Esim Ailesi bizdeyken Ben yokmusum gibi davraniyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esim Ailesi bizdeyken yada bizde kalirken hep onlarla ilgileniyor Sanki karisi degilim ben dislandigimi hissediyorum aileside ayni sekilde birlikte guluyorlar Ben kendimi yalniz hissediyorum
canım aynı şeyleri bende yaşıyorum inan. kayınvalidemlere gittiğimiz zaman eşim birden değişiyor. sanki ben yokmuşum gibi davranıyor. evde canım aşkım bi tanem der fakat ne zaman annesi ve akrabalarını görse ismimle hitap eder ve ukalaca tavırlar takınır. her gitmemizde tartışıyoruz. Allahtan farklı şehirlerdeyiz ki az görüşüyoruz yoksa hiiçç çekilmez.

canım aynı şeyleri bende yaşıyorum inan. kayınvalidemlere gittiğimiz zaman eşim birden değişiyor. sanki ben yokmuşum gibi davranıyor. evde canım aşkım bi tanem der fakat ne zaman annesi ve akrabalarını görse ismimle hitap eder ve ukalaca tavırlar takınır. her gitmemizde tartışıyoruz. Allahtan farklı şehirlerdeyiz ki az görüşüyoruz yoksa hiiçç çekilmez.

Kavga ettik esim Bana sen hayatimda oldukca Ben hep mutsuz olucam dedi birakip gitmk istiyorm onu

Nedensiz bir sekilde Ailesi Bana mesafeli nedenini bilmiyorum

mesafe her zaman iyidir bence... şu kimsenin seni takmaması konusuna gelince de ortamda varlığını farkettirmen lazım, ben böyle durumlarda biraz ukala davranıyorum sıkıldım bunaldım diyorum uluorta, benim keyfim yoksa etrafımdakilerin eğlenmesi ve dışlanmak beni çileden çıkarır. bi de eşime daha yakın davranıyorum yanına oturuyorum koluna giriyorum uzağında olsam bile ona gülücükler hatta kaçamak öpücükler atıyorum, bazen yanıma çağrıp ondan yardım istiyorum çay falan verirken mutfakta öpücükler falan... belki yaptıklarım sana fikir verir, sen kendini daha fazla geri plana çekersen daha fazla yok sayılırsın. bu arada benim eşim de çok zor bi insandır. bazı konularda pes etmemek lazım her zaman varım mesajı ver, biraz da espirili olmak bu ortamlaarda işe yarar

Esim Ailesi bizdeyken yada bizde kalirken hep onlarla ilgileniyor Sanki karisi degilim ben dislandigimi hissediyorum aileside ayni sekilde birlikte guluyorlar Ben kendimi yalniz hissediyorum

canım boşver ya bende de aynı durum var onlar öyle davranıyosa sende onlara aynısını yap uzak dur muhabbetlerine katılma ilgilenme, hiç canını sıkma aynısını uygula..

Valla bu dediklerini esime soyledimm Bende senin ailenin davranislarndan rahatsz oluyorm o zmn birdaha Bende onlari gormem dedi birde hakarett etti

valla canım yok öle bi dünya erkeğin ailesi gelsin yesin içsin gelini hizmetçi gibi görsün muahttap olma gereği bile duymasın ohhh ne ala memleket...sen onları taktığını belli ettikçe inada biner bu iş çünkü maalesef eşinde bu konuda hiç arkanda değil belliki...benim eşimin ailesi kalabalık geldiği zaman atıyorum kuzenler yeğenler görümcem falan geldiği zaman ben mutfakta uğraşırken kalkın biraz yardım edin benim karımda otursun dinlensin biraz iş yapmaktan yüzünüzü göremedi der...ben yardım istemem ve mutfakta uğraşırken herkes konuşmak için yanımda durur...senin ewine gelen hizmet görmeye geliyor kızma ama kocanda tam odunmuş yani :47:

Valla bu dediklerini esime soyledimm Bende senin ailenin davranislarndan rahatsz oluyorm o zmn birdaha Bende onlari gormem dedi birde hakarett etti

İşte yanlışı burada yapmışsınız..
Hislerinizi anlatırken ailesini araya koyarak anlatmışsınız.

Oysa hiçbirşekilde karıştırmasaydınız,
sadece ailesi ya da başka birisi varken daha özenli davranmasını naif bir şekilde isteseydiniz belkide üstünüze yürümezdi.

Yaptığı adap dışı bunu savunmuyorum ama en azından siz çözüm bulmuş olurdunuz.

Onlar sizi umursamıyorsa sizde onları umursamayın.
Eşinizde en küçük bir şey de böyle hakarete vardırıyorsa olayı ona da bir şey anlatmayın.
Boşuna kavga etmiş olursunuz.

Nasil anlatiyim Ben muhabbet etmeye sorular sormaya calisiyorm onlar hic orali Degil Ben yatiyorum yada iceri gidiyorum esim beni yalniz birakiyor onlarla konusuyor guluyorlar Ben hic dahil edilmiyorum Sanki yabanciyim Ben degilim en yakini Ailesi Sanki benimle sikiliyor onlarla mutlu
Ben olsam önce onların yanında hiç yoklarmış gibi davranırdım bir espiri yaptılarmı bönbön bakardım suratlarına tawırlı oldugumu anlaştırırdım hem eşime hem kndilerine..birde kendi ailemin yanına gitikmi aynısını onada yapardım .ben bir müddet bu sebepten ötürü akrabalarıma giderken dönüp eşime ''senin gelmeni istemiyorum ben tek gidicem''diyodum çok alınmaya başlamıştı ama sonra kendi hatasınıda fark etti nitekim artık birbirimizi görmediğimiz zaman dilimi kalmadı:ssz:

Bence eşine bir daha bu konuyu açma.Bırak eğlensin ailesiyle.
Sen de 5 dk yanlarında otur
Sonra kalk başka işlerine bak.
Ütünü yap, dolabını yerleştir.
Vaktini boşuna harcama...

