• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi yoğun calisanlar

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Haftanın en az iki günü gece yalnızım. Zaten normal mesaide bile yediden önce gelemiyor. İki haftadır cumartesi günleri nöbetçi ve pazar günü de mecburen uyuyor. İki gün önce yirmilik dişimi çektirdim. Yetmiyormuş gibi bir de grip oldum. Bir yaşında huysuz mu huysuz bir oğlum var. Ücretsiz izne ayrilacaktim ama maddi durumlardan ise donmek zorunda kaldım. İşte yorul, gel evde yorul, iyileşmeye çalış, çocukla ilgilen ve bunların hepsini neredeyse tek başına yap. Çok yoruldum arkadaşlar. Eşi benimki gibi yoğun çalışanlar; kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Bugün sabah yine 5.30da bebeğin çığlık çığlığa aglamasiyla uyandık ve benim ne yataktan kalkacak ne de ağzımı açacak halim vardı. Oturdum ağladım artık. Eşim nöbete gitti, yarın sabaha kadar yok. Enerjimi nasıl toplayacagimi bilemiyorum. Bebeğime karşı sabırlı olacağım diye kendime söz verdim. Ev işini bu haftasonu bosverdim artık. Sadece yemek yapıp bulaşıkları makineye yerleştiriyorum. Ne yesem, icsem de azıcık iyi hissetsem kendimi? Öyle sizinle dertleşmek ve fikir almak istedim. Okuyan herkese teşekkürler.

Emin olun eşi yoğun çalışanlar için ücretsiz izin hiç mantıklı değil.
Evde tek başınıza deliriyorsunuz.

Allah şifa versin, inşallah toplarsınız enerjinizi.
Evet haklısınız. İse gitmek hobi gibi birşey benim için. Şu an işte olsaydım bu kadar hasta olduğumu fark etmezdim. Sürekli hareket halinde olunca insan daha enerjik oluyor.

Eşim yok ama yine de size tavsiye vermek isterim (naçizane)
Ben de oğlumu yalnız büyüttüm, Benim artım oğlumun uslu bir çocuk olmasaydı ama yine de emekleyen yeni yeni paytak paytak yürüyen çocuk evin için de tehlikeli çocuktur.
Ben şu piyasa da sık sık reklamlarını gördüğümüz enerji takviyelerinden alıyordum.
Bi de şu B vitamini eksikliğinde kullanılan haplardan,
Zayıf ve kanı düşük biri oldum hep bu yüzden uykudan uyanmak hep zor olmuştur bana :KK53:
Bu arada O haylaz bebeyide öpün benim yerime
Benim herifim şimdi 13 yaşında oldu haftaiçi herşey benden,
Pazar günü hazır kahvaltıya uyandırır beni
Evlat elinden yenen zehir bile şerbettir.
Gelecekte annesine neler yapar O haylaz Bebe merak etmeyin gelecek güzel günleri düşünün böylelikle her şey daha kolay gelir size :KK200:

Eşim yok ama yine de size tavsiye vermek isterim (naçizane)
Ben de oğlumu yalnız büyüttüm, Benim artım oğlumun uslu bir çocuk olmasaydı ama yine de emekleyen yeni yeni paytak paytak yürüyen çocuk evin için de tehlikeli çocuktur.
Ben şu piyasa da sık sık reklamlarını gördüğümüz enerji takviyelerinden alıyordum.
Bi de şu B vitamini eksikliğinde kullanılan haplardan,
Zayıf ve kanı düşük biri oldum hep bu yüzden uykudan uyanmak hep zor olmuştur bana :KK53:
Bu arada O haylaz bebeyide öpün benim yerime
Benim herifim şimdi 13 yaşında oldu haftaiçi herşey benden,
Pazar günü hazır kahvaltıya uyandırır beni
Evlat elinden yenen zehir bile şerbettir.
Gelecekte annesine neler yapar O haylaz Bebe merak etmeyin gelecek güzel günleri düşünün böylelikle her şey daha kolay gelir size :KK200:
Ay ne güzel yazmissiniz teşekkür ederim. Bu tempoya alıştım da hasta olunca her şey birbirine girdi. Ağzımda dikişlerle hapsirip duruyorum :)

