Eşim abisine kefil olmak istiyor!

yapmamanız hayrınıza olur. eviniz barkınız var mı ki kendinize ait. kiradaysanız öncelik ev almakta olmalı. kardeşine ailesi kefil olsun ipotek yapsın ne yaparlarsa yapsınlar. Kefil olduktan sonra kardeşi ödeyemiyorum deyince en fazla küsebilir eşiniz. başka hiç bir şey yapamazsınız. o kadar parayı boş yere öder durursunuz, insanın ömrünü çürütür böyle boşa para vermek, boşa çalışmak.

Bence bir kardeşin diğerine kefil olması çok normal. Ki eğer abisi borcunu ödemeyen, sorumsuz, güvenilmez biri değilse.
Benim eşimin abisi istese ben bile kefil olurum, çünkü güveniyorum eşimin kefil olmasına da karışmam.
Ayrıca biz de kredi çektik evlinirken hala da ödüyoruz, bize de kimse sormuyor üstüne hala bizden para bekliyorlar. Keşke sadece kefillik bir durum olsaydı bizimkisi de.
Tabii senin de rızanın olması gerek, istemiyorsan diyecek bir şey yok.

kaynınız ne iş yapıyor?
kendine bukadar güvense ve iyi bir işi olsa azda olsa bir birkimi olur zannettiğim kadarıyla10 yılı aşkın bir evliliği var.13 yıl çocuğu olmadı demiştiniz.doğrumu hatırlıyorum..bu zaman zarfında para birkimi yoksa bundan sonra nasıl krediyi ödeyecek..
bence asla kefil olmasına izin vermeyin.
hatta sizin madem eviniz yok madem eşinize banka kredi veriyor.
siz ev alın sende çalışıyorsun..ben olsam eşimi borca sokardımm.

allah razı olsun hepinizden biraz hafifledim. sımdı kötu olayım . ben demıstım demek istemiyorum iş o noktaya geldiğinde..evet esım ailesine cok bağlı.... abisi cok uyanık. bu arada kredıyı ceken de abisi değil babaları:) bi kamyonu var büyük 150 milyarlık o da babasının üstüne yenı alacakları ev de babasının ustune olacak ama babasında da 5 kurus yok emekli kendisi zor geciniyolar.odeyecek olan abısı. eskıden durumlarını kötu gostermek ıcın abısı ıs yerınden para alamıyo diyolardı sımdı de 4-5 milyar kazanıyo oldu. cok sınır bozdular cok..torunları olcak onun konusu gecmıyo ıslerı guclerı dünyalık ev kredı meselesı ben evlenınce tanıstım yok kredı yok kefillik..bi de ödeyemezse ev babasının ustune olcak ya evı satarız dıyoalr ya boyle bı sey var mı onlar hıc ev satar mı!!!

kamyon varmış, yapılacak evi de ipotek verebiliyorlar, işte onları karşılık gösterip çeksinler krediyi. bulaşmayın. satarız öderiz demişler ama satmazlarsa hiç bir güvenceniz yok. girmeyin riske. şimdi bi süre başınız ağrır geçer, eğer parayı çekerseniz kimbilir hangi vade kadar başınız ağrıyacak.

5 sene basımız ağrıyacak tarif arkadasım banka herseyı ipotek göstermelerıne rağmen güya bir memur kefil istıyormus. maasına el koyacak ıste kamyonla sunla bunla uğrasmaz banka.

ödeyemez hale gelince parayı, faiz gelir, sonra faize faiz biner, ipotekli mallar yok pahasına satılır. tabi memur isterler, senelerce bedavadan faizin faizini ödesin dursun maaşından, resmen banka maaşa bağlanacak. yok arkadaşım, çocuğun olacak herkes önce onu düşünmek zorunda, öncelikle de eşin.

eşine söyle kefillik iyiniyete bakmaz. ödeyemez hale gelince canını mı alacaksınız. biliyorum kardeşin ödemek için elinden geleni yapar ama ya işleri ters giderse biz ne yaparız demelisin. hani ödemezler demeye getirme de gerçekten ödeyemezlerse ne yapacaksınız. kefil adam bunu düşünmek zorunda.

sakın ya sonuna kadar direnin dedim ya ben karışmadığım halde kötü oldum her türlü kötü olcaksınız ya ödemezse maaşına el konsa eşinin, senin çoluğunun çocuğunun senin rızkın var sonuna kadar diren bacım

önce hayırla ala bebeğini kucağına inşallah
bana asıl ters gelen eşinin anneni bu kadar istememesi ve gelmemesini sağlamak için kavga edebilmesi
zaten böyle bir adama istemiyorum desen de senden gizli yapar gene yapar
senin fikrini önemsese annenle seni uzak düşürmeye çalışmaz
abi desen başka alem yiğenime ne alsam da yüklerini hafifletmeye yardımcı olsam diye düşüneceğine (ki bunu düşünen insan artık çok az zaten)
yük bindirmeye çalışıyor üstünüze...
sen gene tüm iyi niyetinle eşine bu işi niye istemediğini anlat
tabi kendi açından değil eşinin açısından
yoksa gene sen hatalı olursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…