• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Sperm Sorunlu Olanlar, Devletten Sadece Rapor Alıp Özelde Tüp Bebek Yaptıran Var mı?

Ebruha

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2024
144
24
18
Merhaba kızlar,
Eşimle 1 yılı aşkındır bebek düşünüyoruz. Geçen sene bir kere doğal yolla hamile kaldım ama maalesef kürtajla sonlandı. O zamandan beri yeniden gebelik olmadı.
Kontrollerde bende bir sorun görünmedi. Tüpler açık, hormonlar normal.

Ama eşimin sperm test sonucu çok kötü geldi:

🧬 Sperm sonucunda:

İleri hareketli sperm %0

Genel hareket az

Şekil bozukluğu var

Biz devlet hastanesinden sadece rapor almak, ama tedaviyi SGK anlaşmalı özel bir klinikte yaptırmak istiyoruz.

❓Zeynep Kamil gibi hastaneye gidip sadece rapor alabilen,
❓Eşi sperm problemi yaşayıp özelde tüp bebek yaptıran,
❓Benzer durumda olup heyet raporu sürecini yaşayan var mı?

Lütfen yazın 🙏 Tecrübelerinize çok ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ederim 💗

3 yıllık evlilik şartı var şehir hastanelerinden rapor çıkarırsınız ama özelde doktor parası veriyorsunuz raporu ilaçlar için çıkarmış oluyorsunuz diye biliyorum

3 yıllık evlilik şartı var şehir hastanelerinden rapor çıkarırsınız ama özelde doktor parası veriyorsunuz raporu ilaçlar için çıkarmış oluyorsunuz diye biliyorum
Sperm sorunu varsa bile mi 3 yıllık şart isteniyor
O zaman bize vermezler 1 buçuk yıllık evliyiz daha
Ama hareketli sperm sıfır, sayı az vs

1 yıllık evliyiz değerler çok düşük önce 2 aşılama şartı var ve o 2 aşılamadan sonrada 3 yıl doldurma şartı var SGK rapor çıkarmak için ipe un seriyor :(

Normalde araştırmalarımda 5 milyonun altında SGK karşılıyor diye buluyorum ama maalesef bu kural 2-3 yıl önce kalkmış spermin tamamen sıfır olmasını istiyor karşılamak için

Normalde araştırmalarımda 5 milyonun altında SGK karşılıyor diye buluyorum ama maalesef bu kural 2-3 yıl önce kalkmış spermin tamamen sıfır olmasını istiyor karşılamak için
Bunu bilmiyordum. Çok üzüldüm.
Devlette oyalanmadan rapor alıp özele gitmeyi çok isterdim 😔

Bende geçen ay direk raporlu tüp bebek yaptıracağız sanıyordum sonra doktor 2 aşılama deyince şaşırdım doktor bile 2 aşılamayı prosedür gereği yapacağını söyledi sonra 2 yıl daha beklemem gerektiğini yani bu değerlerle aşılamanın tutması söz konusu değil çünkü hareketli sperm hiç yok

Bende geçen ay direk raporlu tüp bebek yaptıracağız sanıyordum sonra doktor 2 aşılama deyince şaşırdım doktor bile 2 aşılamayı prosedür gereği yapacağını söyledi sonra 2 yıl daha beklemem gerektiğini yani bu değerlerle aşılamanın tutması söz konusu değil çünkü hareketli sperm hiç yok
İleri hareket yok ve iki yıl bekle mi dedi
İnanilmaz 😔
Boşuna gitcem devlet hastanesine o zaman

İleri hareket yok ve iki yıl bekle mi dedi
İnanilmaz 😔
Boşuna gitcem devlet hastanesine o zaman
İnanın öyle zorlu bir süreç ki eşimle her gün karar değiştiriyoruz Prosedür gereği olsa bile şans versek mi diye bile düşünüyoruz imkansızı zorlayıp kendimizi kandırmak gibi bir şey bu Siz yinede devletlede görüşün hatta devlette raporsuz tüp bebek fiyatını bile araştırın Bide bu sürece eşinizin hazırlanması gerekiyor iyi bir ürolojiyle değerlerini düzeltmeye çalışmalı bu tüp bebek içinde çok önemli

Merhaba kızlar,
Eşimle 1 yılı aşkındır bebek düşünüyoruz. Geçen sene bir kere doğal yolla hamile kaldım ama maalesef kürtajla sonlandı. O zamandan beri yeniden gebelik olmadı.
Kontrollerde bende bir sorun görünmedi. Tüpler açık, hormonlar normal.

Ama eşimin sperm test sonucu çok kötü geldi:

🧬 Sperm sonucunda:

İleri hareketli sperm %0

Genel hareket az

Şekil bozukluğu var

Biz devlet hastanesinden sadece rapor almak, ama tedaviyi SGK anlaşmalı özel bir klinikte yaptırmak istiyoruz.

❓Zeynep Kamil gibi hastaneye gidip sadece rapor alabilen,
❓Eşi sperm problemi yaşayıp özelde tüp bebek yaptıran,
❓Benzer durumda olup heyet raporu sürecini yaşayan var mı?

Lütfen yazın 🙏 Tecrübelerinize çok ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ederim 💗
2020 YILINDA ANTALYA ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN ERKEK İNFERTELİTE RAPORU ALIĞ ÖZEL BİR KLİNİKTE TEDAVİ OLDUM. ŞUAN 4.5 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR.

