başlarda o geciktikçe annesi arayıp eve gelmesini söylüyordu, hiç bi şey değişmedi. hatta annesinin araması beni daha çok rahatsız etti. acınılan gelin gibi hissettim kendimi. bi ara hiç umursamıyormuşum gibi davrandım kaçta gelirse gelsin bi şey demedim, pek konuşmadım, soru sorsa kısa cevaplar verdim dikkate almadım. bu kez de suçunu bildiği için devamlı biey mi var ne oldu, canın mı sıkıldı diye sormaya başladı. ama sonuç değişti mi? hayır. aynen devam... aynısını bizim onlara uygulamamız mı gerekiyo anlamaları için? empati yeteneği hiç mi yok bunlarda yaaa
canım selam. ben de yaşamıştım zamanında aynı duyguları. her gittiğimizde eşim ya arkadaşlarıyla ya kuzenleri ya da abisiyle gşder gece bir yarısına kadar gelmezdi ve ben o zamanlar yeni gelin olduum için kimsem yok burda beni yalnız bırakıyo fln diye çok üzülürdüm. ve eşimin akrabaları sabahtan akşama kadar k.v.nin evinde beni sevmeyen laf sokan oooo neler neler giderdim odaya uyuycam diye sessiz sessiz ağlardım. eşime ben de tavır yaptım, empati yapmasını söyledim, halimi anlattım ama adam anlamaz ki!!!baktım olmuyor, ben dellendiğimle kalıyorum... artık hiç takmıyorum, kendiine de söyledim isteren hiiiiç gelme, ne halin varsa gör vs. diye. o da aynen devam ama artık ebn takmıyorum. çünkü ordakileri daha iyi tanıyorum, eşim yokken sıkılmamak için akrabalarla takılıyorum, kızımla takılıyorum, gülüyom geziyom hayat böyle takmakla geeçmiyor çünkü. ben ce siz de bunu deneyşin.
bu arada benim eşim abisiyle her çıkışında abisinin işyerine çok yakın olduğu için eski sevgilisinin evinin oralarda zorunlu takılırdı, kız da arsızın yüzsüzün teki. siz düşünün artık bendeki çileyi(( şimdi isstediğini yapsın umrumda değil. yoksa 40ıma gelmeden kanser olurum:))
8 aylık bir kızım var bize uzak oturuyorlar öle b,ir şansım yok ne yazık ki eşimle kalmak zorundayım ama eşimi yola getiremiyorum anlamıyor beni
yakında bizim de bebeğimiz olacak inşaallah, aynı şey devam etcek, şimdiden strese giriyorum vallahi. Allah korusun hastalansak, bi şey olsa kayınpederim götürecek hastaneye. Eşin nerede? Arkadaşlarıyla muhabbette...
başlarda o geciktikçe annesi arayıp eve gelmesini söylüyordu, hiç bi şey değişmedi. hatta annesinin araması beni daha çok rahatsız etti. acınılan gelin gibi hissettim kendimi. bi ara hiç umursamıyormuşum gibi davrandım kaçta gelirse gelsin bi şey demedim, pek konuşmadım, soru sorsa kısa cevaplar verdim dikkate almadım. bu kez de suçunu bildiği için devamlı biey mi var ne oldu, canın mı sıkıldı diye sormaya başladı. ama sonuç değişti mi? hayır. aynen devam... aynısını bizim onlara uygulamamız mı gerekiyo anlamaları için? empati yeteneği hiç mi yok bunlarda yaaa
Canım bence asıl sorun burda.
İlk verdiğin tepki çok önemli bence.
Neden kendini acınılan gelin gibi görüyorsun ki?...
Hiçbir tepki vermemişsin...
Bende kayınvalidemle çok anlaşamamam am böyle konularda bir olurdum onunla yeter ki eşim beni yalnız bırakmasın diye. Hem ailesini de daha çok dinleyecektir muhtemelen..
Eşine birşey demeyince o da oluruna bırakmıştır...
Gösterseydin tepkini kayınvalidenlerle bir olup, nasıl etki ederdi..
Konuşmamışsın, sesiz kalmışsın...
Genelde biz kadınlar içimizden konuşuyoruz eşlerimizden bizi anlamalarını bekliyoruz.
Bu en büyük hata !
Erkekler bizden açık ve net konuşmamızı istiyor..
Bunu anladığımdan beri eşime açık açık söylüyorum bazı şeyleri ve çok şeyi değiştirdik ilişkimizde..
Şimdi sen onu yalnız bıraksan kendi ailende senin gibi sıkılmayabilir.O evden tamamen gidiyor ve sen yalnız kalıyorsun. Bu duyguyu tam olarak hissettiremeyeceksin. Bence kayınvalide etkenini görmezden gelme. İkinizde aynı amaç için o oğlunu sen eşini daha fazla görmeniz için güçlerinizi birleştirin derim.
Canım bence asıl sorun burda.
İlk verdiğin tepki çok önemli bence.
Neden kendini acınılan gelin gibi görüyorsun ki?...
Hiçbir tepki vermemişsin...
Bende kayınvalidemle çok anlaşamamam am böyle konularda bir olurdum onunla yeter ki eşim beni yalnız bırakmasın diye. Hem ailesini de daha çok dinleyecektir muhtemelen..
Eşine birşey demeyince o da oluruna bırakmıştır...
Gösterseydin tepkini kayınvalidenlerle bir olup, nasıl etki ederdi..
Konuşmamışsın, sesiz kalmışsın...
Genelde biz kadınlar içimizden konuşuyoruz eşlerimizden bizi anlamalarını bekliyoruz.
Bu en büyük hata !
Erkekler bizden açık ve net konuşmamızı istiyor..
Bunu anladığımdan beri eşime açık açık söylüyorum bazı şeyleri ve çok şeyi değiştirdik ilişkimizde..
Şimdi sen onu yalnız bıraksan kendi ailende senin gibi sıkılmayabilir.O evden tamamen gidiyor ve sen yalnız kalıyorsun. Bu duyguyu tam olarak hissettiremeyeceksin. Bence kayınvalide etkenini görmezden gelme. İkinizde aynı amaç için o oğlunu sen eşini daha fazla görmeniz için güçlerinizi birleştirin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?