• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nebilimyaa

Ziyaretçi
4 yıllık beraberlikten sonra evlendim
2 yılı geçti evliyim,6 aylık bir bebeğim var.
eşimle çok iyi anlaşıyoruz bana karşı çok anlayışlı,iyimser ..vs
üniversite bittikten sonra bir turizm acentasında işe başladım
acentanın sahibinin oğlu eşim oluyor şimdi
ben evlendikten sonrada işime aynen devam ettim çalıştım ve maaşımı aldım
eşimin ailesinin maddi durumu oldukça iyi

benim ailemin ise çok aman aman değil,

mesela ablamların durumu çok iyi değil,eniştem asgeri ücretle çalışıyor,kirada oturuyorlar evleri çok kötü hiç oturulacak gibi değil,1 tane çocukları var
mesela eşim onlara hiç gitmek istemiyor,gidince hemen kalkmak istiyor
yaz mevsiminde evleri çok sıcak oluyor diye yazın hiç gitmek istemiyor
ben sıcağa dayanamıyorum diyo.
bir keresinde ablamla enişteme bir klima alsanıza dedi yerin dibine geçtim
ablamlar yiyecek ihtiyaçlarını çocuklarının ihtiyaçlarını zor karşılıyorlar ne kilması
yazık ablmagil bize geldiğinde yeğenim bizim çocuğun odasın agiriyor nasılda imrenerek bakıyor
içim parçalanıyor
ablamgil yerde yemek yiyorlar evleri küçücük masa koyacak yer yok
eşim yerde oturamıyom diyo

bir örnek daha ;
mesela benim babam da işçi emeklisi
annem dolma yemeği yapar ama her defasında kıyma olmaz içinde
emekli maaşıyla geçiniyorlar ayaklarını yorganlarına göre uzatıyolar
eşim bazen denk gelse bize gittiğimizde yese
hemen kendi annesinin yemeklerini anlatıyor
ve bana sizinkiler hiç yemekten anlamıyor diyor,
kendi ailesi herşeyi rahatlıkla alabiliyo ama benim ailem bir maaşla geçiniyo ne yapsın..

bide kendi annesi yemeğe çağırıyor ya mesela masa hazırlanmış ama adan z ye herşey var
laf açılınca tutup diyorki yaa bunların ailesine gittikmş aç kalıyoz annesi pek bişey yapamıyor felan diyor
bende diyemiyorumki annemlkerin gücü neye yetiyorsa onu ikram ediyorlar diye.

buna benzer çok şey..

çok bunaldım haykırıcam birgün yüzüne bağırıcam herşeyi kusacam
ama sonrasında büyük bir kavga çıkar kırılırız diye sessiz kalıyom şimdilik
bu durumu kimseylede paylaşamıyom
sizlerle paylaşmak istedim

allah bigün eşinizi öyle bi yaparki o beğenmediği evlerden beterinde yaşar maazallah ! o yüzden azcık mütevazi ve şükür sahibi olsun !

şimdi bebeğim ağlıyor ona bakmalıyım sabah girebilirim ancak
offf offf evlenmeseydim keşke diyorum
bekarken an azında bir derdim yoktu
annem babam ne güzel yaşıyorduk

allah bigün eşinizi öyle bi yaparki o beğenmediği evlerden beterinde yaşar maazallah ! o yüzden azcık mütevazi ve şükür sahibi olsun !

hiç sorma canım her defasında yarın bizim ne olacağımız belli değil
belki birgün onlara muhtaç olucaz diyorum
yaa çok üzülüyorum inanın ağlıyorum şimdi
çok zoruma gidiyor çooook

bak yine birgün ablamgil ev taşıyacaklardı
ablam bana eşinde yardıma gelirmi acaba dedi gelmezse boşver deme dedi
bende eşime dedim
bana bileğim ağrıyor ne var birkaç tane adamtutsunlar taşıtsınlar dedi
ay ablama yalan söyledim
eşim ogün çalışıyor dedim ne diyeyimki arada kaldım

ailenle çok sık görüştürmemeye çalış.

annnene yemeğe gidiceğiniz zaman eşinin sevdiği şeyleri al. yada annene alışveriş yapıp ver.

eşin bu tür yakınmalarda bulunduğunda herkes kesesine göre alıyor. kim istemez saray sofrası kurmayı diye söyle.
insanları anlaması lazım. yokluk görmemiş olabilir. ama anlayışlı olmak dünyanın çeşit çeşit hali var.

