eşim ailesi ben

edatpc6

O bir anne :) ;).
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
287
199
18
Arkadaşlar kafamı çok karıştıran canımı çok sıkan sorunlarım var eşim ve ailesiyle ilgili. Sıkıntıdan sütüm kesilmek üzere bunalıma girdim :( Bayramda kayınvalidemlere gittik 3 günlüğüne bayram bitene kadar 3 saatlik bir yol ve köyde yaşıyorlar. Çocuğun bezi olsun maması olsun 3 günlük bir hazırlık yapıp gittim. Bayramın bittiği gün ben toparlanmaya başladım eşim hafta sonuna kadar burdayız dedi. Bende çocuğun bezi maması bitti gitmemiz lazım dedim 2 3 gün böyle idare ederiz dedi ben çok sinirlendim eşimle tartıştık. Tartışırken kayınpederim duydu bana bağırmaya başladı gitmek istiyosan çık git bir daha gelme buraya geliyosun yan gelip yatıyosun bilmem ne bir sürü sey.. kayınpederim bana bunları sayarken eşim ağzını bile açmadı savunmadı. Ve öyle bir şeyki ben oraya gittiğimde gelen gidenden evin işinden çocuğuma bakamıyorum. Eşim ailesine karşı hiç beni savunmuyor hep onşarı haklı görüyor sözümü dinletemiyorum daha 2 senelik evliyim kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki ayrılmayı bile düşündüm ama küçük çocuğum var ne yapmam lazım fikirlerinize ihtiyacım var :(

Bayramların da bu konular sebebiyle tadı kalmadi. Yeni açılan konular hep benzer.

Bez mama mevzu değil, alınır. Yani eve gitmek icin mazeret değil. Ama eşinin de ailesinin yanında sana emri vaki yapmaması lazım. Eğer gidip kalmalar sık yaşanmıyorsa kendini şişirme. Senede birkaç gün idare et.

Eski kafa moloz kafa.
Eeee... eskiden öyleymiş. Kim ilgilenmiş bebeğiyle? Beşiğe bağlayıp veya semerin içine koyup tarlada çalışmış kadınlar.

Bu devirin american/ european child education konseptini anlayacak değil adam. Mamasi yoksa tarana ver, bez yoksa keş tişörtü koy altina... kafa bu...

Sence degişirmi? Değişmez!! Her kadina söylediğim şey: eger boşanmaya müsait degilsen ( maddi veya manavi) bari kavga edip kendini hasta etme!!!

Kocan kaliyoruzmu dedi... sende tamam canim, bir koşu şehire in şunu şunu şunu getir lütfen de...

Yani hem kavga edip, hep lafla marizlenip sonrada kuyruğu kivirip oturmanin anlami ne?

Hep aynı sorunlar...
Bayramların da bu konular o sebebiyle tadı kalmadi.

Bez mama mevzu değil, alınır. Yani eve gitmek icin mazeret değil. Ama eşinin de ailesinin yanında sana emri vaki yapmaması lazım. Eğer gidip kalmalar sık yaşanmıyorsa kendini şişirme. Senede birkaç gün idare et.
Biz nerdeyse her ay gidip en az 2 gün kalırız ama ne bakkal var ne market şehire çok uzak ayrıca çocuk hastalandı sıcaktan ve bunların hiç biri umrunda bile feğil

Offf bayram ha bayram bikti insanlar,kaldirilsin bu bayram ziyaretleri.
Yerden goge kadar haklisiniz
Konudan bagimsiz olarak bir yere giderken fazladan mama bez ve kiyafet almalisiniz cocugunuza. Planlar degisebilir veya beklenmedik bir seyler olabilir,cocugunuza fazladan esya lazim olabilir.

Bir dahada gitme uzun bir sure ben o laflari haketmedim de esin karsi ciksada anlayacak seni en azindan gitmek istememene karsi biraz daha dikkatli olur ailesinin yaninda artik

Biz nerdeyse her ay gidip en az 2 gün kalırız ama ne bakkal var ne market şehire çok uzak ayrıca çocuk hastalandı sıcaktan ve bunların hiç biri umrunda bile feğil
Bi gelin olarak seni anlıyorum. Ama bir anne her zaman tedbirlidir, ihtiyaç olabileceginden çok giysi, bez, mama taşır yanında. Sen özellikle üç günlük stok yapıp eşine karşı bunu kullanmışsın. Uzak da olsa atlar arabaya gider alır gelir o da, çürütür senin tezini.

Çocuk sıcaktan nasıl hastalandı, anlamadım.
Alerji falan olduysa hani, bu esini ve ailesini bağlar, durun daha çok kalin diyemezler. Ama diyorum ya senin eşinle konuşman lazım. Onu ayda şu kadar gun uygun, daha fazlasinda hem onlar hem ben doluyouz, gereksiz agresiflesiyoruz. Bunun olabileceği su diye anlaşmaniz lazım. Bu kadar rahatsız oluyorsan, gitmeden kocanla anlas ikna et yani. Orda ruh haline göre dönüş yapıp seni mecbur birakamasin. Uzun vadede ilişkinin bekasi için o da taviz verecek yani. Yoksa ordan her donusunuzde kavgalı huzursuz olacaksınız. O da size, evliliginize zarar.

