sen neler yazmışsın yaaa... neye dayanarak yazdınız bunları, beni, çocuğumu tanıyormusunuzda bir psikolog edasıyla pervasızca eleştiri yapıyorsunuz... bu bahsettikleriniz hep uç örnekler.. tüm sorunlu insanlar çocukken anne-babasıylamı yattı yani, örneklerinizdekiler öyle olduysa oda onların sorunu, tövbe yaRabbim, nasıl yakıştırırsınız bir anneye bunları??? böyle yapmaya devam ederseniz sizde böyle olursunuz ne demektir ya?? ağzınızında, elinizinde ayarı yok sanırım, ama kendinize bi ayar verseniz çok iyi olur
çocuğun kendi odasının olması, ayrı yatması gerektiğini bize kim telkin ediyor Allah aşkına, batı değil mi? onların aile yaşantısıda, ahlak anlayışıda ortada.... bana örnek olamazlar...
üstelik ben kalabalık bir ailede büyüdüm, değil odamın olması, yatağım bile yoktu.. annemle babamla yatardım hemde 7 yaşına kadar.... kendime güvenim tam, anne-babama aşırı bir bağımlılığım yok, her işimi kendim yaparım, eşimle aramda cinsel hiç bir sorunum yok... aynı şey oğlum içinde geçerli, sosyal, canayakın, özgüveni tavanda, huyunu suyunu herkesin beğendiği bir çocuk..
yani yanlış yazdıklarınız....
Ben sizin çocuğunuz mutlaka böyle olur demiyorum, böyle olmasının nedenlerini sırayla anlatıyorum. Anne babasıyla ileri yaşlara kadar birlikte uyuyan her çocuk böyle olmaz, ama böyle olan çocukların temelinde bu yatar. Tamamen profesyonel bilgilerimi paylaştım. Ama tabii ki çocuk sizin, yaşam tarzı sizin. Ben sadece mesleki olarak tavsiye verebilirim o kadar. Bu kadar sinirlenmenize gerek yok yani:) Sizin yaptığınız şuna benziyor, bir doktor sizin ayaklarınızı yere çıplak bastığınızı görüp aman dikkat edin karnınız ağrır diye uyarıyor. Siz de sen kim oluyorsun da benim ayaklarıma karışıyorsun diyorsunuz. Ben karışmıyorum, tavsiye veriyorum. Ama elbette kalabalık bir ailede büyüyüp hiçbir sorun yaşamamış bir kadın olarak bu konuda altı yıl eğitim yapan bir kadından daha iyi bilirsiniz:)) Tekrar ediyorum, bu şartlar her çocukta aynı etkiyi göstermez fakat ileriki yaşlarda ciddi sorunlar çeken bireylerde bu sorunların temeli tam da bu bahsettiğim nedenlerle oluşur büyük çoğunlukla. Sizde ya da sizin çocuğunuzda sorun olmaması (ki bunu profesyonel bir görüş olmadan sadece çocuğun günlük davranışlarıyla asla bilemezsiniz) başkasının çocuğunda sorun olmayacağı anlamına gelmez. Burada 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun hergece babasıyla uyumasından bahseden bir anneye kendi kişisel deneyimlerinizle 'aman boşver çocuk daha kendine güvenli olur, kendini korunmalı hisseder' diyerek belki de o annenin soruna eğilmesini engelleyeceksiniz. O çocukta ileride bir problem çıkarsa (bir milyonda bir ihtimal dahi olsa) bunun hesabını Allah'a nasıl vereceksiniz? Sonuç olarak burada basit bir karı koca kavgasından bahsetmiyoruz. Tekrar ediyorum bunlar sadece benim profesyonel tavsiyem. Uymak ya da uymamak size kalmış. Sizin çocuğunuz, sizin geleceğiniz. Ama başkalarını yanlış yönlendirmeyin lütfen.
madem ( 6 yıl eğitim almamış biri olarak ) hayatımdan örnek vermemi yadırgıyor, Allah'a nasıl hesap vereceğimi sorguluyorsunuz (ki bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez) peki siz 6 yıl eğitim almış biri olarak hiç bir veriye dayanmadan, beni, konudaki arkadaşı hiç tanımadan nasıl teşhisi koyup, bakın böyle olur diyor ve bunun adına da profesyonel tavsiye diyorsunuz??
