esim 1 senedir oglumla yatiyor

böyle sorunu olan aileler ilk başta Çocuğun yatağını kendi odalarına alıp aynı odada uyuyabilir. Yavaş yavaş oda değişimi yapılabilir. Ama bu şekilde olması bir çözüm değil ki.. bu kalıcı kişilik bozukluğu yapar. Gece tek yatmaktan ve karanlıktan ömrü boyunca korkar.. çocuğunuzu hayata korkak alıştırıyorsunuz..

Yani bilmiyorumda bende akşamları 11-12 gibi yatak odasında yatıp sabah cocuk odasında uyanıyorum
ya da eşim cocuk odasına gidip cocugu getırıyor

ya da cocuk gelıyor onu yatak odasında bırakıp salona kacıyoruz bızım ıcın sorun deıgl bu

ay ben neredeyse evlenenek adar hafatda 2-3 gece annemı yanıma cagrıyordum cok korkuyordum yada babamların yanına gıdıyordum cocugun besıgını yatak odasına dusun :) ama gayet ıyıyım sadece annemlerın evın konumu yerı katı sebebıyle bana tehlıkelı gelıyordu ve korkuyordum babadma ısık yaktırmazdı karanlıktan aklım cıkıyordu

Sen bunların dışındasın canım cute..

Senin için ortam mortam önemli değil…
Bunlar senin şevkini kaçırmaz, aksine azmettirir

Sen bunların dışındasın canım cute..

Senin için ortam mortam önemli değil…
Bunlar senin şevkini kaçırmaz, aksine azmettirir

Ama o zaman daha önce yani :) diğer yorumumu alıntılıcaktın?
ama ayrıca cocukla yatmak eşle yatmaktan daha şevkatli kesinlikle yani kimse kimseyide kandırmasın şimdi

Ama o zaman daha önce yani :) diğer yorumumu alıntılıcaktın?
ama ayrıca cocukla yatmak eşle yatmaktan daha şevkatli kesinlikle yani kimse kimseyide kandırmasın şimdi

Orası öyle cute.. kendini daha huzurlu hissediyorsun sanki.. çünkü küçükken hepimiz yaşamışızdır tek yatma korkusunu… sanki sen yanında olunca deprem dahi olsa kuzun yanında huzurlu olursun hissi var..

Orası öyle cute.. kendini daha huzurlu hissediyorsun sanki.. çünkü küçükken hepimiz yaşamışızdır tek yatma korkusunu… sanki sen yanında olunca deprem dahi olsa kuzun yanında huzurlu olursun hissi var..

Tabi canım ve mesela cocuklar huzurlu daha uzun uyuyorlar anneleriyle yattıklarında ,
Allah korusun o bazen aklıma geliyor deprem filan olsa yanımda olmalı ki bizi çıkarana kadar ben ona destek olurum susasa su bulurum bulurum yani
amannn Allah korusun

Yalnız cute çocuğu daha büyük arkadaşlarımdan biliyorum. Çocuk anne babayla yatmaya başladıktan sonra ayrılması çok zor oluyormuş. Benim de kızım çok deli yatar.. üstü hep ama hep açıktır. 10 dk bir kalkıp kapatırım neredeyse. Geçen bir hasta oldu yanımıza aldık.. gece 2 den sonra kapıcı kömür de atmıyor. Kıyabilir miyim?? Şimdi de diyor ben hep sizinle yatacağım.. büyünce deD
Ben de alışkanlık olmasından korkmuyor değilim…bir an önce yatağına almam lazım ama kıyamıyorum. Eşime diyorum bahara kadar idare etsek böyle

oğlunuzun yalnız yatmaya alışması lazım yoksa hep böyle devam eder hiç biyerde yalnız yatamaz...
eşinize gelince bence bahane bunlar karı kocanın birlikte yatması lazım...
benim eşim yataktan hayatta gitmez bazen beni çok sinirlendirir yastığını atarım üstüne odada yat diye hiç tınlamaz benden önce girer yatağa

