• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim 2 yaşindaki yeğenime 10 günlük baktirmak istemiyor

Sadece 2 yaşindaki kıza bakacağimve sabahtan öğlene kadar 5 saat.
10gün idare edilemezdi ,
10 gün idare edilebilirdi ama 10 gün sonra ne olacaktı? Kız kardeşiniz işe başlıyor zaten, eşi hem evden çalışıp hem 6 aylık bebek ve 2 yaşındaki çocuğa nasıl bakacaktı? Büyük ihtimal hep size kalacaktı 2 yaş çocuğun bakımı

Öyleyse niye ben onun ablasını her sene iki hafta evimde misafir ediyorum ?
Sanki onu ilgileniyor ,yemek alişveris hepsi bende .Birde calişan kadındim

Misafir etmeyin, müsait değilim deyin. Ben istemem 2 hafta görümcem gelsin kalsın, peşinde pıtı pıtı dolanayım

Evet çok. 2 yaşinda cocuk dur sus anlamaz aglar, ses yapar.
10 gun boyunca gece uyumadan calisip, gunduz de uykunuz bölünerek caliştiniz mi siz hiç?
Ben biraz uykusuz kalsam ve ustune uykum bölünse başim ağriyor saatlerce. El alem toplanti yapacak diye bu kadar da dusuncesizlik fazla yani.
Eşim 5 gün gececi olacak ,5 günde oğlenci .
Kötü zamana denk geldi ,sabahci olsaydı hiç fark etmezdi bile

Kendi kendinizi zora sokmuşsunuz. Artık bu kardeşinizle de aranız açılır çünkü direkt düşünmeden evet demişsiniz. Milletin çocuğu yüzünden kocamı üzmem şahsen. Böyle bir durum varken. Sonuçta kimse kimseye güvenerek yapmıyor bu bebeği. Bu hafta da idare etseymiş kardeşin bakıcıyı. Valla adamcağıza üzüldüm ya. Şu bana yapılsa inan ki kalbim kırılırdı. Beni önemsemiyor başkasını önemsiyor diye.

Ben de esinizinden yanayım. Kardeşinizin evinde bakın, onun eşi idare etsin sesi kendi çocuğu. Ben kimsenin çocuğunun sesini nöbet dönüşü cekemezdim, stres olurum, gerek yok.

soruma cevap verin lütfen hiç nöbet usulü çalıştınız mi ?
ben hayatım boyunca öyle çalıştım
nöbet zor geçti ise eve gelip ses duymak nasıl bir iskennce oluyor anlatamam
mesele sadece uyku değil, sesler de olduğundan daha rahatsız edici oluyor.
2 yaşındaki bebek sürekli konuşur
ayrıca orası sadece size ait bir mekan değil aranız her nasil olursa olsun eşinize sormadan eve birini her gün alma kararı almanız etik değil.
sevmeyebilirsiniz baska sorunlarınız olabilir ama bu konuda adam yüzde yuz haklı.
benim kendi kardeşimin cocugu olsa istemem nöbet çıkışı .
Hayır, nöbetçi hiç calişmadim.
Ama eşim 5 gün gececi olacak

İkisi aynı şey değil ki. Şuan sinirlenip yarışa girmenize gerek yok. Ablası size ziyarete geliyor diye adam uyku saatinden feragat etmek zorunda değil.

Niye kardesinizin evinde bakmiyorsunuz onu anlayamadim? Adama uygun degil ve hakli da.
işte eniştesinin konferans bilmem neyi varmış ses çıkmasın diye herhalde 🤦🏻‍♀️
yoksa iki yaşındaki çocuğu al çıkar eve getir götür zaten mantıklı riskler değil herşeyden önce

Siz de kabul etmeseydiniz. 🤷
Kabul ediyorsaniz da hizmet etmeyin. 2 hafta misafirlik olmaz zaten, 2 hafta kalmayi bilen insan onune hizmet beklemesin evin işine el atsin.

Etmeyin misafir. Ya da hizmet etmeyin. Ben kendi tarafımdan birini çağırsam kendim daha çok iş yaparım, eşim de kendi tarafından gelen olunca öyle yapar. Yıllar içinde bir birikme olmaması için bu önemli bence.

