Esim,ailem ikiarada kaliyorum...

Mmzab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
86
51
88
Kizlar araniza yeni katildim..dertlesmeye cok ihtiyacim var..ikibucuk yillk evliyim..bir oglum var..esimle ailem anlasamiyor...esim surekli babamla zitlasip onun inadina sevmedigi seyleri yapiyor..babam da onu sevmedigini her haliyle belli ediyor...ben evlendigimizden beri onu babama kardi uyardim babama soyle davran boyle davran diye belki o yuzden boyle yapiyo bilmiyorum bu konuda hata yapmis olabilirim...ama ben onun ailesiyle cok iyi geciniyor hicbi saygisizlik yapmiyorum..senede iki kez memlekete gidiyoruz o gidislerde burnumdan geliyor hep diken ustunde oturuyorum aralarinda sorun cikacak mi diye ve en siddetli kavgalarimiz da memlekkette oluyor.. .. Bi de esim biraz sinirli bi tip hemen parliyor..o sinirliyken cevap verirsem kavgamiz cok buyiyor ama vermezsem siniri cabuk gecip hemen yatisiyo ozur dilemeye gonlumu almaya calisiyor..ben biraz bunlardan bunaldim..normalde kotu degildir cocuguna falan cok duskundur evde bana cok yardimcidir ama bu ofkeli hali ve ailemle anlasamamasi beni bunaltti..ne olur akil verin nasil asicam bu sorunlari...

Bi dahaki sefere memlekete gitmeden önce karşına alıp konuşabilirsin ama konuşurken şuna çok dikkat etmen gerek çünkü erkekler bu konuda hassas öncelikle onu suçlamadığını ve ondan bi beklentin olmadığını söyleyebilirsin böylece seni dinlemesi kolaylaşır çünkü erkekler suçlandığını hissettiğinde kaçıyor zıtlaşıyor ya da sinirleniyor bu konuşmayı yaptıktan sonra eşinin senin için çok önemli olduğunu ona söyleyebilirsin sonra yavaşça ailenden bahsetmeye başla onlarında senin için önemli olduğunu söylemekle başlayabilirsin eğer eşin çok sinirliyse burda senin lafını bölebilir ya da kalkıp gitmek isteyebilir eğer bunlardan birini yapıyorsa onu sakinleştircek şeyler söyle mesela bunu sana söylememin sebebi senin kendini değiştirmen değil ben sadece hayat arkadaşımla dertleşiyorum gibi eğer bu söylediğine rağmen konuşmana izin vermiyor ya da hala kalkıp gitmeye çalışıyorsa rahat bırakın doğru bir zaman değildir ama sakinleşti ve sizi dinliyorsa zaten senede sadece 2 kez memlekete gidiyoruz bu ziyaretlerimizde babamla arandaki gerilim çok canımı sıkıyor seni tabiki şöyle davran diye zorlayamam ama bi dahaki sefere de böyle davrancaksan istersen sen gelme ben tek başıma gidip geliyim diyebilirsin. Sonra pek bişey söyleme konuşmak istemezse düşünüyodur. Düşünüp bi karar versin. Ya seni üzmeyip gelcek yanında ya da seni yalnız bırakmaya gönlü razı olcak. İnşallah yardımcı olabilmişimdir

Cokkk tesekkur ederim biseyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki..bu dediklerinizi bu yaz memlekete gitmeden once yaptik..konustuk guzelce tamam soz sana seni huzursuz etmicem dedi...ama gittik tabi benim cenem durmadi soyle yap boyle davran diye sonra zivanadan cikti ve bagrisip kavga ettik...ablamdan duydugum babamla inatlasiyor onun hosuna gitmeyecegini bile bile sirita sirita onun sinirlenecegi seyleri yaptigini soyledi bikac kere buna sahit olmus...sanirim hic anlasamayacaklar...kendim gideyim diyorum..bizden de ayri kalamiyo...ailemle esim arasinda sikisip kaldim...guzel guzel anlassinlar istiyorum ama olmuyo...bu yaz yine ailem esime kizdi bu konuda haklilar da esim hataliydi...aldim.onlari karsima konustum...senede iki kez geliyorum sevmeseniz kizsanizda benim icin idare edin esimi dedim..tamam diyolar ama birlikte gecirdigimiz 20 gunde gerilmekten sorun cikcak diye korkmaktan yoruldum...hic gitmesem de olmuyo ozluyorum onlar onlarda bizi ozluyor...offf offff....