Çok gecmiş olsun sizede bizde salgına yakalandık ikimizde aynı anda o zamandan beri bizde akşam bir erkeğin yanından kalkıp öbürünün yatağında buluyorum kendimi çok ekşınlı bir hayatımız var Ben sadece şeyden şikayetciyim o kadar çok atılıyorki uyurken kafama gözüme karnıma neremize gelirse vuruyor bize gözler kapalı ayak ucundan yukarı çekiyoruz ayaklarından tutup uyanmıyor ama onun odası tuvaletın karşısı sifon çekse sabahmı oldu diye bağrıyor

esiniz sizle yatmamak icin cocuklarınızı bahane olarak kullanıyorsa gitsin salonda yatsın.
fakat gercekten korktuklarını dusundugu icin yatıyorsa cocuklarınıza iyilik ettigini sanıyor ama yanılıyor...
bir pedagoga danısmanız iyi olur.
bu cocuklar universiteye gidince ne yapacaklar? korku birden geciyor mu sanıyor esiniz.
eger ki cocukların abartılacak bir korkusu yoksa ve esiniz kendi kendine cocukların korkusundan dolayı fazla evham yapıyorsa... yine bir psikologa basvurmak en iyisi olacaktır.

8 yaşında bir çocuğun (kız ya da erkek fark etmez) her gece ebeveynlerinden biriyle uyuması çocuğun hem cinsel hem de kişilik gelişimi için çok ama çok zararlı. Eşim çocuklarına çok düşkündür diyorsunuz ama çocuklarınıza çok büyük bir kötülük yapıyor farkında olmadan. Evliliğinizdeki sorunlardan çok daha önemli bir konu bu. Çok acil olarak çocuklarınız için bir pedagogla görüşmenizi tavsiye ediyorum. Çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor. Umarım sorunlarınızı halledebilirsiniz.

Eşinizin Çocukluğundan Gelen Böyle Bir Alışkanlığımı Var ki?

Yada Kendisi Rüyalarında Çocuğuyla İlgili Korkutucu Rüya Görüyor Olabilirmi?

O da Olmadı Kendisi Çok Yalnız Güvensiz Hissediyor Olabilirmi?

Kesinlikle Babalık İçgüdüsü Fazla Olduğundan Değil Bence Mutlaka Kendince Bi Sebebi Var Keşfetmek Gerek Sizde Yanınıza Bazı İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Geldiğinde Kabul Etmeyin Bakalım Nolucak

sizin yerinizde olsam oglumu kendi yanima alır yatarım. Madem korkuyor benle uyusun derim. Nasıl bir psikolojiymis tattırırım ona. Hadi canı isteyince gelsin yanıma. Siz onun objesi değilsiniz. Bu kadar zaman tavrınızı koymamanız hata. Canı isteyince geliyor diyorsunuz ya eee o zaman korkmuyor mu bu çocuk?:26:

aynı durum bizim evdede var, oğlumla eşim tam 3 yıldır birlikte yatıyorlar başta üçümüz yatıyorduk ama oğlum çok deli yattığı için bir türlü uyuyamıyordum, sonrada ben oğlumun yatağında yatmaya başladım, onlarda baba-oğul... önceleri biraz tuhaf oldum, hem oğlumu kıskandım babasıyla uyuduğu için, hem kendi yatağımda eşimle uyumak istedim vs. sonraları alıştım hatta o kadar alıştım ki tek yatmaya eşim birlikte uyuyalım desede ben yanaşmıyorum tek yatmak bana daha rahat geliyor... öyle eşler arasına soğukluk girer lafınada hiç inanmıyorum, çünkü bizde tam tersi oldu, ilişkimiz şimdi daha iyi..

çocuğun kişiliğinde bozukluk falan olmaz tam tersine çocuk anne-baba tarafından sevildiğine, korunduğuna emin olur kendini daha güvende hissedip, huzurla uyur
hem biraz büyüsünler yalvarsakta değil birlikte uyumak, sarılıp öpmemize bile izin vermeyecekler ki, tadını çıkaralım derim

eşinizle aranızda başka bir sorununuz varsa bilemem ama bence oğlunuzla uyumasını dert etmeyin.. sanırım sizin eşinizde benim eşim gibi çocuğuna çok düşkün.. benim eşim gün içinde fazla görmediği için oğlumuzu çok özlüyor, sanırım aradaki açığı birlikte uyuyarak kapatmaya çalışıyor

Sorun cocukta degilki , Babada ... esiniz cocuk korkuyo diyo
Peki gercekten cocuk korktugu icinmi yatiyo orda
Yoksa gercekten, sizun yaninizda yatmamak icinmi
Cocugu bahane ediyor?