eşinize sinirlenmeden ama kırıldığınızı belli ederek konuşun.. onların gücü buna yetiyor.. ben senin kötü niyetli olmadığını biliyorum ama onlar yanlış anlayabilir, çünkü ellerinde yok, falan diye konuşun..

ama tezat olan şu ki, siz o aileden geldiniz.. yani onları küçük görenin sizede saygısı olmaz..

size olan saygısı nasıl acaba? davranışları, eve birşey alırken ortak mı karar veriyorsunuz gibi...

size saygı duyan seven, onlarada saygı duyar.. acaba siz yanlış anlıyor olabilirmisiniz?

annesi güzel yemek yapamıyor demiş, dolmada et yok dememiş... cidden annenizin yemeğini beğenmiyor olabilir, ha bunu dile getirmemesi lazım ama, ben maddi yönden küçümsediğini düşünmüyorum.. öyle olsa; dolmada et yok, falan der, ablangile de klima alın demesi çok anormal değil, cidden sıcaktan bunalıp demiştir,

Ne oldum değil ne olucam demeli insan.

Eşiniz baya alçakgönüllüymüş bravo (!)

Siz de o aileden gelmesiniz arkadaşım sizi kabul ettiyse ailenizi de kabul etmek zorunda hor görüp küçümsemek değil.

Herkes istediği şartlarda yaşayamayabilir.Bunun için onları küçük görmek de olmaz yani.

Onlar istemez mi iyi şartlarda yaşamak,ekmek elden su gölden hayatlarının sürüp gitmesini...

Bugün imkansızlıklar içinde yaşarken yarın bakarsın çok imkanları oluverir.Bunu ancak ve ancak Allah bilir.

Ne oldum delisi insanlara zayıf insanlar diyorum ben kusura bakma arkadaşım ama bu benim düşüncem elbette.

Hiçbirşeyin garantisi yok bu dünyada ...O yüzden yükseklerden uçup biranda tepetaklak yere çakılmaktansa ,alçakgönüllü olmak gerekir...

Bugun heralde butun duygusalligim uzerim de.okurken cok kotu oldum.Bilemiyorum belki ailem den uzaktayim o yuzden.Kusura bakmayin ama esinize sinir oldum.Soylemekte gec bile kalmissiniz.Nebileyim ya ben coktan evi terk edip giderdim heralde.cok sinirlen dim yaff

ne oldum değil ne olacam demeli!!

bence eşinizle sakin sakin konuşun böyle olmaz niye arada kalan siz olucaksınız kocaman adam neyin ne oldugunu göremiyor mu ? işine gelmiyor belkide neyse birdaha konu açılırsa ailenizin maddi durumumun orta seviyede oldugunu hatırlatın belki utanırda bidaha sonradan görmeler gibi davranmaz :kahve:

Açıkça düşüncelerini kendisine söyle , çıkarsa çıksın kawga , sonunda ölüm yok ya !
Hem Karun olsa ne yazar , nasıl ifadeler bunlar . ızin werme bu duruma daha fazla :oklava:

eşine kızdım ama sana daha çok kızdım arkadaşım hangi hakla eşiniz ailenizi küçümser siz neden susuyorsunuz sizi büyüten insanlara laf ettirmeyin ne olur bir der tepki verin iki der tepki verin üçüncüsünde demez demesin de anne babanızın elini ayağını öpsün eşiniz sizi büyütmüşler daha ne olsun
eşim aileme tek laf edemez ettirmem benim için ciddi bir olaydır gözümde annemin yemeği güzel olmasa da ağzını açmamalı susacak bu böyle
ben de eşimin ailesine laf etmem ama o ederse ben de edecek bişey bulurum valla
lütfen laf ettirmeyin ne ablanıza ne annenize n ne babanıza

Kusura bakmayın arkadaşım ama eşiniz gerçekten çok karaktersiz bir insanmış.
Benim bildiğim,adam dediğin karısının ailesinin durumu ne kadar kötü olsa da bunu karısına belli etmemeye çalışır.

Şahsen benim eşim olsaydı ve ailesinin durumu bizimkilerden kötü olsaydı asla ama asla hor görmezdim,bu kimsenin haddine değildir... Aksine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırdım.Herkes eşiniz gibi bolluk içinde yaşayamıyor malesef, keşke hepimiz aynı şartlara sahip olabilseydik ama ne yazıkki öyle değiliz.

Eşiniz ablanızın evi sıcak diye gitmiyormuş ya, beyfendi kendi rahatını düşünürken orda ablanızın bebeği küçücük yavrucak nasıl duruyor bunu hiç düşünüyor mu acaba?
Madem bu kadar keyfine düşkün parasıda bol alıversin ablanlara bi klima da hem onlar rahat etsin hemde eşin.