Ay ne güzel yazmissiniz teşekkür ederim. Bu tempoya alıştım da hasta olunca her şey birbirine girdi. Ağzımda dikişlerle hapsirip duruyorum :)

Çok geçmiş olsun
Biz kadınız ve her şeyden mühimi anneyiz bunlar dert mi bize hey yavrum heyyyyyy :KK36::KK36::KK36:

Öncelikle gecmis olsun.Vitamin takvuyesi alin mutlaka.Bir de bebis ne zaman uyudu.sizde yatin hemen dinlenin.Bebek uyaninca yaparsiniz yemek filan.Temizligi salla gitsin.Esinize gelince nöbetten sonra 24 saat uyunmaz.6saat uyutun sonra kalksin yardim etsin.Makinaya bulasik dizse yada camasir mak.calustirip camasir assa o bile size destek.Kabul etmezse deyin ne kadar ekmek o kadar köfte.Hem calusin hem bebek bakin paşam uyusun ohhhh

Öncelikle gecmis olsun.Vitamin takvuyesi alin mutlaka.Bir de bebis ne zaman uyudu.sizde yatin hemen dinlenin.Bebek uyaninca yaparsiniz yemek filan.Temizligi salla gitsin.Esinize gelince nöbetten sonra 24 saat uyunmaz.6saat uyutun sonra kalksin yardim etsin.Makinaya bulasik dizse yada camasir mak.calustirip camasir assa o bile size destek.Kabul etmezse deyin ne kadar ekmek o kadar köfte.Hem calusin hem bebek bakin paşam uyusun ohhhh
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Zaten geldiğinde 3-4 saat anca uyuyor. Birimiz iş yaparken birimiz bebekle ilgileniyoruz mecburen. Şimdi yeni yeni yürümeye çalıştığı için tek başına bırakmamiz mümkün olmuyor. Hasta olmasaydım alismistim bu tempoya. Bugün mecburen yardımcı kadın çağıracağım. Yetişmem mümkün değil.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Zaten geldiğinde 3-4 saat anca uyuyor. Birimiz iş yaparken birimiz bebekle ilgileniyoruz mecburen. Şimdi yeni yeni yürümeye çalıştığı için tek başına bırakmamiz mümkün olmuyor. Hasta olmasaydım alismistim bu tempoya. Bugün mecburen yardımcı kadın çağıracağım. Yetişmem mümkün değil.
Eş yardim ediyorsa sorun yok.Yavas yavas hallolur hersey.Boyle ani hastalik vs durumlarda yardima cagiracaginizanne veya kizkardes varsa yardim isteyin.Cokta kafaya takmayin yogunlugu.sabredin inanin geciyor.Yillar sonra gülümseyerek hatirlayin bu günleri

Eş yardim ediyorsa sorun yok.Yavas yavas hallolur hersey.Boyle ani hastalik vs durumlarda yardima cagiracaginizanne veya kizkardes varsa yardim isteyin.Cokta kafaya takmayin yogunlugu.sabredin inanin geciyor.Yillar sonra gülümseyerek hatirlayin bu günleri
Bazen Allah'im nasıl yapacağım diye telaşa düşüyorum. Bu konuyu açarken de öyle hissediyordum. Sonra sizlerin yazdıklarıyla biraz kendime geldim. Maalesef annem uzak, kız kardeşim de yok. KV var ama ondan asla bir daha yardım istemem. O yüzden toparlanıp kendim halletmeliyim. Pazartesiye kadar iyilesmem lazım. Teşekkürler cevaplarıniz için :KK36:

