannediyorum, neyse artık en iyisi bazı planları iptal etmek, hayatıma bakmak olacak. Bu sürede keyfime bakayım @yenGEnC 'in dediği gibi, sevilmeme ihtimalim bile beni çok üzdü şu an,ağlıyorum, evlilik fikri falan olursa da konunun üstünü kapatıp atacağım.
Bence uzadıkça manipüle edileceksin ve maalesef farkında olmayacaksın.

Hanımlar iyi ki varsınız ya , cidden biraz da olsa gözüm açıldı. Ben çok iyi niyetli düşünüyorum gerçekten benim de zayıf noktam bu, karşımdaki benim gibi yaklaşıyor zannediyorum, neyse artık en iyisi bazı planları iptal etmek, hayatıma bakmak olacak. Bu sürede keyfime bakayım @yenGEnC 'in dediği gibi, sevilmeme ihtimalim bile beni çok üzdü şu an,ağlıyorum, evlilik fikri falan olursa da konunun üstünü kapatıp atacağım.
Ağlama bacım daha fazla zaman harcamayacağın için sevin. Sen üzül diye yazmıyorum ama biraz fazla safsin sanırım bu konularda, adam ağzı ile açık açık diyor anama bakicam diye. Ben de sen öyle tahmin ettin de yazdın sandım. Bir de 3 tane gebeş kardeş çıktı. Yani sen bilirsin de olmaz bu iş. Babana da kızma bir daha dinle koca kızsın artık yani.

Maaşını kimseye söyleme, mesleğin doktorluk falansa yine ona göre davran çok belli etme yani. Adam yemeye gelmiş harca hayatım diyor ay sinir oldum. Üzülme daha neler çıkar karşına.

Anne tarafım zengin. Annem babamdan Bir tık kazanıyor ama dedem sayesinde arsa kiraları, ve 1 dükkan kirası geliyor . Haliyle annemin kazancı babaminkinin 3 4 katına denk geliyor. Sorun yaşadıklarını hatırlamıyorum babam sorun etmez kendi maaşıyla evi gecindirir bizim ihtiyaçlarımizi hallederdi Annem de birikim yapma derdindeydi. Kompleks yapacak biriyse yapar ama yapmayan insan tam tersine destek olma yolunda olur .
Pasif gelir ile aktif gelir aynı şey değil kadın için.
Çalışmadan elde ettiğim bir kazanç var ise önemseyebilirim. Ama bu evlilikte standardı korumak için hayat boyu çalışmak zorunda kalırsam sorun başlar.
Bu arada çalışıyorum işi bırakmayı düşünmüyorum ben kendi adıma.
Ama zorunda olmak fikri kötü..

tanıdıklarım içinde sorun olmayanı görmedim gibi bişey

ama mesela şu surum hariç:
kaptan pilot kız- mühendis erkek ilişkisi

kız erkekten önce bitirdi, çocuk daha okula devam ederken kız yardımcı pilottu, çocuk çalışmaya başladığında kızın maaşı artık çok çok iyiydi...ama sonra erkek üretim yapmaya ticarete başladı
şu anda o kadar aman aman fark yoktur aralarında belki erkek fazla bile kazanıyordur o kadarını bilmiyorum artık
yani uzun sürelerdir okuldan beri devam ediyor bu ilişki (ben 16-17 senesini biliyorum) muhtemelen kız yarın öbür gün doğum yapar yaş sebepli, belki bi süre de ara verir
mesela böyle uzun süredir devam ediyordur, kadın ara verir, erkek de zamanla gelirini 3e 5e katlar öyle bir kapasitesi vardı...bu ve bunun gibi durumlara şerh düşmek lazım. birlikte büyüdüğün ilişki, uzun vadeli ilişkiler bunlar başka.

ki bu durumda bile, bence, kadının gelirinin iyi olup erkeğin ev geçindirmek zorunda olmaması + kadında belli bir kapasite çevre bişeyler olması erkeğe hem motivasyon hem imkan sunuyor. yani o adam belki evde 6 ay 1 sene oturdu ürün geliştirdi, bu imkanı her kadın sunamaz.

--
kendi adıma ben bir de şey değilim öyle parfümler, botokslar, marka çantalar filan kadını değilim
yani çok kazandığım ilk başta belli bile olmaz, düz tişört-jean bir insanım yaşımı da belli etmiyorum gelirimi de
zaten maaş değil kendi işim benim
neyse böyleyken bile hep sorun oldu, ben "ben şu kadar kazanıyorum sen benim 3te birim" demediğim halde işte marka vs. takılmadığım halde...
atıyorum telefon alcam ben direkt bakar alırım 100 bin ya da 150 bin mesela benim düşünmemi gerektirmez ama onun 2 maaşıysa belki o ay boyunca mevzusu telefon alımı oluyor ya, bu beni boğuyor sevmem para konuşmayı. konuşamam da.
tatile yurtdışına giderim mesela (ama ucuz hostel ya da 3 günlük tur gibi değil), en çok işte bu meselelerden çıkıyor cıngar. benim ailem varlıklı da değil evim arabam vs herşeyim kendi gelirimle alındı, bu bile sıkıntı...çünkü 30 yaşında (ben 30 yaşındayken vardı) kendisi bir nane alamamış oluyorlardı hep. mesela bak kendisi almış değil aileden gelmiş olanla bunlar sıkıntı olmuyor o kadar yine gördüğüm bu. benim etrafımda çok ailesi toprak zengini turizm zengini kadın var kocaları çoğunlukla o seviyede değil, ama evliler uzun zamanlardır, kadının ailesi baskın, erkekler iç güveysi ama deli gibi para harcıyorlar filan.