Kim bilir kaç kadın sizin yaşadıklarınızı yaşıyordur lütfen üzülmeyin bu kadar çünkü yalnız değilsiniz. Anladığım kadarıyla kocanız aslında anlayışlı biri. Konuşabildiğiniz bi eşiniz olduğu için çok şanslısınız. Sizde biraz kendi hatanızı biliyorsunuz çenem durmadı diyerek. Kendinizi tutmaya çalışın bişey söylemek aklınıza geldiğinde dilinizi ısırın mesela bi süre sonra bişey söylememeye başlarsınız. Size tabiki tamamen pasif olun demiyorum istediğinizde kocanızla konuşun ama konuşma tarzı ve zamanlaması çok önemli mutlu bi anında onu azarlamadan yargılamadan sevgi dolu bi şekilde konuşmaya çalışın. Ama bu konuşmalar sonunda eğer istediğinizi yapmazsa çok üstüne varmayın sessizliğinizden anlıcak ona değer verdiğinizi ona şöyle de söyleyebilirsiniz ben senden bunları istiyorum ama sonuç olarak yapmak istemezsen seni anlarım senin ne yapacağın konusunda doğru bi karar vereceğine inanıyorum gibi destekleyin bunları deneyin arkadaşım işe yarıcana inanıyorum. :) Ve sakın bu tartışmalar yüzünden ne ailenizden vazgeçin ne de eşinizden.

Aslinda iyidir...sinirlidir cabuk parlar kucuk seyleri buyutur ama cabuk yatisir evine cocuguna baglidir...ama iste ailem bi kabullenmedi hep davranislarini yadirgiyorlar..annem.bu yaz bana sen batakligin icine dusmussun kizim vah halimize dedi o an esimin onlarin gozunde ne oldugunu anladim ve cok cok uzuldum...ailem esimi ablamin kocasiyla kiyasliyor ister istemez..benim esim enistem gibi hossohbet cana yakin sakin bi adam degil..iste bu yuzden esimin davranislari hep dikkat cekiyo cunku evde ornek olan baska damat var..belki haklilar aileme de kizamiyorum biraz agrasif tavirlari var esimin ama napim bosanayim mi ufacik cocukla..millet ne kocalarla ugrasiyo..biliyorum kocamin yanlis yonlerini yeri geliyor ben de cok bunaliyorum ama ciktik bi yola hemen pes edip ayrilayim mi...yoksa yanlis mi yapiyorum bilmiyorum..ailemi de uzmek istemiyorum ama bu iste nasil orta yol bulucam hic bilmiyorum...sizin dediklerinizi gelecek yaza yapicam..hatta mumkun oldukca evde ailemden babamdan konu acmayacagim..insallah duzelir...insallah annemi babami uzmekten vazgecer insallah biraz anlasabilirler..yoksa bundan sonra ayri gayri gidip gelicez bu da zamanla esimle aramizin acilmasina sebep olur gibi geliyor..

Canım benim inşallah herşey yoluna girer. Herkesin karakteri, yapısı farklıdır biraz agresif olabilir yinede seni seviyorsa siz yalnızken iyi anlaşabiliyorsanız sakın ayrılmayı düşünme ben boşanmış bi ailenin çocuğuyum o acıları biliyorum boşanmak çok zor bi durum hem senin hem çocuğun için. Eminim boşancak olsan ailen de üzülür. Enişten annenle babana karşı daha iyi olabilir ama kıyaslama yapmamak gerek diye düşünüyorum ben. Belki sizde bazen içten içe kıyaslama yapıyorsunuzdur bunu yapmayın çünkü üzülürsünüz olduğu gibi sevin kıyaslama yapınca hep üzülüyoruz malesef. Eğer kendi kendinizeyken evinizde mutluysanız bunuda annenize söyleyin. Merak ettim severek mi evlendiniz? Acaba bu yüzden mi kabullenemiyorlar. Eşinize annenizden babanızdan hiç bahsetmeyin demek istemedim benim demek istediğim eşinizi azarlar ya da suçlar gibi bahsetmeyin ya da şöyle davran böyle davran gibi konuşmayın yumuşak olun yapıcı olun zorlayıcı olmayın demek istedim. Belki de tek başınıza gitmek zorunda kalmazsınız eşiniz bu konuşmadan sonra düşünüp sizin haklı olduğunuzu anlar. İnşallah eşiniz ve ailenizle aradaki dengeyi kurabilir ve muhabbetinizi hiç kaybetmezsiniz :)