Eşiniz sizi mağdur etmiş.
En azından şimdi hak veriyorsa konusun orta yol bulun da tekrarını yaşamayın..
Eşim evlendiğimizden beri böyle yapıyor savunmuyorum desede onun için ailesi hep önde. Tartışırken ailenin ağzına bakıyorsun kendine gel artık dedim beni ailemden kimse ayıramaz dedi...

Bi gelin olarak seni anlıyorum. Ama bir anne her zaman tedbirlidir, ihtiyaç olabileceginden çok giysi, bez, mama taşır yanında. Sen özellikle üç günlük stok yapıp eşine karşı bunu kullanmışsın. Uzak da olsa atlar arabaya gider alır gelir o da, çürütür senin tezini.

Çocuk sıcaktan nasıl hastalandı, anlamadım.
Alerji falan olduysa hani, bu esini ve ailesini bağlar, durun daha çok kalin diyemezler. Ama diyorum ya senin eşinle konuşman lazım. Onu ayda şu kadar gun uygun, daha fazlasinda hem onlar hem ben doluyouz, gereksiz agresiflesiyoruz. Bunun olabileceği su diye anlaşmaniz lazım. Bu kadar rahatsız oluyorsan, gitmeden kocanla anlas ikna et yani. Orda ruh haline göre dönüş yapıp seni mecbur birakamasin.
Evet alerji oldu pişik oldu gözlerine kan oturdu sıcağa alerjisi var. Zaten gitmeden konuştuk 3 günden fazla kalmayacağız dedi kendi şehirdeki akrabalarımla bayramlaşacaktım. Kayınpederim artık senin için o taraf yok dedi

2 senelik evli

ayrılmayı bile düşünüyor

ama çocuğu var...

siz çocuk olsun da onu bahane edeyim ayrılamayım diye yapıyorsunuz heralde. o kadar çok var ki bu durumda olan kahrediyorum artık konuları okurken. afedersin de 2 senelik evlilikte arkandan mı kovalıyolardı niye hemen çocuğun var?

gidip öküz öküz adamlarla evlenip sonra da ağlıyorsunuz ya. evet kocan tam bir öküz. babası da terbiyesiz bir köpek.

normal bir insan olsan senin o babanın evine bir daha gitmemen (kovulduğun için), tek kelime bile konuşmaman lazım artık.

eşine gelince yaptıkları için senden özür dileyip babasına da tavır gösterip mesafe koymazsa ondan da boşanman gerek. çocuğu falan hiç bahane etmeden.

bunları yapman gerek, yapabilecek misin?

Su kk da anlatilan erkekleri dusunuyorum , yaslar 20 - 30 arasi sanirim , anneleri de 40-50 arasi olsa benim neslim sayilir
Kendi gencligimi dusunuyorum , o zamanlar nasil bir hata yapildi da kadinlar boyle cocuklar yetistirdi
Dusunuyorum dusunuyorum cikamiyorum isin icinden
Bu kadar bagimli erkek yetistirebilmek icin ekstra caba harcanmis olmali cunku erkegin var olus sebebine aykiri boyle bir bagimlilik
Valla cikamadim isin icinden , sosyolog psikolog arkadaslar bu duruma el atsa da bizi de aydinlatsa
Toplumda belli bi zamanda hatali egitim cok fazla , bunun mutlaka bi nedeni olmali
Ne diyorsun bu duruma PabucumunNicki PabucumunNicki

Evet alerji oldu pişik oldu gözlerine kan oturdu sıcağa alerjisi var. Zaten gitmeden konuştuk 3 günden fazla kalmayacağız dedi kendi şehirdeki akrabalarımla bayramlaşacaktım. Kayınpederim artık senin için o taraf yok dedi
Tamam o zaman. Eve döndünüz madem konuşun anlasın. Bu şey cozumlenmeden bi daha oraya gitme gafletinde bulunma.

eşin şu anda ne diyor?
gittin mi sonra kendi ailene?

Ya böyle sorunları her evlenen yaşıyor herhalde. Keşke eşiniz böyle bi planı olduğunu söyleseydi sizde mental olarak hazırlardınız kendinizi.
Bazen biz sözel olarak ifade etmesekte halimiz tavrımız davranışlarımız orda olmak istemediğimizi anlatır. Böyle durumlarda karşımızdaki insanlar bunu anlıyorlar. Bence kayınpederin söylemi bu yüzdendir. Tabi bu haksız olduğu gerçeğini değiştirmez.
Bence eşinizle bazı şeyleri konuşun. Net çizgileriniz olduğunu söyleyin. Uzun misafirliklerde benimle istişare et deyin.

Not: kayınpederiniz istediği kadar o taraf senin için yok desin iş eşinizde biter. Siz eşinizle konuşun anlaşın. Biraz ara verin eşinizin ailesine gitmeyin bakıyım görsünler kim kendi akrabalarını siliyormuş evlendi diye.

Back
X