betona basınca karında ağrır, zatürrede olunur hatta hiç bi şeyde olmayabilir... her hastalık aynı seyretmez, farklı kişilerde farklı reaksiyonlar gösterir hatta aynı hastalığı iki kere geçiren aynı kişide bile... (bunları siz daha iyi bilirsiniz, nede olsa koskoca 6 yıl okudunuz)
dolayısıyla bir uzman olarak kulaktan dolma bilgilerle, genel verilere dayanarak teşhis koyamaz, bu kadar uç örnekleri yazarak, sizde böyle olursunuz, diyemezsiniz...
madem niyetiniz yardımcı olmak, bana değil konu sahibine yazın lütfen
Sakin yanlis anlasilmasini da istemiyorum ben oglumu yada covuklarimikiskandigim icin uzulmuyorum ben aramizdaki daki mesafe git gide buyuyor insan esiyle yatmazsa ne olur e haliyle aramizdaki hersey etkileniyor bende ona karsi bi sogukluk var artik eskisi gibi degil onu hala cok seviyorum ama eskisi gibi degil
aynı durum bizim evdede var, oğlumla eşim tam 3 yıldır birlikte yatıyorlarbaşta üçümüz yatıyorduk ama oğlum çok deli yattığı için bir türlü uyuyamıyordum, sonrada ben oğlumun yatağında yatmaya başladım, onlarda baba-oğul... önceleri biraz tuhaf oldum, hem oğlumu kıskandım babasıyla uyuduğu için, hem kendi yatağımda eşimle uyumak istedim vs. sonraları alıştım hatta o kadar alıştım ki tek yatmaya eşim birlikte uyuyalım desede ben yanaşmıyorum tek yatmak bana daha rahat geliyor... öyle eşler arasına soğukluk girer lafınada hiç inanmıyorum, çünkü bizde tam tersi oldu, ilişkimiz şimdi daha iyi..
çocuğun kişiliğinde bozukluk falan olmaz tam tersine çocuk anne-baba tarafından sevildiğine, korunduğuna emin olur kendini daha güvende hissedip, huzurla uyur
hem biraz büyüsünler yalvarsakta değil birlikte uyumak, sarılıp öpmemize bile izin vermeyecekler ki, tadını çıkaralım derim
eşinizle aranızda başka bir sorununuz varsa bilemem ama bence oğlunuzla uyumasını dert etmeyin.. sanırım sizin eşinizde benim eşim gibi çocuğuna çok düşkün.. benim eşim gün içinde fazla görmediği için oğlumuzu çok özlüyor, sanırım aradaki açığı birlikte uyuyarak kapatmaya çalışıyor
Bu konuya ilk yorum yaptığımda, konu sahibi değil ama çocuğuyla uyuyan bir başka arkadaş bana oldukça sert tepkiler vermişti. Umarım o da, konu sahibi de yaptığı yanlıştan dönmüşlerdir çocuklarının geleceği için. Size de aynı şeyi tavsiye ediyorum. Gerekirse bu konudaki eski yorumlarımı bulun ve okuyun ve lütfen evladınızla uyumaktan vazgeçin. Hem çocuğunuzun gelişimi hem evliliğinizin gelişimi açısından. Bir dost tavsiyesi.Bu konu benim büyük yaram..
3yasında kızım var..2 bucuk yasına kadar beni emdi..gece gündüz tek besini bendim..geceleri meme agzında uyurdu..
Ben mecbur hep onunla yattım..kocam yatak odasında..(gece ben kızı uyuyunca o işi halledip sonra yıne herkes odasına dagılıyordu)
Şimdi 6 aydır kızıma emmeyi bıraktırdım..geceleri kesintisiz uyuyor..fakat bende saplantı oldu..yatakodasında değil kızımın odasında yatıyorum hala..
Kocam sureklı soruyor ne zaman burda yatcan dıye..hep bi bahane buluyorum..gecen hafta ılk kez yatakıdasında yattım..sabahı sabah ettim..ya kızım uyanırsa ben duymazsam dıye..
Ertesi gün kızım hastalandı gece uyumadı..ve ben yıne basladım onun odasında yatmaya..1 haftadır burdayım..
Eşimle yatınca kendimi ilk kez onunla yatıyormuş gıbı hıssettimkurtulamıyorum..
Şimdiki bahanemse kendimce yaza gırelim..kışın kızım ustunu açılıyor uyurken ooof oof
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?