neyse kıcasası sadece maaşın/gelirin değil vizyonun farklı oluyor. kısaca o denklik dedikleri şeyin kapsamına bunlar bir bütün olarak giriyor.

Maaş dengesizliğini bir kenara bırakalım ( bırakamam ama)

Okuduğunuz okullar sadece üniversite değil, doğup büyüdüğünüz semtler, ailelerin eğitim ve gelir durumları ana baba mesleği, kardeş sayıları, yaşam kaliteleri nedir?

Anladığım kadarıyla bunlarda pek denk değil birbirine, bazen zorlamamak lazım davul bile dengi dengine.

Daha once burada bir konu acilmisti, durum ayniydi, cok kazanan kadin, az kazanan erkek ve erkegin erkekten ayrilamamis (maddi olarak) ailesi.

Insanin gozune batar, adam kompleks yapmasa da hayirdir ben niye evlendigim icin tanidigim bi aileyi besliyorum diye, benim batardi.

Belki ailesi adama bagimli olmasa sorun olmaz ama su durumda bu ilişki yurur gibi durmuyor, ha evlenirsiniz falan o ayri mesele ama bi noktada tikanir bana kalirsa.

Bence olmaz. Ben kendimi düşünüyorum, açıkçası, eşimden 5 kat fazla kazansam , kendimi çok daha güçlü görürüm ve saygım azalabilir eşime karşı. Belki çok yanlış evet ama öyle olur gibi hissediyorum. Ama bir çift arkadaşım var, kız ailesinden aşırı zengin, eşinin normal bir kazancı var ama 15 yıldır evliler ve gayet iyiler.

Daha once burada bir konu acilmisti, durum ayniydi, cok kazanan kadin, az kazanan erkek ve erkegin erkekten ayrilamamis (maddi olarak) ailesi.

Insanin gozune batar, adam kompleks yapmasa da hayirdir ben niye evlendigim icin tanidigim bi aileyi besliyorum diye, benim batardi.

Belki ailesi adama bagimli olmasa sorun olmaz ama su durumda bu ilişki yurur gibi durmuyor, ha evlenirsiniz falan o ayri mesele ama bi noktada tikanir bana kalirsa.

Geçen konuda kalbini kırdım özür dilerim teşekkür ederim yorum yaptığın için:KK200:

İkisi de.
Ben denklikten yanayım.
20 yıllık evliyim.
Daha önce bana sorsalar aşık bir kadın olarak sevgi saygı yeter derdim ama evlilikler daima aynı düzlem üzerinden devam etmiyor.
Mantık daha ön plana çıkıyor.
Düşünüyorum kendim 300 bin kazanıp eşim 80 bin kazansa ben ister istemez bunu sorun ederim.
Kısa bir zaman dilimi için kadın daha fazla kazanabilir lakin bu sürekli bu şekilde devam edecekse bana göre sorun.
Bu edilgen bir yapıya sahip oldugum için de olabilir.
Şuan mesela eşimle farklı şehirlerde görev yapıyoruz ve evin resmen hem babası hem annesi konumunda bile zorlanıyorken daha iyi kazandıgım hem de ileride belki 5 katı daha fazla kazanacagım belli olan bir evliliği de yapmak istemezdim.
Dedigim gibi 20 yıllık bir evliligin bana öğrettiği argümanlara göre yorum yapıyorum.
Ders ver, öğrencin olayım bacım. 🤣

Konuya yorumum ise bu kişiden kişiye değişen bir şey, kimisi sorun eder, kimisi etmez.

Ben sorun ederim. Gelir de 2 kat fark olsa bile benim için sorum olabilir, kaldı ki 3 kat , 5 kat fazla olsun. :)

Çünkü ben kocamın benden hem fiziki olarak hem ekonomik olarak daha güçlü olmasını isterim. Ben her yönden güçlü bir kadınım, o yüzden kocam benden çok daha güçlü olmalı.

" Evimin direği" tabiri her ne kadar buram buram ataerkillik koksa da o ataerkilliği seviyorum ben. Çünkü özellikle son yıllarda işsiz , evde g.tünü kaldırmaya aciz erkekler türedi.

Ama şu olabilir; mesela kocamın maaşı benden azdır ama malı, mülkü, birikimi benden epey fazladır. Ha o zaman sorun etmeyebilirim.

