• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya ben hızımı alamadım, inanılmaz sinirlendim çünkü.

Be adam baktınki durumları yok, kendini öyle kaf dağında göreceğine, al 2 kilo kıyma, al birkaç birşey, her gittiğinde götür.Eline kira istemiyorlarya. Madem o kadar zenginsin!!!, "annecim beraber yeriz diye getirdik" desen de onlarında gönlü olsa.Kendi annene diğer anneni küçümsemek yerine, diğerlerine yardım etsen, belki vicdana gelirdin.:umursamaz:

olurmu öyle şey ya herkesin alım gücü iyi olmayabilir.hiç sevmem yüksek gönüllü insanları.madem durumunuz iyi ufak tefek birşeyler alabilirsiniz ay çok üzüldüm ya kendi ailemi o durumda görmek istemem Allahım şükürler olsun halimize

canım niye susuyorsun ki:olmaz:
ailemin durumu bu elinden gelen bu kadar bir daha böyle konuşma çok kırılıyorum demek çok mu zor.
üstelik eşinin maddi durumu iyiymiş böyle saçma sapan konuşacağına ailene az da olsa yardımcı olabilir
üstelik eşine düşmez kalkmaz bir allah diye de hatırlat bence

sakın ama sakın aileni küçük düşürmesine izin verme
o kimki?
parası var diye kendini bişeymi sanıyor
Allah öyle bir tokat atarki görür klimayı, etı kıymayı
ama eşini bu hale getiren sensin
o birkere ağzını açtığında susturacaktın zamanında bak şimdi öyle terbiyesiz çocuklar gibi konuşabiliyormuydu
seni büyüten okutan bugünlere getiren insanlara az saygın var ise eşinin ağzının payını verirsin
hemde öyle bir verirsinki birdaha ağzını bile açamaz ailene karşı

susma arkadaşım onlar senin ailen ezdirme küçültme bide annesine anlatıyormuş ayıp ya
madem laflarını yapacak hiçde zorlama ailene gelmesi için
sen o bu şekilde davrandıkça daha çok üzülüyorsun
onsuz git onsuz gel

Eşiniz sizden bu kadar yüz bulmasa o sözleri asla söyleyemez..
Ailesinin yanında da çirkin konuşmaları normal,demek ki öyle yetiştirmişler..
Biran önce bu işe el koyun derim,çok kırıcı,incitici bence..

Valla aileler arasında maddi anlamda bir karşılaştırma yapılacak olsa, benim ailem karun olmasa da eşimin ailesine göredaha iyi durumdalar...
Ama bırak ailesini küçümsemeyi onlara her gittiğimizde ya 1-2 kilo meyve ya 1-2 klo kıyma et bşeyler aır gtürürüz, ve bunu da ben eşime çaktırmadan yaarım hep... Mesela akşama doğru görümcemi arar, canım balık istedi, yemek yapma bu akşam ben gelirken balı alıcam beraber yiyelim derim falan filan.. Hem onun gururuna dokunaz, ona yardım için değil de kendi canım istemiş gibi yaparım...
Yada ben urar kasaba 1-2 kilo et tavuk kıyma alırım, eşime de gelirken bunları almasını söylerim... Eşim de gelince aaa bende almıştım nasıl tüketicez şimdi bunları, bana sormadan niye aldın falan der yarısını onlara bırakırım...
Bu bir görg meselesidir... Ekonomik durumu düşük olan insanları aşşağılamak hor görmek ne eğitimle ilgilidir nede başka bişey. Drekt terbiye ve görgü ile ilgilidir...

Eim bu konuda beni çok takdir eder... Ve hep der, ben ablamlara yardım etmek istesem asla kabul etmez ama sen öyle durular yaratıyorsun ki, hem yardım etmiş oluyoruz hem de çaktırmıyoruz diyor...

ne deseniz haklısınız ama ilk öncelerde inanınki böyle değildi
evlilikten önce hiç böyle saygısızlıkları olmadı yemin ederim
hiç paranın lafı geçmedi aramızda
düğün yaparken hiç şunu sen bunu ben denilmedi
ben üstümüze düşeni ailemin yapması gerekenleri kendi maaşımla bankadan kredi çekip aldım
hiç ailemi küçük düşürmedim,
ilk öncelerde şaka gibi derdi takılırdı
bende ona derdim bazen;
annenin evinde tertip düzen varmıydı bak evimize felan gibi bende cevabını verirdim

aslında son zamanlarda işleri çok çok iyi gidiyor para delirtti galiba ne bileyim
böyle değildi sonradan böyle oldu gerçekten
şimdi bende şaştım kaldım