Bence eşine bir daha bu konuyu açma.Bırak eğlensin ailesiyle.
Sen de 5 dk yanlarında otur
Sonra kalk başka işlerine bak.
Ütünü yap, dolabını yerleştir.
Vaktini boşuna harcama...

Cok haklisin bundan Sonraki hareketim bu olucak cunku yoruldum artik ne esim dert anliyor ne ailesi

Aynı sorunu ilk evlendiğim yıllarda ben de yaşıyordum.. Tuhaf, çirkin bir şey oluyor, manasız.. Ama bunu kafaya takınca böyle oluyor, sonradan anlıyorsun.. Hele sen bunu kafaya taktığını bir de belli ediyorsan, bunu yapanlar işi arsızlığa kadar götürüyorlar..
Üslub önemlidir, tavır... mimik.. Eğer durumdan rahatsızlığınızı, ya da yalnızlığınızı belli ederseniz.. daha çok ezilirsiniz.. Bunun adı amiyane olarak ezilmektir, kırılmayın.. Yok sayılmaktır.. Sizi tanısam, yapabileceğiniz şeyler konusunda daha tutarlı şeyler söyleyebilirim.. çünkü bu durum çok hassas bir durum.. Ama yaparsanız eğer, geçerli bir kaç önerim var..
Size özelden yazacağım gerisini..

Aynı sorunu ilk evlendiğim yıllarda ben de yaşıyordum.. Tuhaf, çirkin bir şey oluyor, manasız.. Ama bunu kafaya takınca böyle oluyor, sonradan anlıyorsun.. Hele sen bunu kafaya taktığını bir de belli ediyorsan, bunu yapanlar işi arsızlığa kadar götürüyorlar..
Üslub önemlidir, tavır... mimik.. Eğer durumdan rahatsızlığınızı, ya da yalnızlığınızı belli ederseniz.. daha çok ezilirsiniz.. Bunun adı amiyane olarak ezilmektir, kırılmayın.. Yok sayılmaktır.. Sizi tanısam, yapabileceğiniz şeyler konusunda daha tutarlı şeyler söyleyebilirim.. çünkü bu durum çok hassas bir durum.. Ama yaparsanız eğer, geçerli bir kaç önerim var..

Cok memnun olurrum mesaginiza ozetle ben cok duygusal bir insanim

cok tesekkürler mesaginiz icin yazdiklarinizin ve tahminleriniz cok dogru dogru, sizin baktiginiz taraftan bakinca aslinda hersey cok kolay birsekilde cözülüyor , maalesef belkide kendime güvensizligim gercekten esimin üstünde böyle bir etki yapmis olabilir ve beni hem kafasinda hem de hareketleriyle ezmeye baslais olabilir yada sadece zihniyetten dolayi bunu yapmis olabilir sadece kadin oldugum icin, bu onu benim gözümde o kadar gücültüyorki, objektif olabilmek ve bunu kabul edebilmek helede severken cok zor, baskasi anlatinca ancak farkina variyorsunuz, cunku böyle birsey düsününce hem sevginiz zarar görüyor hem kendinize hem karsinizdakine üzülüyorsunuz.., bu durum ailesinin de bu davranislarina neden olmustur cok yüksek ihtimalle, arkamdan asil bir vurdumduymazlikla hareket ettigini bilmiyorumki yaparda öle bir kapasitesi var, tabi ben hickimseye ailesinin bana davrandigi gibi davranamam hic bir egitimi olmasa bile, buda egitim ve asalet meselesi, maalesef cok yüzeysel insanlar..esimin hareketleri belkide en önenmli onlarin bu davranislarinin aciklamasi olabilir, bize gelmemek umursaammk bana bu sekilde davranmak gibi, acikasi adam yerine konulmamak gibi, önce esimin bana sygi duyup deger vermesi lazimki ailesi de bana deger verebilsin sonucta benimle esim yüzünden bir sekilde yakin oldular ama bana buda yetmez gibi geliyor bböyle insanlara..ama inanin kendimi anlatsam neler basardigimi, nasil biri oldugumu, nerede calistigimi,e nerede nasil bir mücadele verdigimi, bu sekilde bana davranmanin, beni asagi görmenin, ne kadar komik ve gülünc oldugunu anlarsiniz ama maalesef ki bütün toplumlarda oldugu gibi bizdede kadin deyince ne bsarmis olursa olsun nerede olursa olsun, kadinlar bu sekilde eziliyorlar.kücük görülüyorlar fikirlerine ve hayatlarini saygi duyulmuyor...isimi evime tasimam bir cözüm olabilirmi bilemiyorum.. bu bir zihniyet, ve ben bu halimle bu muameleye maruz kaliyorsam..bir iki ufak hareket bu zihniyeti degistirmeye yetermi bilemiyorum..siz cözebildinizmi bu sorunu

ben de senin gibi 'niye ailen varken,ben yokmuşum gibi davranıyorsun?' dediğimde, 'Ne yapayım? koşup kucağına oturup boynuna mı sarılayım?' cevabı aldım..

sanırım onların düşüncesi 'saygı', bizim düşüncemiz 'umursanmazlık'..

bırak öyle davransın tatlım, gece yine elbet senin koynuna girecek, annesinin yada ailesinin değil..

Galiba bu erkeklerin cogu boyle, ailelerinin yaninda farkli, yanlizken farkli davraniyorlar. Aldirma, bu cok rastlanan birsey..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X