Şöyle oldu bak, gelecekten muhabbet açıldı ve direk maaşının bir kısmını kiraya göndereceğini söyledi. Ben de bir şey demedim, zaten evi geçindirdiğini bildiğim için. 3 kardeşi daha var ama onlar ne hikmetse yardım etmiyor neyse, o da sinirimi bozuyor. Bunun muhabbetini evde babamla yaptık babam direk kızmaya başladı ne münasebet seni geçindirmeden annesini mi düşünüyor o iş olmaz tehlikeli bu adam diye. Tartıştık biraz. Ama ben içten içe sonunda babama hak verdim. Benimle kuracağı aileyi değil öncelikli kendi ailesini düşündü.
Koşarak kaçmalısınız bence

Tatlım kendine her anlamda denk birisini bul.
Yine kalbin ısınır yine seversin ama bu kişiyle bence no.
Ben maaşın dolyısıyla bile sevindiğini düşünüyorum.
Bu ekonomik devirde kendisinden çok iyi kazanan bir kız bulmuş
Kaçırır mı ?
Instagram'da " ok mu nok mu?" videolarında " karın senden fazla kazansa sorun olur mu?" sorusuna " sorun olur" diyen tek erkek olmadı. 🤣

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Kişiden kişiye göre çok değişir valla.

Kendisinin 3 katı kadar diyeyim o da şimdiki maaşım birkaç yıl içerisinde akademik olarak yükselince maaşım şimdikinin 2 katı kadar olacak, açıkça yazmayacağım.
Akademik personel iseniz maaşlar belli zaten ,mesela prof maaşı 200 bin var mıdır?Bu rakam da aman aman çok acayip bi kazancım dedirtecek bi şey değil..evliliklerde kadının kariyeri,geliri erkekten iyi ise o ilişki yürümez diye düşünüyorum,kadınlar kendinde daha güçlü bir partner ister..erkek hep kendini geride hisseder,kadın öyle hissettirir zaten..

Aklıma bir örnek geldi. Bizim bir yakınımız sizle aynı meslekten. Daha - sizin tabirinizle - akademideyken erkek arkadaşınızdan daha düşük maaşlı olduğunu düşündüğüm biriyle evlendi (mesleğini yazsam aaa dersiniz 😂). Kız mezun oldu. Şu anda hala doğum izninde olabilir. Sahalara dönünce iyi para alır, mezun olmuştu.

Yine o kızın devlette çalışan meslektaş bir akrabası da mühendis mi neydi bir branştan biriyle evlenecek. Sanki geliri azdı adamın çünkü duyunca adamın mesleğini biraz garipsemiştim. Kızın evi ve arabası da var. Evlenince ne yapacaklar bilmiyorum.

Bir yakın arkadaşım var. Kendisi devlette öğretmen, ekstradan kurs da veriyor. Kızın arabası vardı sadece. Erkek arkadaşı özelde düşük maaşla öğretmenlik yapıyordu. İkisi evlendi. Arabayı yükselttiler, ev aldılar. Sonra çocuk kurumda müdürlüğe yükseldi. Ya maaşları denktir ya da kızınki yine bir tık fazladır. Giderleri nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama büyük sorun olsaydı anlatırdı bana. Eşi de arkadaşım.

Böyle örnekler de var.

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Karşı tarafın mesleği ve Eğitimi ne?

Bu önemli. Eğer ki vizyon sahibi biri değilse sizinle aynı bile kazansa sıkıntı yaşayabilirsiniz.

@Dead Cell olası bir evlilikte sizde yaşanacak problem benim param senin paran muhabbeti değil yalnız.

Adamın eline ay başında kalan para 30 bin, bununla ne tatil yapılır ne yatırım ne de kira ödeyip ev geçinir.
İki kişi çalışıp tek gelirle yaşamak buradaki asıl sorun.

Atıyorum yılda dört yerine iki tatil Cape Town değil Antalya da bir hafta herşey dahil, bahçeli bir ev yerine standart apartman dairesi, aman o çanta değil de bu olsun ne olacak diyen biriyseniz anca olur.

Ben herkesin gelir düzeyine göre yaşaması taraftarıyım, ama çoğu insanda da bu yok bazısı kazansa da yemiyor içmiyor giymiyor gezmiyor mesele.

Sizin bu konudaki vizyonunuz önemli, özellikle oturttuğunuz belli bir yaşam tarzınız ve standartlarınız varsa bunların düşmesi veya değişmesi zamanla canınızı çok sıkar ister istemez gözünüze batar, aşk bunları görmezden gelebileceğiniz bir unsur olmaktan da çıkar bir süre sonra ne yazık ki.

Kısacası siz fedakarlık yapar, bazı şeylerden ödün verirseniz olur anca , diğer türlü mümkün değil.

Eşimle aramda 3 kat fark olsun istemezdim. 60 kazansa 180 kazansam bilmiyorum benim için fark büyük. Benim bile gözüme batabilir bir süre sonra.
Benim için normal gelen şey ona lüx gelecek mesela. Ya ben ona ayak uyduracağım bu da benim keyfimden ödün vermek demek. Ya da o bana uyduracak ama nasıl?
Para iradesini kim yapacak? Neye göre mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X