Allah'ım herkesi bu tarz kendini yükseklerde gören insanlardan korusun o insanlara da akıl versin inşallah. Kimsenin ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Bir insan eşinin ailesinin durumunu beğenmese bile bunu eşine belli etmemeli heleki sırf bu durum yüzünden eşini böyle üzmemelidir.

Siz tabiki ailenizle eşinin ailesiyle görüştüğü kadar görüşme hakkına sahipsiniz.Eşiniz rahatsız oluyor diye sakın ama sakın ailenize gitmekten vazgeçmeyin.Hele bebeğinizi anneanne ve dedesinden uzaklaştırmayın.

Eşinize duygularnızı açıkça söyleyin,kendi ailesi aynı durumda olsa ne yapardı azcık empati yapsın beyfendinin önemli beyinciği bunu düşününce bişey olmaz merak etmesin... :delphin:

Söylemek istediğim onca şey varki ama sınırlarımı aşmamak için yazmıyorum.Allah sabır versin arkadaşım size... :Saruboceq
:

ayyyy canım ya............kimse saraylarda yaşamıyo büyük saygısızlık ! seni seviyosa bunlar akıldan bile geçmemeli ki dile getiriyo ...iyi dayanmışsın ben olsam kendine layık birini bul ozaman der çarpardım kapıyı ! bak ondan sonra o beğenmediği evin kapısında nasıl sürünüyo! yazık yazık!

çok yazık ablacığım eşinizede onun bu tür davranışlarına maruz kaldığınız için sizede...ne oldum değil ne olacağım diyebilmeli çoluk çocuk sahibi olan sevgili eşiniz..

Kusura bakma bence eşinin kendi beyni fındık kadar. Türkiyenin çoğunluğunun durumundan bi haber yaşamış bu güne kadar. Pardon ama hayatında hiç haberleri falan izlmemiş mi eşiniz. Emeklilerin işçinin memurun halinden sokaklara neden döküldüklerinden haberi yok mu?

Para bol ama kültür hiç yok galiba. Açsın biraz gazete falan okusun ha bir de nasılsa parası var gitsinde nasıl insan olunur böyle bir ders varsa ondan alsın. Valla sen gönder buraya ben ona 2 dk da anlatırım nasıl insan olunuru. Onun yaptığı gögüsüzlük ve terbiyesizlik
tabi bu görgü ve terbiye herkesin sofrasında meze diye ortaya konulmuyor.

ailen çok zengindide sonradanmı iflas edip normal bi yaşantıları oldu.aynı türk filimlerindeki gibi.siz nişanlıyken bu adam annenin evine gelip gitmedimi.durumunuzu,yaşantınızı görmedimi .
aileni küçük görmesine müsade etme.kavga etmeden otur sıkıntını dile getir.memnun deilse beyefendi malum zenginmişte o zaman ailene maddi olarak çokca destek versin .onlarda damatlarının önüne etli,sütlü yemekler koysun..

Benim ailemin gucu bu kadarina yetiyor, biraz daha mutevazi ve alcak gonullu olmani beklerdim dersen ne kaybedersin?
durumlari olsa daha iyi yerlerde otururlardi herhalde diyebilirsin mesela
esin sanirim yokluk cekmedi hic belki bu yuzden dusuncesizlik ediyor
bunlar konusulmayacak seyler degil hem ben anlamiyorum
senelerce sevgili donemi yasayanlarda acik acik netce konusma sorunu nasil olur?

ne demek ya dıyemıyorum dıyeceksın kavga cıksın ne olcak alla alla ya asırı sınırlendım aılenı kucuk gorecekler ama sen susacaksın valla aklım ermedı haaaaaaaa

hersey paramı yaaaaaaaa bır duser valla o annecıgın kıymasız dolmasını bıle yıyemez duruma gelır

asırı sınırlendım yaaaa benım aılemı kucuk gorecekler ve ben susacammmmmmm ımkansız kım olursa olsun kocam arkadasım su bu

çok üzücü bir durum..

eşiniz madden muhaffak olabilir fakat pekala görgü fukarası!

sert bir şekilde uyarın. ne hakla ailenizi küçük görür..

bir şey daha dikkatimi çekti.. ailenize ufak tefek de olsa yardım da bulunmuyor musunuz?

sizin durumunuz oldukça iyiyken ablanıza ve ailenize biraz da olsa yardım edebilirsiniz rencide etmeden..

hem böylece küçük beyimizin çenesi kapanır..

Back
X