İnanın öyle zorlu bir süreç ki eşimle her gün karar değiştiriyoruz Prosedür gereği olsa bile şans versek mi diye bile düşünüyoruz imkansızı zorlayıp kendimizi kandırmak gibi bir şey bu Siz yinede devletlede görüşün hatta devlette raporsuz tüp bebek fiyatını bile araştırın Bide bu sürece eşinizin hazırlanması gerekiyor iyi bir ürolojiyle değerlerini düzeltmeye çalışmalı bu tüp bebek içinde çok önemli
Cok teşekkür ederim
İleri hareket sıfırken tüp bebekte şansımız var mıdır sizce peki
Sizde de benzer durum var

2020 YILINDA ANTALYA ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN ERKEK İNFERTELİTE RAPORU ALIĞ ÖZEL BİR KLİNİKTE TEDAVİ OLDUM. ŞUAN 4.5 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR.
Yukarıda bir arkadaşınız artık verilmediğini yazmış. Umarım Zeynep Kamilde veriliyordur

Bunu bilmiyordum. Çok üzüldüm.
Devlette oyalanmadan rapor alıp özele gitmeyi çok isterdim 😔
Çiftler en az 3 yıldır resmi olarak evli olmalıdır ve mevcut evlilikte çocuklarının olmaması gerekmektedir. Sperm sayısı 5 milyonun altındaysa 3 yıllık evlilik şartı aranmaz. ÜNLÜ BİR TÜP BEBEK MERKEZİ OLAN BAH...Cİ'NİN 2025 YILI YAZISINDAN.

Yukarıda bir arkadaşınız artık verilmediğini yazmış. Umarım Zeynep Kamilde veriliyordur
ŞİMDİ BİR ÇOK DEVLET KURUMUNDA TÜP BEBEK MERKEZİ KURULDU. BEN RAPORU ALDIĞIMDA HASTANEDE TÜP BEBEK MERKEZİ YOKTU VE SONUÇLARIMIZ 3 MİLYONUN ALTINDA ÇIKIYORDU. ŞİMDİ SORDUĞUMDA KURUM KENDİ TEDAVİ EDECEĞİ HASTALARA RAPOR ÇIKARTIYOR. DIŞARIYA VERMİYOR DİYORLAR. BENİM TEDAVİ OLDUĞUM ÖZEL HASTANE DE ARTIK RAPORLU RAPORSUZ AYIRMIYORUZ, TEK FİYAT VERİYORUZ DİYOR. SİZ BURADA TEDAVİ OLACAĞIZ DEYİP ALIN RAPORU. SONRA GİDİN ÖZELE. OLMAZ MI?

Cok teşekkür ederim
İleri hareket sıfırken tüp bebekte şansımız var mıdır sizce peki
Sizde de benzer durum var
O KONUDA MİKROTESE VE MİKROTASA YÖNTEMLERİYLE KALİTELİ VE HAREKETLİ SPERM BULABİLİYORLAR. BİR DÖNEM EŞİME HİÇ CANLI YOK BİLE DEDİLER. İŞLEM YAPILACAKTI SONRA NORMAL YOLLARDAN CANLI BULUNUNCA İPTAL EDİLDİ.

ŞİMDİ BİR ÇOK DEVLET KURUMUNDA TÜP BEBEK MERKEZİ KURULDU. BEN RAPORU ALDIĞIMDA HASTANEDE TÜP BEBEK MERKEZİ YOKTU VE SONUÇLARIMIZ 3 MİLYONUN ALTINDA ÇIKIYORDU. ŞİMDİ SORDUĞUMDA KURUM KENDİ TEDAVİ EDECEĞİ HASTALARA RAPOR ÇIKARTIYOR. DIŞARIYA VERMİYOR DİYORLAR. BENİM TEDAVİ OLDUĞUM ÖZEL HASTANE DE ARTIK RAPORLU RAPORSUZ AYIRMIYORUZ, TEK FİYAT VERİYORUZ DİYOR. SİZ BURADA TEDAVİ OLACAĞIZ DEYİP ALIN RAPORU. SONRA GİDİN ÖZELE. OLMAZ MI?
AYRICA RAPOR İÇİN ARAŞTIRMA HASTANESİ YA DA FAKÜLTE OLMASI GEREKİYOR. ZEYNEP KAMİL NE DİYE GEÇİYOR BİLMİYORUM. BEN ANTALYA DA YAŞIYORUM.

Çiftler en az 3 yıldır resmi olarak evli olmalıdır ve mevcut evlilikte çocuklarının olmaması gerekmektedir. Sperm sayısı 5 milyonun altındaysa 3 yıllık evlilik şartı aranmaz. ÜNLÜ BİR TÜP BEBEK MERKEZİ OLAN BAH...Cİ'NİN 2025 YILI YAZISINDAN.
Mantıken aranmamasi gerekir. Doğal yolla nasıl hamilelikte olacak ki

O KONUDA MİKROTESE VE MİKROTASA YÖNTEMLERİYLE KALİTELİ VE HAREKETLİ SPERM BULABİLİYORLAR. BİR DÖNEM EŞİME HİÇ CANLI YOK BİLE DEDİLER. İŞLEM YAPILACAKTI SONRA NORMAL YOLLARDAN CANLI BULUNUNCA İPTAL EDİLDİ.
Bizde sperm var
Ama hareketli sıfır hiç yok

Back
X