çokta susmuyorum cevabını veriyorum elbette ailemi ezdirmem
ama ben dün akşam dayanamadım eşimlede kavga etmek istemedim sizlerle paylaştım

ama böyle giderse tabikide açacam ağzımı ne gelirse söyleyecem
çok ileri giderse ayrılırsam ayrılayım çalışırım geçinirim

off off ne anlatım ki başka bakın aklıma başka bir örnek geldi
şimdi bizim şirkette mutfağa bakan bir kadın var kadıncağız oğluna ayakkabı alacakmış aylık zamanı da olmadığı için eşime gelmiş rica etmiş şimdi aylığımdan bir miktar alsam diye
eşimde tutup kadına ne demiş biliyormusunuz
utanıyorum söylemeye;
kusura bakma şuan kasa uygun değil,ben tatile gidicem kendime kıyafet almam lazım alamadım bak demiş.
(o tarihte biz tatile gitmiştik)
çok sonradan duydum bunu işyerinden utandım yerin dibine geçtim
yani öyle diyene kadar yaa müsait değil kasa uygun olduğunda vermelerini söylerim felan der insan dimi
kadıncağız geçim derdinde bizimki tatile gidecek golf elbisesi alamamış onun derdinde

yani düşününce aslında sadece aileme değil çoğu kişiye karşı saygısızca davrandığını öğrendim

söylüyorum bazne uygun dille konuşuyorum yaa niye böyle yapıyorsun
ben her gittiğim yerde artık senden utanır oldum dedim
bak oğlumuz var seni örnek alacak nasıl örneksin dedim
konuşunca diyorki evet haklısın ben çok ileri gittim psikoloğa mı gitsem felan diyor
ama aradan bir zaman geçiyor gene aynı

desteğiniz için öncelikle hepinize tşk ederim

öncelikle ailemi ezdirmiyorum evde bir laf dediğinde karşılığını veriyorum
mesela; benim babam kendi alnının teriyle kendi kazandığı parasıyla evini arsasını almış
mutlu ve huzurlu yaşıyorlar anasından babasından tarla şirket kalmamış ama çalışmış kazanmış gibi şeyler söylüyorum
kendilerinin zenginliği zaten hep dedelerinden kalan tarla bağ bahçelerden geliyor.

ablamgile bişey dediğinde yine ağzımı açıp söyluyorum onlar bugün ne yiyeceğinin derdini düşünürken sen bunu bunu diyorsun ,yokluğu bilmediğin için böyle konuşuyorsun felan gibi şeyler

kendi maaşım var benim elbette yardımcı oluyorum hem aileme hemde ablama,hiç onlar öyle durumdayken ben bolluk içerisinde yaşayabilirmiyim buna yüreğim dayansaydı bugün bu sorunumu sizlerle paylaşmazdım

biz önceden de böyleydik iflas felan yok; eşim evlilikten 4 yıl öncesinde beni ailemi hatta tüm sülalemi tanıdı biliyordu.. hatta birlikteliğimizin ilk yılında evlenmek istedi ama ben 4 yıla kadar uzattım herşeyimizi açıkca görelim öğrenelim birbirimizi daha iyi tanıyalım dedim..

ev içerisinde kendi özel hayatımızda her konuda inanılmaz çok çok iyi,bana çok değer veriyor gerçekten bunu anlayabiliyorum,
tek derdim bu işte.
bunu çok defa dile getirdim aslında tamam diyo ama yine birşey olduğunda söyleyiveriyor,
demekki bir insanın huyu neyse o değişmiyor diyorum bilemiyorum yaa

bu sorunum gitgide büyürmü diye korkuyorum.

Sen aileni ezdirmesen adam bu lafları bırak söylemeyi aklından bile geçiremez öyle değil mi.

Demek ki sende de var hata.Bu kadar tepene çıkarmışın adamı.

Valla benim kocam beni istediği kadar sevsin istediği kadar bana değer versin ,ailemi yok sayıp milletin içinde ileri geri konuşursa ailem hakkında o an orayı terkedip giderim evime.

Ne demek ya kendi annesigilde yok bunun annesi yemek yapmayı bilmiyor aç kalıyoruz her gittiğimizde kıyma yok yemekte felan...

Bu laflar edilcek laf mı .Senin eşin daha olgunlaşmamış tam anlamıyla.

Seni sevmekle iş bitmiyor güzelim,seni herşeyinle sevmesi gerekir sana senle değil.Seni ailenle sevmesi gerekir,senin kusurlarınla sevmesi gerekir,
herşeyinle kabul etmesi gerekir.

Ablanların durumu ortadaymış zaten gittiğinde görmüyor mu sanki görüyor e ne anlamı var çıkıp da buraya klima alsanıza demenin.

Madem bu kadar rahatsız oluyor beyefendi alsın bir klima da hediye etsin baldızına :delphin:

Yemekte kıyma olmaması bu kadar iştahını kaçırdı,alsın da götürsün kıyma veya başka ne lazımsa.

Bunları düşünemiycek kadar kör mü bu adam .:delphin:

Bu mesele sen yumruğunu masaya vurana kadar böyle devam eder.Hatta büyür de büyür .