Bi arkadas araciligiyla tanistik..severek evlendik tabi ama ilk gunden itibaren ailem de onayladi..tanistikan sonra esimi biraz sert buldular ama karsi da cikmadilar belki yasimdan dolayi..cunku 29 yasinda evlendim..ikimiz birlikteyken anlasiyoruz sanirim ofkeli sinirli halleri olunca bunaliyorum bazen ama beni sevdigini sik sik soyler beni hic yalniz birakmaz evinden isine isinden evinedir...sinirlense de gonlumu alir sonra..ama ailemin yanina gidince yaptiklari banada batiyo cok sinirleniyorum..bosanasim geliyor..ama cozum degil biliyorum.yorumlariniz icin cok tesekkur ederim icimi doktum size..insallah dediginiz gibi dengeyi kurabilirim yoksa bosanmak en cok cocugumu yipraticak biliyorum...

Canım yazdıklarında o kadar kendimi buldum ki ve seni olgun tavırlarından dolayı tebrik ediyorum.benim eşimde çok ilgilidir beni sevdiğini bakışından bile hissederim fakat ailemle farklı insanlar ne yazık ki kavgaları sürtüşmeleri olmuyor allaha şükürde benim istediğim gibi samimi değiller asla bizimde senin gibi örnek birden çok damat var hepsi canciğerler ailemle.benim kocam öyle olamaz öyle olmasınıda kimse bekleyemez aileme yaranacak diye adam kişiliğinimi değiştirsin canım.
Hiç sıkma canını tatlım annem bana bi ara o sana böyle yapıyor buraya geldiğinde burnundan getiriyor ya sende burnundan getir gibi bişey söyledi , ben o gün pardonda ben kocamın bana karşı hiç bi hareketinden rahatsız değilim senin gazına gelip aramımı bozayım eşimle dedim. O gün bugündür laf etmiyor
İnsana ailesinden eşi hakkında kötü söz duymak eşinden ailesi hakkında kötü söz duymak koyuyor gerçekten
Hatta bazen eşim ailemi eleştiriyor haklı eleştirdiği konuda aslına bakarsan ama ben sırf ailem kötü olmasın diye yanlış düşünceyi savunuyorum.
Hep aklıma hoş olmayan hareketleri geldiğinde güzel yanlarını düşünüyorum.ailemle sıkı fıkı bana yalan dolan bi kocam olsaydı daha mı iyiydi diyorum.ailemi her gün arasa sorsa ama eve uğramasa daha mı iyiydi
Yuva denen şey kolay kurulmuyor kapını kapattın mı herkes dışarda kalıyor,koyacaksın artılarını bi terazi koluna eksileri bir kola ne taraf ağır basarsa eyvallah diyeceksin.
Allah bu günümüzü artmasın inşaallah

Ayni dertle bogusan biri oldugunu bilmek biraz olsun bak yalniz degilsin olabiliyormus boyle seylerde dedirttigi icin bi nebze rahatlatti icimi...ayni benim gibisin demek..bu diger damatlar ornek olunca haliyle isimiz zorlasiyor...allah var ben aileme de katiliyorum bazen esim gercekten onlarin hosuna gitmeyecek sekilde davraniyor ama bu biraz onun mizaciyla da ilgili...iki aile cok farkli kendi ailesi ile benim ailemdeki ortam tam birbirinin ziddi...haliyle kendi ailesinin yaninda gayet normal olan bi davranis bizim ailede absurt kaciyor ve bizimkiler bu nasil bi adam diyolar iclerinden biliyorum...ama dedigin o kadar dogruki kapini kapattin mi ailen de hayatin da esin oluyor...onlar bizim yalnizligimizi yasliligimizi paylasacagimiz kisiler...ben de tipki senin gibi iyi yanlarini gormeye calisip esimin aslinda gecinilmeyecek biri olmadigini anliyorum...tamam.bazi huylari beni cok yoruyor ama eminim benim de onu yoran yonlerim var..birbirimizi idare etmeyi ogrenicez zamanla...tabi bizim cocugumuz da kucuk biraz onun sorumlulugu bakimi da bunaltiyor bizi ama bunlar gectiginde yaklasik bi bes yil sonra biz tamamiyle birbirimizi tanimis anlamis olacagimizi dusunuyorum o zaman daha oturmus olucak bicok sey..belki ailemle de oturtabilir zamanla..belki iki tarafta birbirine alisabilir birbirini oldugu gibi kabul edebilr...bir haftadir ayriyiz mesela esimle ben mecburen bi sure ablama yardima geldim ve beni her sabah sizi cok ozledim mesajiyla uyandiriyor...bu bile yetmez mi aslinda kotu bir es olmadiginj gostermeye...ama gel de bizimkilere anlat bunu......sen kac yillik evlisinn ayri sehirlerde mi yasiyosunuz ailenizle bizim gibi...sen de yaz gelince panikliyo musun memlekete gidecegiz diye......

