eşim ablasinda kaldı bu gece...

İşiniz zor. Yani aile apartmanın da da bu gibi sorunlar olabilir. Gittiğiniz geldiğiniz... kurallar ne ki aslında. kocan arkanda olsaydı bu 2 yılda, hepsini esnektirdi. Ama susmuş.

Erkek adam evlendiyse eşiyle olan ilişkisi eşiyle kendini ilgilendirir... Yok ilişkiye 3. Kişileri müdahil ediyorsa o erkek çocuğu oluyor. Adam değil...

Nasıl bi evde yaşıyorsunuz merak ettim. Kaç odası var evin.

..........

Şimdiki konuya cevap vermemişim. Öncelik sırasına kendini oturt. Hani uçaklarda ilk önce maskeyi kendinize sonra çocuğunuza takın derler ya bunun anlamını düşün. Bencillik değil aslında bu. Düşün...

Ev dublex. 6 oda var. Sırf gelinleri de yanında olsun diye kp bu evi almış. Kaynim nişanlı,komsular dalga gecer o da balkona yerlessin diye. :) ağlanacak halime gülesim geldi yaa.

Ben de aile binasinda oturuyorum 11 yil oldu.. Ilk evlendim herkesin kapisinda anahtar, herkes giriyoo cikiyor istedigi gibi birbirine ve ben koymadim olmaz dedim.. ben rahat olamam dedim.. Herkes laf etti kac kere kaynanam aldi anahtarimi koydu disina kapinin .. O gidince ben iceri aldim :) Sonra öbür yil ortanca eltim de iceri aldi sonra en büyük eltim de :)) Hergun inilecek denildi ben inmedim bu iste cok kavgalar kopartti esimde in dedi surekli ama ben onu da ikna ettim .. Guzelce konusarak.. Zamanla o da bana uydu.. Yine öncü ben oldum benden sonra hepsi kesti ayaklarini.. hergün degil ne zaman musaitse gorusmeye basladik.. Bu haftada 1 bile oluyoo bazen :))
Yani demem o ki.. Sen kendini soyutlamazsan olmaz.. Benimkilerde baskiciydi ama tartismaktan korkmadim.. Her tartismada aylarca kusluk yaptim ve mesafe girdi araya..
Ama ayni ev vs.. Cok cok sıkıntılı.. Eşini ikna etmelisin.. Dogan Cuceloglunun Korku Kültürü diye bir kitabi var okumani tavsiye ederim.. Bana cok sey katti o kitap..
Esin kalalim dediginde kalacaksin laftan sözden asla korkmayacaksin.. Sen en iyisini yapsanda onlar surekli seni elestiricek merak etme!!! Asla yaranamazsin ki... Ondan canının istedigini alttan alttan yap ki tavrin belli olsun..
Alicaksin esini cikicaksin disariya !!! Esini ikna et guzelce konus tatlilikla... O kitabi cidden oku bak sana cok sey katacak..
Sağol canım bu kitabı kesinlikle okuyacam..Merak ettim içeriği nasıl,biraz özetler misin.

Ayni evdemi yasiyorsunuz ? :KK57: elti, kayin, kv, kp bu nasil bir aile yapisi ? Yil olmus 2016 .. bence sen daha farkli sorunlarini halletmen lazim ilk once..

Sağol canım bu kitabı kesinlikle okuyacam..Merak ettim içeriği nasıl,biraz özetler misin.

Tam adi : Korku Kültürü 'mış gibi yasamak'
Boyle korku ile etrafindakileri sindirmis kisilerin özelliklerinden , ne yapilmasi gerektiginden vs bahsediyor.. Tam senlik cnm.. Bilmiyorum ben cok begendim googleden arastir bak yazarin yazilarini vs oku.. Cok iyi bi yazar ..

