• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aileme kesinlikle laf soyletmem..sevmese bile saygi beklerim.lutfen sizde susmayin guzel bi sekilde konusun esinizle buna firsat veren sizsiniz..engel olacakta sizsiniz..
madem durumunuz iiyi annenize bi miktar para verin yada yiyecek alip gidin..ablaniz icinde cok uzuldum.bende cocukken zor sartlarda buyudum.cocuklari icin cok zor bi durum.esiniz belki enistenize iyi bi is bulup baska eve cikmasina yardimci olabilir.ben olsam elimden geleni yapardim..onlar icin yapmasam bile cocuklar icin yapardim.ne diyecegimi bilemiyorum uzuldum gercekten..

Tatlım aileler arasındaki ekonomik farklılık sebebiyle sen fazla hassas olabilirmisin?
Eşin maddiyatı ön planda tutsaysı evleneceği kişiyi zengin çevreden seçerdi.
Hepimiz yaşam standardımıza göre tavır sergiliyoruz - başkaları farklı değerlendirecek diye
sürekli tarz mı değiştirmek gerekiyor?
Bence ailenin dar gelirli oluşu eşini değil seni rahatsız ediyor meleğim.
Çoğu insan alıştığı ortamın dışına çıktığı zaman rahat edemez. Hatta kendi şartlarından
daha mükemmel olsa da alıştığı düzeni arar ve rahatsızlığını belli eder veya dile getirir.
Herkes imkanları çerçevesinde mutlu mesut yaşarken - seninde sorun yapmana gerek yok.
Gereğinden fazla tevazu aradaki farkı vurgular. Kendi imkanlarının konforunu yaşarken suçluluk
duymamalısın. a.s.

Ben cok sinirlendim.hizimi alamiyorum.kardesinize ailenize destek cikin calisan bir bayanmissiniz. ,madem esinizin de durumu iyi. Esinizin haberi olmadan tabi.Tepkinizi lutfen gosterin bu konu da sesiz kalmayin esinize karsi o begenmedigi ailenin kiziyla evli oldugunu unutmasin.ben niye nu kadar sinirlendim bilemiyorum.Lutfen sesinizi cikarin bu konu da kimmis o yaa.ozur diliyorum ama cok sinirlendim.aaa walla biricik ailemi ozledim.

Bu zamana kadar haykırmadığın yüzüne vurmadığın hata.

Kusura bakma da ailesi hakkında laf söyleten insanlara uyuzum. Herşeyi geçtim onlar olmasa sen onun eşi olamazdın bunun farkında mı acaba ukala eşin.

Ben olsam çok fena kıyamet koparırım bu tarz yorumlara. Sen kendini ne sanıyorsun. Hangi sarayda yetiştin falan derim.
Cidden çok büyük arıza çıkarırım. Kimsenin hakkı yok bunu yapmaya kimsenin.
Ezdirme aileni. Gidecekte gelecekte.
Hasbam :mymeka:

Kimsenin kimseyi küçümsemeye hakkı yoktur. Sizin de ailenizi bu kadar ezdirmeye hakkınız yok. Onlar sizi büyüttü bu günlere getirdi. Şimdi sırf eşiniz sıfatına sahip diye kocanızın tutup laf sıralamasına izin vermemelisiniz.
Siz sustukça eşiniz daha çok söylenecektir. Beyefendiye gerekli cevabı verin. Altta kalmayın. Ailenize laf söyletmeyin.
100 tane koca bulursunuz ama bir aile daha bulamazsınız. Herkes haddini bilecek.

esınızın bazı konularda kaba oldugu asıkar
aılenızın maddı durumu fevkalede olmayabılır ama ben aılenıze destek olabılecegınızı dusunuyorum
madem bu kadar maddı durumunuz ıyı calısmıyor bıle olsanız aılenıze destek olabılırsınız esınızden aldıgınız harclıklardan

esınızle de sakın bır yapıyla konusmaya baslayın bence
aılenızın maddı ımkanlarının olmamasının sızın ve ya onların sucu olmadıgını anlatabılır
sonunda sergıledıgı davranıs ve konusmalardan cok kırıldıgınızı anlatabılırsınız
hele kı aılesının yanında soyledıklerı beterın beterı
anlayabılır dıye dusunuyorum anlamazsa farklı yollar ızlenebılır

bence yapacağın bir şey yok hayat ona gereken dersi verecektir maden ki küçük görüyor parasız insanları insanın küçümsediği ne ise mutlaka bunları kendisi yaşayacaktır

ne kadar onunla bu konuyu konuşsanda anlayacağını sanmıyorum ,yaşamak gerek

hayat bazılarına altın kaşık sunarken başkalarına gümüş kaşık sunuyor !!!

