Esimin cocuk baskisi?

O zaman bi kaç aya kendi evinize çıkacaksanız 3 aylık iğne var ondan yaptırın korunmak ıcın . Eve çıkınca da geçen süreçte size nasıl davrandığına bakıp son kararınızı verirsiniz . Yani bu 3 aylık sürecte bebek olmadı die size psikolojik baskı yaparsa en azından eşinizin zor günde size nasıl yaklaşacağını da bi bakıma öğrenmiş olursunuz .
Benim suan ona yaklasasim bile gitti

Benim suan ona yaklasasim bile gitti
Sogumussunuz o zaman 🙂
adama eve çıkınca çocuk yaparız die bi anlaşma daha sunmayın madem . “Bu hareketlerin yüzünden senınle olan evliliğimi gözden geçirmeyi düşünüyorum bence otur sende bana karşı elalemin yanında nasıl davrandığınla alakalı bi düşün istersen . Sen beni cezalandırdığını zannediyorsun ama yaptığın şey sadece kendinden soğutuyor bil istedim ”diyip net belli edin tavrınızı.

Ben şeyi anlamadım 1 senedir korunuyordu eşiniz . Ama siz 2 senedir evliyiz dediniz yani 1 sene içinde de korunmasız ilişkiler oldu öyle mi ? Doğru mu anladım burayı ben?
Evet evet. 1 sene icinde de arada bir nadirde olsa korunmadigi da oldu. 1 sene dolunca bir sene konusmustuk ya diyerek korunmak istemedi. Bende o zaman sira bende dedim. Hayir ben korunurum o zaman sen hap falan kullanma dedi. Tamam dedim anlastik. Hatta ben ona ilk baslarda kiyamadim. Diyordum ki tamam her defasinda korunma madem istemiyorsun ama en azindan korunmaya calisalim yine bi sure daha. Tabiki bi durum olursa Allahtan deriz red edecek degiliz. Cocuk konusuna boyle ılimli olmama ragmen baskilari surdu ve hic korunmamaya calisti. Baskalarinin yaninda beni o sekilde anlatmaya calisti. Ee bende insanim ister istemez tepki gosterebiliyorum yada baski altinda hissedebiliyorum yani

Evet evet. 1 sene icinde de arada bir nadirde olsa korunmadigi da oldu. 1 sene dolunca bir sene konusmustuk ya diyerek korunmak istemedi. Bende o zaman sira bende dedim. Hayir ben korunurum o zaman sen hap falan kullanma dedi. Tamam dedim anlastik. Hatta ben ona ilk baslarda kiyamadim. Diyordum ki tamam her defasinda korunma madem istemiyorsun ama en azindan korunmaya calisalim yine bi sure daha. Tabiki bi durum olursa Allahtan deriz red edecek degiliz. Cocuk konusuna boyle ılimli olmama ragmen baskilari surdu ve hic korunmamaya calisti. Baskalarinin yaninda beni o sekilde anlatmaya calisti. Ee bende insanim ister istemez tepki gosterebiliyorum yada baski altinda hissedebiliyorum yani
Peki siz hıc korktunuz mu korunmasız ilişkiler oldu neden hamilelik olmadı bi kontrol ettirsemmi hormonlarımı die bir adım attınız mı kadın doğum uzmanına ?

Siz o zaman şu eve geçene kadar böyle birbirinizi eksik bırakıp kırmak yerine 3 aylık iğneden yaptırın bu süreçte de eşinizi gözlemleyin .
İnanin beynim durmus durumda. Bir baskasi anlatsa cok guzel yok gosteririm destek olurum. Ama insan hayatini birlestirdigini insandan kocasindan bunlari gorunce ne yapacagini bilemiyor