Öyle büyür ki iş sana kadar gelir....Benden söylemesi :delphin:

Psikolog çözer mi sorunu bilmiyorum..
Çünkü eşinizde bence aşağılık kompleksi ve sonradan görmelik var.
Ayrıca ailesine de bu tavırları batmadığına göre yetiştiriliş tarzı bence bu..
İnşallah bir çözüm bulursunuz..

off off ne anlatım ki başka bakın aklıma başka bir örnek geldi
şimdi bizim şirkette mutfağa bakan bir kadın var kadıncağız oğluna ayakkabı alacakmış aylık zamanı da olmadığı için eşime gelmiş rica etmiş şimdi aylığımdan bir miktar alsam diye
eşimde tutup kadına ne demiş biliyormusunuz
utanıyorum söylemeye;
kusura bakma şuan kasa uygun değil,ben tatile gidicem kendime kıyafet almam lazım alamadım bak demiş.
(o tarihte biz tatile gitmiştik)
çok sonradan duydum bunu işyerinden utandım yerin dibine geçtim
yani öyle diyene kadar yaa müsait değil kasa uygun olduğunda vermelerini söylerim felan der insan dimi
kadıncağız geçim derdinde bizimki tatile gidecek golf elbisesi alamamış onun derdinde

Sen yazdıkça ben gıdırım oluyorum vallahi :delphin:

Çok bulutlarda geziyor eşin,dua et de bir yere çakılıp düşmesin :delphin:

Çıkarıp verememiş mi 100 milyon kadıncağıza çocuğuna ayakkabı alsın.

100 milyon bile değil 50 milyon da verse olurmuş yazık çok yazık....

ama bak konuşunca psikoloğa gidelim felan demiş
yani bir kendine gelmesini söyle
sanırım kavgacı biri değil yani oturup konuşabiliyorsun
bence çok ciddi bir şekilde otur konuş baktın değişti değişmezse sende durma tabiki

hani kocaman adam değişmez diyecem ama
sen önceden böyle değildi değişti diyorsun belki eski haline geri döndürebilirsin onu

allah var biz çok şükür halimiz yerinde çok sıkıntılar çekmedik ama açız halindende anlamaz değiliz
yoksulluğu bilmek için illaki yoksul olmak gerekmez

ayy of yaa ne diyeceğimi şaşırdım vallahi

ama bak konuşunca psikoloğa gidelim felan demiş
yani bir kendine gelmesini söyle
sanırım kavgacı biri değil yani oturup konuşabiliyorsun
bence çok ciddi bir şekilde otur konuş baktın değişti değişmezse sende durma tabiki

hani kocaman adam değişmez diyecem ama
sen önceden böyle değildi değişti diyorsun belki eski haline geri döndürebilirsin onu

allah var biz çok şükür halimiz yerinde çok sıkıntılar çekmedik ama açız halindende anlamaz değiliz
yoksulluğu bilmek için illaki yoksul olmak gerekmez

ayy of yaa ne diyeceğimi şaşırdım vallahi

Önceden böyle olmaz mı ya tabiki böyledir de gerçek yüzünü göstermemiştir eşine...

Sonradan karakteri değişmez birinin başta neyse şimdi de o dur

vallahi arkadaşların dediği gibi canım yumruğunu masaya vurup bu konuda restini çekeceksin yoksa
bu böyle devam eder ve büyür daha çok üzülürsün ailende üzülür bak

tek çözüm sende bence

vallahi ben evliliğimin ilk gününden itibaren eşimden çok memnun olmama rağmen hiç bir konuda
çok sesiz kalmam ki öyle alışır gider diye..

evet son diyeceğim çözüm sende ve senin artık susmamanda

Ne kadar acımasız ne kadar vijdansız bir eşin var.
Demek lafla anlayacak kapasitede değil.
Bana kalırsa ona yaptırım uygulayacak bişiyler yapman laızm.

Ne kadar acımasız ne kadar vijdansız bir eşin var.
Demek lafla anlayacak kapasitede değil.
Bana kalırsa ona yaptırım uygulayacak bişiyler yapman laızm.

Yani...:dilcikar:
Resmen acımazsızlık ve vicdansızlık bu..:dilcikar:yasakkelime
Günah yani insanlara..:dilcikar:yasakkelime
:mymeka::mymeka::mymeka:

ne kadar kendini beğenmişş bencil bi kocanız varmışş.
ona veren allah almayamı korkacak.
kimsenin ne olcağı belli olmazz.annenizin yaptığı dolmayı beğenmeyenn yarın bi gün ona muhtaç olabilir.

alın karşınıza adam akıllı konuşunn.

bazı insanları fazla para bozar.tam sonradan görme gibi davranmaya başlarlar
bence bu adamda hareketleriyle aslında kendini küçültüyor başkalarını değil:hulya:

Back
X