Canım ben 1,5 yıllık evliyim daha ama ailelerle bayadır tanışılıyor. Ailem yaşadığımız şehrin ilçesinde arada annem geliyor biz gidiyoruz bişeyler yapmaya çalışıyoruz falan işte ama eşim bu görüşmenin olacağını duyduğunda gerilmeye başlıyor bile.benim eşim herkesle samimi olabilen bi insan değil ne yazık ki ama karşı taraf bunu direk bizi sevmiyor olarak yargılıyor.bi bayram akşamı annemlerde kalalım dedim geçen bayram inan bi an önce odamıza çekilip uyumak istedim daha fazla birlikte vakit geçirilmesin diye.tartışma vs olmuyor ama her ay diken üstündeyim.
Hiç sıkma canını herkes herkesle anlaşamaz biz sıcak kanlı olduğumuzdan onları anlamamız zor
Kesinlikle bak senin eşinde çok ilgili belli ki arayıp sormasından vs. Benimki belki yıllar geçtikçe düzelir ama ben benden geçmezsem inşallah.
Takmıcaz yapcak bişey yok her seferınde kırmadan anlatmaya çalışcaz derdimizi üzüntümüzü ,bizleri üzdüklerini hissedecekler belki sevdiklerindenböyle yapmaktan vazgeçerler

Ayyyy ayniymisiz resmen...yasadiklarimiz birebir ayni...ben de memlekette oldugum gunler ya esim hemen gitsin uyusun isterim ya da babam disarlarda biraz daha kalsin isterim...birlikte ne kadar otururlarsa ben o kada geriliyorum...aralarinda olumsuz bi muhabbet olcak birbirlerini tersliyecwkler diye..benim esim hic altta kalmaz cunku susup oturabilen bi tip degildir catir catir karsiligini verir herkesin...ben de herkese yap ailme yapma diye cok baski yapiyorum belki ondan geri tepiyo benimki bilmiyorum..ama eslerimiz ayni demekki benimki de cok samimi olmaz kimseyle bikac yakin dostu vardir o kadar..dil de pabuc gibidir ama bi kavgaya baslayalim bit bit hic susmaz baktim olmaz ben susarim o sakinlesince de ben saydiririm..cabuk gecer ama siniri sonra gonlumu alcam diye pesimde dolasir..iste annemler onun o sinirli hallerine denk geldiler bikac kere dediler kizim bu adam sinirle sana bisey yapmasin vurmasin diye..yok dedim anne sen de oyle bisey yapsa bunun geri donusu olmayacaginj biliyor o desemde anlamiyolar..ben esime bikac kez soyledim ama sana eyvallahim yok biliyosun kendi ayaklarimin ustunde duruyorum sukur. bana kotu davranirsan cocugumu da alir giderim diye...simdilik hic oyle kotu davranisi olmadi ama ailemin gozunde kocam sinirli gecimsiz abuk sabuk fikirleri olan duygusuz ruhsuz bi adam..bu algilari degismiyo cunku onlarin yaninda vicik vicik olmuyoruz biz tabi onlarda bizi hep gergin ortamda saniyolar sanirim...amannnn anlayacagin al benden de o kadar biri kocam digerleri ailem.atsan atilmaz satsan satilmaz ikisi de ne var sanki guzel guzel gecinseler...biz arada yipraniyoruz hic farkinda degiller...valla boyle huzursuzluk olmaya devam ederse ben gorusturmeyecegim onlari ben kendim gidip gelicem..esimde gelsin iki gun kalsin gidelim..sen de oyle yap durum ciddiye binerse..hepten aralari acilacagina bayram seyran da biriki gorussunler oldu bitti...ay benimki uyuz birakmiyo da beni. Bu yaz kendim gideyim dedim yok olmaz birlikte gidelim diye pesimden geldi offf offfff sanki gelince anlasabiliyorlarda......

