• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim 2 yaşindaki yeğenime 10 günlük baktirmak istemiyor

Merhaba,
kiz kardeşi calişmaya başlayacak ,bir 2 yaşinda kizi ve birde 6aylik bebe var.
Eşi home office evden calişiyor ve sadece 10 günlük icin benden destek istedi.
o dönem canli konveranslar olduģu icin çocukla ilginemeyecekmiş eşi.
zaten 6aylik bebeģe yine o bakacak .bilmiyorum nasil olcaksa .
Bende seve seve x bakarim dedim.
Eşime şöyle dedim"
10günlük yeģenime evde bakmak istiyorum.
Kardeşim çalişmaya başlayacak ve eşininde canli konveranslari varmiş"
Eşim:hani x bakiciya gidiyordu ,nasil oluyor?
Ben: bakiciyla sorun yaşamiş birakmiş
Eşim: durum belli ,calişacaği gün belli niye barikti,sana güvenerekmi birakti .
Herkes calişiyor işi var diye özen gösteriyorsun .
Bende çalişiyorum birde onlar gibi masa başinda kahve icerek değil.cok kötü şartlarda calişiyorum ve gece vardiyesinde olcağim .
Sabah saat 6 .30 eve geleceğim uyuyamiyacaģim ama bunlar senin umranda değil.Yeterki eli mutlu et ,eli düşün"
Bende artik şarterler atti bende bağira çağirarak o söylediğin kişiler benim kardeşim yeğenim ,sen buna hiç karişamazsin .sadece 10 günlük 2 yaşindaki çocuğu bile kiskaniyorsun.
Ama senin ablan hersene gelip burda iki hafta cörekleniyor.
Ona hizmet ederken neden sesin cikmiyor"
bEn çooooook sinirlendim ,kendimi tutamadim yüzüne bağira çağira konuştum.
Bana birde ,onlarda öbür kardeşlerin gibi kaziği atsin yüzüne bakmasinlarda gör dedi.
Kardeşlerime herzaman manevi yardimda bulundum .
Eşim bazen gönülsüz bazen yine benim zorlamama katiliyordu.
Nedense bilmiyorum ama belki sadece bayramlarda annemgilde görüyoruz.
Ama çok yakin evlerimiz,en uzaği bir saat arabayla.
Kimse gelmiyor kimse davet etmiyor.En son biz üst üste abimgile gittik ama davet ettiğim halde gelmedikleri icin bizde artik görüşmüyoruz,
bir türlü insan ilişkilerini sicak tutmayi öğrenemedik .
Öyle sirf sohbet amacli hic telefonda konuşmayiz,yani giybet yeteneğimiz yok .

Boşanmayi senelerdir erteliyorum.
cocuklarin okumasini ,sinav dönemlerini bekledim.Sirf boşanmak istiyorum diye onlarin bütün geleçeği ile oynayamazdim .
Sonra pandemide ben çok caliştim ,bazen 7 gün haftada calişiyordum..
Kimseylede görüşmediğimiz icin göze batmiyordu.
Şimdi oģlum evlilik yolunda nişanlandi .
Tam şimdi nasil olurki,zaten genclerde gergin .Zor sürec onlar icin.
Hayirlisiyla evlensinler diyorum biraz daha sabir edeyim diyorum.
Korkuyorum bu gidişle hic boşanamam
Böyle ne kadar dayanabilirimki ,
Beni hayattan soğuttu ,hic birsey yapmak istemiyorum
Adam gece mesaisinde çalışıyor. Uyuması gereken saatte iki yas bebesi evde sürekli ses çıkartacak. Birazcık onu sa düşünseniz mi acaba? Kardeşiniz gece mesaisi yaptığını biliyorsa onun sorması bile ayıp.

Gerçek bir el iyisisiniz. Yeğeninizin kendi babasının yapmadığı fedakarlığı kocanızdan bekliyorsunuz. Ne alaka ve ne hakla?
Ne demek bu ?
Iş gereği konferans olduğu için ,yoksa gayet babası ilgileniyor.
Eşim rahatsız olmasın diye evime o işteyken cağiriyorum kardeşimi çocukları.
Bu denli eşten çekinmek doğrumu?