İnanin beynim durmus durumda. Bir baskasi anlatsa cok guzel yok gosteririm destek olurum. Ama insan hayatini birlestirdigini insandan kocasindan bunlari gorunce ne yapacagini bilemiyor
karşıdakine duygu yüklü olunca böyle oluyor çünkü .
Eşinize de hak verin diyemicem valla artık ! Çünkü baba olma hakkını savunurken yanlış yöntemlerle ilerlemiş haklıyken haksız konuma düşmüş 🙈

karşıdakine duygu yüklü olunca böyle oluyor çünkü .
Eşinize de hak verin diyemicem valla artık ! Çünkü baba olma hakkını savunurken yanlış yöntemlerle ilerlemiş haklıyken haksız konuma düşmüş 🙈
İster istemez cocuk fikrindan dahada uzaklasiyorum ve bunada cok uzuluyorum. Hevessizlesiyorum normal mi

Neler hissettiğini az çok anladım. Annelik çok farklı bir duygu ve buna tam anlamıyla hazır olmadan da haliyle çocuk istemiyorsun erkekler genelde bu konuda kadınlar kadar hassas olmadıkları için daha fazla istekli oluyorlar. Öncelikle sen senin fikirlerine saygı duymasını istiyorsun ama sen de onun fikirlerine saygı duymamışsın. Sonuçta ortak bir karar almışsınız 1 sene kadar korunmak ve o ne kadar söylense de 1 sene boyunca korunmuş yani kendisi ne kadar istese de senin kararına saygı göstermiş keşke en başından bu süreyi şu kadar olacak şekilde koymasaydınız belli bir süre zarfı olmasaydı keşke. Şimdi sen onun seni anlamadığını düşünmediğini baskı yaptığını söylüyorsun ama eminim o da senin sözünde durmadığını anlamadığını düşünmediğini hissediyordur. Elbette ben senin tarafındayım😀 annelik ve babalık olayları çok farklı çünkü ama ortada çıkmaza sürüklenen bir konu var. Benim sana tavsiyem eşini karşına al ve tüm duygularını şuan hazır olmadığını bir çocugun olsa da ona yeterince iyi bakamayacağını düşündüğünü vaktini beklemek istediğini ama kendini psikolojik ve fiziksel anlamda hazırlamaya başlayacağını onu da fazlasıyla anladığını anlatman :) ha ama şunu da unutma ki allah korusun ama korunmayı bıraktıktan sonra gebelik anlamında sorun yaşarsanız tüm suçu yükleyecek sana eşin günah keçisi sen olacaksın yani ki bu kötü ihtimal olacak değil sadece bir uyarı anlamında beni yanlış anlamanı istemem. 🥹
Biz hazır hissettikte noldu😅hazır değilmişiz maalesef. Teorik ve pratik hep farklı oluyor😅🤣

😀adam çocuk istiyorum die bağırarak evlenmıs o zaman .

Kendı arkadaşları derken eşiniz yatak odası muhabbetini neden arkadaşları yanında dile getirip başkaları tarafından eşine baskı yapma uyarısı alıyor ki ? 2 senelik evliyseniz çocuk istiyor olabilir eyvallah fikirler çarpışmış olabılır eyvallah ama elalem neden bu konuya dahil .

Yorumlastıkca ve siz açıkladıkça kendı söylediklerimle çelişkiye giriyorum 🙈
Belki arkadaş ortamındaki cocuklu kadınlar ikna eder diye düşünüyordur😁

İster istemez cocuk fikrindan dahada uzaklasiyorum ve bunada cok uzuluyorum. Hevessizlesiyorum normal mi
Çocuk hevesle alakalı değil hevesinizi kıran eşiniz oluyor bu konumda . Şuan fikir olarak değerlendirme aşamasında olabilirsiniz uzaklaşma fikrine de düşebilirsiniz ama o bebek rahme düştükten sonra tamamen bütün benliğinizi ele geçirecek dünyadaki tek vazgecılmeziniz olacak 🥰öyle de değişik bir duygu

Evet ve hepside benden yana oluyor :))
Eşiniz yaşı kaç. Acil olmasını istiyorsa . belki o da etkiliyordur. Ya da sizin korkularıniz nedir. Ne konuda hazır hissetmiyorsunuz. Doğumdan mi korkuyorsunuz. İşiniz mi yok. Ya da çocuk mu sevmiyorsunjz.