Sizin gibi biri daha var bilin istedim.Hatta benim kizkardesimle gorusmeyen ve mümkün olduğunca da benim görüşmeme mani olan bir eşim var.Ama +özellikleri saydiklariniz gibi.kaldıki 13 senelik evliyim ve hala çocuğumuz yok ,olmadı ve sorun benim yumurtlama tembelligim.Bazen kötü biri olsa bunu sorun edip hayatı sana zindan edebilir diyorum kendi kendime

Cok uzuldum durumunuza..ama emin olur artik herseyin caresi var tup bebek falan bi sekilde rabbim size de nasip etsin...eger ki 13 yillik evliliginizde size sikinti cikarmayan sizi suclamayan sirf bu yuzden sizi birakmayi dusunmeyen bi esiniz varsa birakin ailenizle olan iliskinizi...oldugu kadar oluversin...onemli olan ikinizin arasindaki bag ve sevgi...sirf cocugu olmuyo diye bicok cahil erkek karisini birakiyor...o yuzden esinizin kiymetini bilin hicbiseyi kafaniza takmayin...allah aranizdaki bagi ve sevgiyi daha da guclendorsin insallah...ben de takmamaya calisiyorum inanin..haftasonu esim ablam hepbirlikteydik...ablamin bakislarindan esimden ne kadar rahatsiz oldugunu onun hicbiseyini begenmedigini gorebiliyorum...ama yapacak bisey yok..aile icinde bana iyi davraniyo en azindan es cocuk kiymeti biliyo diyorum..varsin i kadar samimi olmasinlar senede 20 gun biraraya geliyolar zaten..oldugu kadar iste...siz de oyle deyin...takmayin kafaniza..

Bazen sırf bu yüzden çocuk sahibi olamadığımı düşünüyorum.Aynı şehirdeyiz biz ailemle üstelik.Ama dediğin gibi karısının ailesiyle vıcık vıcık olup herkesin yüzüne gülüp arkasından iş çeviren birileriyle evli olmak daha zor bence.kişiye göre değişir tabi.Zaman zaman ailemin tepkilerine maruz kalıyorum Karşı çıkmadığım için eşime.En kötü ne olabilir ki bosayacakmi cinsinden tepkiler.ya öyle olursa..Ben kardeşim için eşimden ayrılmış bile olsam Herkes kapısını kapattımı ben diş kapının mandalı olucam.yuva yıkmak Hem çok kolay hem de çok zor.Rabbim huzur dolu mutlu yuvalar nasip etsin. si de takmayin.Benim çok yakın arkadaşım Bazen böyle konularda dertlestikmi bana Ay benim senin gibi kocam olsa çekemem der.Gel görki kendi eşi ikinci bir bayanla hayatını yaşıyor ve bunu kendisi de biliyor.ama ona katlanıyor.allah herkese cekebilecegi dert veriyor....

Aynenn oyle bosanmak cok kolay ama bosandiktan sonra herkes el olur...herkes kapisini kapatir...ben bu saatten bu yastan sonra ne ablamlarla ne ailemle olabilirim siz de tabi..kocalarimiz cekilmeyecek tipler olsa oturur biz dusunuruz zaten bosanmayi..ama sirf ailemizle anlasamiyor diye yuva mi yikalim..biomiyorum ya herkesle iyi olup herkesin begendigi bi es mi yoksa evinde ailesine karsi iyi bi es mi..keske ikisi birarada olsa ama olmuyorsa da bu sartlarla yasamaya alismak lazim...ayrica arkadasiniz size akil verececegine goz gore gore onu aldatan kocasina bi bakmali..insanlar ne hevesli karsisindaki insani elestirip kendini mukemmel gormeye...aldatilmak daha agir olur heralde..bak oyle bisey yasasam ciddi ciddi dusunurum bosanmayi...siz ayni sehirde mi yasiyosunuz ailenizle...olmadi siz de cok sik gorusmeyin ailenizle yani esinizle birlikteyken..tek gidip gelin ailenizin yanina..

Ayni dert bendede var..hatta post acmistim kizlar okuyabilirsiniz..sorunlar hic düzelmiyor ...cocuk olunca daha beter oldu bizde .. artik arada kalmaktan gercekten yoruldum

sen babanı anneni görmeye gidiyorsun, hasretini onlarla gider bırak yesinler birbirlerini.

Hah iste erkek milleti... Bende 20 seneye yakin evliyim. Esim ailemle gorurse iyi gecinir, gormesse umrunda olmaz, aramaz sormaz, hastalik bayram kandil bilmez.

Ben onun ailesine bayram seyran kandil ve ozel gunlerde gider arar sorarim.

Ben gitmekle iyi, o gitmemekle kotu insan. Onun benimle gelip gelmemesi umrumda degil. Ruzgar eken firtina bicer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…