Ama sadece sabahtan öğlene kadar günde 5 saat.
Çokmu istiyorum
Adam o 5 saatte nasıl uyuyacak acaba? Eger çok bakmak istiyorsan ablanın evinde bak.
Niye kendi evinizde bakıyorsunuz? ben olsam ablamın/kardeşimin evine gidip yardımcı olurum açıkçası. gerçi ben kendi evimde de baksam eşim bir şey demez. ailem sonuçta. eşinizin neden karıştığını hiç anlamadım ben.
Eşi sabah eve geliyor onun eve geldiği ve uyuması gereken saatlerde evde ses yapan bir bebek olacak rahatsız olması çok normal. Öğleden sonra akşam filan olsa neyse.

Sanki eşinizde yıllar boyu değersiznlik hissetmiş öncelik hep başkaları olmus.ben mesajında bu zelzenisi hissettim.bosanirsiniz bosanmassiniz ben bilmem ama hayatta bir şey öğrendim ben..benim için çok değerli..başa kalkacaginiz hic bir şeyi yapmayın.yaptiginiz hicbirseyi başa kalkmayın.. saygı karşılıklı olur.aslında sizde bu soruyu eşinize sorma gereği duyduğunuzda göre aslinda onun için sorun olacağı bilincindeydiniz.cunku adam yatıp uyumak isteyecek...yine de sizin istediğiniz gibi cevab vermesini istemişsiniz.ama umdugunuz cevabı bulamadığınız için sinirlenmissinjz.yiyegininize bakmak en tabi hakkınız tabiki bunu yaparken izin almak zorunda da değilsiniz ama eviniz musait degil kardeşinizin evinde bakmayı teklif edin..

Eşiniz görüşmüyorsa siz görüşün ailenizle ona karışamaz. 10 gün de idare edebilirdi yani onun başka derdi var

Ne demek bu ?
Bu eşten çekinmek değil, eşe saygı göstermek. Çocuğun kendi babası iş gereği konferans bıdı bıdı, sizin eşinizin işi işten sayılmıyor herhalde adama 5 saat uykuyu bile çok gördüğünüze göre. Herkes kendisi için çocuk yapıyor o yüzden de sadece kendine güvenerek çocuk yapmalı. Benim konferansım var kayınçoya sallayayım çocuğu o uyumasa da olur denmez, sizin de buna hop demeniz gerekir.

Evde enişte var ama home Office
Olmaz ki elin adamıyla yalnız
Adam zaten konferansta olcagi icin cocuguna kendi bakamiyormus. Illa yalniz kalinmicaksa adam bir yer bulsaymis ya da anane evinde vs bakilsaymis. Sizi konu sahibi sandim bu arada

Ne demek bu ?

Bu çekinmek değil ama, bu yok saymak
Bu konu ilk çıktığında kardeşinize sormanız gerekiyordu kendi evinde bakın
Ama çocuk belli ki yaramaz, evde yanında refakatçi ile bile istemiyorlar
Eşiniz yüzde yüz haklı

Evde enişte var ama home Office
Olmaz ki elin adamıyla yalnız
Bakın Home Office çalışıyor ama konferanslari olmadım sürekli çocuklarıyla ilgilenir .
Yani çocuklar bu yaşa kadar kimsenin evinde bakılmadi.
Bakıcı bulmuşlardi , küçük özel kreş gibi düşünün ,oda olmadı maalesef.
Kreşede ağustosta başlacak çocuk .
Sizler hiç aile fertlerinizle ilgilenmiyormusunuz?
Hiçbir yeğeniniz bir kaç saatliğine sizde kalmıyorum?
Ne yapsaydım banane git müdürüne söyle,sonra calişmaya başlami deseydim

Yeğenlerinize bakmak istiyorsanız kardeşinizin evinde bakın. Hem o çocuk yollarda sefil olmaz hem de eşiniz rahatsız olmaz. Başka konularınızı bilmiyorum ama evde ses istememesi, dinlenmek istemesi doğal hakkı. Evlilikte öncelik sizin kendi ailenizdir. Herkes kapısını kapatır siz yine karı-koca başbaşa kalırsınız.
Beni de halam büyüttü ama herkes böyle olacak diye bir kural yok. Kardeşiniz kendine kalıcı bir çözüm bulmalı. Anlaşabileceği bir bakıcı olsa herkes için daha iyi.