Ben calismiyorum iki kizim var.buyuk 1.sinifa basladi kucuk 27 aylik oldu .sabah 8de cikiyorum evden okula birakiyorum kahvalti donunce yapiyorum.o arada bulasik camasir ev toplama ogle yemegi hazirlama.11.30 cikiyorum 12 de ogle tatili 1 .30 da derse birakip eve geliyorum.kucugu uyutuyorum.3 de ders bitiyor kucuk uyanmadiysa uyandirip ciglik kiyamet tekrar okula.eve gel ust degistir temizlen yemek yedir odev yaptir kucu oynat saat 7 oluyor.meyve saati oyun saati 8.30 yemek yedir uyut 9.30 uyudular.kalk beslenmesini cikar temizle ertesi gun icin hazirla.cantasini harcligini kontrol et.saat 10 oldu.12 de kucugu cise kaldir.3 de tekrar kaldir .sonta yat 7 de kalk.esim yanina cagirdi gittim yuzume dokundu senin atesun var dedi olctuk 40.farkinda bile degilim.gucluyuz.dayan

Benim eşim de yoğun çalışıyor ama bir düzen oturttuk çok şükür. Evle ilgili kısımda birkaç tavsiye verebilirim: Evi 1 günde temizlemeyin. Her gün 1-2 oda temizleyerek yükünüzü hafifletebilirsiniz. Bu diğer işler için de geçerli. Hangi gün hangi işi yapacağınıza dair planlama yapmak hayatınızı kolaylaştırabilir. Yemek yaptığınızda bolca yapıp bir kısmını kavanozlara vakumlayarak böyle hastalık gibi zor zamanlarınızda rahat edebilirsiniz.

Onun haricinde mutlaka 1-2 tane yakın arkadaşınız olmalı ki kafanızı dağıtacak, terapi gibi bir alanınız olsun. Onlarla görüştükçe kafanızı dağıtırsınız, iyi gelir. Vitamin takviyelerini arkadaşlar söylemiş zaten.

Her gün güne duşla başlamak size kendinizi iyi hissettirir, enerjinizi yükseltir. Çok uzun değil, el yüz yıkamak gibi 5 dakika yeterli. İnanılmaz enerjik olursunuz. Bir de bol su için. Ayrıca kendinize ayıracağınız en az bir 15 dakikanız olsun. Sadece kendinizle başbaşa, sevdiğiniz şeylerle uğraşın. Bebekle zor biliyorum ama bu zaman dilimini kendinize ayırmak için zorlayın kendinizi. Bebeğin uyuduğu saatlerde dinlenin, uyuyun mümkünse. Geri kalan her şey zamanla yoluna girecektir. Biraz sabır sadece...

Ben calismiyorum iki kizim var.buyuk 1.sinifa basladi kucuk 27 aylik oldu .sabah 8de cikiyorum evden okula birakiyorum kahvalti donunce yapiyorum.o arada bulasik camasir ev toplama ogle yemegi hazirlama.11.30 cikiyorum 12 de ogle tatili 1 .30 da derse birakip eve geliyorum.kucugu uyutuyorum.3 de ders bitiyor kucuk uyanmadiysa uyandirip ciglik kiyamet tekrar okula.eve gel ust degistir temizlen yemek yedir odev yaptir kucu oynat saat 7 oluyor.meyve saati oyun saati 8.30 yemek yedir uyut 9.30 uyudular.kalk beslenmesini cikar temizle ertesi gun icin hazirla.cantasini harcligini kontrol et.saat 10 oldu.12 de kucugu cise kaldir.3 de tekrar kaldir .sonta yat 7 de kalk.esim yanina cagirdi gittim yuzume dokundu senin atesun var dedi olctuk 40.farkinda bile degilim.gucluyuz.dayan
Allah kolaylık versin. Koşuşturmacadan kendimize bakacak halimiz olmuyor.

Back
X