nice iş adamları iflas etti ,sanırım onlarda bi zamanlar başkalarını küçümsemekteydi!!
kaydirigubbakcemile

niye kocanızın bunları söylemesine izin veriyorsunuz o zaman.
iki cevap veremiyorsunuz?
sen ailem hakkında nasıl böyle konuşursun demiyor musunuz?
düne kadar bende o beğenmediğin şartlarla yaşıyordum demiyor musunuz?

desteğiniz için öncelikle hepinize tşk ederim

öncelikle ailemi ezdirmiyorum evde bir laf dediğinde karşılığını veriyorum
mesela; benim babam kendi alnının teriyle kendi kazandığı parasıyla evini arsasını almış
mutlu ve huzurlu yaşıyorlar anasından babasından tarla şirket kalmamış ama çalışmış kazanmış gibi şeyler söylüyorum
kendilerinin zenginliği zaten hep dedelerinden kalan tarla bağ bahçelerden geliyor.

ablamgile bişey dediğinde yine ağzımı açıp söyluyorum onlar bugün ne yiyeceğinin derdini düşünürken sen bunu bunu diyorsun ,yokluğu bilmediğin için böyle konuşuyorsun felan gibi şeyler

kendi maaşım var benim elbette yardımcı oluyorum hem aileme hemde ablama,hiç onlar öyle durumdayken ben bolluk içerisinde yaşayabilirmiyim buna yüreğim dayansaydı bugün bu sorunumu sizlerle paylaşmazdım

biz önceden de böyleydik iflas felan yok; eşim evlilikten 4 yıl öncesinde beni ailemi hatta tüm sülalemi tanıdı biliyordu.. hatta birlikteliğimizin ilk yılında evlenmek istedi ama ben 4 yıla kadar uzattım herşeyimizi açıkca görelim öğrenelim birbirimizi daha iyi tanıyalım dedim..

ev içerisinde kendi özel hayatımızda her konuda inanılmaz çok çok iyi,bana çok değer veriyor gerçekten bunu anlayabiliyorum,
tek derdim bu işte.
bunu çok defa dile getirdim aslında tamam diyo ama yine birşey olduğunda söyleyiveriyor,
demekki bir insanın huyu neyse o değişmiyor diyorum bilemiyorum yaa

bu sorunum gitgide büyürmü diye korkuyorum.

ıyi de anlamadığım şey:
Madem eşiniz, ailenizin bunları maddi imkansızlıklardan yapamadığını anlayacak kapasitede birisi değil, o halde siz neden anlatmıyorsunuz bunları?

Yani; annem yemekten anlamadığı için değil, imkanlar onu gerektirdiği için dolmayı kıymasız yapıyor sen bunu düşünemiyor musun? vs.diye niye uyarmıyorsunuz eşinizi?

Eşinizin, sizi doğuran büyüten insanlar hakkında bu kadar ileri geri konuşmasına neden müsade ediyorsunuz?

Kusurabakmayın da eşinizi tepenize siz çıkarmışsınız.

Yarın öbür gün sizi de beğenmez benden demesi..
Kimin kızı olduğunu unutma nerden geldiğini unutma...derse hiç şaşırmam..:)

Haddini aşmış çünkü eşiniz..Siz müsade etmişsiniz buna.

canım benzer bir durumdayız maddi anlamda aslında
benim eşim ve ailesinin durumu bizimkilerden iyi ama
ne bana nede aileme karşı bir saygısızlığını görmedim ben
hatta eşim benim babama gösterdiği saygıyı kendi babasına göstermez
benim eşim böyle bişey yapsa kesinlikle susmam peşin peşin veririm cevabını
ne demek ya sıcak diye ablanlara gitmemesi
sende söyle o zaman bizim durumumuz çok iyi alalım bir klima veya şu konuda bir yardım edelim de

yinede üzülme bebeğin varmış bak..
bizler böyle konuşuyoruz ama belki bizim başımıza gelse biz ne yaparız bilemem

bence eşin seninle iyiymiş madem yani çok seviyorsunuz birbirinizi açıkça söyle ne olursa olsun onlar senin ailen saygı duymak zorunda,beğenmeyebilir sevmeyebilir ama saygısızlık etmemeli

bak ben eşimin ailesini birçok konudan ötürü haklı olarak sevmem
bunu eşime açıkçada söylerim aileni sevmiyorum ama her zaman saygı duyarım bundan şüphen olmasın derim vede öyle olur

inşallah eşin yokluğu anlayabilecek duruma gelir yani ne diyeyimki başka

Arada kültürel ve maddi farklar var.
Ama işin garip olan tarafı sizin de o aileden geldiğinizin farkında olmaması eşinizin.
Bence artık serte konuşmanın vakti gelmiş
Yiyecek ekmeği olmayan adama klima al demek eğer bilerek yapıyorsa ahlaksızlıktır,eğer bilmeden söylüyorsa da salaklıktır afedersiniz ama..