Eşiniz yaşı kaç. Acil olmasını istiyorsa . belki o da etkiliyordur. Ya da sizin korkularıniz nedir. Ne konuda hazır hissetmiyorsunuz. Doğumdan mi korkuyorsunuz. İşiniz mi yok. Ya da çocuk mu sevmiyorsunjz.
Ben 26 o 27. Ben evlendikten bir ssene sonra is buldum hem bir sure calismak istedigim icin, hem de biz evlenirken ev almistik insaat. Onun olmasi bir sene olacak demislerdi. Bir seneyi gecti 2 sene olacak. Surekli evin bitmesi ertelendi daha hicbir esyam mobilyam yoktu kiraya ciktigimiz icin. Bu islerle ugrastik bi taraftan calistim derken hazir hissetmedim cocuga kendimi. Sonra bu baskilar basladi. Ve bende hic baskiya gelemeyen biriyim. Zorlandigimi gorunce direkt korku basladi zaten yakin zamandirda bu psikolojideyim

Ben 26 o 27. Ben evlendikten bir ssene sonra is buldum hem bir sure calismak istedigim icin, hem de biz evlenirken ev almistik insaat. Onun olmasi bir sene olacak demislerdi. Bir seneyi gecti 2 sene olacak. Surekli evin bitmesi ertelendi daha hicbir esyam mobilyam yoktu kiraya ciktigimiz icin. Bu islerle ugrastik bi taraftan calistim derken hazir hissetmedim cocuga kendimi. Sonra bu baskilar basladi. Ve bende hic baskiya gelemeyen biriyim. Zorlandigimi gorunce direkt korku basladi zaten yakin zamandirda bu psikolojideyim
Karşına al bu yazdıklarını ona da anlat. Hiç cocuk istemiyorsan ve o istiyorsa yol ayrımına gidebilirsiniz. 😔

Karşına al bu yazdıklarını ona da anlat. Hiç cocuk istemiyorsan ve o istiyorsa yol ayrımına gidebilirsiniz. 😔
Ah anlatmaz miyim, kac kere anlatmisimdir. Her defasindada tamam diyor saka gibi. Ama bir sure sonra yine dayatmalar , yatakta küsmeler vs basliyor. Ve cocuk istiyorum bu arada sadece kafam rahatlasin istiyorum

Ah anlatmaz miyim, kac kere anlatmisimdir. Her defasindada tamam diyor saka gibi. Ama bir sure sonra yine dayatmalar , yatakta küsmeler vs basliyor. Ve cocuk istiyorum bu arada sadece kafam rahatlasin istiyorum
Ben hazırım çocuk.istiyorum diyen çoğu anne baba . Çocuk doğduğunda hazır olmuyor
Neye hazırız biz beşik aldık mama aldık . Ee bitiyor mu? Böyle mi hazır olunuyor 😅 doğduğunda hayatın değişiyor. Mesela ben uykusuz kalacağımı bilmezdim. Ama vücut adapte oluyor . Havale geçirdi oğlum bir kere . Buna hazır değildim. Nasıl tepki vereceğimi bilemedim. Hamileyken ise soğukkanlı olacağım bu çok önemli diyen insandım. Hem.maddi hem manevi hazır olmak çok zor. Her an her şey değişiyor.

Ben hazırım çocuk.istiyorum diyen çoğu anne baba . Çocuk doğduğunda hazır olmuyor
Neye hazırız biz beşik aldık mama aldık . Ee bitiyor mu? Böyle mi hazır olunuyor 😅 doğduğunda hayatın değişiyor. Mesela ben uykusuz kalacağımı bilmezdim. Ama vücut adapte oluyor . Havale geçirdi oğlum bir kere . Buna hazır değildim. Nasıl tepki vereceğimi bilemedim. Hamileyken ise soğukkanlı olacağım bu çok önemli diyen insandım. Hem.maddi hem manevi hazır olmak çok zor. Her an her şey değişiyor.
Tabiki de oyle . Zaten asla cocuk istemiyorumda demiyorum ki ben. Kaderde varsa kaza kursunuda olur o. Reddedeck degiliz. Belkide sadece esimin anlayisini gormek istiyorumdur. Belkide bu zorlamalarin bitmesini istiyorumdur.

Back
X