Bakın Home Office çalışıyor ama konferanslari olmadım sürekli çocuklarıyla ilgilenir .
kocanız halen haklı. nöbetçi olsam evimde çocuk sesine tahammül edemezdim... 2 yaş çocuğu koşturur konuşur bağırır ağlar... kardeşinizin evinde bakın. enişte de başka yerde çalışıversin yanlız kalmak istemiyorsanız...

Allah Allah sanki insanlar çocuğa bakmayın diyor. Gidin kendi evinde bakın diyoruz. Çocukların kıymetli babası bi zahmet totosunu kaldırıp o gün için ofis olarak kullanabileceği bir mekan bulsun zor değil artık bu işler. Bu rahatlığı anlamak mümkün değil gerçekten.

Ne demek bu ?
Evdeki huzurunuzu ve eşinizle iyi olmayı önemsiyorsanız doğru. Siz bir ailesiniz onlar bir aile. Öncelik kendi aileniz olmak zorunda her zaman. Eşinizin yapısı böyleyse bunu böyle kabul etmelisiniz bence. Eşiniz size sitem etmiş sebebi öncelik olarak onu değil başkasını düşündüğünüzü hissetmesi. Tek bu olaya bakarak böyle düşünmesi evet normal olmayabilir belki ama demek ki genel olarak böyle hissediyor. Erkeklerin evdeki ihtiyacı karşılanmayınca kendine göre, bu şekilde durumlar gözüne batabilir. Bence iletişiminizi kuvvetlendirseniz huzurunuz arttığı zaman çoğu şey otomatik olarak yoluna girecektir. Evet bıkkınlıklar vardır iki taraflı. Ama ünlü bir evlilik terapistinin de dediği gibi eşinizin yapısına göre davranmak ve fedakarlık yapmak kendi huzurunuzu satın aldırır. Tabi ki zorunda değilsiniz ama evlilik içinde huzurlu ve uyumlu olmak istiyorsak bu önemli bir etmen

Benim anladigim 10 gun icinde bakici bulmaya calisacaklar. Birde kardesinin esinin 10 gun canli konferansi varmis. 10 gunden sonra esi ilgilenir diyorlar galiba. Gecmis olaylarinizi bilemeyiz ama esiniz size "eller iyisi hep kardeslerine biseyler yap bana gelimce hic deger vermiyorsun diyor" bu cumleden de anladigim siz hep kendi ailenize ve disardaki baskalarinin islerine kosturmussunuz. Keza bu sizin şu cümleleriniz bu kuramimi destekliyor. "
Kardeşlerime herzaman manevi yardimda bulundum .
Eşim bazen gönülsüz bazen yine benim zorlamama katiliyordu.
Nedense bilmiyorum ama belki sadece bayramlarda annemgilde görüyoruz.
Ama çok yakin evlerimiz,en uzaği bir saat arabayla.
Kimse gelmiyor kimse davet etmiyor.En son biz üst üste abimgile gittik ama davet ettiğim halde gelmedikleri icin bizde artik görüşmüyoruz,
bir türlü insan ilişkilerini sicak tutmayi öğrenemedik .
Öyle sirf sohbet amacli hic telefonda konuşmayiz,yani giybet yeteneğimiz yok ."

Sizin kardesleriniz sizinle gorusmek istemiyor esiniz degil. Bu konuyu da duzeltelim. Konu sahibi yapma etme boyle bak esinin kiymetini bil ayni seyleri bende yasadim aileme cok deger verdim bir gun esim elinde bosanma dilekcesi ile geldi sevmek yetmiyor mutlu olmak baska bisey noktayi koyalim dedi. İste o zaman yaptigim hatalarin farkina vardim sorunlari bertaraf ettim. Ama her insan boyle olmayabilir. Yuvan bozulabilir. Sen degil adam senden bosanabilir. Yuvana sahip cik. Bizim gucumuz burdan ancak sana soylemeye yeter gerisi senin bilecegin is.

Back
X