Sizde eşinizde kendi pencerenizden haklısınız fakat 10 günde az bir süre değil.Havalar güzel olsa eşiniz nöbetten gelince uyuyabilmesi için akşama kadar parkta oynatırsınız derdim ama malum havalar da soğuk ve eşinizin uyku saati çocuğun uyanık olduğu saate denk geliyor.Eviniz çok büyük değilse sesten uyunmaz da.Kardeşinizin evine gidip orada yardımcı olamanız daha mantıklı.Sonuçta bakıcı işten ayrılmamış olsa bakıcıda onların evinde bakmayacakmıydı?

Eşinizin uslubu çirkin evet ama bu konuda haksiz degil. Ben de nobetli calisiyorum. Evde bebek bakilmasini istemezdim.

Niye kendi evinizde bakıyorsunuz? ben olsam ablamın/kardeşimin evine gidip yardımcı olurum açıkçası. gerçi ben kendi evimde de baksam eşim bir şey demez. ailem sonuçta. eşinizin neden karıştığını hiç anlamadım ben.
Evde enişte var ama home Office
Olmaz ki elin adamıyla yalnız

Merhaba,
kiz kardeşi calişmaya başlayacak ,bir 2 yaşinda kizi ve birde 6aylik bebe var.
Eşi home office evden calişiyor ve sadece 10 günlük icin benden destek istedi.
o dönem canli konveranslar olduģu icin çocukla ilginemeyecekmiş eşi.
zaten 6aylik bebeģe yine o bakacak .bilmiyorum nasil olcaksa .
Bende seve seve x bakarim dedim.
Eşime şöyle dedim"
10günlük yeģenime evde bakmak istiyorum.
Kardeşim çalişmaya başlayacak ve eşininde canli konveranslari varmiş"
Eşim:hani x bakiciya gidiyordu ,nasil oluyor?
Ben: bakiciyla sorun yaşamiş birakmiş
Eşim: durum belli ,calişacaği gün belli niye barikti,sana güvenerekmi birakti .
Herkes calişiyor işi var diye özen gösteriyorsun .
Bende çalişiyorum birde onlar gibi masa başinda kahve icerek değil.cok kötü şartlarda calişiyorum ve gece vardiyesinde olcağim .
Sabah saat 6 .30 eve geleceğim uyuyamiyacaģim ama bunlar senin umranda değil.Yeterki eli mutlu et ,eli düşün"
Bende artik şarterler atti bende bağira çağirarak o söylediğin kişiler benim kardeşim yeğenim ,sen buna hiç karişamazsin .sadece 10 günlük 2 yaşindaki çocuğu bile kiskaniyorsun.
Ama senin ablan hersene gelip burda iki hafta cörekleniyor.
Ona hizmet ederken neden sesin cikmiyor"
bEn çooooook sinirlendim ,kendimi tutamadim yüzüne bağira çağira konuştum.
Bana birde ,onlarda öbür kardeşlerin gibi kaziği atsin yüzüne bakmasinlarda gör dedi.
Kardeşlerime herzaman manevi yardimda bulundum .
Eşim bazen gönülsüz bazen yine benim zorlamama katiliyordu.
Nedense bilmiyorum ama belki sadece bayramlarda annemgilde görüyoruz.
Ama çok yakin evlerimiz,en uzaği bir saat arabayla.
Kimse gelmiyor kimse davet etmiyor.En son biz üst üste abimgile gittik ama davet ettiğim halde gelmedikleri icin bizde artik görüşmüyoruz,
bir türlü insan ilişkilerini sicak tutmayi öğrenemedik .
Öyle sirf sohbet amacli hic telefonda konuşmayiz,yani giybet yeteneğimiz yok .

Boşanmayi senelerdir erteliyorum.
cocuklarin okumasini ,sinav dönemlerini bekledim.Sirf boşanmak istiyorum diye onlarin bütün geleçeği ile oynayamazdim .
Sonra pandemide ben çok caliştim ,bazen 7 gün haftada calişiyordum..
Kimseylede görüşmediğimiz icin göze batmiyordu.
Şimdi oģlum evlilik yolunda nişanlandi .
Tam şimdi nasil olurki,zaten genclerde gergin .Zor sürec onlar icin.
Hayirlisiyla evlensinler diyorum biraz daha sabir edeyim diyorum.
Korkuyorum bu gidişle hic boşanamam
Böyle ne kadar dayanabilirimki ,
Beni hayattan soğuttu ,hic birsey yapmak istemiyorum
adam gece çalışıp eve gelecek çocuk gürültüsü mü çekecek?
sen yeğenine onların evinde bakabilirsin bence.

Back
X