Cevabınızı çok beğendim çok ilgimi çekti.hem bu hanımefendiye hem aynı sorunu gelecekte yaşayıp burayı okuyan başkalarına hem de daha alakasız kv-kp sorunları yaşayanlara çok yardımı olabilir.nasıl o noktadan buraya geldiniz anlatır mısınız biraz?
Ben esmin maasinin azligindan dolayi annesiyle yanyana oturmak zorinda kaldim kv hergun bix siziin herseyinizi aliroz bes kuris para odetmeyz elinizi cebinze atmazsnz beraber yer iceez evinoze gecersinoz derdi sirekli ozamnlar nasil bir melek ama bende bayoyrm cok sevyrm kv gorumceyi kp esimden cok sevyrm inanin evlendik alosversi biz yaptik ilk ay iiydi snraki ay dogalgaz yanmaya basladi onu da bixe odettiler elmzde hic para kalmazdi anne 50 lora versende gaz alsam derdim (dogal gazi karta yuklrtyrduk)param yok benm derdi cuzdanndan 300 400 lira dusurrdu her bunu dedgnde Allah buyuk cumku kv bana her param yok drdgnxe RBbim o 50 lirann kat kat fazlasni kaybettrdi onlara ama. Baktm alosvers bizde dogal.gaz bozde sadefe toplam.55 lira tutan elektrik suuu oduyrlar herlese de elleeini ceplerine attrmiyrz ddyrlardi ama beb o zmm bunlari farketmwdm daha bir baska sorun da esimin ablasi hamileydi hamilelogimi zor gecryrm dye evlendgm gun bizde klmaya basladi kvdemn evnde ama zaten yamyamayz ben kv cok severdm dedm ya surekli sarilirdom operdm canm annem derdim gorumvem kislandi aramoza fitne sokmaya basladi ucumuz pturrken kv ile kulaktan kulaga kpnusmaya basladlar ben ynlarna geldgmde brbirlerini durtup sustrmalar flan tabi bu arada dugyn gecemn sabahnda daha dusumu almadn kv gorumce kp gorumcenn esi ve esimin babaannesi ayni sofraya otrduk sznle brsey konusacaz dedlr gttik kahvaltya oturttular bizi cumbur cemaat yedim hayr zateb utanyrsun yern dbne gryrsun ayriyeten en ozel gunun esnle ilk sabahn. O gunden snra her gun sabah esimi ose gonderdim hemem beni cagryrlardi kahvalti yemek aksam yemegi hazrla sofralari ser kaldir evlern ikisini tenzle butun isleri bana yaptryrlardi kv ilk zamnlar gelrdi yardma gorumcwm sen otur gozem yapcak dye oturturdu bende esmle aramzda sorun cik.aan dye hep susardm ben bu insanlara 26 50 yaslarnda ILK dogum gunu partisi yaptim surpriz bir gor ama ne parti hatta gorumcem kp partisinde babam utanr pastasini senn evnde ucumuz keselm dediolur dedm pastasino ucumuz kestik mumlari ufledi kiim keske icerde yapsaydiniz diyince gorumcemn fesatliktam.byle yaptgni anladm herkesn icinde kesseydik sen kizisn hic yaomadn babana bak geln yapti.dyceklerdi
Nyse bebek dogdu sabahtan aksama kazar temzlik yemek o
sofra islerine birde bebek latldi gorumcem bebege de bktrdi kendisi yatti yatti uyudu kaynanam benm hakkimi.nasil odeyecek bilmiyrn jastalanrdi kizi suratina bakmazdi ben bakardim kv ye d.gununu hatrlamazdi ben hedyemi alrdm verrdm anne ilk kutlayan.ben olaym derdim kv kizim kutladi ki derdi ama Allah cok buyuk birgun yne byle yapri kizi cikti geldi yne bize ne o hedye dedi anneme dgunu hedyesi dedm aaa senn d.gununmuydu bugun dedi sahtekarlarn surati gormelisin. (Gorumcem 2 3 ay kalrdi 1 hafta evine gderdi tekrar gelrdi ) sabahtan aksama kadar yemek temzlik bebek canm cikardi aksam mutfaga gelrdi esim bunlari sevmez patates kizart menemen yap derdi yapardm esi de ayila bayila yemeklerimi yerdi yapmamiski hic kocasna. Esim annemleri cok severdi haftada 2 3 vun gderdik ben gtme yarftari degldim evmzde basbasa kalal derdim yok gdelm derdi snra kv anneme iftra atmaya basladi esimi anneme karsi ddurmaya basladi esim annemin yuzune bakmiyr smdi. Aklima gel.eyen o ladar cok sknti var ki aramzi da bozdu hep doldurdu doldurdu dovdursu bebi ogluna ama sabrettim sustum snra biz bosanmaya kalktik esm bana senden ayril.ak istemyrm derken ayni zamnda kv bana ayrilsin bosansin biz oglumuzun arkasndayz o ne isyerse onu yapacaz dye guya oglum senden ayrik.ak istyr bizde arkasndayz ayril sen demeye getryrdu snra annemin benm demedigim yapmadgmz seyleri etrafran duymaya basladik snra bende bir simsek cakti bu kadnn amaci zaten buydu yuvamizi yikcakti ven ona pabuc brakirmiyim mutlu eder miyim hic onu dondum evime smdi akillandim esimin yannda ailesine cok cok iyi davraniyrm o yokkwn de lafimi sokuyrm suratlarina bakmiurm benm yaomamis istemeyecekleri seyleri yapiyrm ama bir olay var ki ben evlenrken esyalarmzii kendimiz odedik 1 yil snrada bilwziklerimi altnlarmi bozduruo ev aldikar bizim uzerimize olcakti kp kendi uzerine yapti. Hamileligimde hicbir faydalarni grmedm dusuk rskm vardi kalkamadm 3 4 ay 1 lase corba getemedi butun gun ac yattim aksam esim isten gelnce sofra donatrdi o ume koyardi evet bunlari esim.grmedi o hep kv oyu larina landi ama Allah grdu ve bu da bana yeter

Back
X