• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim alkol kullanıyor

zorolanhayatla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-2
Puanlar
1
Öncelikle merhabalar eşim alkol kullanıyor ve bu konuda fikirleriniz varmı dua bitkisel ilaç alkolü bırakması için yıllardır uğraşmaktan sabretmekten yoruldum ondan sla vazgeçicem ama alkolü bırakması lazım hayatımızı çok zora sokuyor kendinide

"Asla vazgeçmicem" mi demek istediniz burada anlayamadım da, umarım yanlış anlamışımdır. Kendi isteğiyle bırakmayan birinin kafasına silah dayasanız bıraktıramazsınız. Böyle bir akrabamız var annesi tarafından hastaneye yatırılmasına rağmen hastaneye bile alkol sokan. Yani sizin değil eşinizin istemesi lazım. İlaç şu bu derken çok yanlış bir şey yapma riskiniz de çok yüksek.

Kendisi istemediği sürece bıraktıramazsınız. Benim ailemde alkolikti hatta sülalem. Anneme ya alkol ya ben derdim net bişey söylemezdi bende anneanneme taşınırdım. Sonra paşa paşa evime geri dönerdim. Eşimde içiyor hatta son bir senedir hergün nerdeyse 2 tanedir limiti içer yatar bana zararı yok ama hem sağlığına hem maddi zarar. Ve onada bıraktıramıyorum . Eskiden ayda 1..2 içerdi. Çok zor bu alkol işi.

Alkolle ilişkisi ne durumda? Yani haftada bir mi içiyor yoksa her gün mü? Ya da mesela içip içip ne hale geliyor? Son parasıyla içki mi alıyor, sarhoş olup olmayacak hareketler mi yapıyor? İçiyor olması günlük hayatını ne derece etkiliyor? Biz alkol kullanıyoruz fakat mesafemizi koruyoruz. Sarhoşluktan hoşlanmayız, haftada bir kendi evimizde, zaman zaman dışarıda arkadaşlarımızla içeriz. Bu biraz tadını ve muhabbetini sevdiğimizden, biraz da alışkanlık. Ama ben de korkarım. Kendimi kontrol edebiliyorum ama alkolik bi babanın çocuğu olan eşimin bunu abartmasını ve evimizi büyüdüğü ev haline getirmesini istemem. Bu yüzden kaygınızı anlıyorum. Umarım işler kontrolden çıkmamıştır ve kolayca toparlanabilir durumdadır. Kayınvalidem çok çekmiş. Eşim ve kardeşi hala bu durumla baş etmeye çalışıyolar. Silinmeyecek bi leke gibi illet, kontrolsüzün elinde bi silah olabilir......

Bile bile mi evlendin

nolur bitkisel ilaç vermeyin ya… bitki işe yarıyorsa ilaç yapıyorlar zaten. bitkisel ilaç bitkisel ilaç diye millet karaciğerini böbreğini eline aldı geziyor.

yapacağınız bir şey yok bu arada. en fazla rest çekip ya içmeyeceksin ya da seni terk ederim diyeceksiniz. hala daha da içerse yapacağınız bir şey yok yani.

Benim eşimde neredeyse hergün içer. Ailesi böyle. Akşam yemeğinde 1 kadeh birşey içilir onlarda. Arada kafasına göre 2-3 aylık detokslar yapar, ara verir. İşte Ramazan gelir ara verir. Ben düzenli eşlik etmem ona. Ama hiç rahatsız olmadım. Rahatsız olmamı gerektiren bir durum değil. Siz eşinizin alkolik olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa yaşam tarzınıza uymadığı için mi rahatsızsınız? Bunu belirtirseniz daha faydalı cevaplar alabilirsiniz.

Öncelikle merhabalar eşim alkol kullanıyor ve bu konuda fikirleriniz varmı dua bitkisel ilaç alkolü bırakması için yıllardır uğraşmaktan sabretmekten yoruldum ondan sla vazgeçicem ama alkolü bırakması lazım hayatımızı çok zora sokuyor kendinide
Adamın ne sıklıkta ve ne miktarda içtiğini bilmeden nasıl yorum yapalım?

Alkolik adamı nasıl kendi başınıza tedavi etmeyi düşünüyorsunuz? Çayla çorbayla tedavi edilebilen bir şey olsa devlet amatemi niye kursun??? Herkes evinde bitkisel ilacı içer tedavi olur arınırdı.Çare arıyorsunuz anlıyorum ama lütfen mantık dışına çıkıp yanlış şeyler denemeyin En başta alkolik olan kişi isteyecek bırakmayı siz önüne bitkisel çayı koyup içince aaaa bıraktım demiyecek,gerçekten bunun için aylarca mücadele edecek, isteyi baskılayan ilaçlar verilecek, bu işler maalesef öyle kolay olmuyor....

Bunca sene elinden geleni yapmışsın üfürükcüye de götürsen çare bulamazsın o isticek sen değil.

Senin duanla bitkisel takviyenle olacak iş değil. Onlar işe yarasa klinikler kurulmaz. Bir dua edersin toplar. Alkoliğin kendi kabul edip tedavi olması lazım. Senelerdir bu eziyeti çekmektense bağımlıdan kendini kurtarabilirsin

Konu içeriği yetersiz olduğu için ve üye de konuyu yazdıktan sonra dönüş yapmadığı için konu şu an net değil. Özellikle merak ettiğim şey, alkol kullanımı sizin yaşam tarzınıza ve bakış açınıza mı uymuyor diye rahatsızsınız yoksa eşiniz sınırın üstünde alkol kullanıyor ve alkolik diyebileceğimiz seviyede mi?

Canım mümkün değil böyle çözmen ya eşin kendi isteğiyle birtakım adımlar atması lazım ne desek boş

kendisi bunu sorun olarak görüp
tedavi olmaya yanaşmadığı sürece çok zor maalesef

Back
X