böyle sorunu olan aileler ilk başta Çocuğun yatağını kendi odalarına alıp aynı odada uyuyabilir. Yavaş yavaş oda değişimi yapılabilir. Ama bu şekilde olması bir çözüm değil ki.. bu kalıcı kişilik bozukluğu yapar. Gece tek yatmaktan ve karanlıktan ömrü boyunca korkar.. çocuğunuzu hayata korkak alıştırıyorsunuz..
ay ben neredeyse evlenenek adar hafatda 2-3 gece annemı yanıma cagrıyordum cok korkuyordum yada babamların yanına gıdıyordum cocugun besıgını yatak odasına dusun :) ama gayet ıyıyım sadece annemlerın evın konumu yerı katı sebebıyle bana tehlıkelı gelıyordu ve korkuyordum babadma ısık yaktırmazdı karanlıktan aklım cıkıyordu
Sen bunların dışındasın canım cute..
Senin için ortam mortam önemli değil
Bunlar senin şevkini kaçırmaz, aksine azmettirir
Ama o zaman daha önce yani :) diğer yorumumu alıntılıcaktın?
ama ayrıca cocukla yatmak eşle yatmaktan daha şevkatli kesinlikle yani kimse kimseyide kandırmasın şimdi
Orası öyle cute.. kendini daha huzurlu hissediyorsun sanki.. çünkü küçükken hepimiz yaşamışızdır tek yatma korkusunu sanki sen yanında olunca deprem dahi olsa kuzun yanında huzurlu olursun hissi var..
Yalnız cute çocuğu daha büyük arkadaşlarımdan biliyorum. Çocuk anne babayla yatmaya başladıktan sonra ayrılması çok zor oluyormuş. Benim de kızım çok deli yatar.. üstü hep ama hep açıktır. 10 dk bir kalkıp kapatırım neredeyse. Geçen bir hasta oldu yanımıza aldık.. gece 2 den sonra kapıcı kömür de atmıyor. Kıyabilir miyim?? Şimdi de diyor ben hep sizinle yatacağım.. büyünce deTabi canım ve mesela cocuklar huzurlu daha uzun uyuyorlar anneleriyle yattıklarında ,
Allah korusun o bazen aklıma geliyor deprem filan olsa yanımda olmalı ki bizi çıkarana kadar ben ona destek olurum susasa su bulurum bulurum yani
amannn Allah korusun
Yalnız cute çocuğu daha büyük arkadaşlarımdan biliyorum. Çocuk anne babayla yatmaya başladıktan sonra ayrılması çok zor oluyormuş. Benim de kızım çok deli yatar.. üstü hep ama hep açıktır. 10 dk bir kalkıp kapatırım neredeyse. Geçen bir hasta oldu yanımıza aldık.. gece 2 den sonra kapıcı kömür de atmıyor. Kıyabilir miyim?? Şimdi de diyor ben hep sizinle yatacağım.. büyünce deD
Ben de alışkanlık olmasından korkmuyor değilim bir an önce yatağına almam lazım ama kıyamıyorum. Eşime diyorum bahara kadar idare etsek böyle
bu sitedeki bütün kadınların kocaları onları çok seviyor..
Benim kocam da geçen kafamı matkapla deldi,ama beni çok seviyor eminim buna..
aynı durum bizim evdede var, oğlumla eşim tam 3 yıldır birlikte yatıyorlarbaşta üçümüz yatıyorduk ama oğlum çok deli yattığı için bir türlü uyuyamıyordum, sonrada ben oğlumun yatağında yatmaya başladım, onlarda baba-oğul... önceleri biraz tuhaf oldum, hem oğlumu kıskandım babasıyla uyuduğu için, hem kendi yatağımda eşimle uyumak istedim vs. sonraları alıştım hatta o kadar alıştım ki tek yatmaya eşim birlikte uyuyalım desede ben yanaşmıyorum tek yatmak bana daha rahat geliyor... öyle eşler arasına soğukluk girer lafınada hiç inanmıyorum, çünkü bizde tam tersi oldu, ilişkimiz şimdi daha iyi..
çocuğun kişiliğinde bozukluk falan olmaz tam tersine çocuk anne-baba tarafından sevildiğine, korunduğuna emin olur kendini daha güvende hissedip, huzurla uyur
hem biraz büyüsünler yalvarsakta değil birlikte uyumak, sarılıp öpmemize bile izin vermeyecekler ki, tadını çıkaralım derim
eşinizle aranızda başka bir sorununuz varsa bilemem ama bence oğlunuzla uyumasını dert etmeyin.. sanırım sizin eşinizde benim eşim gibi çocuğuna çok düşkün.. benim eşim gün içinde fazla görmediği için oğlumuzu çok özlüyor, sanırım aradaki açığı birlikte uyuyarak kapatmaya çalışıyor
Çocuğun anne babası tarafından sevildiğini bilmesi için birlikte uyumasına ihtiyaç yoktur. Ayrıca bahsedilen korunma duygusu ileriki yaşlarda ciddi problemlere yol açabilir. Çocuğun erişkinliğe girdiğinde tam bir birey olabilmesi için kat etmesi gereken mesafeler vardır. Bunlar aşama aşama gerçekleştirilir. Bugün dünya üzerinde yapılan araştırmaların hemen hemen hepsi göstermektedir ki, çocukların bebekliklerinden itibaren ayrı bir odaya sahip olmaları ve tek başına uyumaları gelişimlerini olumlu yönde etkiler. Çocukların cinsel gelişimleri 6. aydan itibaren başlar. Özellikle 4 yaştan sonra da cinsel kimliklerinin farkına varırlar ve cinsiyetlerine yönelik ilgi dönemleri başlar. Bu ilgi döneminde de ilk cinsel eğilim duydukları nesne ebeveynlerinin vücududur. Bunda sapıkça birşey yoktur. Sadece çocuğun en yakınında ebeveynleri olduğu için bunu yaşarlar. Ancak yaş ilerledikçe çocuğunuzla kendi aranıza sınır çizmezseniz çok vahim sonuçlara yol açarsınız. Bu sitede hemen hemen hergün cinsdaşlarımızın "Kocam annesinin sözünden çıkmıyor, kocam babasına çok bağlı, kocam ayrı bir aile olmayı öğrenemedi" gibi dertlerini okuyoruz. Hatta bir arkadaşımız eşinin annesini kendisini öptüğü gibi öptüğünden bahsetmişti. Her insan çocuğunu sever ve çocuğuna bağlıdır. Ancak bu bağlılığı ve ilgiyi aşırı uçlarda yaşamak ve yaşatmak çocuğun geleceğini sandığınızdan daha kötü etkiler. Aynı konu emzirmede de kendini gösterir. Bazı anneler çocuğundan kopamadığı için çok ileri yaşlara kadar emzirmeye devam edebiliyor. Benim gördüğüm bir vakada anne çocuğunu altı yaşına kadar emzirmişti. Şu anda çocuk ergenlik çağında ve terapi görüyor. Lütfen çocuklarınıza olan sevginizin onların geleceğini karartmasına izin vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?