ya arkadaşım yanlış anlama ama bir daha yazacam
ben çok sinirlendim yaa ne demek yaa zor durumda olan insanlara böyle davranılırmı yaa
saygısızlık değil bu ahlaksızlık ne diyeyimki başka
terbiyesiz utanmaz kusura bakmayın ama öyle yaa

istediği kadar maddi farklar olsun bu yapılmaz

peki arkadaşım bunların ailesinde veya kendisinde hiçbir eksik bişey yok onları biliyorsundur sende
onları yüzüne vursana söylesene
sende onun gibi yap bakalım belki anlar seni

kocaman adam gerçi ne diyeceksinki o bütün bunları göremiyorsa anlayamıyorsa sen ne dersen de bence değişmez

sen hiç haline üzülme canım niye geçmişte yaşadığın hayatını sen küçümsüyorsunki.ben buydum benim ailemde bu dersin,umrunda olmasın.seni öyle kabul etsin.etme bulma dünyası bu alem,dünya tersine dönerse her şeyi görür ve anlar sen hayatından memnun ol yeterki.hiç ailemi yüksek göstererek kabul ettirmeye çalışmam neyse o.

Kendi ailesine:

Bunun ailesine gittiğimizde aç kalıyoruz, pek birşey yapamıyorlar..diyormuş yaa...

Söyleyecek çok şey var da, ben de eşi gibi haddimi aşmayım şimdi:)))))))))))))

Şimdiye kadar eşinin ağzının payını vermediğin hata zaten. Kim oluyorda senin aileni hor görüyor. Ne hakla ne sıfatla.
Eşin ilk defa ailen hakkında konuşmaya başladığında paylamalıydın onu.:umursamaz:,Kimsenin ne olacağı belli değil.O hor gördüğü insanlardan daha beter duruma gelebilir,

Hatanın büyüğüde sende arkadaşım kusura bakma, eşim ailem hakkında ileri geri konuşacak bende susacam he, yok yaalsanaalsanasmile

Ortada bir namussuzlukları hırsızlıkları, cana kastları yok, tertemiz aile, nesine laf ediyor hadsiz:mymeka:, çok sinirlendim biri beni durdursun:umursamaz:

Deniz güneşin dediği gibi yarın birgün sana da laf eder bu adam, sanki padişah oğlu :umursamaz:

darılma ama eşin biraz sonradan görme bir insana benziyo. çünkü hakikaten asil ve soylu birisi olsaydı zaten alçakgönüllü de olurdu. benimde eşimin teyzesi fabrika sahibi ama hiçte öyle kibirli değil hatta etrafındaki yüzlerce insandan daha mütevazi daha alçak gönüllü. yani bunun çokta maddiyatla bir ilgisi yok.

Valla bazı arkadaşlar sinirlenmeden konuş falan yazmışlar ya ben varya yıkardım ortalığı parayla pulla mı ölçülüyormuş insanlık kusura bakma da eşin benim dünyada en küçük gördüğüm insanlardan. Aç kalıyormuş gerçek açlık nedir bilmeden konuşmasın öyle büyük büyük. Daha yazardım da eşindir diye yazamıyorum. Benim annemin babamın kardeşimin adını ağzına alamaz terbiyesiz herif

çok korkunç bir durum gerçekten.ama sen de susmamalısın mağrur bir şekilde ne kadar kırıldığını ona anlatmalısın.peki bu adam evlenirken nasıl davrandı acaba çeyiz konusunda filan merak ettim şimdi bak... bu düşüncelerle mi evlendi seninle yoksa o zamanlar bu tip şeyleri umursamıyor muydu?yani o zamanlar bir aşağılama hissettin mi bunları bi tart bence......ohaoldumsmile

Kendi ailesine:

Bunun ailesine gittiğimizde aç kalıyoruz, pek birşey yapamıyorlar..diyormuş yaa...

Söyleyecek çok şey var da, ben de eşi gibi haddimi aşmayım şimdi:)))))))))))))

akannehir Neeey, bide öylemi diyormuş.alsanaalsanasmile

yav konu sahibi arkadaşım, niye susuyorsun halen, neden lafı yapıştırmıyorsun eşine. 2 sene nasıl susmuşsun, nasıl dayanmışsın bu adamın kendini bilmezliğine. Ne cesaretle böyle birşey söyleyebilir.

Susman, onu onayladığın anlamına gelir. Sen sustukça o daha bir coşmuştur.

Back
X