B ence bu konuyu daha fazla askiya almadan esinizle
Konusun, oyle ustunde durulmayacak gibi degil.

Ustelik sadece iliskiye girmek icin geldiginde
Kim olursa yerinizde ayni tepkiyi verir geri cevirirdi..

Çocuğun anne babası tarafından sevildiğini bilmesi için birlikte uyumasına ihtiyaç yoktur. Ayrıca bahsedilen korunma duygusu ileriki yaşlarda ciddi problemlere yol açabilir. Çocuğun erişkinliğe girdiğinde tam bir birey olabilmesi için kat etmesi gereken mesafeler vardır. Bunlar aşama aşama gerçekleştirilir. Bugün dünya üzerinde yapılan araştırmaların hemen hemen hepsi göstermektedir ki, çocukların bebekliklerinden itibaren ayrı bir odaya sahip olmaları ve tek başına uyumaları gelişimlerini olumlu yönde etkiler. Çocukların cinsel gelişimleri 6. aydan itibaren başlar. Özellikle 4 yaştan sonra da cinsel kimliklerinin farkına varırlar ve cinsiyetlerine yönelik ilgi dönemleri başlar. Bu ilgi döneminde de ilk cinsel eğilim duydukları nesne ebeveynlerinin vücududur. Bunda sapıkça birşey yoktur. Sadece çocuğun en yakınında ebeveynleri olduğu için bunu yaşarlar. Ancak yaş ilerledikçe çocuğunuzla kendi aranıza sınır çizmezseniz çok vahim sonuçlara yol açarsınız. Bu sitede hemen hemen hergün cinsdaşlarımızın "Kocam annesinin sözünden çıkmıyor, kocam babasına çok bağlı, kocam ayrı bir aile olmayı öğrenemedi" gibi dertlerini okuyoruz. Hatta bir arkadaşımız eşinin annesini kendisini öptüğü gibi öptüğünden bahsetmişti. Her insan çocuğunu sever ve çocuğuna bağlıdır. Ancak bu bağlılığı ve ilgiyi aşırı uçlarda yaşamak ve yaşatmak çocuğun geleceğini sandığınızdan daha kötü etkiler. Aynı konu emzirmede de kendini gösterir. Bazı anneler çocuğundan kopamadığı için çok ileri yaşlara kadar emzirmeye devam edebiliyor. Benim gördüğüm bir vakada anne çocuğunu altı yaşına kadar emzirmişti. Şu anda çocuk ergenlik çağında ve terapi görüyor. Lütfen çocuklarınıza olan sevginizin onların geleceğini karartmasına izin vermeyin.

sen neler yazmışsın yaaa... neye dayanarak yazdınız bunları, beni, çocuğumu tanıyormusunuzda bir psikolog edasıyla pervasızca eleştiri yapıyorsunuz... bu bahsettikleriniz hep uç örnekler.. tüm sorunlu insanlar çocukken anne-babasıylamı yattı yani, örneklerinizdekiler öyle olduysa oda onların sorunu, tövbe yaRabbim, nasıl yakıştırırsınız bir anneye bunları??? böyle yapmaya devam ederseniz sizde böyle olursunuz ne demektir ya?? ağzınızında, elinizinde ayarı yok sanırım, ama kendinize bi ayar verseniz çok iyi olur

çocuğun kendi odasının olması, ayrı yatması gerektiğini bize kim telkin ediyor Allah aşkına, batı değil mi? onların aile yaşantısıda, ahlak anlayışıda ortada.... bana örnek olamazlar...

üstelik ben kalabalık bir ailede büyüdüm, değil odamın olması, yatağım bile yoktu.. annemle babamla yatardım hemde 7 yaşına kadar.... kendime güvenim tam, anne-babama aşırı bir bağımlılığım yok, her işimi kendim yaparım, eşimle aramda cinsel hiç bir sorunum yok... aynı şey oğlum içinde geçerli, sosyal, canayakın, özgüveni tavanda, huyunu suyunu herkesin beğendiği bir çocuk..

yani yanlış yazdıklarınız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…